Kansanterveystieteen professori vilkaisi tälle ketjulle aiheen antanutta tutkimusta:
Grant Schofield: The UK Biobank Study; Meat and Cancer, Science Reporting and Invisible WomenEpitutkijahuijarit varmistivat huijauksensa läpimenon otsikoihin sillä, että tutkimustiedote tuupattiin ahtopaineella mediaan ennen kuin tutkimus oli verkossa luettavissa. Tämän vuoksi yksikään toimittaja ei voinut huomata esimerkiksi sitä, että
naisten osalta punaisen lihan syönti ei lisännyt suolistosyöpäriskiä.
Lainaa:
There was heterogeneity by sex for the associations between colorectal cancer and red and processed meat (Pheterogeneity = 0.008), with a positive association seen in men [HR for each 50-g/day increment in red-meat intake = 1.39 (1.17–1.64)] and no association was seen in women [HR for each 50-g/day increment in red meat = 0.99 (0.83–1.19)].
Eipä media pelotteluotsikoita repiessään liiemmin kiinnittänyt huomiota myöskään törkeään harhaanjohtamiseen, joka tapahtui kun puhuttiin vain suhteellisista riskeistä. Suhteellisen riskin 20 prosentin riskin kasvu kuulostaa aika paljon pahemmalta kuin
absoluuttisen riskin kasvu 0,1 prosentilla. Jälkimmäinen tieto on kuitenkin paljon oleellisempi tieto yritettäessä ymmärtää kuinka suuresta vaarasta mahdollisesti on kysymys.
Lainaa:
What’s a 20% increase in terms of absolute risk? Because the risk is reported as HR not RR we can’t be exact, but the absolute risk of CRC in the study over 5.7 years was 0.5%, 20% would raise that to 0.6%, which is an increase in absolute risk of 0.1%, or one extra chance in a thousand.
Tutkimushuijarit epäilemättä uskoivat edistävänsä veganismin/sokerista, viljasta ja siemenöljystä valmistetun prosessoidun teollisuusruuan agendaa ja ehkä niin tapahtuikin. Kansanterveydelle he tekivät karhunpalveluksen sikäli kuin onnistuivat pelottelemaan anemiariskissä olevia naisia tarpeettomasti luopumaan lihan syönnistä.
Luin jokin aika sitten artikkelin, jossa kerrottiin, että yli 80 eri ruoka-ainetta "tutkimuksissa" liitetty syöpäriskiin.- vahinko, etten ottanut talteen. Enemmän kuin syömisen vaarallisuudesta tämä mielestäni kertoo siitä, että ravitsemustieteenb epitutkimukset ovat enimmäkseen kuraa.