Lainaa:
Tutkimuksessa todennäköisimmin lihavia olivat ne, jotka saivat ruoastaan vähiten hiilihydraatteja.
”Tulokset viittaavat siihen, että lihavat olivat muokanneet ruokavaliotaan niin, että se sisälsi vähemmän hiilihydraatteja”
Siis olivat ensin lihoneet ja sitten vähentäneet hiilihydraatteja.
Lainaa:
Lihavuuden riski oli selkeästi pienempi niillä, joiden sakkaroosin saanti ja ruokavalion glykeeminen kuorma oli suuri.
Paljon lisättyä sokeria saavat olivat tutkimuksessa keskimäärin nuorempia
Nuoret ovat yleensäkin hoikempia kuin vanhemmat ja syövät ja juovat paljon lisättyä sokeria sisältäviä tuotteita, kunnes todellisuus iskee heitäkin päin naamaa.
Lainaa:
Maailman terveysjärjestö WHO julkaisi uudet aiempaakin tiukemmat suosituksensa kolme vuotta sitten.
Ohjeen mukaan enintään kymmenen prosenttia kokonaisenergiansaannista saisi tulla lisätystä sokerista. Terveydellisiä lisähyötyjä voitaisiin saavuttaa rajoittamalla saantia enintään viiteen prosenttiin.
Kuitenkin tässä väitetään, että sokerilla on suojavaikutus lihavuuteen:
Lainaa:
”Sakkaroosin saannin suojavaikutus lihavuuteen nähden oli itse asiassa voimakkain niillä, jotka söivät paljon hedelmiä”, sanoo Kaartinen.
Lainaa:
Yleisesti ottaen suomalaisten hiilihydraattien saanti THL:n Finravinto-tutkimusten mukaan on vähentynyt.
On vähentynyt, mutta minkä verran?
Näkyisikö tässä karppauksen suosio (vaikka se onkin kuulemma kuollut ja kuopattu)?
Lainaa:
”Jos hiilihydraatteja saa vähän ja se on suurelta osin lisättyä sokeria, ruokavalio ei voi olla tasapainoinen.
Mutta jos hiilihydraatteja saa paljon, ja se on suurelta osin lisättyä sokeria, se antaa elimistölle "suojavaikutuksen lihavuuteen nähden", ja ruokavalio on tasapainoinen, niinkö?