karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-25 22:43:28

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 41 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 Seuraava
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: Re: Keripukki karppauksella?
ViestiLähetetty: 2016-12-03 16:30:11 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47653
Paikkakunta: HomeSweetHome
Greda Carpo kirjoitti:
Ei kai nuo toisiaan sulje pois? Jos syö päivittäin kasviksia alle sen suosituksen?

Miten sen nyt ottaa. Ei keripukkia saa jos syö kasviksia päivittäin vaikka miten "alle suositusten",
Se suositusmäärä ei liity mitenkään keripukkiin...

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Keripukki karppauksella?
ViestiLähetetty: 2016-12-03 17:32:35 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4883
Dionysus kirjoitti:
YLEn uutinen kirjoitti:
....
Vanhastaan tiedetään, että suuri enemmistö australialaisista ei syö hedelmiä eikä etenkään vihanneksia Maailman terveysjärjestön suositusten mukaisesti.

Sydneyn yliopiston tutkimuksen mukaan vihanneksia syö suositellun määrän vain seitsemän prosenttia aikuisista australialaisista.
.....


Jaa, onkohan näin ? Miksi sitten Australia komeilee tämän OECD tilaston kärjessä, missä yli 90 % Aussien väestöstä väittää syövänsä hedelmiä ja kasviksia päivittäin ? Vai onko tässä taas todiste siitä että kyselytutkimukset ovat hiiiieman harhaanjohtavia ? Vai että sopivalla tulkinnalla voidaan "todistaa" melkein mitä vain ?

http://www.oecd-ilibrary.org/sites/heal ... 2013-22-en

Tutkimuksen mukaan joka toinen ilmoitti syövänsä kaksi annosta hedelmiä päivittäin, mutta vain 7% söi kasviksia suositellun määrän. Yksi annos on ymmärtämäni mukaan kupillinen ja suositus kahdesta kahdeksaan annosta tapauksesta riippuen. En minäkään syö kahdeksaa kupillista välttämättä, vaikka valmistetussa (keitetty yms) ruuassa annos on puoli kupillista.

McMaster sanoi, että vaikka keripukkitapausten määrä on pieni, se on pelottavaa. Tapauksia alkoi ilmetä vähähiilihydraattista dieettiä noudattavien joukossa, koska he välttelevät hedelmiä.

Aika kummallisesti saa karpata sairastuakseen keripukkiin.

Toinen taas kertoi sairaalapotilaista Ja sitä en ihmettele jos ovat pitkään siellä olleet.
Lainaa:
Prof Jenny Gunton from the hospital’s centre for diabetes, obesity and endocrinology said several of her patients with long-running unhealed wounds had been cured by a simple course of vitamin C.

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Keripukki karppauksella?
ViestiLähetetty: 2016-12-03 18:52:33 
Poissa
juniorikarppi
juniorikarppi

Liittynyt: 2010-10-18 11:16:06
Viestit: 66
Kasari kirjoitti:
Aika kummallisesti saa karpata sairastuakseen keripukkiin.
Karppajille tärkeintä on rasva ja liha hedelmien ollessa kiellettyjä.
Niinpä monet "unohtavat" syödä riittävästi kasviskunnan tuotteita.
Äärimäisellä ajattelulla aiheutetaan vain ongelmia.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Keripukki karppauksella?
ViestiLähetetty: 2016-12-03 19:24:48 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47653
Paikkakunta: HomeSweetHome
Tunnetko oikeasti yhtään karppaajaa?

Runsas rasva mahtuu sapuskaan vain jos siinä on riittävästi rehua johon sen imeyttää.
Onneksi ne rehutkin maistuvat todella, todella paljon paremmilta sen rasvan kera :)

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Keripukki karppauksella?
ViestiLähetetty: 2016-12-03 20:20:24 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2011-02-22 08:20:56
Viestit: 381
mikä on aiheuttanut enemmin kuolemantapauksia: karppauksen aiheuttama keripukki vaiko ravitsemus suosituksista johtuva ylipaino liitännäis sairauksien muodossa?


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Keripukki karppauksella?
ViestiLähetetty: 2016-12-03 21:54:21 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-06-08 15:51:26
Viestit: 11092
Paikkakunta: Liminka
Mulla menee joskus kuukausia etten syö yhtään hedelmää, ne on mulle ihan karkin asemassa nykyään ja välttelen, hedelmät ei todellakaan ole mitenkään välttämättömiä, ihan naurettavaa edes puhua niistä tärkeinä.
Suomalaiselle riittää marjat ja rehu ja jos hedelmiä, niin kotimaiset omput.
Mitä lie juoppoja ollu nuo keripukkitapaukset, ei voi olla normikansaa
pirtupaastolla olleet

_________________
Kuva



http://karppausjaperhe.blogspot.com/


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Keripukki karppauksella?
ViestiLähetetty: 2016-12-03 22:20:00 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-08-12 21:37:08
Viestit: 2290
Aina uutisoidaan C-vitamiinin lähteenä vain kasvikset, vaikka tarkalleen ottaen kasvikunta ei ole ainoa C-vitamiinin lähde.

Wikipediassa on taulukkoa eläinkunnan tuotteiden C-vitamiinilähteistä: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Vitamin ... al_sources
Listalta löytyy maksaa, aivoa, mätiä, osteria, lampaan kieli ja sydän, tuore lehmänmaito myös.
Lainaa:
Animal Source Amount
(mg / 100g)
Calf liver (raw) 36
Beef liver (raw) 31
Oysters (raw) 30
Cod roe (fried) 26
Pork liver (raw) 23
Lamb brain (boiled) 17
Chicken liver (fried) 13
Lamb liver (fried) 12
Calf adrenals (raw) 11[128]
Lamb heart (roast) 11
Lamb tongue (stewed) 6
Camel milk (fresh) 5[129]
Human milk (fresh) 4
Goat milk (fresh) 2
Cow milk (fresh) 2



Kaikki kasvikset taas eivät ole hyviä C-vitamiinin lähteitä. Esimerkiksi lehtisalaattia jos syö koko ruukullisen (paino yleensä n. 100 g), C-vitamiinia siitä saa Finelin mukaan vain 4.5 mg. C-vitamiinin päiväsaantisuositus on muistaakseni 60 mg.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Keripukki karppauksella?
ViestiLähetetty: 2016-12-03 22:30:52 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-08-12 21:37:08
Viestit: 2290
C-vitamiinia on myös kombucha-juomassa: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1 ... 17C.f03t02
Jopa moninkertaisesti enemmän kuin appelsiinimehussa.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Keripukki karppauksella?
ViestiLähetetty: 2016-12-04 07:54:53 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2007-11-01 15:25:41
Viestit: 578
Mites nuo yllämainitut sisäelimet ym. nehän on tapana syödä kypsennettyinä, eikös c vitmiini silloin niistä häviä? ja onko tuo päivittäinen saantisuositus yhtäkuin välttämätön saantisuositus minimi?. Itse syön huonosti kypsentämättömiä kasvikunnan tuotteita enkä juuri ollenkaan hedelmiä ja nyt alkoi mietityttämään että jospas c.n saanti on oikeesti mulla liian vähäistä..ainakin ajoittain on ientulehduksen oireita, mikä kyllä voi johtua huonosta hampaiden pesusta, mutta kunhan kyselen...ainahan sanotaa että c vit on vesiliukoinen eikä varastoidu elimistöön, miten ne seilorit aikoinaan sitten siellä laivoillaan eivät sairastuneet keipukkiin jo heti alkumetreillä, tokko sitä tuoretuotetta pystyi säilömäänkään niissä olosuhteissa paria viikkoa enempää. :?:


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Keripukki karppauksella?
ViestiLähetetty: 2016-12-04 09:15:29 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-06-08 15:51:26
Viestit: 11092
Paikkakunta: Liminka
wikipediassa ainakin mainitaan, että jo vähäiset määrät pitää oireet loitolla, mutta hyvään terveydentilaan pitäisi saada enemmän.

Mutta marjojakin riittää noin 50g päivässä, paprikaa 40g, kaalissa ja kukkakaalissakin on kovasti c, vitamiinia.
Jos syö normiruokaa, niin ei voi saada keripukkia :D

_________________
Kuva



http://karppausjaperhe.blogspot.com/


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Keripukki karppauksella?
ViestiLähetetty: 2016-12-04 13:22:47 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93726
Niitä raakoja ts. kypsentämättömiä kasviksia i.m.h.o. hypetetään ihan turhaan.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Keripukki karppauksella?
ViestiLähetetty: 2016-12-04 14:10:09 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-08-12 21:37:08
Viestit: 2290
liljankukka kirjoitti:
Mites nuo yllämainitut sisäelimet ym. nehän on tapana syödä kypsennettyinä, eikös c vitmiini silloin niistä häviä?

Ei häviä kokonaan. Kopioimassani taulukossa osa on C-vitamiiniarvoja kypsennettyinä esim.
Cod roe (fried) 26
Lamb brain (boiled) 17
Chicken liver (fried) 13
Lamb liver (fried) 12
Lamb heart (roast) 11
Lamb tongue (stewed) 6
Eli suomeksi tässä järjestyksessä: turskanmäti paistettuna, lampaan aivo keitettynä, kanan maksa paistettuna, lampaanmaksa paistettuna, lampaan sydän paahdettuna, lampaan kieli haudutettuna. Tämä Wikipediasta kopioimani lista ei edes ole kaikenkattava. Lisää eläintuotteiden C-vitamiiniarvoja löytyy ainakin sivustolta foodinfo.us: (linkki: http://www.foodinfo.us/SourcesUnabridge ... utr_No=401)

Lainaa:
The following quantities (column two below) indicate how much Vitamin C is found in 100 grams (about 3 1/2 ounces) of the following food items:
ndb no.
select 50.3 mg Beef, variety meats and by-products, spleen, cooked, braised 13334
select 45.5 mg Beef, variety meats and by-products, spleen, raw 13333
select 38.5 mg Beef, variety meats and by-products, lungs, raw 13328
select 34.0 mg Beef, variety meats and by-products, thymus, raw 13337
select 32.7 mg Beef, variety meats and by-products, lungs, cooked, braised 13329
select 30.2 mg Beef, variety meats and by-products, thymus, cooked, braised 13338
select 27.0 mg Beef, cured, corned beef, brisket, raw 13346
select 24.0 mg Beef, cured, breakfast strips, raw or unheated 13344
select 20.3 mg Beef, variety meats and by-products, pancreas, cooked, braised 13332
select 13.7 mg Beef, variety meats and by-products, pancreas, raw 13331
select 10.7 mg Beef, variety meats and by-products, brain, raw 13318
select 10.5 mg Beef, variety meats and by-products, brain, cooked, simmered 13320
select 9.4 mg Beef, variety meats and by-products, kidneys, raw 13323
select 3.3 mg Beef, variety meats and by-products, brain, cooked, pan-fried 13319
select 3.1 mg Beef, variety meats and by-products, tongue, raw 13339
select 2.0 mg Beef, variety meats and by-products, heart, raw 13321
select 1.9 mg Beef, variety meats and by-products, liver, cooked, braised 13326
select 1.3 mg Beef, variety meats and by-products, liver, raw 13325
select 1.3 mg Beef, variety meats and by-products, tongue, cooked, simmered 13340
select .7 mg Beef, variety meats and by-products, liver, cooked, pan-fried

Eli C-vitamiinipitoisimpia naudan elimiä ovat perna ja keuhkot. Joita muuten en ole koskaan nähnyt kenenkään syövän.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Keripukki karppauksella?
ViestiLähetetty: 2016-12-04 14:17:52 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-08-12 21:37:08
Viestit: 2290
(tupla pois)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Keripukki karppauksella?
ViestiLähetetty: 2016-12-04 14:43:06 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-08-12 21:37:08
Viestit: 2290
Merenelävien C-vitamiinit:
Lainaa:
The following quantities (column two below) indicate how much Vitamin C is found in 100 grams (about 3 1/2 ounces) of the following food items:
ndb no.
select 22.1 mg Mollusks, clam, mixed species, cooked, moist heat 15159
select 16.4 mg Fish, roe, mixed species, cooked, dry heat 15207
select 16.0 mg Fish, roe, mixed species, raw 15072
select 13.6 mg Mollusks, mussel, blue, cooked, moist heat 15165
select 12.8 mg Mollusks, oyster, Pacific, cooked, moist heat 15231
select 10.0 mg Mollusks, clam, mixed species, cooked, breaded and fried 15158
select 8.5 mg Mollusks, cuttlefish, mixed species, cooked, moist heat 15229
select 8.0 mg Mollusks, octopus, common, cooked, moist heat 15230
select 8.0 mg Mollusks, mussel, blue, raw 15164
select 8.0 mg Mollusks, oyster, Pacific, raw 15171
select 7.6 mg Crustaceans, crab, alaska king, cooked, moist heat 15137
select 7.2 mg Crustaceans, crab, queen, cooked, moist heat 15227
select 7.0 mg Crustaceans, crab, queen, raw 15144
select 7.0 mg Crustaceans, crab, alaska king, raw 15136
select 6.8 mg Mollusks, whelk, unspecified, cooked, moist heat 15178
select 6.0 mg Mollusks, oyster, eastern, farmed, cooked, dry heat 15246
select 5.3 mg Mollusks, cuttlefish, mixed species, raw 15163
select 5.0 mg Mollusks, oyster, eastern, canned 15170
select 5.0 mg Mollusks, octopus, common, raw 15166
select 4.7 mg Mollusks, squid, mixed species, raw 15175
select 4.7 mg Mollusks, oyster, eastern, farmed, raw 15245
select 4.2 mg Mollusks, squid, mixed species, cooked, fried 15176
select 4.1 mg Crustaceans, shrimp, mixed species, canned 15152
select 4.1 mg Fish, salmon, chinook, cooked, dry heat 15210
select 4.0 mg Mollusks, whelk, unspecified, raw 15177
select 4.0 mg Fish, salmon, chinook, raw 15078
select 3.9 mg Fish, salmon, Atlantic, farmed, raw 15236
select 3.8 mg Mollusks, oyster, eastern, cooked, breaded and fried 15168

En tiedä noita kaikkia suomeksi, mutta ilmeisesti keripukin saisi estettyä mereneläviä syömällä. Jopa kypsennetty villi lohi näyttäisi sisältävän C-vitamiinia 4.1 mg / 100 g.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Keripukki karppauksella?
ViestiLähetetty: 2016-12-05 17:46:57 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4883
mosaic kirjoitti:
Kasari kirjoitti:
Aika kummallisesti saa karpata sairastuakseen keripukkiin.
Karppajille tärkeintä on rasva ja liha hedelmien ollessa kiellettyjä.
Niinpä monet "unohtavat" syödä riittävästi kasviskunnan tuotteita.
Äärimäisellä ajattelulla aiheutetaan vain ongelmia.

Sitten on se toinen äärimmäisyys. Palautetaan mieliin tutkimus, jossa hedelmistä ja kasviksista oli hyötyä sydänterveydelle vain runsaan maitorasvan kanssa nautittuna.
Lainaa:
Daily intake of fruit and vegetables was associated with a lower risk of coronary heart disease when combined with a high dairy fat consumption (odds ratio 0.39, 95% CI 0.21-0.73), but not when combined with a low dairy fat consumption (odds ratio 1.70, 95% CI 0.97-2.98). Choosing wholemeal bread or eating fish at least twice a week showed no association with the outcome.

http://www.mdpi.com/1660-4601/6/10/2626 ... d-shared=0

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Keripukki karppauksella?
ViestiLähetetty: 2016-12-05 18:00:45 
Poissa
A-luokan paskansyöjä
A-luokan paskansyöjä

Liittynyt: 2004-05-25 08:11:35
Viestit: 4830
Paikkakunta: Leivonmäki
Täytyy ottaa myös huomioon, että kasvikset ovat toksiinisia, eikä niitä ole hyvä nassuttaa määräänsä enempää. Nykymaailmassa vegepropaganda pitää niitä jotenkin eliksiirisenä, vaikka eivät ne ole sen kummempaa ravintoa kuin eläinperäisetkään, enintään huonompaa.

Laiva-aikana keripukkia oli osaltaan varmaan myös annosviinojen tähden. Esimerkiksi Englannin laivastolla päiväannokseen kuului pintti rommia ja olutta päälle. Pikkuhönössä niitä hommia painettiin ja kun vettä sai rajoitetusti, tai ei ollenkaan, niin ei ole ihme jos muutakin puutetta oli kuin c-vitamiinin.

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=z8tl2GSNxpo
KILO LÄSKIÄ ON ÄMPÄRILLINEN KUSTA.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Keripukki karppauksella?
ViestiLähetetty: 2016-12-06 08:55:01 
Poissa
voinen
voinen

Liittynyt: 2011-07-01 11:44:20
Viestit: 5466
Paikkakunta: Pakastin
meli kirjoitti:
Aina uutisoidaan C-vitamiinin lähteenä vain kasvikset, vaikka tarkalleen ottaen kasvikunta ei ole ainoa C-vitamiinin lähde.

Wikipediassa on taulukkoa eläinkunnan tuotteiden C-vitamiinilähteistä: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Vitamin ... al_sources
Listalta löytyy maksaa, aivoa, mätiä, osteria, lampaan kieli ja sydän, tuore lehmänmaito myös.
Lainaa:
Animal Source Amount
(mg / 100g)
Calf liver (raw) 36
Beef liver (raw) 31
Oysters (raw) 30
Cod roe (fried) 26
Pork liver (raw) 23
Lamb brain (boiled) 17
Chicken liver (fried) 13
Lamb liver (fried) 12
Calf adrenals (raw) 11[128]
Lamb heart (roast) 11
Lamb tongue (stewed) 6
Camel milk (fresh) 5[129]
Human milk (fresh) 4
Goat milk (fresh) 2
Cow milk (fresh) 2



Ja perinteisestihän eläimistä on syöty ja paikoin vieläkin syödään, jopa herkkuna pidetään, sisäelimet, veri, aivot, silmät, kieli ja pää muutenkin.

_________________
Uushullu

Kuuntelen Kroppaa


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Keripukki karppauksella?
ViestiLähetetty: 2016-12-06 19:08:18 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-12-10 00:36:50
Viestit: 92545
Nykyinen riistotapa käyttää eläiiä ravintona jättää muutkin hyvyydet minkinruoaksi kuin vain c-vitamiinin. Mutta brittilaivaston rommiannos, silläpä jaksoi heilua. Menisi toimistojökötyskin tuolla rattoisammin :mrgreen:

Oluet iltapalaksi...


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Keripukki karppauksella?
ViestiLähetetty: 2017-01-13 07:47:16 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-12-08 22:34:52
Viestit: 163
Paikkakunta: Pöndellä
...100 gr appelsiinia 51 mg C:tä
100 gr persiljaa 200 mg C:tä.
Lehtikaalissa 110 mg:tä.
(Lähde: Finelin tietokanta)

Sitä ma vaan tuumailen, että kuinka saisi tuosta persiljasta suunmyötäistä ilman että joutuisi kypsentämään.
Mumman keittokirjassa on nääs vanhanajan ohje, jossa persiljaa on kypsennetty voissa.
Jos tekisi kunnon lehtikaali-persiljasatsin voisulalla?
:-k

Mä en tosin enää uskalla mennä työpaikan taukotilaan kun alan aina inttämään hedelmänsyöjille kuinka keräkaalia narskuttamalla saisi samat vitamiinit huomattavasti isompana annoksena. :lol:


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Keripukki karppauksella?
ViestiLähetetty: 2017-01-13 15:36:42 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2012-05-23 13:34:12
Viestit: 826
50 grammaa hiilihydraatteja päivässä on melko vähän. Kuinka vähän? Kyllä me sen tiedämme, mutta näköjään aina tulee joku s intti, joka ei tiedä.

Finelin mukaan esimerkiksi valkokaali, joka on yksi karppaajan peruselintarvikkeista, sisältää 4,1g hiilihydraattia/ 100g kaalia. Siitä on helppo laskea, että kilossa kaalia on 41 grammaa hiilihydraattia. Kilossa kaalia on taas C-vitamiinia 37,4 mg/ 100g. Tästä siis voi laskea, että kilossa on riittävästi.

Jepjep, ei kukaan syö kiloa kaalia. Mutta puoli kiloa voi päivässä syödä. Kukkakaalia tai parsakaalia varsinkin. Hiilihydraatteja 2,2g/ 100g kaalia. C-vitamiinia 61,5 mg.

C-vitamiinin tarve on virallisten lähteiden mukaan 60 mg/ vrk.


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 41 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 18 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)