karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2021-04-23 15:47:31

Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 15 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2019-07-11 20:07:47 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 24063
Sammakoita päästelee suustaan professori Korpela osoittaen täydellisen tietämättömyytensä ketoruokavaliota koskevasta tieteellisestä näytöstä sekä ennakkoluuloisesta ja pahantahtoisesta suhtautumisestaan siihen. Professorin kannattaisi lukea edes yksi kirja ketoruokavaliosta. Monet niistä ovat varsin kansantajuisia. Pätkäpaastoilun todellisista eduista kuten insuliinitason pitämisestä matalalla ja autofagiasta hän ei tietenkään puhu mitään.

https://www.terve.fi/artikkelit/paasto- ... staa-kehoa


Kun elimistö ei saa tarpeeksi ravintoa, ensin laskee verensokeri. Silloin suoritus­kyky heikkenee. Ihminen ei jaksa enää liikkua yhtä paljon, eivätkä aivotkaan toimi aivan mallikkaasti.

– Tutkimuksissa on havaittu, että ihmisen työteho laskee jo siitä, jos aamiaisen jättää väliin, Korpela sanoo.

Aivot käyttävät pääasiallisena energian­lähteenään glukoosia. Kun sitä ei saada tarpeeksi ravinnosta, seuraavaksi elimistö tyhjentää maksan glykogeenivaraston. Sen loputtua se siirtyy hajottamaan lihaksia, sillä niistä saadaan energiaa. Keho siis tuhoaa omia kudoksiaan pitääkseen yllä elämää.

– Aivot pystyvät käyttämään ketoaineita jonkin verran. Jos niitä syntyy, elimistö on kuitenkin nälkiintynyt, eikä se ole terveellistä, Korpela sanoo.

Jos tila jatkuu tarpeeksi pitkään, keho ottaa käyttöön säästöliekin. Se tarkoittaa, että keho hidastaa aineenvaihduntaa. Sitten elin­toiminnot alkavat yksi kerrallaan lakata, ja aineenvaihdunta menee sekaisin.

Jos ihminen paastoaa tarpeeksi ankarasti, elimistössä alkaa syntyä ketoaineita. Tällöin myös näläntunne saattaa kadota.Kommenteissa Juha kysyy:


Ymmärtääkseni keho varastoi ylimääräisen ravinnosta saatavan energian rasvaksi elimistöön niin miksi ihmeessä se alkaisi hajottamaan lihaksia ulkoisen ravinnon loputtua? Varsinkin kun otetaan huomioon, että grammassa proteiinia on 4 kcal ja grammassa rasvaa, jota ihmisen oma rasvakin osakseen on, on 9 kcal. Eli miksi ihmeessä keho käyttäisi tarvitsemaansa lihasta energiaksi kerta rasvaakin on, olettaen, että sitä on?


Pekka Lönnrotin kommentti:


Valitettava pelotteluartikkeli, jonka taustalla on joko tietämättömyyttä esim. ketogeenisestä ruokavaliosta tai sitten tietoista ohjausta väärään suuntaan. On totta, että esim. lopettamalla jatkuva alkoholin käyttö, niin voi yhtälailla sanoa krapulatilasta: "Silloin suoritus­kyky heikkenee. Ihminen ei jaksa enää liikkua yhtä paljon, eivätkä aivotkaan toimi aivan mallikkaasti." Olisi kuitenkin hullua pitää tämän selviämisvaiheen perusteella raittiutta vaarallisena ja vältettävänä asiana. Aivot eivät tarvitse syötyä sokeria lainkaan. Ne toimivat jopa paremmin ketoaineilla kuin glukoosilla ja maksa tuottaa ketoaineiden lisäksi glukoosia tarpeeksi vereen ylläpitämään tasaisen verensokerin punasoluille, joissa ei ole mitokondrioita sekä hormonaaliseen säätelyyn ja samalla niin, että elimistöä tuhoava verensokerien ja insuliinitasojen jatkuva vuoristorataa päättyy.

Elimistö uusii valkuaisaineita jatkuvasti eli ne hajoavat ja rakentuvat uudelleen. Tässä käytetään suurimmalta osalta olemassa olevia aminohappoja mutta prosessi ei ole aivan täydellinen ja pieni osa joutuu hukkaan. Kun elimistö ei varastoi valkuaisaineita, niin tuo pieni osa on korvattava ravinnosta ja se on luokkaa 100 g/päivä. Aktiivisella kehonrakentajalla 1,5 - 2 kertainen. Jos ravinto ei sisällä valkuaisaineita, niin n. kahden vuorokauden kuluttua elimistö ei kykene enää täysin uusimaan kaikkia kudoksia vaan esim. vähällä käytöllä olevat lihakset pienenevät.
Eli tältä kannalta yli 48 tunnin paastot eivät ole suositeltavia mutta esim. 16 tunnin paasto vaikka päivittäin ylläpitää elimistön tervettä ja luonnollista kykyä käyttää kaikkia ravintoaineita tehokkaasti hyödyksi eikä vain voittopuolisesti hiilihydraatteja, kuten nyt niin tyypillisesti tapahtuu ja rasvat vain lisääntyvät ja kulkevat mukana eivätkä tule koskaan käyttöön.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-07-11 20:23:45 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4564
Lainaa:
Riitta Korpela on ravitsemusfysiologian professori ja tutkimusjohtaja Helsingin yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa.

Taitaa olla valelääkäri

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-07-12 19:45:30 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 24063
Gabor Erdosi paastoilun ikää pidentävästä vaikutuksesta:

https://twitter.com/gerdosi/status/1149 ... 23745?s=21

Tutkimus:

https://www.sciencedirect.com/science/a ... 781930482X


Highlights

Expression of ATGL-1 in Caenorhabditis elegans is regulated by fasting and insulin/IGF1 signaling.


Over-expression of ATGL-1 extends the life span while loss-of-function ATGL-1 mutant decreases life span of long-lived C. elegans models.


The effect of ATGL-1 on longevity may be mediated by a decrease in triglyceride storage and an increase in mitochondrial oxidation.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-07-20 17:40:18 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 24063
Näyttöä paastoilusta:

https://twitter.com/vincentninja68/stat ... 18496?s=21


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-01-03 09:35:29 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4564
Mikael Fogelholm ja Patrik Borg ovat pätkäpaastoasiantuntijoina IS:n jutussa
4 tapaa tehokkaaseen pätkäpaastoon, joka onnistuu lähes huomaamatta: ”Paino putoaa noin puoli kiloa viikossa”
Lainaa:
Pätkäpaasto voi olla tehokas tapa pudottaa painoa, sillä paaston aikana energiansaanti vähenee hallitusti. Paastoamien ei kuitenkaan sovi läheskään kaikille.

Erilaiset pätkäpaastot ovat jo pitkään olleet laihduttajien suosiossa. Ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm Helsingin yliopistosta toteaa, että laihdutustutkimuksien perusteella varsin tehokkaaksi on todettu 1:1-dieetti, jossa paastotaan joka toinen päivä. Dieetti on kuitenkin niin vaativa ja raju, että se loppuu yleensä lyhyeen.

– 5:2-dieetissä taas viitenä päivänä saa syödä mitä tahansa ja ollaan kaksi päivää lähes syömättä. Tätä pystyy jatkamaan pidempään, jopa muutaman kuukauden ajan, ja paino putoaa noin puoli kiloa viikossa. Tällainen paastoaminen voi olla sosiaalisesti rajoittava, ja paastopäivien ajankohta pitää miettiä tarkasti, pohtii Fogelholm.

”Tärkeintä on se, mitä paaston jälkeen tapahtuu”

Pätkäpaastoaminen onnistuu lähes huomaamatta ja luontevasti ruokailuvälejä pidentämällä. Esimerkiksi 12 tunnin paasto toteutuu, kun venyttää ilta- ja aamupalan välistä aikaa ja jättää tv:n ääressä tapahtuvan iltanapostelun ja yösyömiset väliin.

– Iso kysymys on, pystyykö ihminen muuttamaan omia vanhoja ruokatottumuksiaan, jos hän on tällaisella pätkäpaastolla ja haluaako hän jatkaa edes jonkinasteista pätkäpaastoa pitkään. Pätkäpaasto voi auttaa painonhallinnassa, mutta terveys on paljon muutakin kuin painonhallintaa, sanoo Fogelholm ja muistuttaa ruokavalion laadun merkityksestä.

Sekä Mikael Fogelholm että ravitsemustieteilijä Patrik Borg näkevät pätkäpaastoamisessa myös riskejä: paastoaminen voi johtaa hallitsemattomaan syömiseen.

– Kehossa tapahtuu terveellisiä muutoksia niin kauan kun ollaan paastossa, mutta tärkeintä on se, mitä paaston jälkeen tapahtuu. Helposti käy nimittäin niin, että paaston jälkeen syödään kahta kauheammin, jolloin paaston hyödyt häviävät ja jopa heikkenevät, kuvailee Borg.

Terveellisintä olisi syödä vain silloin kun on nälkä, mutta silti kohtuullisen säännöllisesti. Tätä mieltä ovat asiantuntijat Fogelholm ja Borg.

– Usein ihmisillä on sellainen illuusio, että on hyvä syödä pieniä välipaloja koko ajan vähintään kolmen tunnin välein. Järkevämpää olisi syödä vaikka kuuden tunnin välein niin hyvin, ettei heti tarvitse syödä uudestaan. Ruoka myös maistuu paremmalta, kun on nälkä, sanoo Borg.

Vältä hallitsemattomat syömiskohtaukset

Tasainen, esimerkiksi neljän tunnin välein tapahtuva syöminen on suositeltavaa, jos nälänsäätely on mennyt jostain syystä sekaisin.

– Jos ei tunnista nälkää, voi käydä niin, että tulee syötyä liian harvoin, mikä voi johtaa hallitsemattomiin syömiskohtauksiin. Useimmille sopii ihan tasainen arkisyöminen ja sen opettelu, sanoo Borg.

Joillekin laihdutusasiakkailleen hän suosittelee menetelmää, jossa pidetään 2–3 paastopäivää viikossa. Paastopäivinäkin on silti lupa syödä, mutta ravinto on kasvis- ja proteiinipainotteista.

– Oikeastaan ne ovat enemmän kevennettyjä kuin paastopäiviä.
Asiantuntijoiden mukaan terveellisintä olisi syödä vain silloin kun on nälkä, mutta silti kohtuullisen säännöllisesti.

Varsinaista paastoamista hän suosittelee vain, jos siihen on jokin erityinen syy.

Paasto ei sovi raskaana oleville, imettäville äideille eikä yli 70-vuotiaille. Se ei myöskään sovi alhaisesta verenpaineesta kärsiville tai henkilöille, joilla on tai on ollut syömishäiriöitä. Diabetesta, verenpainetta tai sydänsairauksia sairastavien ei pidä paastota ilman lääkärin valvontaa.

Säännöllinen paasto voi pienentää sydänriskejä

Helsingin Sanomat kertoi tällä viikolla amerikkalaistutkimuksesta, jossa oli seurattu yli kahtatuhatta sydänpotilasta lähes viiden vuoden ajan ja todettu, että säännöllisesti paastoavien henkilöiden riski sairastua sydämen vajaatoimintaan oli 71 prosenttia alhaisempi kuin niillä, jotka eivät paastonneet.

Sydäninfarkteja esiintyi saman verran sekä paastoajilla että ei-paastoavilla.

Säännöllisesti paastoavat, lähes 400 koehenkilöä olivat syvästi uskonnollisia ja he paastosivat kerran kuukaudessa 24 tunnin ajan.

Mikael Fogelholm pitää tutkimusta kiinnostavana. Hän ei sen perusteella silti lähtisi suosittelemaan vuorokauden paastoa kerran kuussa.

– Ei siitä mitään haittaa ole, jos paastoaa kuukaudessa yhden vuorokauden, mutta vaikea on tämän tutkimuksen perusteella osoittaa sen hyötyjäkään.

Lainaa:
Esimerkkejä pätkäpaastosta

16:8-paasto

Päivän ateriat syödään 8 tunnin aikana, loput 16 tuntia paastotaan. Päivän syömiset voi ajoittaa esimerkiksi kello 9:n ja 17:n väliseen aikaan. Voi olla tehokas keino päästä eroon muutamasta ylikilosta. 8 tunnin aikana ei kuitenkaan pidä ahmia ruokaa liikaa, ja kannattaa varmistaa, että syöty ruoka on terveellistä.

5:2-ruokavalio

Viitenä päivänä syödään normaalisti ja kahtena paastotaan niin, että energiaa tulee 500 kilokaloria naisilla ja 600 kilokaloria miehillä, eli noin neljäsosa suomalaisen keskimääräisestä energiansaannista. Paastopäivinä syödään proteiinipitoista ruokaa, pehmeitä rasvoja, jonkin verran hitaita hiilihydraatteja ja runsaasti vihanneksia. Tämä ruokavalio voi sopia pysyväksi elämäntavaksi.

1:1-paasto

Joka toinen päivä syödään normaalisti, joka toinen päivä paastotaan. Eläinkokeissa vuoropäivinä tapahtuvan paaston on havaittu suojaavan rottia monilta kroonisilta sairauksilta. Näyttö siitä, toimiiko sama ihmisillä, on toistaiseksi puutteellinen. Tämä paasto on raju mutta tehokas painonpudotuspaasto lyhytaikaiseen käyttöön.

6:1-paasto

Yhtenä päivän viikossa paastotaan, kuutena päivänä syödään normaalisti. Paasto toimii ylläpitomenetelmänä, kun laihduttaja on saavuttanut tavoitepainonsa. Naiset syövät paastopäivänä 500 ja miehet 600 kilokaloria.

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-01-03 10:34:36 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 24063
OMG! Fogelholm ja Borg pätkäapaastoilun asiantuntijoina! Yhtä huvittavaa kuin Pekka ja Pätkä keenereinä!

Hyvää päivää kirvesvartta - diipadaapaa tyypeiltä, jotka selvästikään eivät ole perehtyneet viimeaikaisiin pätkäpaastoilututkimuksiin, joista tärkeimmät ovat

Cell Meatabolism: Ten-Hour Time-Restricted Eating Reduces Weight, Blood Pressure, and Atherogenic Lipids in Patients with Metabolic Syndrome

ja

The New England Journal of Medicine: Effects of Intermittent Fasting on Health, Aging, and Disease

Jälkimmäinen ilman kirjautumista:

https://www.gwern.net/docs/longevity/2019-decabo.pdf

Jälkimmäiseen on koottu kaikki se tutkimustieto pätkäpaastoilusta, mikä meillä tällä hetkellä on käytettävissämme.

Kaikki mikä menee yli simppelin kaloriaritmetiikan, näyttäisi Fogelholmita ja Borgilta menevän yli hilseen. Niinpä ei sanaakaan pätkäpaastollun vaikutuksista hormoneihin, verensokeriin ja verenpaineeseen tai pätkäpaastoilusta diabeteksen, sv-tautien, syöpien, neurologisten sairauksien ja anti-ageingin kannalta- autofagiasta ja mitokondrioista nyt puhumattakaan..

Diet Doctorin mainio opas kertoo mihin kaikkeen pätkäpaastoilu voi vaikuttaa:

Lainaa:
Några av de påstådda fysiska fördelarna av fasta omfattar:

-Förbättrad mental skärpa och koncentration

-Viktnedgång och minskning av kroppsfett

-Lägre nivåer av insulin och socker i blodet

-Reversering av typ 2-diabetes

-Ökad energi

-Ökad fettförbränning

-Ökning av tillväxthormon

-Lägre kolesterolnivåer

-Förebyggande av Alzheimers sjukdom (potentiellt)

-Längre liv (potentiellt)

-Aktivering av cellrening (potentiellt) genom att stimulera autofagi (en upptäckt som belönades med Nobelpriset i medicin 2016)

-Minskad inflammationFogelilta tai Borgilta en ostaisi käytettyä dieettiä.

Charlie Spedding kertoo mitä heidän kaltaisensa "asiantuntijat" ovat meille syöttäneet .. ja syöttävät:

viewtopic.php?p=2306143#p2306143


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-01-03 12:40:54 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2011-08-19 11:42:22
Viestit: 470
Ylle linjattu Cell Metab... , juttu tuskin edes onnistuu ilman samanaikaista ketoosin. Keskeytyksen syitä ovat mm:

- hivuttavat nälkä -> äreässä/vihaisuus.

- kyltymätön makeanhimo; että jaksaa...

- viralliset ravitsemussuositukset

- ym


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-01-03 13:11:45 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 24063
Niin, harva jaksaa pitemmän päälle kärvistellä nälässä. Juuri siksi virallisterveellinen ohjeistus "syö vähemmän, juokse enemmän" ei toimi.

Yksi ketoilun suurista eduista on, että se tekee pätkäpaastoilun suhteellisen helpoksi. Pätkäpaastoilu buustaa ketoilun myönteisiä terveysvaikutuksia. Ketoilulla ja pätkäpaastoilulla on synergiaa. Ketoilu + pätkäpaastoilu = turboketoilua.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-01-03 13:20:33 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 45066
Paikkakunta: HomeSweetHome
^^ Nepä ne. Siemenöljyillä ja hiilareilla tulee nälkä hetkessä, koska niiden yhdistelmällä solut varastoivat kaiken syödyn energian piiloon.
Ja fogeli tietää sen (kuten ehkä senkin, miten nälkää EI tule, joskaan ei puhu siitä mitään)

IMO varsinaista ketoosia ei tarvita nälän poistoon
Riittää etteivät rasva- ja lihassolut lähde varastoimaan syötyä ruokaa ylenpalttisen tehokkaasti,
ja tämä onnistuu ihan vain vaihtamalla pääosan hiilareista ynnä ne siemenöljyt tyydyttyneeseen rasvaan.
Toimii kuin musta magia. Kerta kerran jälkeen :)

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-01-03 13:24:07 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 24063
^Täsmälleen juurikin näin!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-01-04 14:44:46 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-10-14 21:57:51
Viestit: 918
Paikkakunta: Rannikko
Pätkäpaastoilussa on sekin etu, että kerran sen avulla painonsa pudottanut tietää miten se tehdään ja voi tarvittaessa toistaa tempun. Enää ei ole voimaton alati kohoavan painon edessä, kuten väärien neuvojen alla olevat.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-01-04 15:08:04 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-02-19 09:38:52
Viestit: 2771
els kirjoitti:
IMO varsinaista ketoosia ei tarvita nälän poistoon
Riittää etteivät rasva- ja lihassolut lähde varastoimaan syötyä ruokaa ylenpalttisen tehokkaasti,
ja tämä onnistuu ihan vain vaihtamalla pääosan hiilareista ynnä ne siemenöljyt tyydyttyneeseen rasvaan.
Toimii kuin musta magia. Kerta kerran jälkeen :)Eli ns. hyväkarppaus toimisi yhtä tehokkaasti kuin truukarppaus? Vai...? Mikä muuten on hh-saannin yläraja et saa vielä nää painonhallinta-yms. -hyödyt?

_________________
Pian hän muuttui yhtä holtittoman ja ruokottoman näköiseksi kuin kasvissyöjät yleensä.
-Gabriel García Márquez-


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-01-04 15:13:34 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-17 21:33:10
Viestit: 4020
Paikkakunta: Raw by nature
Erfis kirjoitti:
Eli ns. hyväkarppaus toimisi yhtä tehokkaasti kuin truukarppaus? Vai...? Mikä muuten on hh-saannin yläraja et saa vielä nää painonhallinta-yms. -hyödyt?


Ei sitä yleistä ylärajaa kukaan voi tietää? Jos ei muuta kuin hiilareiden määrää, niin kai vaaka on oikea työkalu asian selvittämiseen (verensokerimittarin ohella).

_________________
Evoluutio ei ole väärässä. Minä voin olla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-02-21 16:28:20 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4564
Maikkari kauheasta pikaketodieetistä
Nyt ylistetään uutta pikadieettiä, jolla "laihtuu taatusti" – asiantuntijat varoittavat seurauksista
Lainaa:

Uusi versio suositusta ketogeenisestä ruokavaliosta jakaa mielipiteet.

Hiilihydraatteja ankaralla kädellä ruokavaliosta rajoittava ketogeeninen dieetti on monelle jo tuttu juttu.
Runsasrasvaista ja vähähiilihydraattista keto-dieettiä noudattaneet kertovat muun muassa pudottaneen ruokavalion avulla runsaasti kiloja, saavuttaneensa energisemmän olon sekä päässeensä eroon sokerihimosta.

Keto-dieetti paastoten
Nyt ruokavaliosta on keksitty kuitenkin entistäkin rankempi versio, joka Women's Health -lehden mukaan kuohuttaa keto-fanaatikkoja. Ravitsemusasiantuntijat ovat kommentoineet uutta keto-dieettiä jopa aiempaa kestämättömämmäksi. Uuden version nimi on pikaketo-dieetti. Sillä saa kyllä taatusti kilot lähtemään, mutta pidemmän päälle kyse ei ole asiantuntijoiden mukaan terveellisestä ruokavaliosta.

Pikaversio ketodieetistä on yhdistelmä ketogeenistä ruokavaliota ja pätkäpaastoa. Tarkoituksena on syödä kuten ketodieetissä: 60–70-prosenttisesti rasvaa, 15–30-prosenttisesti proteiinia ja 5–10-prosenttisesti hiilihydraatteja. Ruokavaliossa kuitenkin paastotaan ja aterian saa syödä vain kerran päivässä. Näin keho menee ketoosiin ja alkaa polttamaan rasvaa hiilihydraattivarantojen sijaan.

Pikaketo-dieetin kehitteli Women’s Healthin mukaan ammattivalmentajaksi ja motivaattoriksi esittäytyvä tohtori Harlan Kilstein. Dieeti on Kilsteinin mukaan tarkoitettu yksinkertaistamaan laihduttamisprosessia ja auttamaan ihmisiä välttämään painonpudottamisen hidastumisen, joka voi tapahtua muutaman viikon perinteisen keto-ruokavalion noudattamisen jälkeen.

Äärimmäinen dieetti, jolla "laihtuu taatusti"

Ravitsemusasiantuntijat eivät kuitenkaan suosittele näin äärimmäistä ruokavaliota.
– Uskon, että keto- ja pikaketo-dieetillä laihtuu kyllä taatusti. Aina, kun syömistä rajoitetaan ja kalorivajetta tulee, paino putoaa. Kun syömiseen varattua aikaikkunaa rajoitetaan, syödään todennäköisemmin vähemmän kaloreita, sanoo rekisteröity ravitsemusterapeutti Hillary Cecere.

Cecere muistuttaa, että dieetti on pidemmän päälle täysin kestämätön.

– Kun sitä ei enää noudata, paino lähtee nousuun. Uskon, että se myös rajoittaa ravinnepitoisten ruokien syömistä. Tämä dieetti ei ole pitkäaikaisesti hyvä terveydelle – se on vain pikaiseen painonpudottamiseen.

Cecere muistuttaa, että pysyvä painonpudotus vaatii elämäntapamuutoksen ja kestävän ruokavalion. Kenenkään ei tarvitse saada kehoonsa ketoosiin laihtuakseen. Ravitsemusterapeutin mukaan painonpudotuksessa on kyse kalorivajeesta, ja on olemassa monia muita terveellisiä ja kestäviä tapoja laihtua. Asiantuntijoiden mukaan pikaketo-dieettien kaltaiset ruokavaliot voivat myös johtaa siihen, että keho alkaa energiavajeessa polttamaan lihasta rasvan sijaan.

– Superrajoittavan ruokavalion ja paaston yhdistäminen ei ole hyvä juttu, rekisteröity ravitsemusterapeutti Scott Keatley summaa.

Lähde: Women's Health

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-02-21 16:33:13 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 45066
Paikkakunta: HomeSweetHome
Lainaa:
Cecere muistuttaa, että dieetti on pidemmän päälle täysin kestämätön

Se on kyllä totta.
Nuorena pitää alkaa ja pitkään elää, jos vaikka haluaisi ketoilla 80 vuotta. Kuolo korjaa lopulta.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 15 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)