karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-19 21:32:55

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 89 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 4 5 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2013-09-26 08:27:45 
Poissa
Voikarppi
Voikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-01-09 00:49:58
Viestit: 13637
Paikkakunta: Stadi
Tässä terveellisyys määrittyy kovuuden mukaan :roll: :lol:

HS 26.9.2013

Öljyjen kuningas syntyy rypsistä. Muodikas neitsytkookosöljy taas sisältää lähes pelkkää kovaa rasvaa. Laitoimme kasviöljyt terveysjärjestykseen.

Erilaisia kasviöljyjä on markkinoilla kymmeniä, ja erityisesti kylmäpuristettujen öljyjen valikoima on valtava. Kasviöljyjen myyntipuheet ovat täynnä terveysväitteitä.

Onko niistä yksi terveellisempi kuin toinen?

Tärkeintä on pehmeän rasvan suhde kovaan rasvaan, sanoo kliinisen ravitsemustieteen apulaisprofessori Ursula Schwab Itä-Suomen yliopistosta. Hyvässä rasvassa on pehmeitä rasvoja vähintään kaksi kolmasosaa ja kovia rasvoja korkeintaan yksi kolmasosa.

Pehmeää rasvaa ovat kaikki tyydyttymättömät rasvahapot, kovaa rasvaa tyydyttyneet ja transrasvahapot.

Tällä perusteella lähes kaikki kasviöljyt ovat oikein terveellisiä. Terveyssivujen vertailun 20 öljystä valtaosassa on pehmeitä rasvoja 80 prosenttia tai enemmän, eli reippaasti yli kaksi kolmasosaa.

Vain kookos- ja palmuöljy sisältävät enemmän kovaa kuin pehmeää rasvaa. Kookosöljyssä kovaa rasvaa on peräti yli 90 prosenttia eli reilusti enemmän kuin esimerkiksi voissa.

Kylmäpuristaminen ei tee öljystä rasvahappokoostumukseltaan terveellisempää. Tyydyttyneitä ja tyydyttymättömiä rasvahappoja on yhtä paljon sekä puhdistetussa että kylmäpuristetussa versiossa.

Pienen poikkeuksen tekee kookosöljy. Margariini- ja voirivistöjen vierestä löytyvä kookosrasva on sataprosenttisesti tyydyttynyttä rasvaa. Siinä kookoksen vähätkin tyydyttymättömät rasvahapot on kovetettu eli muutettu tyydyttyneiksi hydraamalla. Hydraaminen parantaa rasvan paistonkestävyyttä, eli se kestää hyvin kuumentamista.

Kylmäpuristetussa neitsytkookosöljyssä sen sijaan on jäljellä tyydyttymättömiä rasvahappoja, vaikkakin häviävän vähän.

Miksi sitten kylmäpuristettua kookosöljyä markkinoidaan superterveellisenä?

Merkittävin ero on teollinen käsittely kemikaaleilla, vastaa Cocovi-kookosöljyn myynnistä ja markkinoinnista vastaava Sami Sundvik.

"Kylmäpuristettu öljy on luomulaatua suoraan kookoksesta."

Neitsytkookosöljy on nyt hitti, ja tuotemerkkejä on Suomessakin yhtä monta kuin kotimaisella rypsiöljyllä. Tuottajien nettisivuilla on pitkä lista terveysväitteitä, kuten että kookosöljy auttaa haavoja paranemaan nopeammin, ja että sen sisältämät lauriinihappo ja myristiinihappo estävät eturauhasen liikakasvua.

Sen myös sanotaan esimerkiksi nostavan veren hyvää kolesterolia enemmän kuin huonoa.

Ursula Schwab tyrmää tutkimustuloksen.

"Tutkimusten mukaan kovat rasvat nostavat enemmän huonoa kuin hyvää kolesterolia."

Lauriinihappo ja myristiinihappo, joita kookosöljyssä on eniten, ovat tyydyttyneitä rasvahappoja.

Juupas–eipäs-väittelyssä helposti unohtuu, että edes ravitsemussuosituksissa ei kielletä kovien rasvojen käyttämistä kokonaan. Nykysuositusten mukaan kovien rasvojen "sallittu" määrä aikuiselle on enintään noin 20 grammaa päivässä. Se on melkein kaksi ruokalusikallista kookosöljyä tai kolme ruokalusikallista voita, jos ruuassa ei ole muita tyydyttyneitä rasvoja, esimerkiksi maitorasvoja.

Kasviöljyistä myös palmuöljy sisältää reilusti kovaa rasvaa. Puhdasta palmuöljyä saa lähinnä vain itämaisia elintarvikkeita myyvistä kaupoista, mutta elintarviketeollisuus käyttää sitä monissa valmisruuissa ja leivonnaisissa, esimerkiksi kekseissä.

Omega-rasvahapot ovat seuraavaksi merkittävin asia, kun punnitaan öljyjen terveellisyyttä. Omega-3:a saadaan länsimaissa yleensä liian vähän, Ursula Schwab perustelee.

Erot eri kasviöljyjen terveellisyydessä venyvätkin reippaasti, kun vertaillaan omega-3-pitoisuuksia.

Monissa kasviöljyissä sitä ei ole käytännössä ollenkaan. Erityisen runsaasti sitä on pellavansiemenistä, camelinasta ja hampunsiemenistä puristetuissa öljyissä. Camelina eli kitupellava tai ruistankio on Suomessakin tunnettu peltojen rikkakasvi.

Vertailua mutkistaa hiukan se, että monen ravitsemusasiantuntijan mukaan ei pitäisi tuijottaa pelkästään omega-3:n määrään. Sen sijaan pitäisi saada tarpeeksi omega-3:a suhteessa omega-6:een.

Näiden monityydyttymättömien rasvahappojen suhteen laskemisessa on se idea, että vain omega-3:sta elimistö pystyy tuottamaan välttämättömiä EPA- ja DHA-rasvahappoja. Jos omega-6:ta on ylen määrin, se voi haitata EPA:n ja DHA:n tuotantoa.

Esimerkiksi rypsi- ja rapsiöljy eivät loista omega-3-rasvahappojen absoluuttisessa vertailussa, mutta molemmissa sitä on paljon suhteessa omega-6:een.

Pellavansiemen- ja camelinaöljy taas ovat siitä harvinaisia, että niissä omega-3:a on selvästi enemmän kuin omega 6:ta.

Kaupalliset toimijat valmistavat "omega-3-pommeista" myös öljysekoituksia, joiden hinta saattaa olla kova. Sekoituksissa käytetään monesti myös hampunsiemenöljyä. Camelinaöljyä puolestaan lisätään joihinkin margariineihin.

Omega-rasvahappojen suhteesta ei asiantuntijoilla ole täyttä yksimielisyyttä. Siksi siitä on luovuttu lokakuussa julkaistavissa Pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa, työryhmän kuuluva Schwab kertoo. Nykyisessä suosituksessa suhde on yksi osaa omega 3:a ja 4–9 osaa muita monityydyttymättömiä rasvahappoja, siis omega 6:ta.

Suhdelukujen viidakossa on helpompi muistaa absoluuttinen eli todellinen omega-3:n määrä. Nykysuosituksen mukaan aikuisen pitäisi saada sitä 2–3 grammaa päivässä.

Esimerkiksi rypsiöljyä tai saksanpähkinäöljyä tarvittaisiin siis noin 15–25 grammaa (1–2 rkl), pellavansiemenöljyä noin 5 grammaa (reilu 1 tl) ja camelinaöljyä noin 10 grammaa (reilu 2 tl).

Kuohahtelevan rasvakeskustelun myllerryksessä voi lohduttautua sillä, että välttämättömät EPA ja DHA ovat valmiina rasvaisessa kalassa. Tästä kaikki asiantuntijat tuntuvat olevan harvinaisen yksimielisiä.

Jos syö rasvaista kalaa tarpeeksi, voi vetäytyä kaupan hyllylle punnitsemaan öljyvalintojaan sen perustella, mikä maistuu parhaimmalta.

http://www.hs.fi/terveys/Hittituote+koo ... 0149380809

_________________
“It's not the destination so much as the journey, they say.
~ Captain Jack Sparrow"


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-09-26 08:53:14 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47640
Paikkakunta: HomeSweetHome
Ai että uusissa pohjoismaisissa ravintosuosituksissa ei puhuta enää lainkaan omega3/omega6 -suhteesta?
Ja että näinb tehdään siksi, että "asiantuntijat eivät ole yksimielisiä"?
Mielenkiintoista, sanoisin :)

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-09-26 09:45:59 
Poissa
apina
apina

Liittynyt: 2009-12-21 22:22:11
Viestit: 10830
Ensi-ilta lähestyy, nukketeatterin tähdet pohjustavat näytöstä. Samalla Scwaabeli yrittää epätoivoisesti mitätöidä SBU'n raportin. Säälittävää pyristelyä.

Ikävä jälleen todeta toimittajien olevan täysin kritiikittömiä 'asiantuntijoiden' lausuntojen suhteen. Kuten taannoisen voitutkimuksen uutisoinnissa . Viimeksi pari päivää sitten eräässä (Sanoman) lehdessä julkaistiin STT'n pelkistetty tiedote sinällään - Voi tappaa tjs. Hyvin toimii propagandakoneisto, hölmöjen tekstinikkareiden, median, suosiollisella avustuksella.

No, eihän ravitsemus ole tärkeä aihe, ruokaa saa kaupasta. Eipä auta, suuri yleisö ei välitä paskaakaan. Minkäs teet. Se on totta, uutisissa kerrottiin...

_________________
äh


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-09-26 10:08:40 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-05-12 11:15:38
Viestit: 5346
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
rantaiso kirjoitti:
Tässä terveellisyys määrittyy kovuuden mukaan :roll: :lol:


Eli tähän voi siis vastatakin samoin kuin kaikkiin kovuusargumentteihin:
Esimerkiksi voi ja kookosrasva ovat kovia huonelämpötilassa. Siinä vaiheessa kun minun kehonikin on vain huoneenlämpöinen, ei minulla ole enää mitään huolia ravinnon rasvoista. Tai mistään muustakaan. :D

_________________
Lipidaari, laktovoori, lähiruoka

Jos kerron tekeväni jotain itse, se ei tarkoita että suosittelen muita tekemään samoin.
Kaikki sanottava sanottu tismalleen kuten tarkoitan, tulkinnat & rivienväliinluvut täysin omalla vastuulla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-09-26 10:36:15 
Poissa
kukkahattukarppi
kukkahattukarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-03 10:55:56
Viestit: 26303
^ Mä käytin tuota samaa linjaa aamukeskustelussa miehen kanssa, joka oli jättänyt Hesarin provokatiivisesti levälleen siitä rasva-aukeaman kohdalta. Mutta kokonaisuutena en ihan noin nasevasti tajunnut sanoa, pistän muistiin Toisinsyöjä ja käytän kun seuraava tilaisuus tulee :mrgreen:

Eikö Suomessa tosiaan ole kuin yksi tai pari ravitsemuksen "asiantuntijaa"?? Vai onko Hesarilla ihan oma suhde Ursulaan...?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-09-26 13:00:49 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2013-09-26 10:40:32
Viestit: 7
Laitoin tämän linkin juuri toisaalle, hyvä että täältä löytyikin jo keskustelua!

En tunne Ursulaa ja hänen mielipiteitään (vielä) mutta rasva-asia kiinnostaa kovasti. Olen vuosia käyttänyt voita surutta koska se on hyvää, mutta käytän myös öljyjä ja nyt taas pitkästä aikaa tuota paholaisen kätyriä eli kookosöljyä!! :lol:

Monen tutun kanssa on hartaasti mietitty tätä rasva-asiaa, kenen hallussa mahtaa olla se oikea totuus... :? Tai sitten se on niin kuin joku sanoi, että yksi sopii yhdelle ja toinen toiselle.

Juuri aamulla kuulin puolitutulta että hänen ystävänsä on langanlaiha, urheilee ja syö rasvatonta ruokaa, mutta kolesterolit on silti huippulukemissa. Itselle tuli mieleen että olisiko syynä juuri se rasvaton ruokavalio? Kroppa alkaa tuottaa kolesterolia jos sitä ei mistään tule?

Nimim. Tuskin ehdin kauaa palstalla heilua kun saan sydärin kookosöljystä! ;)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-09-26 13:54:39 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-08-05 17:07:52
Viestit: 640
Kolesteroliaineenvaihdunta on melko lailla yksilöllistä. Se mikä kannattaa pitää mielessä on se, että muutokset vaativat aikaa. Esimerkiksi siirryttäessä eläinrasvaperustaiselle VHH:lle kolesteroliarvojen "normalisoitumiseen" voi yksilöstä riippuen mennä 1-3 vuotta. Etenkin jos samalla laihdutetaan. Joskus hymyilyttää aika tavalla kun tehdään ns. ruokavalion pikatestejä muutaman viikon kokeilulla ja mitataan muutoksia kolesteroliarvoissa.

Reipas


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-09-26 14:51:51 
Poissa
aktivistikarppi
aktivistikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-07-05 01:36:24
Viestit: 2703
Paikkakunta: Kaakkois-Aasia
Ooo kirjoitti:
Eikö Suomessa tosiaan ole kuin yksi tai pari ravitsemuksen "asiantuntijaa"?? Vai onko Hesarilla ihan oma suhde Ursulaan...?


Ehkä juju on siinä, että Ursulan maine ei voi enää mennä yhtään huonommaksi, pääsee sieltä suusta sitten minkälaisia sammakoita tahansa.

_________________
Ravitsemus ja terveys | Vähähiilihydraattinen ruokavalio | VHH-kirjoja


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-09-26 15:04:03 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-09-13 23:28:05
Viestit: 1329
Lainaa:
Monen tutun kanssa on hartaasti mietitty tätä rasva-asiaa, kenen hallussa mahtaa olla se oikea totuus... :? Tai sitten se on niin kuin joku sanoi, että yksi sopii yhdelle ja toinen toiselle.


On tässä netti notkunut ku olen rasva jupakkaan vastauksia etsinyt. Minun kootut näkemykset

http://wainanjutut.blogspot.fi/2012/03/ ... alaan.html


Ja sitten Malcolmin kirjasta pätkää löytyy joka on hyvin selkeää tarinaa ei mitään lääketieteellistä siansaksaa.

http://www.prometheus.fi/terveys/kole.htm

Sen kirjan kannattaa lukea.

_________________
http://wainanjutut.blogspot.fi/2015/04/ ... vamme.html


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-09-27 01:05:45 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-09-13 23:28:05
Viestit: 1329
Lainaa:
Monen tutun kanssa on hartaasti mietitty tätä rasva-asiaa, kenen hallussa mahtaa olla se oikea totuus... :? Tai sitten se on niin kuin joku sanoi, että yksi sopii yhdelle ja toinen toiselle.

Ja ne omega rasvat niistätarttis saada lyhyt ja naseva selitys. Finellin sivuilla on kyll jaoteltu ne... http://www.fineli.fi/foodlist.php?lang=fi Vuan miten ne vaikuttavat elimistöön se on täysin riidanalaista pakinaa. On LA, ALA; EPA JA DHA kaikenlisäksi monen kirjavaa lauriini..... oleiini

Tarvinneeko minun tietää??

_________________
http://wainanjutut.blogspot.fi/2015/04/ ... vamme.html


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-09-27 08:13:24 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2007-11-01 15:25:41
Viestit: 578
Oliko tuolla kirjoituksessa kuka tämän "tutkimuksen" on tehnyt, vai oliko tää vaan toimittajan omaa tutkielmaa aiheesta, ja haastattelua ja U.S:n mielipiteitä?
Mä en löytänyt tuosta kirjoituksesta mitään viitteitä, millä perusteella nuo väittämät on noin, mutta voi olla, että lukaisin (taas) liian hätäisesti...?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-09-27 08:57:22 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47640
Paikkakunta: HomeSweetHome
Tutkimus? Eihän tämä ollut mikään tutkimus, eikä sitä sellaiseksi väitettykään. Tämä on suomalaisen ravitsemukspuolen tietopläjäys, joka oletettavasti perustuu samanlaisiin tuhansiin tutkimuksiin kuin vaikkapa kolesterolisuositukset ja diabeetikkojen ruokasuositukset :)

Ne vain tuntuvat vanhoilta, koska "maailma muuttuu, Eskoni". Ja maailma ynnä tiedot vaikkapa rasvoista ovat muuttuneet suorastaan hämäävän paljon viimeisen parin vuosikymmenen aikana. Vaikkei sitä täällä lintukodossa aina oikein huomaa. Täällä kun on jämähdetty siihen edelliseen suureen muutokseen, joka sattui noin 50v sitten...

Ps. Niille, jotka kuvittelevat, että tiede kehittyy aina vain parempaan, muistutettakoon vienosti, että silloin 50v sitten kasviöljyjen ja margariinien ohella myös myös useaa muuta uutta materiaalia pidettiin turvallisena ihmiskäyttöön. Mieleen tulee muun muassa asbesti ja BPAn tapaisilla pehmentimillä tuunatut muovit melkein missä vaan...

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-09-27 09:57:31 
Poissa
kukkahattukarppi
kukkahattukarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-10-30 22:39:49
Viestit: 18452
Paikkakunta: Jämtland
Ursula huostaanotto Schwabin ohjeistus on ainakin minulle hyvin selvä, kun käännän luettelon ylösalaisin niin se terveellisin vaihtoehto on se kookosöljy. Ja samalla logiikalla rypsiöljyä ei edes voitelutarkoituksiin näy taloudessa.
Samoin täällä Ruotsissa on karppien keskuudessa lopetettu avainmerkin kritiikki, koska sehän kaupassa varoittaa ruokatarvikkeista joita ei kannata ostoskärryyn laittaa. Rasvatonta ja sokerilla kyllästettyä.

_________________
Karppausta v 2008 keväästä Heikkilän ketoruokavalion ja Annikan LCHF tyyliin.
LCHF ruokavalio(kin) toimii vain jos sitä noudattaa.
Old lives matter.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-11-04 20:46:22 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4878
Jälleen kerran
Lainaa:
Ihmeaine vai riski sydämelle? Asiantuntija kommentoi trendirasvaa
4.11.2013 kello 12.21

Monet vannovat neitsytkookosöljyn voimaan. Makuja.fi haastatteli Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen erityisasiantuntijaa ja selvitti kyseisen öljyn todelliset terveysvaikutukset.

Kylmäpuristettu neitsytkookosöljy on noussut monen hyvinvoinnista innostuneen luottotuotteeksi, kun on kyse ravinnosta tai ihon- ja hiustenhoidosta. Monissa tuotteissa mainostetaan neitsytkookosöljyä todellisena ihmerasvana, ja tuotteen olevan täynnä soluille tärkeitä rasvahappoja – ja vaikka kookosöljy onkin tyydyttynyttä rasvaa, niin sen rasvahappokoostumus eroaa eläinrasvan rasvahappokoostumuksesta.

Kannattaako kyseistä öljyä kuitenkaan hyödyntää päivittäisessä ruuanlaitossa? Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen erityisasiantuntija Heli Reinivuo vastaa:

– Kookosöljy sisältää runsaasti sydänterveydelle haitallista kovaa rasvaa, joten sen päivittäistä käyttöä ei suositella, Reinivuo kertoo.

Reinivuo kuitenkin muistuttaa, että kookosöljyn terveysvaikutuksista ei ole runsaasti tieteellistä näyttöä. Kookosöljy ei riitä elimistölle välttämättömien rasvahappojen eli linolihappojen ja alfalinoleenihappojen turvaamiseksi, koska se sisältää niitä vain vähän.

Useiden tutkimuksien mukaan Omega-3-rasvahappojen saanti on tärkeää ihmisen hyvinvoinnille, sillä niiden saanti vähentää muun muassa sydän- ja verisuonitautien sairastumisriskiä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen erityisasiantuntija kuitenkin kertoo, että kookosöljyn omega-3-rasvahappopitoisuus on pieni.

Reinivuo myös kertoo, että kylmäpuristus ei vaikuta kookosöljyn rasvakoostumukseen, mutta vaikuttaa muun muassa öljyn makuun ja väriin. Erityisasiantuntija antaa Makuja.fi:n lukijoille nopean vinkin rasvojen oikeaoppiseen valitsemiseen.

– Tärkeintä on korvata kova rasva pehmeällä rasvalla, Reinivuo summaa.

Asiantuntijan vinkit: 4 terveellistä ja hyvää rasvaa

http://www.makuja.fi/artikkelit/1828125 ... ndirasvaa/

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-11-05 07:41:24 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93661
Niin kauan kun ne asiantuntijat puhuu kovasta ja pehmeestä rasvasta en jaksa pitää heitä kovin tieteellisinä.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-11-05 10:38:15 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4878
Erityisasiantuntija jatkaa
Lainaa:
Asiantuntijan vinkit: 4 terveellistä ja hyvää rasvaa
4.11.2013 kello 13.49

Rasva saa ruoan maistumaan paremmalta, mutta mitkä rasvat ovat niitä kaikkein terveellisimpiä? Makuja.fi haastatteli Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen erityisasiantuntija Heli Reinivuota ja sai useita vaihtoehtoja sydänterveydelle edullisista pehmeistä rasvoista.

1. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen erityisasiantuntija Heli Reinivuo kertoo muun muassa kasviöljyjen ja erityisesti rypsiöljyn olevan terveyden kannalta hyvä vaihtoehto, kun haluat pitää sydämestäsi huolta.

2. Pehmeät kasvimargariinit ja juokset pullomargariinit sisältävät myös sydänterveydelle edullisia rasvoja. Margariinin valitsemisessa tulee kuitenkin ottaa huomioon rasvapitoisuuden prosentit.

–Margariinin rasvapitoisuuden on hyvä olla vähintään 60 prosenttia, jotta saadaan tarpeeksi välttämättömiä rasvahappoja, Reinivuo toteaa.

3. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen erityisasiantuntijan mukaan myös kalaa kannattaa syödä noin kaksi tai kolme kertaa viikossa.

4. Erityisasiantuntijan mukaan maustamattomat pähkinät ja mantelit ovat oikein hyvä lähde terveellisille rasvoille. Näitä tuotteita kannattaisi nauttia noin kaksi ruokalusikallista päivän aikana. Reinivuon mukaan on yksi pähkinä ylitse muiden.

– Saksanpähkinällä on paras rasvahappokoostumus, Reinivuo kertoo.

Kovaa rasvaa sisältävien tuotteiden kuten esimerkiksi voin ja rasvaiset maitovalmisteet kannattaa korvata pehmeällä rasvalla.

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-11-05 23:35:57 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93661
Lainaa:
Rasva saa ruoan maistumaan paremmalta.


Ainoa kohta lausunnossaan, mistä voi olla samaa mieltä.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-11-26 11:39:16 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Annika Dahlqvist: Kookosöljyä alzheimeriin


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-11-26 11:49:25 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Mats Lindgren on koonnut kookosöljyä koskeva tietoa blogiinsa:

Kokosfett, din bästa vän!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-11-26 18:06:48 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-02-08 19:12:46
Viestit: 5305
-

_________________
Our way is not the best way. Our way is merely another way.
Vapaa ohjelmisto, vapaa yhteiskunta


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 89 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 4 5 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)