karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-19 05:32:17

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 59 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2019-04-22 07:17:47 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4877
Tutkimus vahvisti: jo pieni määrä punaista lihaa päivässä lisää suolistosyövän riskiä - Syö kuitua, sillä on vain positiivisia vaikutuksia
Lainaa:
Cancer Research UK-järjestö uskoo, että vuosittaisista yli 41 000 suolistosyöpätapauksista 4900 voitaisiin estää, jos ihmiset eivät söisi lainkaan lihajalosteita.

Myös Harvardin yliopiston tutkijat ovat aiemmin sanoneet, että Britanniassa voitaisiin mahdollisesti välttää vuosittain 200 000 kuolemaa, jos ihmiset luopuisivat lihasta.

Ihan kuin Pekan suusta.

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-22 08:45:47 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47636
Paikkakunta: HomeSweetHome
Yhden miehen komitea kirjoitti:
Riskin suuruutta on tarkoitushakuisesti paisuteltu aivan valtavasti. Pekoni ja makkara eivät todellakaan ole epäterveellisimpiä syötäviä, kaukana siitä, joskin prosessoimaton liha on terveellisempää. Esimerkiksi noiden mainittujen (teknotranssit, fruktoosi, nopeat hiilarit) haitallisuus on aivan toista kertaluokkaa. Tai ihan toiselta planeetalta.

Kovasta yrityksestä huolimatta ei prosessoidun lihan piikkiin nähdäkseni ole onnistuttu panemaan muuta syntiä kuin erittäin vähäinen suolistosyövän riskin nousu, joka hyvinkin saattaa johtua nitriitistä sekä käryttämisestä valmistusvaiheessa. Esimerkiksi teknotranssien, fruktoosin ja nopeiden hiilareiden syntilistat ovat pitkiä kuin nälkävuosi ja riskit suuret ja mekanismit, joilla riskit toteutuvat, hyvin tunnettuja.

PS. Punaisesta väristä huolimatta Parman kinkussa ei ole nitriittiä.

Niinpä. Ja jos tai kun kroppa itse asiassa osaa toimia näitä pieniä riskilisiä korjaten (se on se vanha kunnon hormeesis eli karaistuminen taas kerran, on kyseessä sitten treeni, sauna, avanto, viina, nitriitit, fruktoosi tai mikä vaan muu myrkky, riittävän pienenä määränä) ja itse asiassa samalla vain vahvemmaksi tullen, kannattaisi ehkä monen muunkin kuin meikäläisen kehittää parempaa immuunivastetta yyberpuhtaan ja pelkkiä terveysvaikutuksia lisäävän elämän sijaan?

Jos tai kun ilmeisesti 70% immuunijärjestelmämme vahvuudesta tulee suolistosymbioottien ystävällisenä avustuksena, ja jos sillä (ja maksan puhdistuksella) selvitetään monenlaisia pieniä myrkkymääriä, voisi olla hyvä pitäytyä pois suurista määristä vaarallisia aineita, olivat ne sitten kuituja, fruktoosia, lääkkeitä (kaikki epäfysiologisissa määrissä, lääkkeinä siis) ja kuutospufaa. Ja sen lisäksi yrittää säilyttää ne symbiootit välttelemällä niin antibiootteja kuin muitakin lääkkeitä (joista lähes kaikki ovat antibakteerisia) ja ainakin rajoittamalla prosessointilinjoilta mukaan kertyviä guantanamon opportunisti-bakteerikantoja, eli pysymällä enimmäkseen tuoreessa ruoassa. Tai ainakin tämä on meikäläisen strategia, joka on toiminut yllättävänkin hyvin jo melkein kaksi vuosikymmentä. Fiksumpien jalanjäljissä on ollut hyvä kulkea. Hyvää pääsiäistä kaikille o/

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-22 08:56:43 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
^Tälläistä agendajournalismia ja tällaisia agendatutkimuksia tuottaa käynnissä oleva maailmanlaajuinen lihanvastainen kampanja sarjatulella. Kampanjassa on paljon yhtymäkohtia sen kampanjan kanssa, jolla aikanaan aiheettomasti demonisoitiin tyydyttynyt rasva ja nostettiin jalustalle epäterveelliset siemenöljyt. Uutta on se, että nyt ruokateollisuuden propagandarintamasssa ovat mukana uskonnollisista tai muista syistä vegaaniaatteen omaksuneet ja ilmastoahdistuneet..

Mitä Harvardiin tulee, monet ovat sitä mieltä, että Harvard T.H. Chan School of Public Healthin epitutkijat sanovat mitä vaan, kunhan heille maksetaan tarpeeksi. Nythän tämä EAT-Lancet-projekti maksoi Willettin porukalle aika paljon. Monelle viimeinen pisara oli se, kun Harvardista julistettiin, että siemenöljyssä friteeratut ranskikset ovat itse asiassa terveysruokaa.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-23 16:53:41 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4877
https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006080380.html
Lainaa:
Ravitsemustutkimus on tuottanut näyttöä kansanterveyden edistämiseksi
Esimerkiksi lihan runsaan käytön ja suurentuneen kuolleisuuden yhteys on ollut varsin hyvin toistettavissa, erilaisista tutkimusasetelmista ja analyysimalleista huolimatta.


Julkaistu: 23.4. 2:00

Jesper Kivelä kritisoi (HS Mielipide 17.4.) ravitsemusepidemiologista tutkimusta. (Lihansyönnin ja kuolleisuuden välinen tilastollinen yhteys ei ole vakuuttava) Kritiikki oli asiallista mutta osin suhteetonta.

Ihmettelemme pelkän ravitsemusepidemiologian nostamista kritiikin kohteeksi. Elintapojen ja terveyden välisiä yhteyksiä tutkittaessa on aina useita sekoittavia tekijöitä, jotka saattavat keinotekoisesti luoda väärän tai poistaa oikean yhteyden. Näiden huomioiminen tapahtuu tilastollisilla malleilla.

On totta, että esimerkiksi lihan käytön ja terveyden välisten yhteyksien tutkimisessa lähes kaikissa tutkimuksissa on hieman omanlaisensa malli sekoittavien tekijöiden hallitsemiseksi. Tämän takia yksittäisiä tutkimuksia ei pidetä minkään asteen näyttönä.

Ravitsemussuosituksia laadittaessa pyritäänkin huomioimaan kaikki samaa yhteyttä analysoineet tutkimukset. Esimerkiksi lihan runsaan käytön ja suurentuneen kuolleisuuden yhteys on ollut varsin hyvin toistettavissa, erilaisista tutkimusasetelmista ja analyysimalleista huolimatta. Tarvitsemme näitä tietoja yksittäisten ruoka-aineiden tasolla, kun muodostetaan kuvaa koko ruokavalion merkityksestä terveyden kannalta.

Ravitsemustutkimuksessa satunnaistetut kokeelliset tutkimukset eli interventiot eivät yksin pysty tuottamaan kokonaiskuvaa ruokavalion ja terveyden yhteyksistä. Lyhytkestoinen kokeellinen tutkimus ei myöskään pysty antamaan vastaavaa näyttöä yhteydestä hitaasti kehittyvien kroonisten tautien riskiin kuin havainnoivat pitkittäistutkimukset.

Ravitsemustutkimuksissa riskisuhteet (riskin lisäyksen kuvaajat) ovat käytännössä aina melko heikkoja. Tämä johtuu muun muassa mittausten epätarkkuudesta ja siitä, että täysin altistumattomien luokkaa ei useimmiten ole. Menetelmien kehittyminen ja tutkimuskysymysten toistaminen erilaisissa asetelmissa ja väestöryhmissä mahdollistavat tulosten itsekorjautuvuuden.

Osin aiheellisesta kritiikistä huolimatta ravitsemusepidemiologia on onnistunut tuottamaan merkittävää näyttöä kansanterveyden edistämiseksi. Pelkän kritiikin sijaan otamme mielellämme vastaan rakentavia ehdotuksia aineistojen luotettavuuden parantamiseksi ja menetelmien kehittämiseksi.

Mikael Fogelholm
ravitsemustieteen professori

Maijaliisa Erkkola
ravitsemustieteen dosentti

Helsingin yliopisto, elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-23 17:04:14 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-10-14 21:57:51
Viestit: 918
Paikkakunta: Rannikko
Lainaa:
Esimerkiksi lihan runsaan käytön ja suurentuneen kuolleisuuden yhteys on ollut varsin hyvin toistettavissa, erilaisista tutkimusasetelmista ja analyysimalleista huolimatta.

Vokeli voisi heittää tähän sen yhteyden suuruuden, jotain prosentin ja kahden välillä kaikenlaisista tilastokikkailuista huolimatta? Ei vakuuta.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-24 05:55:06 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2018-09-11 12:55:53
Viestit: 262
Sadasta huonosta tutkimuksesta ei saa yhtä hyvää meta-analyysia. Jos tulokset ovat samansuuntaisia niin eihän se välttämättä kerro mistään muusta kuin siitä, ettei kaikkia sekoittavia tekijöitä pystytä vieläkään suodattamaan pois.

On myös hyvä muistaa, että yleensä punainen liha ei tapa esimerkiksi naisia ja aasialaisia.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-24 06:08:15 
Poissa
voipallo
voipallo

Liittynyt: 2006-01-03 14:37:31
Viestit: 13162
Paikkakunta: helsinki
Prosessoitu liha on hieman eri asia kuin liha yleensä. Foorumillakin välillä ylistetään välimerellistä elämäntapaa johon ei kuulunut lihajalosteet tai yleensä teollinen ruoka, pekonin suhteen asia muuttuukin sitten muuksi, vai?

Olen muuten syönyt ainakin kolme päivää peräkkäin varsin tukevasti Lidlin pekonia, en siis karta sitä itse - en kyllä suosittelisi teollisia lihavalmisteita kenellekään vaan ihanteellista olisi jos ruoan valmistaisi itse alusta loppuun

_________________
“To be is to do - Socrates
To do is to be - Sartre
Do Be Do Be Do - Sinatra”

― Kurt Vonnegut


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-24 07:09:55 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47636
Paikkakunta: HomeSweetHome
Jos olet itse käynyt niissä kehutuissa välimerenmaissa, niin vaikkapa Italiassa ja Espanjassa alkupaloissa on aina leikkeleitä (ja joskus mitään muuta ei olekaan). Ne ovat edelleenkin jalostettua lihaa, ja jo pitkään jopa kaupasta ostettuja tuotteita. Se miten hyvin ja miten hyvistä raaka-aineista ne on tehty, voi olla eri juttu, mutta ne ovat oleellinen osa Välimeren pohjoisen rannan kulttuureja, siinä missä juustot, leipä ja oliiviöljykin.

Ja sillä puolella välimerta, jossa näitä leikkeleitä käytettiin ja käytetään, ollaan huomattavasti terveempiä ja pitkäikäisempiä kuin siellä Välimeren toisella puolella, jossa todellakin tyydytään leipään, oliiviöljyyn ja kasviperäisempiin tuotteisiin.

Meillä siippa syö nykyisin lounaakseen nelisen siivua voissa kypsyteltyä Dulanoa kera parin munan. Ne ja aamiaissmetana ovat olleet toistaiseksi parasta lääkettä hänen verensokereilleen... paljon parempia kuin aikaisempi salaattilounas runsaalla oliiviöljyllä ja suunnilleen samalla lihamäärällä.

*** *** ***
Elävät muuten ruokansa ostavat kaupunkilaisetkin pitkään siellä antipastien ja säilötyn läskin maissa.
Pitempään kuin melkein missään muualla, noin niinkuin keskimäärin.
Ehkä ongelma ei ole nitriiteissä vaan massatuotannossa, joka muuttaa linjalla kulkevan tavaran mikrobikantoja, taas kerran?

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-24 09:20:04 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Välimeren maiden leikkeleistä puheenollen en malta olla mainitsematta, että Italian ja Espanjan ilmakuivatut kinkut eivät ole prosessoitua lihaa. Ne sisältävät vain lihaa ja suolaa.

IMHO öyhötys punaista (prosessoimatonta) lihaa vastaan on vailla tutkimusnäyttöä olevaa bullshittiä. Jonkinlaista näytön tapaista kuitenkin on siitä, että prosessoituun lihaan liittyy PIENTÄ riskiä, ehkä niihin lisättyjen säilyvyyttä edistävien aineiden takia.

Silti - käyttääkseni vt-jengin puheenpartta - osana terveellistä (esim. vhh- tai vaikka Välimeren) ruokavaliota ne kohtuullisesti käytettyinä ovat ihan OK. Ne kuitenkin tuovat ruokavalioon samat hyödylliset ravinteet kuin prosessoimaton liha ja niiden tuottamat hyödyt ovat haittoja suuremmat. ainakin jos vaihtoehtona on lihaton ruokavalio. Prosessoimatta paras kuitenkin.

Liha on hyvä lähde esimerkiksi monille aivojen tarvitsemille ravinteille. Siksi ei ole yllättävää, että tuore ranskalainen tutkimus liitti erittäin vähäisen lihansyönnin kasvaneeseen dementian ja Alzheimerin riskiin:

https://content.iospress.com/articles/j ... /jad180919

Lainaa:
Conclusion:These findings suggest very low meat consumption increases the long-term risk of dementia and AD


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-24 09:25:28 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47636
Paikkakunta: HomeSweetHome
... puhumattakaan siitä, miten veeteessä jokainen lihaton moneen kertaan jalostettu "lihanvastine" tai hivenen kuorta sisältävä täysjyvätuotteeksi kutsuttu hivenen valkoista tummempi riisi- tai pastatuote muuttuu hetkessä niin ekoksi kuin terveelliseksikin. Ihan niinkuin teollisen massajalostuksen ongelmat koskisivat vain eläinkuntaa...

Leikkeleiden jalostus on osa prosessia jossa saadaan rasvat ja nahat ja sidekudokset (ja sisäelimet ja veri) säilyvämpään muotoon ja kuluttajille saakka. Välimerelläkin näkyy niitä pilkullisia makkaroita ja erilaisia pateita, ja sitä maustettua läskiäkin. Miksi ihmeessä ne olisivat niin pahoja - paitsi tietenkin jos on tarkoitus vierottaa ihmiset kokonaan lihankäytöstä. Se muu lihaperäinen tavallisen suomalaisen tallaajan marketissa on käytännössä vain lihaslihaa, jokamikä tarkoittaa että kaikki muu menee tuhluuseen

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-24 09:37:44 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Koko ruhon parempi hyödyntäminen Välimeren maiden makkaranvalmistuksessa lisää toden totta sikäläisten makkaroiden ravinteikkuutta ja terveellisyyttä. Eivät olleet suomalaiset perinteikkäät kotona itse valmistetut makkaratkaan lainkaan hassumpaa syötävää.

Vaikka tyypillinen suomalainen teollisuusmakkara ei ole ihan optimaalista syötävää, sen korvaaminen noilla vegejengin prosessoiduilla/ultraprosessoiduilla lihankorvikkeilla veisi ojasta allikkoon.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-24 09:54:26 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47636
Paikkakunta: HomeSweetHome
Suomalaiselle kansanterveydelle paljon pekonia (joka sentään on sekä tuoretavara, että aika vähän prosessoitu) ja hyvänmakuisia makkaroita suurempi huolenaihe ovat massatuotetut leivät, murot, kasviseinekset, keksit ja sensellaiset. Ja niitä kulutetaan määrättömiä määriä niin veeteen suositussapuskassa kuin muunkin eikarppaavan kansan keskuudessa.

Eloveenan pikakaurapuuroon jää siitä kauran vähäisestä kauniista ja hyvästä (kuten beettaglukaanista) jäljelle vain muisto.
Sen jälkeen se on vain ekologisesti kallista tärkkelystä. Tai sitä ja sokeria, jolla pussi on jo valmiiksi maustettukin.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-24 10:06:59 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Kyllä, pekonia ja makkaraa syyttävällä sormella osoittavat virallisterveilijät ovat illusionisteja, jotka kiinnittävät yleisön huomion oleellisesta olemattomaan.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-26 15:38:54 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Revenge of the Piggies: Does Bacon Really Cause Cancer?


Lainaa:
Which number seems more important, a 20% relative increase risk or an absolute increased risk of 0.082%. Or we can talk in terms of how many cases of CRC were seen in a thousand people. The overall incidence resulted in 5.48 cancers, eating the greatest amount of red meat increased it to 6.3 cancers or 1 more person out of a thousand.
Even if you accept these numbers, and there are other issues to consider in a moment, I wouldn’t personally be in a rush to stop eating meat.

En minäkään. Lähden Liiteriin ostamaan Dulano-pekonia. Se on sopivan suolaistakin.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-27 07:44:11 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Joe Kosterlich debunkkaa kolmessa minuutissa tämän ketjun aiheena olevan tutkimuksen:


https://twitter.com/9NewsPerth/status/1 ... 0796608517

DiscoStew:


Lainaa:
Monday: Bacon causes cancer
Tuesday: Bacon doesn’t cause cancer
Wednesday: Bacon causes cancer
Thursday: Bacon doesn’t cause cancer
Friday: Bacon causes cancer
Saturday: Bacon doesn’t cause cancer
Sunday: Have bacon & eggs for breakfast


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-27 08:15:24 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Ollaanko suolistosyöpäasiassakin haukkumassa ihan väärän puun alla?

Korkeafruktoosinen maissisiirappi aiheutti suolistosyöpää hiirillä:

High-fructose corn syrup enhances intestinal tumor growth in mice

Carnivore Aurelius twiittasi:

Lainaa:
Meat does not cause colon cancer. Sugar does.

This study found that high fructose corn syrup at a moderate dose increased tumor size and aggressiveness in rodents.

When will people wake up to the fact that old food doesn't cause new diseases?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-27 08:43:48 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Kahvit pekonin päälle ja ollaan voitolla? Jo 1-2 kupillista kahvia /d pienensi suolistosyövän riskiä 26 prosenttia.

https://www.sciencedaily.com/releases/2 ... 073709.htm


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-28 05:46:52 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Kansanterveystieteen professori vilkaisi tälle ketjulle aiheen antanutta tutkimusta:

Grant Schofield: The UK Biobank Study; Meat and Cancer, Science Reporting and Invisible Women

Epitutkijahuijarit varmistivat huijauksensa läpimenon otsikoihin sillä, että tutkimustiedote tuupattiin ahtopaineella mediaan ennen kuin tutkimus oli verkossa luettavissa. Tämän vuoksi yksikään toimittaja ei voinut huomata esimerkiksi sitä, että naisten osalta punaisen lihan syönti ei lisännyt suolistosyöpäriskiä.

Lainaa:
There was heterogeneity by sex for the associations between colorectal cancer and red and processed meat (Pheterogeneity = 0.008), with a positive association seen in men [HR for each 50-g/day increment in red-meat intake = 1.39 (1.17–1.64)] and no association was seen in women [HR for each 50-g/day increment in red meat = 0.99 (0.83–1.19)].


Eipä media pelotteluotsikoita repiessään liiemmin kiinnittänyt huomiota myöskään törkeään harhaanjohtamiseen, joka tapahtui kun puhuttiin vain suhteellisista riskeistä. Suhteellisen riskin 20 prosentin riskin kasvu kuulostaa aika paljon pahemmalta kuin absoluuttisen riskin kasvu 0,1 prosentilla. Jälkimmäinen tieto on kuitenkin paljon oleellisempi tieto yritettäessä ymmärtää kuinka suuresta vaarasta mahdollisesti on kysymys.

Lainaa:
What’s a 20% increase in terms of absolute risk? Because the risk is reported as HR not RR we can’t be exact, but the absolute risk of CRC in the study over 5.7 years was 0.5%, 20% would raise that to 0.6%, which is an increase in absolute risk of 0.1%, or one extra chance in a thousand.


Tutkimushuijarit epäilemättä uskoivat edistävänsä veganismin/sokerista, viljasta ja siemenöljystä valmistetun prosessoidun teollisuusruuan agendaa ja ehkä niin tapahtuikin. Kansanterveydelle he tekivät karhunpalveluksen sikäli kuin onnistuivat pelottelemaan anemiariskissä olevia naisia tarpeettomasti luopumaan lihan syönnistä.


Luin jokin aika sitten artikkelin, jossa kerrottiin, että yli 80 eri ruoka-ainetta "tutkimuksissa" liitetty syöpäriskiin.- vahinko, etten ottanut talteen. Enemmän kuin syömisen vaarallisuudesta tämä mielestäni kertoo siitä, että ravitsemustieteenb epitutkimukset ovat enimmäkseen kuraa.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-28 07:23:35 
Poissa
voipallo
voipallo

Liittynyt: 2006-01-03 14:37:31
Viestit: 13162
Paikkakunta: helsinki
Yhden miehen komitea kirjoitti:
Tutkimushuijarit epäilemättä uskoivat edistävänsä veganismin/sokerista, viljasta ja siemenöljystä valmistetun prosessoidun teollisuusruuan agendaa ja ehkä niin tapahtuikin.


Kaupassa myytävä pekoni usein on prosessoitua teollisuusruokaa, löytyy sokeria maissisiirappia savuaromia jne.

Ruokateollisuus myy mitä ihmiset ostavat ja jota halvalla voi tuottaa, pekoni ja erilaiset lisäainemakkarat ovat todella halpoja valmistaa eikä bisneksen kannalta ole mitään järkeä sekoittaa markkinoita. Nykyisin ihmiset puhuvat kiusallisen paljon puhtaan ruoan puolesta ja tuotanto kiinnostaa joten ainakin tuotekehittely on hakenut uusia ideoita, käytännössä kauppojen hyllyillä parhailla paikoilla on edelleenkin liejulihat ja makkararöykkiöt. Teollisuus ei ihan helposti saa kauppaketjujen parhaita myyntipaikkoja ja jos joskus liejusuikaleet siirtyvät huonoille paikoille, on se myös niiden loppu

En näe nykyisessä systeemissä menestymisen mahdollisuuksia puhtaalle lihalle ja lähiruoalle kauppaketjujen ulkopuolella koska jo pelkästään kaupunkien kaavoitus suosii isoja yrityksiä ja ruoan täytyy säilyä mahdollisimman kauan myyntikuntoisena tuodakseen tarpeeksi tuottoa kaupalle.

Huh hah hei, värjätty sokeri-aromi-pekoni ja pitkää ikää

https://www.youtube.com/watch?time_cont ... x-1G2YlVtA

_________________
“To be is to do - Socrates
To do is to be - Sartre
Do Be Do Be Do - Sinatra”

― Kurt Vonnegut


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-28 09:29:53 
Poissa
Avaruuskarppi
Avaruuskarppi

Liittynyt: 2011-05-09 07:17:02
Viestit: 15265
Paikkakunta: Kolmas kivi auringosta
Löytyy sieltä samoilta hyviltä myyntipaikoilta muutama hyväkin ruoka. On nitriititöntä, antibiootitonta, karrageenitonta, viljatonta, väriaineetonta, glukoosi-fruktoosisiirapitonta jne. pekonia ja muuta lihatuotetta.

_________________
Vuodesta 2011
Ihmiseläimen lajinmukainen ruokavalio
En ole vielä pudonnut.

Once you have been taught to think, it's hard to stop.


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 59 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 16 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)