Kyllä kyllä. Ateriarytmi tuossa on ehkä se suurin ongelma. Joko syöt kolmen tunnin välein, jolloin et polta ikinä rasvaa, tai sitten yrität syödä kuuden tunnin välein, mutta tulet syöneeksi enemmän, koska nälkä on liian kova.
Jos ei kuitenkaan noudateta VT:tä kuin piru Raamattua, vaan panostetaan uudempien suositusten kaltaisesti johonkin kalaan, kasviksiin, pähkinöihin, melko maltilliseen määrään tyhjähköjä hiilareita (esimerkiksi 6 annosta viljaa voi tulla jo yhdestä isosta pasta-annoksesta - annos on 1dl keitettyä pastaa, joka tulee noin 25 grammasta kuivapastaa, ja normaali pasta-annos on n. kolme kertaa tuon verran), pidetään alkoholissa ja sokereissa kohtuus, niin kyllä sillä on ihan mahdollista syödä lihomatta.
Mutta kuten tiedetään, edes suositukset eivät noudata suosituksia. Isoin ongelmahan tuossa on se, että on jokseenkin mahdotonta syödä mitenkään terveellisesti tuollaista 300 grammaa päivässä. Kävin juuri kehonkoostumusmittauksessa, jonka mukaan (kuten myös Fogelholmin kaavalla) minun pitäisi syödä n. 3000kcal päivässä, eli n. 350-400g hiilareita olisi sopivin määrä. Ilmeisesti minun pitäisi syödä suositusten mukaisen ruokailun lisäksi 25 perunaa tai hedelmää päivässä, jotta voisin mitenkään päästä noihin lukemiin. Vihanneksilla ei voi olla merkittävää vaikutusta, kun normaali ihminen ei voi syödä viittä kiloa (1kg = 30g hh) munakoisoa (joka tosin on tieteellisesti hedelmä) päivässä normaaliruokailun lisäksi. Eikä aloiteta siitä, että tuollaisella glykemiakuormalla saisin epileptisiä kohtauksia ja diabeteksen.
Mulla ei sinänsä ole mitään hyvää sanottavaa suosituksista jo sen takia, että ne ovat niin ristiriitaiset, mutta olen kuitenkin sitä mieltä, että ihmisen on mahdollista syödä jokseenkin suosituksia muistuttavalla tavalla ihan terveellisesti. Toki se tapa syödä muistuttaa suosituksia lähinnä lautasmallista, mutta jos poraudutaan syvemmälle, huomataan, että suosituksia ei siinä noudateta alkuunkaan.
edit. Avasin tämän linkin, jonka takaa Google näytti minulle tuon pastan painoasian.
https://www.theglobeandmail.com/life/he ... e13323030/Aivan timanttinen artikkeli.
Lainaa:
By itself, pasta is a nutritious food. It contains almost no fat, cholesterol and sodium and is an excellent source of low glycemic carbohydrates.