karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-23 08:33:20

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 50 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2016-01-13 07:34:57 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4880
Jatkokertomuksen osa nn

Ja vielä yksi
Lainaa:
Ruisleipää pitäisi syödä joka päivä
”Ruisleipä on suomalaisten ravinnon multitabs”,
sanoo tutkimuspäällikkö. Tarvitaan myös lisää kasviksia ja pienemmät lautaset.
Kotimaa 13.1.2016 2:00

Päivi Repo
Helsingin Sanomat

Syö päivittäin ruisleipää. Niin yksinkertaista on ruokavalion parantaminen.

”Ruisleipä on suomalaisen ruokavalion multitabs”, sanoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tutkimuspäällikkö Satu Männistö.

Kaikkien vatsa ei siedä sitä, mutta oireita voi vähentää paahtamalla, hän vinkkaa.

Ruisleivän lisäksi pitäisi syödä kasviksia, hedelmiä ja marjoja.

”Tarpeeksi kasviksia, marjoja ja hedelmiä sekä vähäsuolaista ruisleipää margariinilla. Näiden lisäksi ei juuri muita muutoksia tarvitakaan, koska moni asia loksahtaa paremmin kohdalleen ikään kuin vahingossa”, Männistö sanoo.

Joka päivään pitäisi kuulua 5–6 annosta kasviksia, marjoja ja hedelmiä. Joka aterialla jotakin, raakana tai kypsennettynä.

Yksi annos on desilitra marjoja, keskikokoinen hedelmä tai 1,5 desilitraa salaattia. Tuoremehua ja perunaa ei lasketa kasviksiin ja hedelmiin.

Kuitu
Tarvitsemme myös enemmän kuitua. Sitä saa ruisleivästä ja kasviksista.

”Vähintään puolet päivän aikaan syödystä viljasta pitäisi olla täysjyväviljaa”, Männistö neuvoo. Vaalean leivän, riisin tai pastan sijaan ruisleipää, täysjyväleipää, tummaa riisiä ja pastaa sekä puuroa.

Kala, punainen liha
Suositus kehottaa syömään kalaa 2–3 kertaa viikossa, kalalajeja vaihdellen. Siihen on monella matkaa.

Lihaa taas riittäisi vähemmänkin. Suositus vetää rajan puoleen kiloon viikossa (raakana 700–800 grammaa). Takana on terveyssyitä: punaisen lihan syömisen on havaittu olevan yhteydessä erityisesti suolistosyöpiin, diabetekseen ja lihavuuteen.

Jalostetut lihatuotteet nousivat lokakuussa Maailman terveysjärjestön alaisen Kansainvälisen syöväntutkimuslaitoksen listalle syöpää todennäköisesti aiheuttavista tuotteista.

Punaisesta lihasta ei tarvitse luopua, mutta sen määrää voi vähentää. Esimerkiksi niin, että syö viikossa kolme kala-ateriaa, kerran kasviksia ja kolme kertaa liharuokaa, tai syömällä välillä siipikarjan lihaa.

Vähentää pitäisi myös suolan saantia, koska runsas suola nostaa verenpainetta ja lisää erityisesti aivohalvauksen vaaraa sekä turvottaa. Vähentäminen ei ole ihan helppoa, koska valtaosa suolasta saadaan aterioista ulkona, valmisruuista sekä leivistä ja juustoista.

”Suosi vähäsuolaisia elintarvikkeita”, Männistö neuvoo. ”Sydänmerkki auttaa valinnoissa.”

Proteiini
Suomalaisten ei tarvitse olla huolissaan proteiinin saannistaan, sillä sitä tulee suositusten mukaan. Erityisesti iäkkäiden pitäisi kuitenkin huolehtia, että proteiinia tulee tarpeeksi, koska liian vähäinen saanti kiihdyttää lihaskatoa ja lisää heikkouden tunnetta ja tulehdusten vaaraa.

Pienemmät lautaset
THL kehottaa tavoittelemaan syömisissä mieluummin laatua kuin määrää.

Ja kohtuutta ja pienempiä annoksia. Lautaset ovat nykyään isompia kuin takavuosina. Siitä seuraa, että voi syödä liikaa, vaikka tekisi niin kuin lautasmalli opastaa, eli täyttäisi lautasen puolilleen kasviksilla ja loput puoliksi pääruualla ja lisäkkeellä.

On myös parempi pysytellä aterioissa. Asiantuntijat kutsuvat jatkuvaa napostelua laiduntamiseksi.

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-01-13 09:41:13 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47646
Paikkakunta: HomeSweetHome
Vanhempani söivät noin koko elämänsä, syöpineen, diabeteksineen päivineen.
Minä onneksi löysin sentään keski-iässä jotain muuta ja pääsin tautikierteestä, toistaiseksi.
Tosin vasta puolitoista vuosikymmentä on takana terveempää elämää :)

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-01-13 11:19:24 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29279
^Sama vika rahikaisessa. Tautikierteeni, josta pääsin eroon vaihdettuani virallisterveellisen ruokavalion karppaukseen, vain oli paljon pahempi.

THL saisi hävetä yhä pahemmin ajastaan jälkeen jääneine oppeineen. Suurin este oppien päivittämiselle lienee haluttomuus myöntää, että on oltu väärässä.

THL voisi joskus kertoa mikä on oikeasti epäterveeliistä:



Mistä virallisterveelliset suositukset on tehty? ARVAUKSISTA


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-01-13 16:57:20 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2004-05-23 22:19:38
Viestit: 1405
Hesarin tämänpäiväisen ruispöräytysjutun viimeinen lause kuuluu: "Asiantuntijat kutsuvat jatkuvaa napostelua laiduntamiseksi."
Itsellä on sellainen muistikuva, että laiduntamis -sanan käyttö Suomessa tässä merkityksessä on lähtöisin täältä karppikirjoituksista. Asiantuntijoilta. :)

_________________
Monivaivaisen pullukan (kokoa 44-46) onnekas opintomatka vhh-elämään ilman viljaa, soijaa ja rypsiä alkoi 2003, lähes viiskymppisenä. Oireet, liikakilot ja lääkkeet poissa kuvioista siitä lähtien. Vaatekoko pysyvästi 38-40, energiat eläinrasvoista.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-01-13 17:24:40 
Poissa
kukkahattukarppi
kukkahattukarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-10-30 22:39:49
Viestit: 18457
Paikkakunta: Jämtland
Minä seuraan kovin vähän tuota viralliserheellistä mutta eikös siinä ennen ole käsketty syömään säännöllisiä aterioita ja välipaloja että aineenvaihdunta pysyy käynnissä ja verensokerit tasaisina? Aamiaisella ainakin ruisleipää ja sipaus margariinia jne?

_________________
Karppausta v 2008 keväästä Heikkilän ketoruokavalion ja Annikan LCHF tyyliin.
LCHF ruokavalio(kin) toimii vain jos sitä noudattaa.
Old lives matter.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-01-13 18:09:43 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93687
^
Lainaa:
Kaikkien vatsa ei siedä sitä, mutta oireita voi vähentää paahtamalla, hän vinkkaa.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-01-13 20:52:26 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2012-01-12 14:24:15
Viestit: 3152
Paikkakunta: Satakunta
Mistähän lähtien THL tehtävä on ollut mainostaa leipää? #-o

_________________
Nature doesn't jump.

Praise the lard!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-01-13 20:53:32 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47646
Paikkakunta: HomeSweetHome
Puskan mukaantulosta lähtien. Näihn jatketaan ansiokkaasti YLEn Markus-sedän perinteitä :)

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-01-13 21:52:56 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-06-10 10:40:31
Viestit: 1205
Lainaa:
”Ruisleipä on suomalaisen ruokavalion multitabs”, sanoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tutkimuspäällikkö Satu Männistö.

Kaikkien vatsa ei siedä sitä, mutta oireita voi vähentää paahtamalla, hän vinkkaa.


Mitä vittua nyt taas? Koko juttu oli toki raikas tuulahdus suoraan 70-luvulta, mutta tämä nyt on THL:n mittareillakin kyllä uudet pohjat. "Kyllä maitoallergikkokin voi vähän rasvatonta vetää, anafylaksiaa voi hoitaa kätevästi adrenaliinipistoksella tai jos siihen kuolee niin ainakin tietää eläneensä terveellisesti rasvattomalla maidolla!"


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-01-14 10:49:40 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-05-12 11:15:38
Viestit: 5346
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Yufina kirjoitti:
Mistähän lähtien THL tehtävä on ollut mainostaa leipää? #-o


Muissa pohjoismaissahan elintarviketeollisuuden edustajat jäävättiin ravintosuosituksia pohtivista työryhmistä, Suomessa ei. :?

_________________
Lipidaari, laktovoori, lähiruoka

Jos kerron tekeväni jotain itse, se ei tarkoita että suosittelen muita tekemään samoin.
Kaikki sanottava sanottu tismalleen kuten tarkoitan, tulkinnat & rivienväliinluvut täysin omalla vastuulla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-01-14 11:37:07 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29279
els kirjoitti:
Puskan mukaantulosta lähtien. Näihn jatketaan ansiokkaasti YLEn Markus-sedän perinteitä :)


Niin, Puska toimi myös Valtion ravitsemusneuvottelukunnan puheenjohtajana vuodesta 2005 alkaen.

Myllyteollisuudessa ja leipomoalalla rahansa tehnen Rank suvun Rank-palkintorahasto palkit Psaukan noin 100 000 euron rahapalkinnolla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-01-14 17:22:02 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2012-05-23 13:34:12
Viestit: 826
Miksiköhän minä aikoinaan sairastuin ärtyvään suoleen, vaikka söin ruisleipää aamiaiseksi ja välipalaksi ja päivälliseksi ja iltapalaksi? Lähes elin ruisleivällä. Kuinka on siis edes mahdollista, että suolisto meni poks? No, lääkärin mielestähän kaikki oli hyvin, kun hän tiesi minua paremmin ettei persettäni edes kutittanut. Olisin vain uskonut.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-01-14 17:44:22 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-02-08 19:12:46
Viestit: 5305
Leenuliinutiinu kirjoitti:
No, lääkärin mielestähän kaikki oli hyvin, kun hän tiesi minua paremmin ettei persettäni edes kutittanut. Olisin vain uskonut.


Oliskohan tollasista "lääkäreistä" aiheellista tehdä valitus? Jos lausunnoista joutuisi vastuuseen saattaisi moisten lausuntojen antaminen vähetä. Tietenkään mikään ei takaa että valitusta edes käsitellään.

_________________
Our way is not the best way. Our way is merely another way.
Vapaa ohjelmisto, vapaa yhteiskunta


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-06-09 19:23:33 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4880
Suomalaiset saattavat kokea väärää syyllisyyttä leivän syömisestä – väitöstutkimus paljasti, että paljon hiilihydraatteja saavat olivatkin vähiten ylipainoisia
Lainaa:
Suomalaiset kokevat väärää syyllisyyttä leivän syömisestä. Väitöstutkimuksessa paljon hiilihydraatteja saavat olivat vähiten ylipainoisia.

Suomalaiset syövät yhä vähemmän hiilihydraatteja ja välttelevät leipää painonnousun pelossa. Ihan turhaan, osoittaa tuore väitös.

Tutkimuksessa todennäköisimmin lihavia olivat ne, jotka saivat ruoastaan vähiten hiilihydraatteja.

”Tulokset viittaavat siihen, että lihavat olivat muokanneet ruokavaliotaan niin, että se sisälsi vähemmän hiilihydraatteja”, kertoo aiheesta väittelevä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tutkija, ETM Niina Kaartinen.

Kaartinen hyödynsi tutkimuksessaan neljää THL:n terveystarkastustutkimusta, joihin osallistui 13 800 aikuista.

Tutkituista 23 prosenttia luokiteltiin lihavaksi eli heidän painoindeksinsä oli yli 30. Paljon hiilihydraatteja saavilla lihavuuden riski oli peräti 35 prosenttia pienempi kuin vähän hiilihydraatteja saavilla.

”Tulokset menivät päinvastoin kuin etukäteen ehkä voisi olettaa”, Kaartinen sanoo.

Lihavuuden riski oli selkeästi pienempi niillä, joiden sakkaroosin saanti ja ruokavalion glykeeminen kuorma oli suuri.

Tutkimuksessa selvitettiin myös lisätyn sokerin ja luontaisista lähteistä saadun sokerin osuutta ruokavaliossa.

Lisätyllä sokerilla tarkoitetaan sokereita, joita käytetään sellaisenaan tai on lisätty elintarvikkeeseen teollisuudessa tai ruoanvalmistuksessa.

Tutkituista sokereista peräti 60 prosenttia oli lisättyä sokeria ja noin 40 prosenttia tuli luontaisista lähteistä.

”Lisätyn sokerin osuus ruokavaliossa laskettiin ensimmäistä kertaa suuntaa antavasti suomalaisilla aikuisilla. Se tehtiin reseptitasolla raaka-aineluokittain arvioiden.”

Paljon lisättyä sokeria saavat olivat tutkimuksessa keskimäärin nuorempia ja heidän ruokatottumuksensa olivat epäterveellisemmät.

He saivat vähemmän kuituja ja käyttivät vähemmän hedelmiä, kasviksia, ruista ja kalaa kuin ne, joiden lisätyn sokerin saanti oli pientä.

Tulokset tukevat suositusta rajoittaa lisättyä sokeria ruokavaliossa. Vaikka lisätyn sokerin yhteyttä lihavuuteen ei tässä suoraan tutkittu, sen runsas käyttö huononsi ruokavaliota kokonaisuudessaan.

”Lisätyn sokerin yhteyttä lihavuuteen on tutkittu vähän. Se kuitenkin tiedetään, että sokeroidut juomat nostavat pitkällä aikavälillä painoa”, Kaartinen korostaa ja lisää, että lihavuuden keskeinen syy on pitkäaikainen liiallinen energiansaanti.

Ravitsemus­suosituksissa lisätyn sokerin käyttöä on Suomessa suitsittu 1980-luvulta alkaen.

Maailman terveysjärjestö WHO julkaisi uudet aiempaakin tiukemmat suosituksensa kolme vuotta sitten.

Ohjeen mukaan enintään kymmenen prosenttia kokonais­energiansaannista saisi tulla lisätystä sokerista. Terveydellisiä lisähyötyjä voitaisiin saavuttaa rajoittamalla saantia enintään viiteen prosenttiin.

Kaartinen muistuttaa, että sokerit sinänsä ovat ravintotekijöinä ongelmallisia. Niitä saadaan monesta eri lähteestä luontaisesti sekä lisättynä.

”Kuluttajalle on hyvin haastavaa selvittää, missä elintarvikkeissa lisättyä sokeria on ja kuinka paljon. Lainsäädäntö ei vaadi sitä erikseen merkitsemään.”

Hyvä esimerkki sokereiden kannalta sekavasta elintarvikkeesta on myslipatukka, jossa on sekä kuivattujen hedelmien tai marjojen luontaista sokeria että lisättyä sokeria. Kuinka paljon kutakin - se jää kuluttajalle yleensä epäselväksi.

Nyrkkisääntönä voi Kaartisen mukaan pitää, että peruselintarvikkeet eli hedelmät, marjat ja kasvikset ovat turvallisia sokerin lähteitä.

”Ne edustavat elintarvikkeina laadukasta syötävää. Niissä on hyvä ravintoainetiheys ja pieni energiatiheys.”

Sokereiden takia kenenkään ei pitäisi välttää esimerkiksi hedelmien syöntiä.

”Sakkaroosin saannin suojavaikutus lihavuuteen nähden oli itse asiassa voimakkain niillä, jotka söivät paljon hedelmiä”, sanoo Kaartinen.

Painonhallinnan kannalta hiilihydraattien demonisointi on turhaa. Väitöksen tulokset korostavat, että merkitystä ei ole niinkään hiilihydraattien määrällä, vaan laadulla.

Parhaita lähteitä ovat täysjyväviljavalmisteet, kasvikset, marjat ja hedelmät.

Yleisesti ottaen suomalaisten hiilihydraattien saanti THL:n Finravinto-tutkimusten mukaan on vähentynyt.

”Siinä on toki yksilöllisiä eroja ja joillekin vähäisempi saanti voi sopia, mutta kun mennään suositusten alarajoille, hiilihydraattien laadulla on entistä suurempi merkitys.”

Kaartinen pohtii, onko ravitsemussuositusten viesti mennyt osittain väärin perille.

”Jos hiilihydraatteja saa vähän ja se on suurelta osin lisättyä sokeria, ruokavalio ei voi olla tasapainoinen.”

Lääketieteen alan väitöstilaisuus pidetään Helsingin yliopistossa 15. kesäkuuta.

Ja tämä juttuhan ei tietenkään ole maksumuurin takana :lol:

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-06-09 20:57:19 
Poissa
Avaruuskarppi
Avaruuskarppi

Liittynyt: 2011-05-09 07:17:02
Viestit: 15265
Paikkakunta: Kolmas kivi auringosta
Lainaa:
Tutkimuksessa todennäköisimmin lihavia olivat ne, jotka saivat ruoastaan vähiten hiilihydraatteja.

”Tulokset viittaavat siihen, että lihavat olivat muokanneet ruokavaliotaan niin, että se sisälsi vähemmän hiilihydraatteja”


Siis olivat ensin lihoneet ja sitten vähentäneet hiilihydraatteja.

Lainaa:
Lihavuuden riski oli selkeästi pienempi niillä, joiden sakkaroosin saanti ja ruokavalion glykeeminen kuorma oli suuri.

Paljon lisättyä sokeria saavat olivat tutkimuksessa keskimäärin nuorempia


Nuoret ovat yleensäkin hoikempia kuin vanhemmat ja syövät ja juovat paljon lisättyä sokeria sisältäviä tuotteita, kunnes todellisuus iskee heitäkin päin naamaa.

Lainaa:
Maailman terveysjärjestö WHO julkaisi uudet aiempaakin tiukemmat suosituksensa kolme vuotta sitten.

Ohjeen mukaan enintään kymmenen prosenttia kokonais­energiansaannista saisi tulla lisätystä sokerista. Terveydellisiä lisähyötyjä voitaisiin saavuttaa rajoittamalla saantia enintään viiteen prosenttiin.


Kuitenkin tässä väitetään, että sokerilla on suojavaikutus lihavuuteen:

Lainaa:
”Sakkaroosin saannin suojavaikutus lihavuuteen nähden oli itse asiassa voimakkain niillä, jotka söivät paljon hedelmiä”, sanoo Kaartinen.


Lainaa:
Yleisesti ottaen suomalaisten hiilihydraattien saanti THL:n Finravinto-tutkimusten mukaan on vähentynyt.


On vähentynyt, mutta minkä verran?
Näkyisikö tässä karppauksen suosio (vaikka se onkin kuulemma kuollut ja kuopattu)?

Lainaa:
”Jos hiilihydraatteja saa vähän ja se on suurelta osin lisättyä sokeria, ruokavalio ei voi olla tasapainoinen.


Mutta jos hiilihydraatteja saa paljon, ja se on suurelta osin lisättyä sokeria, se antaa elimistölle "suojavaikutuksen lihavuuteen nähden", ja ruokavalio on tasapainoinen, niinkö?

_________________
Vuodesta 2011
Ihmiseläimen lajinmukainen ruokavalio
En ole vielä pudonnut.

Once you have been taught to think, it's hard to stop.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-06-10 10:37:37 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29279
Sakkaroosin suojaava vaikutus lihavuuteen nähden kertoo kaiken tämän lätinän tasosta.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-06-10 10:43:54 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47646
Paikkakunta: HomeSweetHome
No mutta totta kai hukkumiset lisäävät jäätelönsyöntiä. Se näkyy tilastoissa o/
Siitä vaan sarjahukuttamaan porukkaa, että bisnes kukoistaisi : )

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-06-10 12:30:25 
Poissa
voipallo
voipallo

Liittynyt: 2006-01-03 14:37:31
Viestit: 13162
Paikkakunta: helsinki
Lihavat laihduttavat keskimääräisesti enemmän kuin laihat - laihduttaminen näyttäisi siis todellisuudessa lihottavan

_________________
“To be is to do - Socrates
To do is to be - Sartre
Do Be Do Be Do - Sinatra”

― Kurt Vonnegut


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-06-10 12:44:48 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-01-28 17:54:44
Viestit: 1110
Paikkakunta: Luhanka
Yhden miehen komitea kirjoitti:
Sakkaroosin suojaava vaikutus lihavuuteen nähden kertoo kaiken tämän lätinän tasosta.

Mun silmiini sattui sama lause - se todella kruunaa tämän "tietoiskun" :lol:

Sitä minä ihmettelen mitä nämä; "agronomi-professorit ja laillistetut ravintoveuvojat" tutkii, kun THL/Itä-Suomen Yliopisto pukkaa samaa jargonia vuodesta toiseen?

_________________
Nerous on vain tavallista suurempaa kärsivällisyyttä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-06-10 12:53:07 
Poissa
kukkahattukarppi
kukkahattukarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-10-30 22:39:49
Viestit: 18457
Paikkakunta: Jämtland
No sehän on vanha resepti, leipää ja sirkushuveja.
Jotain sirkustakin taitaa olla meneillään, jos ei muualla niin Valvira pitää huolen. Tuskin siitä sirkus paranee.

_________________
Karppausta v 2008 keväästä Heikkilän ketoruokavalion ja Annikan LCHF tyyliin.
LCHF ruokavalio(kin) toimii vain jos sitä noudattaa.
Old lives matter.


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 50 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)