karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-16 06:17:46

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 41 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2018-02-01 13:56:35 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-05-12 11:15:38
Viestit: 5346
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Yhden miehen komitea kirjoitti:
Leila Fogelholm (Fazer Food Services) twiittasi:

Lainaa:
Kiitos Marina tästä lauseesta: "E-koodien vahtimisen sijaan, olisi tärkeämpää seurata sokerin, suolan ja kovan rasvan kulutusta" – Aidon ja puhtaan ruuan korostaminen ärsyttää professri Marina Heinosta, koska siinä ei ole mitään järkeä


Lakkasin kokonaan käymästä työpaikan Fazer Amica ravintolassa, koska ryydyin siihen että jokaikisessä ruuassa oli lisättyä sokeria - myös pääruuissa - ja E-koodeja, eikä eläinrasvoja ollut tarjolla lainkaan. Suolanpuutteen sentään pystyi korjaamaan itse lisäämällä suolaa, mutta nuo muut tekijät tekevät ruuasta minulle syömäkelvotonta.

Kuvaavaa on, että useita vuosia kävin ko. ruokalassa syömässä lähinnä vain silloin kun oli paistettuja muikkuja tai silakoita ja kiltti henkilökunta oppi antamaan minulle kermaviiliä sellaisenaan varastostaan, koska se ko. kalojen kanssa tarjolle asetettu tillisilpulla maustettu kermaviili oli aina niin sokeroitua, että maistui minun suuhuni jälkiruualta...

Mutta lopetin sitten lopulta kokonaan ruokalassa käymisen kun alkoi v**uttaa raskaasti joka kerta käydessä, kun katsoin linjaston alusta ainesosaluettelot päivän ruuista.

_________________
Lipidaari, laktovoori, lähiruoka

Jos kerron tekeväni jotain itse, se ei tarkoita että suosittelen muita tekemään samoin.
Kaikki sanottava sanottu tismalleen kuten tarkoitan, tulkinnat & rivienväliinluvut täysin omalla vastuulla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-02-01 15:44:47 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29269
Euroopasta asiakirjoitti jutun kommenteissa:
Lainaa:
Sitä kun asuu muualla kuin Suomessa ja THL:n ikeen alla, niin tietää ja näkee sekä ymmärtää asiosita vähän toisella tapaa. Moni valtiollinenkin taho hyväksyy jo uusiutuneet faktat asiosta, joita vastaan jostain kumman syystä Suomessa näitä tutkijoita riittää? Ilmeisesti wei voida omaksua uutta ja antaa periksi sille, mitä itse on oikeana opettanut vuosikymmeniä.

Maailma on myös internetin myötä muuttunut. Nykyään tietoja saa todella helposti, maallikkokin. Niiden todenperäisyys voidaan myös varmistaa todella helposti. Samoin voidaan katosa eri maiden kansallisia suosituksia ja niiden perusteluja todella helposti ristiin ja vertailla asioita. Aikanaan tuon kaiken selvittämiseen tarvittiin se tutkija, jolla oli omat kntaktiverkostot ja sitten jos ei ollut niin pyydettiin tietoja eri tahoilta.

Nykyään, yksi klikkaus ja haku, jolla löytyy sama ja paljon enemmän tietoa. Ymmärrän toki, että viralliset tukijat eivät voi hyppiä jokaisen muodin mukana ja asiat pitää perustua tieteeseen, mutta ei silti tarvitse laput silmillä kulkea uuden tiedon suhteen.

Tässäkin jutussa oli moni viimevuosina vääräksi todistettu asia faktoina mukana, kuten makeutusaineet ja rasva.Ensin mainittu on vaarallista ja toisena mainittu ei, jutussa toisinpäin.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-02-02 14:51:23 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-06-10 10:40:31
Viestit: 1205
Yhden miehen komitea kirjoitti:
Lainaa:
Aidon ja puhtaan ruuan korostaminen ärsyttää professri Marina Heinosta, koska siinä ei ole mitään järkeä


Aistin klassikon syntyneen.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-02-02 15:00:20 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-06-10 10:40:31
Viestit: 1205
Toisinsyöjä kirjoitti:
Lakkasin kokonaan käymästä työpaikan Fazer Amica ravintolassa, koska ryydyin siihen että jokaikisessä ruuassa oli lisättyä sokeria - myös pääruuissa - ja E-koodeja, eikä eläinrasvoja ollut tarjolla lainkaan. Suolanpuutteen sentään pystyi korjaamaan itse lisäämällä suolaa, mutta nuo muut tekijät tekevät ruuasta minulle syömäkelvotonta.

Kuvaavaa on, että useita vuosia kävin ko. ruokalassa syömässä lähinnä vain silloin kun oli paistettuja muikkuja tai silakoita ja kiltti henkilökunta oppi antamaan minulle kermaviiliä sellaisenaan varastostaan, koska se ko. kalojen kanssa tarjolle asetettu tillisilpulla maustettu kermaviili oli aina niin sokeroitua, että maistui minun suuhuni jälkiruualta...

Mutta lopetin sitten lopulta kokonaan ruokalassa käymisen kun alkoi v**uttaa raskaasti joka kerta käydessä, kun katsoin linjaston alusta ainesosaluettelot päivän ruuista.


Minä en niinkään välitä lisäaineista, vaan siitä, että ruokaan lisätään lisäaineita vain silloin, kun se tehdään huonoista aineista. Lisäaineilla epäterveellisestä ja pahanmakuisesta ruoasta ei kuitenkaan tule terveellistä ja maukasta.

Kun meillä oli toimistolla käytännössä Amica ja vähän matkan päässä toinen paikka, niin söin aika usein eväitä ja Amicassa tuli käytyä juuri lähinnä silakkapäivinä.

On tietysti ymmärrettävää, ettei professori ymmärrä, miksi kukaan haluaisi syödä terveellistä ja hyvänmakuista ruokaa sen sijaan, että syötäisiin pahaa ja epäterveellistä ruokaa, joka kuitenkin on halvempaa valmistaa ja pysyy kauemmin pilaantumatta teknisesti.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-02-02 15:04:03 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-05-12 11:15:38
Viestit: 5346
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Minä välitän lisäaneista juurikin sen vuoksi, että AINOAT kaksi syytä koskaan käyttää niitä mihinkään ovat nämä kaksi:
1) Kompensoimaan aitojen kalliimpien raaka-aineiden vähäisempää käyttöä tuotteessa
2) Pidentämään hyllyikää

Välitän lisäaineista, koska en halua syödä mitään, mikä on tehty noiden tavoitteiden perusteella.

En edes kotona halua - luuliemisoppia lukuunottamatta, kattilassa kun valmistuu kerralla 3 päivän ruoka - syödä vanhoja tähteitä, joten teen kerralla aina tuoreista raaka-aineista yhden annoksen jonka syön saman tien. Miksi siis haluaisin maksaa rahaa siitä, että minulle syötetään ruokaa, johon on lisätty kemikaaleja sen varmistamiseksi, että voisin syödä VIELÄ vanhempaa ruokaa kuin mitä se olisi ilman niitä lisäaineita.

Oikea ruoka pilaantuu, se että ruoka pilaantuu on merkki siitä että se on oikeaa ruokaa.

Lisäaineilla esim. eineksen hyllyikä voi olla vaikka viikon. En TODELLAKAAN halua syödä niin vanhaa tavaraa.

_________________
Lipidaari, laktovoori, lähiruoka

Jos kerron tekeväni jotain itse, se ei tarkoita että suosittelen muita tekemään samoin.
Kaikki sanottava sanottu tismalleen kuten tarkoitan, tulkinnat & rivienväliinluvut täysin omalla vastuulla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-02-02 16:29:21 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93607
Meillä oli PaHe ja HaPa, nyt tuli siis MaHe.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-02-02 19:19:55 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2011-09-13 09:50:14
Viestit: 484
Aivan varmasti (jotkut) lisäaineet käyttäytyvät ihmisen elimistössä eri tavalla kuin se aine, josta se valmistetaan. Olen itse esimerkiksi allerginen karrageenille, mutta en levälle.

Lisäaineita sitä paitsi valmistetaan sellaisista aineista, jotka eivät kuulu ihmisen ruokavalioon. Vaikka sitruunahappoa sitrushedelmissä onkin, kuinka monen ruokavalioon kuuluvat Aspergillus niger ja Candida guilliermondii, joista kyseinen lisäaine oikeasti valmistetaan Wikipedian mukaan, luultavasti jossain tunnetusti luotettavassa maassa kaukoidässä, kuten Kiinassa?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-02-02 21:54:01 
Poissa
kukkahattukarppi
kukkahattukarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-10-30 22:39:49
Viestit: 18448
Paikkakunta: Jämtland
Allergiaa saattaa saada muistakin homeyhteyksistä, esimerkiksi penisilliinistä. Kun allergiat ja autoimmuunitaudit lisääntyvät koko ajan niin toivoisi ruokaturvallisuusprofessorilta vähän vakavampaa suhtautumista noihin lisäaineisiin, mutta jos ihmiset söisivät oikeaa ruokaa ei ehkä proffalla olisi töitä/rahoitusta.

_________________
Karppausta v 2008 keväästä Heikkilän ketoruokavalion ja Annikan LCHF tyyliin.
LCHF ruokavalio(kin) toimii vain jos sitä noudattaa.
Old lives matter.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-02-03 13:29:42 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-12-10 00:36:50
Viestit: 92377
Lainaa:
Aidon ja puhtaan ruuan korostaminen ärsyttää professri Marina Heinosta, koska siinä ei ole mitään järkeä
Klassikkoainesta toden totta. Olisiko ärsyttävyys kuitenkin siinä, että puhtaan ruoan korostaminen ei mahdu MH:n järkeen.

Tässä jutussa italialainen lääkäri on ihan päinvastaista mieltä:
https://yle.fi/uutiset/3-10040735?origin=rss


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-02-03 14:36:54 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-10-14 21:57:51
Viestit: 918
Paikkakunta: Rannikko
Pikku googlailulla ko rouvan työpaikan sivuilta löytyi:

http://news.cision.com/fi/fazer-group/r ... e,c2045609

Eihän se parane purra ruokkivaa kättä. Saattaa haitata tulevaa toimeentuloa.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-02-03 15:48:22 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-12-10 00:36:50
Viestit: 92377
Niin... yleinen vaiva :roll:


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-02-03 22:14:53 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-06-10 10:40:31
Viestit: 1205
Toisinsyöjä kirjoitti:
Minä välitän lisäaneista juurikin sen vuoksi...


Niin, sama täällä. Pointti oli, että minä en "pelkää" niitä. En vain halua syödä ruokaa, jonka valmistukseen tarvitaan lisäaineita. (No ei ole täysin totta, nautin kemistikeittiön tuotoksista, mutta ne ovat lähinnä kuriositeetti eivätkä liity johonkin lounasruokailuun millään tavalla.)

Fazerin uutisesta poimittua:

Lainaa:
Fazer tukee akateemista tutkimusta luodakseen arvoa, todentaakseen tuotteidensa vaikutuksia, luodakseen innovaatioita ja ollakseen kiinnostava työnantaja tulevaisuudessa.


Tämä uuskielinen uutinen suomeksi: Fazer "lahjoittaa" yliopistoille rahaa, jotta yliopistot toimivat Fazerin markkinointi- ja koulutusorganisaationa.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-11-27 12:00:39 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29269
Sokerikulöörin ei-toivottu jäämä 4-metyyli-imidatsoli ei ainoastaan ole karsinogeeni, se myös sekoittaa sokerianeenvaihduntaa:

https://www.nature.com/articles/s41598- ... sGEw4X6KYo

Syöpävaaran takia vuonna 2012 sekä Coca-Cola että Pepsi muuttivat reseptejään siten, että ne sisältävät vähemmän 4-metyyli-imidatsolia.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-11-27 12:04:30 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93607
Mutta sisältävät kuitenkin. Sokerikulööria on monissa valmisruuissakin, esim. valmiskastikkeissa.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-11-29 13:36:06 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29269
Ovatkohan emulgaattoritkaan ihan ongelmattomia?


Review article: emulsifiers in the food supply and implications for gastrointestinal disease

Lainaa:
There is limited evidence to directly link emulsifiers and thickeners to human disease, but multiple potential pathogenic mechanisms.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-12-22 14:46:44 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4874
Nyt Koff vetää pois juomaa kauppojen hyllyiltä – Älä juo, vaan palauta myymälään
Lainaa:
Ruokavirasto kertoo, että Oy Sinebrychoff Ab on ilmoittanut poistaneensa markkinoilta puolen litran Monster Energy LH44 -energiajuoman.

Ruokaviraston mukaan juoma sisältää lisäaineiden, aromien ja entsyymien kantaja-aineena käytettyä propyleeniglykolia (E 1520) yli lainsäädännössä sallitun enimmäismäärän...

Lisäaineiden kantaja-aine :roll:

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-12-23 00:28:46 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 1204
Yufina kirjoitti:
Professori puolustaa lisäaineita: "Miksi ihmiset haluavat ruuasta sellaista kuin mummo teki?"
Lainaa:
Lisäaineiden ansiosta ruokiin saadaan makua ja rakennetta.
Minä puolestani inhoan useimpien lisäaineiden makua. :o
En ole myöskään koskaan kokenut tarvetta muuttaa nauttimien ruokien rakennetta lisäaineiden avulla. :lol:

_________________
ME-tauti (G93.3)
Kilpirauhasen autoimmuunitulehdus((E06.3))


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-12-23 11:57:51 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47633
Paikkakunta: HomeSweetHome
Eihän niitä kotikokkauksessa tarvitsekaan.
Eikä varsinkaan jos ruoan tekee perinteisistä aineksista.
Mutta kun äitien valmistamia eineskeittiön ruokia ei voi,
koska 1) niiden on säilyttävä huomattavasti pitempään
ja koska 2) niiden raaka-aineiden on oltava todella edullisia;
niin edullisia että jokainen logistiikkaketjun väliporras saa voittonsa, niiden äitien palkan lisäksi.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2024-02-15 18:13:38 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4874
Tutkija kertoo, mitä valmisruokia kannattaa suosia, jos haluaa syödä terveellisesti
Lainaa:
”Syön valmisruokia usein, koska en ehdi ja jaksa laittaa ruokaa. Saanko liikaa lisäaineita, ja onko prosessointi tuhonnut hyvät asiat?”

Tässä on kysymys, jonka moni esittää, jos ei ääneen, niin itselleen. Yliopistotutkija Henna Vepsäläinen Helsingin yliopiston elintarvike- ja ravitsemustieteiden osastolta toteaa ykskantaan, että ruuan terveellisyyden määrittävät ihan muut asiat kuin se, kuka ruuan on valmistanut ja missä.

Ja vastaus on:
Lainaa:
Miten tavallinen kuluttaja sitten osaa valita järkeviä valmisruokia? Vepsäläinen on vakuuttunut, että jos osaa lukea tuoteselosteita, pelkällä valmisruuallakin voi elää.

– Mahdollinen oikea ongelma on liiallinen suolan ja tyydyttyneen rasvan määrä. Yksi helppo juttu on bongata pakkauksesta sydänmerkki. Se kertoo, että tuote on omassa kategoriassaan hyvä valinta, Vepsäläinen neuvoo.

– Sen sijaan en säikähtäisi pitkää ainesosaluetteloa, sillä EU säätelee tiukasti lisäaineita.

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2024-02-15 18:46:05 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47633
Paikkakunta: HomeSweetHome
Oliko jutussa kuvaa arvon yliopistotutkijasta?

Eikun naaman näin, mutta muuta ei. Veikkaan että painoindeksiä on jo vähän kertynyt...

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 41 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)