Lisää ohjeita. Putkonen on päässyt puffaamaan kirjaansa ja Jaakko Mursukin sekoittaa soppaa.
Ravitsemusterapeutti Leena Putkonen kertoo, mitä hänellä on aina ruokakaapissa – ja miksi suklaakakkua ei pidä unohtaaTämän voisi allekirjoittaakin mutta kun tietää ettei hän karppauksesta puhu...
Lainaa:
Myös useita ruokaan liittyviä kirjoja kirjoittanut Leena Putkonen kannattaa rentoa asennetta ruokaa kohtaan.
– Lupaan, että uskaltamalla nauttia ruoasta pystyt nauttimaan enemmän elämästä muutenkin. Kaikki se energia, joka menee hyvän ja huonon ruoan arvottamiseen, ruokapanikointiin, kehon arvosteluun ja epäterveisiin laihdutuskuureihin, vapautuu käyttöösi, Putkonen kirjoittaa tietoisesta syömisestä uudessa kirjassaan Superhyvää keholle (Otava 2019).
Himoja ja nälkäpiikkejä
Lainaa:
Mielihyväruokien kohdalla kirjassa painotetaan kohtuullisuutta, ei täydellistä kieltämistä. Putkonen kirjoittaa, että mielihyväruokia syödään terveellisen ruoan lisäksi kohtuullisina annoksina. Niiden tehtävä on tuottaa iloa ja mielihyvää.
Kohtuullinen herkuttelu esimerkiksi suklaakakulla on siis tärkeää, sillä se voi estää järkyttävät himot, jotka syntyvät väistämättä, jos itseltään kieltää kaiken.
Lainaa:
Pieni iltapäiväherkku ei ole välttämättä se kaikkein suurin synti isommassa kokonaiskuvassa.
– Ihmiset yleensä ajattelevat ensimmäisenä, että jättävät ruokavaliosta pois iltapäiväpullan, vaikka se voi olla eniten mielihyvää päivässä tuova syöminen. Ei sitä tarvitse lopettaa, Jaakko Mursu sanoo myös.
Säännöllinen syöminen, 5–7 ateriaa päivässä on Jaakko Mursun mukaan hyvä määrä, jotta isoja nälkäpiikkejä ja mättämisen tarvetta ei ehdi syntyä.
Putkosella on kuulemma kaapissa mausteita, niin on minullakin mutta lukija kommentoi:
Lainaa:
Jännä juttu, että mausteet ovat ykköset, joita pitää aina olla. Meillä taas pidetään oliiviöljyä, voita, munia, lihaa, kalaa ja juustoa! Näillä saa aina aterian aikaiseksi. Vihannekset tietysti lisänä. Suola ja pippuri riittää useinmiten.