karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-19 05:38:39

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 9 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2015-09-15 11:55:56 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Preview-tutkimuksesta oli jo juttua toisessa ketjussa. Avaan kuitenkin sille oman ketjunsa, koska valitettavasti tulemme löytämään tämän edestämme vielä monta kertaa.

Suomalaistutkijat ovat mukana hiilihydraattitutkimuksessa, joka saattaa muuttaa nykyiset ravitsemussuositukset (Helsingin Sanomat 11.9. 2015)
Lainaa:
Jos vähemmän hiilihydraatteja sisältävä ruokavalio osoittautuu tehokkaammaksi tavaksi laihtua ja ehkäistä kakkostyypin diabetesta kuin runsashiilihydraattinen ruokavalio, nykyisiä ravintosuosituksia saatetaan muuttaa, professori sanoo.

"Se voisi johtaa siihen, että hiilihydraattien suositeltu alaraja putoaisi 40 prosenttiin ja yläraja 50:een. Vastaavasti proteiinisuosituksen ylärajaa nostettaisiin. Tämä on kuitenkin toistaiseksi vasta arvailua, kun tutkimuksen tuloksia ei tiedetä."


Timo Kuusela VHH-terveysravinto -sivustolla:
Lainaa:
On vastenmielistä lukea tällaisista ravitsemus"asiantuntijoiden" tutkimussuunnitelmista samaan aikaan tietäen, miten voimakas hoitovaikutus eri diabetes-tyyppeihin on juuri yksilöllisesti oikein valitulla dieettihoidolla. Tällaisilla "tutkimuksilla" menetetään vain aikaa dieettiperusteisen tehokkaan hoitomuodon edistämisessä.
Hh-rajoitus ei vaikuta pelkästään diabetekseen. Se vaikuttaa koko metabolisen oireyhtymän (MetS) päätetapahtumien kirjavuuteen eikä vähiten dyslipidemiaan / sepelvaltimotautiin.


Sillä tuskin on maagisia vaikutuksia, jos pieni osa nykyisen virallisen suosituksen hiilareista korvataan proteiinilla, kuten Preview -tutkimuksessa on tarkoitus tehdä. Tutkimusasetelmalla selvästi tähdätään sellaisten otsikoiden tuottamiseen, joissa todetaan, ettei hiilihydraattien vähentämisestä ole hyötyä. Tämä on nollatutkimustakin pahempaa tutkimusresurssien väärinkäyttöä, sumutustutkimusta. Mitä muuta voisi odottaakaan tutkimusprojektilta, jossa professori Mikael Fogelholm on mukana?

Miksi ei tutkita oikeasti vähähiilihydraattista ruokavaliota, jossa PÄÄOSA hiilihydraateista korvataan RASVALLA? Ai niin. Se toimisi ja tämähän ei saa kansalle paljastua.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-09-15 12:26:53 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-03-17 14:39:14
Viestit: 1874
Lainaa:
Ensimmäinen ryhmä syö tavallista enemmän proteiinia (25 prosenttia energiansaannista) ja hieman tavallista vähemmän hiilihydraatteja (45 prosenttia). Tässä ruokavaliossa on niukasti sellaisia hiilihydraatteja, jotka nostavat nopeasti verensokeria.

Toisessa ryhmässä ruokavalio sisältää vähemmän proteiinia (15 prosenttia) ja enemmän hiilihydraatteja (55 prosenttia). Tämä ryhmä ei kiinnitä erityistä huomiota hiilihydraattien imeytymisnopeuteen, mutta pyrkii kuitenkin välttämään runsasta sokerin ja vaalean viljan käyttöä.

Selvyyden vuoksi tässä tutkimusasetelma

1 ryhmä E25% proteiinia....E45% hiilihydraatteja...rasvaa 30%

2 ryhmä E15% proteiinia....E55% hiilihydraatteja...rasvaa 30%

_________________
Kaikenlaista pohdintaa terveys/sairausriskeistä....

SANIN LUUPPI


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-09-15 13:04:23 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-03-27 08:15:46
Viestit: 1788
Lainaa:
Tässä ruokavaliossa on niukasti sellaisia hiilihydraatteja, jotka nostavat nopeasti verensokeria.


Tämä ryhmä ei kiinnitä erityistä huomiota hiilihydraattien imeytymisnopeuteen


Niin, mitähän tuossa on verrokkina? Vaalea leipä vastaan täysjyvä, joilla on käytännössä sama GI?
Miten peruna? Ja mihin verrattuna?
Vai onko tuossa fruktoosidieetti vastaan vastaan glukoosi tms?

_________________
Pharmageddon!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-09-15 13:20:25 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-12-14 20:09:53
Viestit: 1511
Paikkakunta: Helsinki
Mohmelo kirjoitti:
Lainaa:
Tässä ruokavaliossa on niukasti sellaisia hiilihydraatteja, jotka nostavat nopeasti verensokeria.


Tämä ryhmä ei kiinnitä erityistä huomiota hiilihydraattien imeytymisnopeuteen


Niin, mitähän tuossa on verrokkina? Vaalea leipä vastaan täysjyvä, joilla on käytännössä sama GI?
Miten peruna? Ja mihin verrattuna?
Vai onko tuossa fruktoosidieetti vastaan vastaan glukoosi tms?

Auttaisiko asiaan valmis perunamuusi, vai peräti muovirouheet.

_________________
Apteekissa on jonoja ilman minuakin.
Luontaistuotekaupoissa ei ole jonoja.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-09-15 15:35:22 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47636
Paikkakunta: HomeSweetHome
45E% verran hiilareita päivässä ei saa kasaan millään muilla oikeasti hitailla hiilareilla kuin fruktoosilla.
Eikä se kuullosta ollenkaan järkevältä ajatukselta. Pikemminkin päinvastoin.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-09-15 16:06:17 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-03-27 08:15:46
Viestit: 1788
els kirjoitti:
45E% verran hiilareita päivässä ei saa kasaan millään muilla oikeasti hitailla hiilareilla kuin fruktoosilla.
Eikä se kuullosta ollenkaan järkevältä ajatukselta. Pikemminkin päinvastoin.


Fruktoosi ja proteiini, kyllä maksa kiittää.

_________________
Pharmageddon!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-09-16 10:10:19 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-03-17 14:39:14
Viestit: 1874
Lainaa:
Vai olisko niin, että Ruotsissa halutaan vain seurata tilannetta, jossa potilas valitsee ketodietin. Niin parempi ottaa testejä, jos makrrerit menee huonompaan suuntaan. Kumma muuten että kyselytutkimukset ovat silloin o.k. kun antavat oikeita tuloksia ja silloin pahasta kun antavat vääriä tuloksia.


Näin kommentoidaan Juhani Knuutin blogissa

_________________
Kaikenlaista pohdintaa terveys/sairausriskeistä....

SANIN LUUPPI


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-09-16 13:30:56 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-03-17 14:39:14
Viestit: 1874
Lainaa:
Näin kommentoidaan Juhani Knuutin blogissa

Lainaa:
Muuten halutaanko tällä uudella tutkimuksella todistella,kuinka hyvin hiilihydraatit sopivat diabeteksen ehkäisyys proteiinin sijaan? Eikö 150 grammaa(E40%) ole edelleen liikaa insuliiniresistentille ja rasvamaksaiselle suomalaiselle,joita on noin puolet kansasta?

Jos vähemmän hiilihydraatteja sisältävä ruokavalio osoittautuu tehokkaammaksi tavaksi laihtua ja ehkäistä kakkostyypin diabetesta kuin runsashiilihydraattinen ruokavalio, nykyisiä ravintosuosituksia saatetaan muuttaa, professori sanoo
http://www.hs.fi/ruoka/a1441938199839

_________________
Kaikenlaista pohdintaa terveys/sairausriskeistä....

SANIN LUUPPI


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-11-11 14:12:21 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4877
Keinoja tyypin 2 diabeteksen ehkäisyyn
Lainaa:
Tyypin 2 diabeteksen ehkäisyssä ruokavalion proteiinin ja hiilihydraattien suhteellista osuutta tärkeämpää lienee muu terveellisyys ja painonhallinta, osoittaa uusi kansainvälinen tutkimus.

PREVIEW-intervention päätulokset on juuri julkaistu. Niukkaenerginen laihdutusjakso yhdistettynä elintapaohjaukseen osoittautui pienen sairastuneiden määrän perusteella tehokkaaksi tyypin 2 diabeteksen ehkäisyssä, vaikka tutkimuksen ruokavalio- ja liikuntatavoitteiden ylläpitäminen kolmen vuoden ajan olikin haastavaa. Tulokset korostavat 5—10 % painon pudotuksen merkitystä henkilöillä, joiden painoindeksi on yli 30 ja riski sairastua tyypin 2 diabetekseen kohonnut.

Laihdutuksen jälkeen suositellaan riittävää liikuntaa (>75 min raskaalla tai >150 min kohtuullisella kuormituksella viikossa) ja terveellistä ruokavaliota. Jälkimmäisessä proteiinien, hiilihydraattien ja rasvan suhteellista osuutta tärkeämpää lienee muu terveellisyys. Tämä tarkoittaa esimerkiksi suurta vihannesten, hedelmien ja marjojen käyttöä, riittävää täysjyväviljan käyttöä kuidun saannin takaamiseksi sekä vähärasvaisten maitotuotteiden ja öljyjen käyttöä. Erityisen tärkeää on myös energiatasapainon säilyttäminen eli painonhallinta.
---
Testissä kaksi proteiini- ja hiilihydraattimäärältään erilaista ruokavaliota

Painonhallintajakson ajaksi osallistujat satunnaistettiin noudattamaan kahta proteiini- ja hiilihydraattimäärältään erilaista ruokavaliota ja kahta rasitustasoiltaan erilaista liikuntaohjelmaa. Runsasproteiinisessa ruokavaliossa tavoitteena oli 25 E% proteiinia, 45 E% hiilihydraattia sekä matala GI (<50). Vertailuruokavaliossa tavoitteena oli 15 E% proteiinia, 55 E% hiilihydraattia sekä tavanomainen GI (>56). Molemmissa ruokavalioissa rasvan määräksi tavoiteltiin 30 E% ja elintarvikevalinnat ohjattiin tekemään mahdollisimman terveellisinä. Liikuntaohjelmien viikoittaiset tavoitteet olivat >75 min raskaan tai >150 min kohtuullisen kuormituksen liikuntaa.

Ruokavalioryhmien välillä ei eroa sairastuvuudessa tyypin 2 diabetekseen

Tyypin 2 diabetekseen sairastui kolmen vuoden seurannan aikana noin 3 % osallistujista, eikä sairastuneiden määrässä ollut eroa ruokavalioryhmien välillä. Ruokavalioiden toteutumista seurattiin tutkimuskäyntien yhteydessä täytetyillä ruokapäiväkirjoilla ja proteiinin saantia lisäksi vuorokausivirtsan typpianalyysien perusteella. Ruokavalioryhmien välillä oli eroa proteiinin saannissa tutkimuksen alkuvaiheessa, mutta ero jäi tavoiteltua pienemmäksi ja hävisi kahden vuoden seurannan kohdalla.

Eroa tyypin 2 diabetekseen sairastuvuudessa ei havaittu myöskään liikuntaohjelmien välillä, ja niissäkin intervention tavoitteet jäivät toteutumatta, sillä liikemittareilla mitattuna ryhmien liikunnan tehossa ei ollut juurikaan eroa. Ongelmat ruokavalio- ja liikuntatavoitteiden toteuttamisessa ovat linjassa aikaisemmissakin tutkimuksissa havaitun kanssa – elintapamuutosten tekeminen ja varsinkin ylläpitäminen pitkällä tähtäimellä on todella haastavaa!

Odotettua pienemmän sairastuvuuden taustalla laihdutustulokset ja painonhallinta

Tyypin 2 diabetekseen sairastuneiden määrä oli huomattavasti pienempi kuin osattiin odottaa, sillä aikaisempien tutkimusten perusteella seurannan aikana sairastuvien määräksi oletettiin 10—15 %. Houkutteleva selitys tälle on tutkimuksen alussa ollut laihdutusjakso, jonka aikana osallistujat laihtuivat keskimäärin 11 % lähtöpainostaan. Vaikka osallistujien paino painonhallintajakson aikana pyrkikin nousemaan, osallistujat olivat kolmen vuoden seurannan lopussa vielä keskimäärin noin 5 % alle lähtöpainon, mikä on aikaisempiin tutkimuksiin verrattuna kohtuullisen hyvä tulos. Lisää tutkimusta aiheesta kuitenkin tarvitaan, sillä tässä tutkimuksessa ei ollut kontrolliryhmää, joka ei olisi osallistunut laihdutusjaksoon.

https://dom-pubs.onlinelibrary.wiley.co ... /dom.14219
Ylös, ulos ja lenkille!

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 9 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 13 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)