karppaus.info
http://karppaus.info/forum/

Harvardin korrelaatioroskan tuottajien uusin oksennus
http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=36&t=69330
Sivu 1/1

Julkaisija:  Yhden miehen komitea [ 2015-10-04 12:11:49 ]
Viestin otsikko:  Harvardin korrelaatioroskan tuottajien uusin oksennus

Zoë Harcombe: Butter or margarine?

Zoë Harcombe ruotii Harvardin korrelaatioroskan tuottajien uusimman oksennuksen nimeltään

Saturated Fats Compared With Unsaturated Fats and Sources of Carbohydrates in Relation to Risk of Coronary Heart Disease.

Tutkijat väittivät havainneensa, että riski sairastua sepelvaltimotautiin oli pienempi niillä, jotka "söivät vähemmän tyydyttyneitä rasvoja. "

Mitä ne terveempinä pysyneet todelisuudessa söivät vähemmän? He söivät vähemmän pitsoja, jauhopohjaisia jälkiruokia, jäätelöä, hot dogeja, burgereita, tortilloja, karamelleja, perunalastuja jne.

Tältä pohjalta Harvardin pellet julkaisivat tutkimustiedotteen, jonka mukaan margariini on terveellisempää kuin voi ja saivat haluamansa viestin otsikoihin ympäri maailmaa.

Kuten Harcombe sanoo, tutkimustiedote oli harhaanjohtava ja halpamainen.

Tällaisiin roskatutkimuksiin nojautuen meilläkin eräs elintarviketieteen professori hokee joka yhteydessä, että "vaikka tyydyttynyt rasva ei ole itsenäinen sv-taudin riskitekijä, on terveellisempää korvata se tyydyttymättömällä".

Julkaisija:  mattila [ 2015-10-29 09:02:24 ]
Viestin otsikko:  Re: Harvardin korrelaatioroskan tuottajien uusin oksennus

http://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/duo ... voilla_tai

Nyt tämä pökäle on saavuttanut suomimediankin. Vastaanotto ei ole yllättävä:

Lainaa:
Julkaistu tutkimus on poikkeuksellisen hyvin tehty ja perustuu suureen aineistoon, joten sen tuloksia voi pitää erittäin luotettavina.


Eihän nuo raukat edes tajua, mitä ne lukevat. Vaikka sivuutettaisiin tutkimuksen ilmiselvät ongelmat, niin silti tulos olisi, että erittäin radikaalisti SFA:n määrää vähentämällä ja ne täysjyvillä korvaamalla saavutettaisiin naurettavan pieni terveyshyöty: alle 800 CHD-potilasta 130000 ihmisen joukosta vähemmän kolmen vuosikymmenen aikana. Selviytymisaste nousisi 94,0%:sta 94,5%:iin. Selviytymisestä puheen ollen, miksei kokonaiskuolleisuutta ole tutkittu? Luulisi sen olevan naurettavan helppoa, kun on jo valmiiksi tehty tilastokikkailut...

Julkaisija:  Kasari [ 2018-08-25 11:18:08 ]
Viestin otsikko:  Re: Harvardin korrelaatioroskan tuottajien uusin oksennus

Linkitetään toinen oksennusketju tännekin
viewtopic.php?f=36&t=80766

Julkaisija:  JR62 [ 2018-08-27 20:56:08 ]
Viestin otsikko:  Re: Harvardin korrelaatioroskan tuottajien uusin oksennus

Lainaa:
miksei kokonaiskuolleisuutta ole tutkittu?

Varmaan onkin, muttei siitä saanut uutista. Jos olisi pienentänyt, niin taatusti se olisi julistettu fanfaarien soidessa. Eli korkeintaan pysyi samana, ellei sitten peräti mennyt huonompaan suuntaan.

Julkaisija:  Kasari [ 2019-01-05 11:31:38 ]
Viestin otsikko:  Re: Harvardin korrelaatioroskan tuottajien uusin oksennus

Mikael twiittaa
Lainaa:
Erinomainen yhteenveto ravitsemustieteestä mediahässäkässä.

Lainaa:
“When unexpected findings come out, media people and even scientists often try to draw parallels to true scientific discovery— like finding a new planet in the solar system. But it’s hard to disprove 40 years of nutritional epidemiology with a single study.”

Vapaasti käännettynä: Yksi(kään) tutkimus ei kaada 40-vuotisen ravitsemustutkimuksen tuloksia.
Harvardin Eric Rimm antaa ohjeita, miten korttitalo pidetään pystyssä
https://www.hsph.harvard.edu/magazine/m ... ce=Twitter
Lainaa:
Q: Wasn’t it a 2014 meta-analysis that found that saturated fat was healthy?

A: That was a classic example. Inexplicably, the authors first excluded a few key papers, which tilted the benefits toward polyunsaturated fat. Then they interpreted the results of other studies incorrectly. Diet is so complex that you can’t look only at high- or low-saturated fat intake, because when you give up saturated fat, those calories almost always get replaced by foods with polyunsaturated fat or carbohydrates. For example, if you used to eat lots of red meat, cheese, and butter, and then you switched to white bread and white rice, saturated fat would not look comparatively harmful, because both are bad diets. But if you exchange saturated fat from red meat for polyunsaturated fat from vegetable sources, then saturated fat comes out much worse. The authors of the 2014 review largely ignored that important nuance. Right after that study came out, Frank Hu, chair of our Department of Nutrition, did a rigorous meta-analysis that clearly showed that saturated fat is much worse for you than polyunsaturated fat, and probably equally as bad as refined carbohydrates.

Julkaisija:  mattila [ 2019-01-06 16:48:16 ]
Viestin otsikko:  Re: Harvardin korrelaatioroskan tuottajien uusin oksennus

Kasari kirjoitti:
Yksi(kään) tutkimus ei kaada 40-vuotisen ravitsemustutkimuksen tuloksia.


Tämä olisikin ihan totta, mutta kun vitsihän on siinä, että yksikään kunnon tutkimus ei kaada neljääkymmentä vuotta uskomuksia. Kuten on jo osoitettu, niin näitä asioita ei koskaan ole todistettu uskottavasti.

Sivu 1/1 Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/