karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-23 08:55:28

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 3 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2020-01-03 23:17:21 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29279
The New York Times: What Is the Keto Diet and Does It Work?

Lainaa:
Yes. But we don’t know how effective, or for how long.


Ketoilun vastustajat eivät enää pelottele ketoasidoosilla eivätkä aivojen pysähtymisellä. Nyt vedotaan siihen, ettei PIIIITKÄN aikaväli vaikutuksista ole tutkimuksia, että kuitua saa vähän (niin kuin sitä johonkin tarvittaisiin), ja vaikea on noudattaa kun on niin rajoittava ja poissulkeva jne jne. Ja tietysti AHA valittaa kolesterolista kuin ei tietäisi, että ketoilu aikuisen oikeasti tuottaa paremmat veren rasva-arvot korkeampine HDL:ineen ja matalampine triglyineen - eikä lisää niitä haitallisia pieniä ja tiheitä LDL-partikkeleita.

Miten niin ei keto muka toimisi pitemmän päälle - tai LCHF, josta Andreas Eenfedt tässä puhuu (video katsottavissa rajoitetun ajan ilmaiseksi):


https://youtu.be/GZp7MwJHopk


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-01-04 09:14:49 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4880
Lainaa:
Ja tietysti AHA valittaa kolesterolista kuin ei tietäisi, että ketoilu aikuisen oikeasti tuottaa paremmat veren rasva-arvot

AAHAA:lla on tietysti käytössä KEYS'in kaava kuten Suomen sydänliitollakin :D
Näyttää niiiin tieteelliseltä!
Lainaa:
Tyydyttyneen rasvan vähentäminen pienentää LDL-kolesterolipitoisuutta noin kaksi kertaa niin paljon kuin monityydyttymättömän rasvan lisääminen (Keysin kaava). Yleensä kovan rasvan vähentäminen johtaa myös ravinnon mukana tulevan kolesterolin saannin vähentymiseen.
---
Ravinnon rasvojen arvioitu vaikutus veren kokonaiskolesterolipitoisuuteen (A. Keys):

Δ veren kolesterolipitoisuus (mg/dl*) = 2,7 Δ SFA – 1,3 Δ PUFA + 1,5 Δ Z

Δ SFA = muutos tyydyttyneiden rasvahappojen saannissa (SFAl E% - SFAa E%))
Δ PUFA = muutos monityydyttymättömien rasvahappojen saannissa (PUFAl E% - PUFAa E%)
Δ Z = muutos ravinnon kolesterolin saannissa (Koll mg/1000 kcal - Kola mg/1000 kcal)

*mg/dl x 0,0259 = mmol/l
a = alussa, l = lopussa,

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-01-04 10:21:41 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47646
Paikkakunta: HomeSweetHome
Voihyvätavaton onko tuo vielä hengissä. Ja minä kun pidin itseäni muinaismuistona :smt026

Jajooei, ei toimi tuo. Tämän kohta kaksikymmentävuotta Pufia vältelleen kolesterolit ovat ihan kunnossa nekin,
mutta PUFAn välttelyyn on kyllä kaksi vielä paljon todellisempaa syytä; tai yksi joka on kummankin takana.
PUFA saa solut ottamaan ruokaa vastaan yli oman tarpeen ja siis vaikkapa rasvasolut kasvamaan lähes äärettömii.
... ja koska PUFA tekee näin (siis poistaa ruoka-aineita verenkierrosta solujen sisään) se herättää ihan mahdottoman nälän. Nopeasti.
Tämän oravanpyörän jälkeen ei virallisterveellisillä ole laihdutukseen enää muuta keinoa kuin nälässä ja surussa kituuttaminen...

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 3 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)