karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2020-07-10 09:31:31

Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 6 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2018-12-11 14:57:18 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21154
Mediuutiset: Vuoden terveysalan vaikuttaja Juhani Knuuti: ”Asiantuntijoiden olisi syytä tulla enemmän esiin tutkimustiedon kansantajuistamisessa"

Knuuti ei tänä vuonna tyytynyt nostamaan omaa egoaan pilkkaamalla todellista huuhaata. Hän hyökkäsi lääkäri Antti Heikkilän kimppuun häpeälliseen olkinukkeiluun syyllistyen.

Näin tehdessään Knuuti toimi tutkimustiedon kansantajuistamista vastaan, ei sen puolesta. Heikkilä jos kuka on kunnostautunut insuliiniresistenssiin liittyviä kansantauteja koskevan uudemman tutkimustiedon kansantajuistajana.

Heikkilän epätarkkuudet ja pilkkuvirheet eivät ole mitään verrattuna Knuutin totaalisesti väärään ja erittäin haitalliseen huuhaaväittämään, ettei muka olisi mitään tutkittua syytä rajoittaa hiilihydraattien syömistä. Insuliiniresistenssiin liittyviä kansantauteja sairastavilla on tutkitusti erittäin perusteltuja syitä rajoittaa sitä.

Kansanterveyseliitin hybriksellä ja arroganssilla ei ole rajaa, vaikka se on saanut virheellisine ravitsemussuosituksineen aikaan insuliiniresistenssiin liittyvien kansantautien epidemiamme. Tuon porukan keskinäisen kehun kerhot ja ristiinpalkitsemiset ovat vastenmielisiä ilmiöitä.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-12-11 19:36:06 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2011-02-22 08:20:56
Viestit: 235
Kyllä hopeavesi olisi knuutille terveellinen ja tarpeellinen joululahja.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-01-11 09:28:14 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4250
Heljäkö palkitsi kuiskuttelijan?
Professori Juhani Knuutille Terveystoimittajien myöntämä Hyvän Tiedon Omena
Lainaa:

Turun yliopiston, Åbo Akademin ja Tyksin yhteisen valtakunnallisen PET-keskuksen johtajalle, professori Juhani Knuutille on myönnetty Hyvän Tiedon Omena -tunnustus. Tunnustuksen myöntää Terveystoimittajat ry.

Valintaa perustellaan sillä, että Knuutin Terveys & tiede -blogi on viileän analyyttinen, selväsanainen ja toimii luotettavana tiedonlähteenä kulloinkin muoti-ilmiöksi nouseviin terveysaiheisiin.

Lääketieteen tohtori Juhani Knuuti käsittelee TS:n blogissaan terveyteen ja muun muassa ravitsemukseen liittyviä aiheita ja väitteitä tieteellisin metodein mutta maallikolle ymmärrettävästi. Huuhaata vastaan taisteleva professori kannustaa omalla esimerkillään suomalaista tiedeyhteisöä osallistumaan keskusteluun sosiaalisessa mediassa.

Tunnustus jaetaan vuosittain asiantuntijalle, joka on tehnyt poikkeuksellisen hyvää yhteistyötä median ja erityisesti terveystoimittajien kanssa sekä uskaltanut puhua julkisuudessa myös vaikeista aiheista.

Lukijakommentti TS:ssa
Lainaa:
Ado Atero10.1.2020 19:26
Omena oikeaan osoitteeseen?
Toinen kommentoija sanoo täällä huutomerkin kera omenan menneen oikeaan osoitteeseen. Olen eri mieltä. Vaikka Knuutin kirjoituksista löytyy hyvääkin, on hänen lähestymistapansa juttujensa kohteisiin mielestäni usein sen verran asenteellinen, että neutraalista tiedonvälittämisestä ei hänen kohdallaan voi puhua. Knuuti ohjailee lukijoidensa ajatuksia sen verran tarmokkaasti, että mieleeni tulevat usein iltapäivälehdet ja populististen puolueiden viestintä.

Knuutin kirjoituksiin lähetettyjen lukijakommenttien tyylistä huomaa, että hänen kirjoituksensa vetoavat erityisesti vähemmän koulutettuihin lukijoihin. He eivät usein näytä ymmärtävän paljoakaan kirjoituksen aiheesta, mutta heihin vetoaa Knuutin mustavalkoinen ja verhotusti hyökkäävä tyyli, jolla hän kirjoittaa vastustamistaan asioista ja ihmisistä. Tyyli muistuttaa pahimmillaan maalittamista.

Palkinnon myöntäneen Terveystoimittajat ry:n jäsenille jakaa vuosittain apurahoja rahasto, jonka taustalla ovat suomalaiset lääkeyhtiöt ja Apteekkariliitto. Journalistisesta näkökulmasta kytkös on vähintäänkin kulmia nostattava. Asia jätetään kuitenkin kokonaan mainitsematta tässä Turun Sanomien jutussa. Useimmat lukijat ymmärrettävästi olettanevat Terveystoimittajat ry:n olevan riippumaton, pelkästään laadukasta toimittajatyötä edistämään pyrkivä järjestö.

Nykyaikana, jolloin aidosti riippumatonta ja puolueetonta tiedonvälitystä on yhä vaikeampi löytää, on tärkeää, että tiedonvälittäjät luottamuksen säilyttämiseksi pyrkivät mahdollisimman suureen avoimuuteen kaikenlaisten taloudellisten ja muiden yleisölle merkityksellisten kytkösten suhteen.

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-01-11 12:59:22 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21154
Knuutin palkitseminen osoitti karusti kuinka olematonta on terveystoimittajiemme substanssiosaaminen.

Hopeaveden kaltaisten humpuukien pilkkaaminen ei kovin paljon vaadi.

Antti Heikkilän vainoon liittynyt taistelu kero-ruokavaliota vastaan oli kansanterveydelle haitaksi.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-01-11 13:47:43 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 72133
Asiallinen jälkimmäinen kommentti. Avasi myös sidonnaisuuksia. Ihan silleesti, että tämmöinen kouluttamatonkin tajusi. :mrgreen:


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-01-12 07:16:03 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-10-14 21:57:51
Viestit: 860
Paikkakunta: Rannikko
Lainaa:
Knuutin palkitseminen osoitti karusti kuinka olematonta on terveystoimittajiemme substanssiosaaminen.

Pikemminkin tässä on kyse siitä, kuten TS:n kommentoija kertoi:
Lainaa:
Palkinnon myöntäneen Terveystoimittajat ry:n jäsenille jakaa vuosittain apurahoja rahasto, jonka taustalla ovat suomalaiset lääkeyhtiöt ja Apteekkariliitto.

Ei kai kukaan nyt ruokkivaa kättä pure?


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 6 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)