Tässä ymmärrän Fogelholmia: jos on miljoona kuluttajaa ja kuluttajien kulutus on 50% ja yksittäinen kuluttaja voi omilla valinnoillaan realistisesti vaikuttaa esim. 20% kulutuksen määrään, niin kaikkien vaikuttaessa tuon verran päästään -10%:iin kokonaisuudessa, vaikka yksittäisen kuluttajan kohdalla voidaankin vaikuttaa vain 0,00001%.
Todellisuudessa tietenkin melko realistisen analyysin mukaan kasvatettujen eläinten totaalinen eliminointi ravintojärjestelmästä pudottaisi kasvihuonekaasupäästöjä vain hyvin vähän. Seuraavan mukaan 2,6%, jonkun toisen mukaan vaikka tuplat, mutta joka tapauksessa se ei .
https://www.pnas.org/content/114/48/E10301Siksi Fogelholm - vaikka sinänsä asiaa puhuukin - puhuu asian sivu ja sumuttaa mielestäni tarkoituksenmukaisesti: vaikka haastattelussa tulleet vastaukset eivät olekaan täsmällisiä ja sinänsä oikeita, niin ei tuo Fogelholminkaan vastaus alkuperäiseen osu oikeaan kohtaan, vaan vie keskustelua 90 asteen kulmassa väärään suuntaan.
Oheisen analyysin perusteella muutenkin syntyisi vajauksia ravitsemuksellisiin tarpeisiin, jos eläimet häviäisivät yhtälöstä...