Ketoilua Bull Mentulan tapaan
Eeva-Maria alkoi kehittää omia reseptejä ja laihtui 30 kiloa: näin hän syöLainaa:
Nokialainen Eeva-Maria Lisko, 39, kyllästyi salaatin syömiseen ja yksitoikkoisiin dieettiruokiin. Hän halusi syödä hyvänmakuista ja silti kevyttä ruokaa.
Nokialla asuva Eeva-Maria Lisko, 39, on kirjailija ja kahden pienen lapsen äiti. Jotta automatkat sujuisivat mukavammin, auton radiossa soi usein tytärten suosikkibändi Mimmit.
Niin soi sinäkin talvisena päivänä liki vuosi sitten, kun Lisko havahtui siihen, että asioiden oli muututtava...
---
Näin Eeva-Maria Lisko syö nyt
Runkona toimii Fitfarmilta ostettu ruokavalio: ”Se on helppoa, koska minun ei tarvitse itse tutkia ja lukea kaikkea mahdollista ymmärtääkseni, miten ihmiskeho ja rasvaa polttava ketoositila toimivat.”
Näistä aineksista ruokavalio koostuu:
– vähärasvainen liha (kana, nauta, sika, karitsa, poro, kala)
– vihreät kasvikset (yrtit, salaatit, parsa, parsa- ja kukkakaali, kaali, kiinankaali, pinaatti, kesäkurpitsa, purjo, kevätsipuli, vihreä paprika, vihreä chili, kurkku ym.)
– kasvirasvat (avokado, pähkinät, öljyt)
”Jossain kohtaa on tarkoitus palata takaisin vähähiilihydraattiselle ruokavaliolle, jossa myös muut kasvikset perunaa, bataattia ja viljakasveja lukuun ottamatta, ovat sallittuja.
Ketogeenisessä ruokavaliossa värejä, porkkanan oranssia ja tomaatin punaista, on välillä ikävä, mutta paluuta takaisin kerman, juustojen, sokerin ja pastan kyllästämään maailmaan ei meillä enää ole.”
---
Olisikohan sittenkin kannattanut tutkia ja lukea itse.
Mutta tulihan siitä euroja
Lainaa:
Nykyisin Lisko laatiikin sivutöikseen reseptejä Jutta Larmin ja Bull Mentulan Fitfarmille.