karppaus.info
http://karppaus.info/forum/

Resistentin tärkkelyksen hehkutus perusteetonta evoluutionäkökulmastakin
http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=36&t=82670
Sivu 1/1

Julkaisija:  Yhden miehen komitea [ 2019-05-20 14:08:22 ]
Viestin otsikko:  Resistentin tärkkelyksen hehkutus perusteetonta evoluutionäkökulmastakin

Resistenttiä tärkkelystä erehtyivät Laatikaisen ohella jopa eräät Ruotsin LCHF-hahmot hehkuttamaan muutama vuosi sitten. Eirik debunkkaa myytin evoluutionäkökulmasta:


Eirik: Why I Avoid Foods Rich in Resistant Starch: The Evolutionary Rationale for Less Nutritional Resistance

Julkaisija:  Kasari [ 2020-11-04 10:04:49 ]
Viestin otsikko:  Re: Resistentin tärkkelyksen hehkutus perusteetonta evoluutionäkökulmastakin

Taitaa olla Leena Putkonen asialla. Maksumuuri estää enemmät tutkimiset.
Peruna tekee suolistolle hyvää, mutta sitä ei kannata syödä heti keittämisen jälkeen – Syynä on hiilihydraatin muoto, josta moni ei ole kuullutkaan
Lainaa:
Moni ei tiedä, että pastasalaatti ja paahtoleipä ovat hyväksi suolistolle. Syynä on resistentti tärkkelys, jota syntyy esimerkiksi silloin, kun ruokaa lämmitetään ja jäähdytetään.
Tilaajille
Resistentti tärkkelys on nimensä mukaisesti tärkkelystä, jota elimistön ruoansulatusentsyymit eivät osaa pilkkoa...
Kylmennetyssä pastassa on resistenttiä tärkkelystä. Siksi pastasalaatti on hyvä lounasvaihtoehto.­

Lainaa:
Antti Heikkilä
10 tuntia ·
Hesari jälleen jauhaa skeidaa ja julkaisee jutun, jolla ei ole mitään todellisuuspohjaa. Kyse on ruokateollisuuden manipuloimasta nettilegendasta. Hiilihydraatit ovat hiilihydraatteja, vaikka söisi ne kylmänä. Asian voi todeta jokainen, jolla on verensokerimittari.

Julkaisija:  Yhden miehen komitea [ 2020-11-04 11:25:24 ]
Viestin otsikko:  Re: Resistentin tärkkelyksen hehkutus perusteetonta evoluutionäkökulmastakin

Putkosteluahan tuo on.

Julkaisija:  vanha karppu [ 2020-11-05 03:45:30 ]
Viestin otsikko:  Re: Resistentin tärkkelyksen hehkutus perusteetonta evoluutionäkökulmastakin

Mitä on putkostelu?

Julkaisija:  vanha karppu [ 2020-11-05 03:55:28 ]
Viestin otsikko:  Re: Resistentin tärkkelyksen hehkutus perusteetonta evoluutionäkökulmastakin

"Resistentin tärkkelyksen muodossa olevat prebiootit voivat olla esimerkiksi erityyppisiä papuja tai perunajauhoa. Ne eivät nosta verensokeria mutta saavat aikaan kylläisyyden tunteen, sillä sitouttaessaan vettä ne täyttävät vatsaa."
https://anna.fi/hyvinvointi/laihdutus/r ... okavalioon

Toimittaja unohti tässä, että perunajauhon tärkkelys muuttuu nopeaksi hiilihydraatiksi heti kun se liisteröityy kiehuvassa vedessä kiisseliksi. Perunajauho pitäisi nauttia kuumentamattomana, jos haluaisi säilyttää sen alhaisemman glykemiaindeksin. Mut ketä kiinnostaa juoda perunajauholietettä? :lol:

Julkaisija:  Kasari [ 2020-11-05 08:40:48 ]
Viestin otsikko:  Re: Resistentin tärkkelyksen hehkutus perusteetonta evoluutionäkökulmastakin

Periskoopissa lisää RT juttua
viewtopic.php?f=30&t=72824

Julkaisija:  els [ 2020-11-06 14:01:21 ]
Viestin otsikko:  Re: Resistentin tärkkelyksen hehkutus perusteetonta evoluutionäkökulmastakin

Karpulle: Itse asiassa aika moni paleokarppi jenkeissä (ja ainakin yksi LCHF-bloggaaja Ruotsissa) tekevät sen juuri noin.
Siis sekoittavat lusikallisen perunajauhoa kylmään veteen ja juovat sen.

En katso tarvitsevani liukenevaa kuitua lisää (koska saan suoleen voihappoa muutakin tietä), joten en harrasta, mutta olen kokeillut.
Hiukan pölyisen makuista on se vesi, mutta tuskin vaarallista : )

Julkaisija:  Mohmelo [ 2020-11-06 17:41:07 ]
Viestin otsikko:  Re: Resistentin tärkkelyksen hehkutus perusteetonta evoluutionäkökulmastakin

vanha karppu kirjoitti:
"Resistentin tärkkelyksen muodossa olevat prebiootit voivat olla esimerkiksi erityyppisiä papuja tai perunajauhoa. Ne eivät nosta verensokeria mutta saavat aikaan kylläisyyden tunteen, sillä sitouttaessaan vettä ne täyttävät vatsaa."
https://anna.fi/hyvinvointi/laihdutus/r ... okavalioon

Toimittaja unohti tässä, että perunajauhon tärkkelys muuttuu nopeaksi hiilihydraatiksi heti kun se liisteröityy kiehuvassa vedessä kiisseliksi. Perunajauho pitäisi nauttia kuumentamattomana, jos haluaisi säilyttää sen alhaisemman glykemiaindeksin. Mut ketä kiinnostaa juoda perunajauholietettä? :lol:


Itse olen tätä näin kokeillut.
...mutta koska koisokasvit eivät sovi suolistolle, 1-2kk kokeiluksi taisi jäädä. Mutta kaikille probioottien syöjille olen kylmää perunajauhoa mainostanut, koska ajaa saman asian (tai oikeastaan parempaakin) kuin ne probiootit, on vain halvempaa.

Julkaisija:  els [ 2020-11-06 18:57:48 ]
Viestin otsikko:  Re: Resistentin tärkkelyksen hehkutus perusteetonta evoluutionäkökulmastakin

Tuota noin: puhdisteteuissa perunajauhoissa ei ole enää juuri muuta kuin tärkkelystä. Ei koiso-ongelmia : )
Tyhmän makuisia silti, ja todennäköisesti ihan yhtä turhia kuin probiootitkin.

JOS suolisto ja sen mikrobit kaipaavat korjausta, sontasiirre toimii noin miljoona kertaa paremmin.
Tai se ja järkevää ruokaa sen jälkeen.

Julkaisija:  jäbä [ 2020-11-07 05:22:35 ]
Viestin otsikko:  Re: Resistentin tärkkelyksen hehkutus perusteetonta evoluutionäkökulmastakin

Tulihan tuossa itsekkin testattua samaa juttua, sekoittelin perunajauhoja kylmään veteen ja join. Kokeilun aikana en kyllä huomannut mitään hyötyä tai muutakaan vaikutusta kuin, että litku maistui aika tylsälle. Turha kokeilu mutta tulipahan testattua.

Sivu 1/1 Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/