Joo saman huomasin niin kaivelin hiukan suomeksi, siitä nyt tulee parikin linkkiä.
Suolasta niinkään mutta noihin toi ylenannon linkki johti.
Osittain lähteenäMitä Suomessa syötiin vuonna 2016?
https://www.luke.fi/uutiset/mita-suomes ... onna-2016/Paljon paremmat kaaviot ja runsaampi tilastoMitä Suomessa syötiin vuonna 2014?
https://www.luke.fi/uutiset/mita-suomes ... onna-2014/Liittyy samaan, huomaa Perunan putoaminen pois tilastoista viime vuosina, koska pudonnut alle 50 kilon, ei kehdata näyttää!Elintarvikkeiden kulutus henkeä kohti muuttujina Elintarvike ja Vuosi
http://statdb.luke.fi/PXWeb/pxweb/fi/LU ... 4ca0b18240Tästä näkee potun putoamisen ja mikä muu on muuttunut, paljon paremmin ja ylärivin napeista muutakinhttp://stat.luke.fi/ravintotase-2016-en ... -tiedot_fiKarua kieltä einesten ylivallastaLihavalmisteiden kulutus
http://www.lihatiedotus.fi/liha-tilasto ... lutus.htmlNautaa syödäänkin suomessa 30% vähemmän kun mitä annetaan ymärtääLihatiedotusyhdistys ry
http://www.pronutritionist.net/2014/02/ ... utuksesta/Lihan kulutus ilmoitetaan kaikissa tilastoissa ns. ruholihana eli teurastamopunnituksena. Tiedot ilmoitetaan ruholihana myös kansainvälisissä tilastoissa, jolloin ne ovat vertailukelpoisia keskenään. Teurastamopunnituksessa eläimestä on mukana lähes koko luusto, mutta ei verta, elimiä ja suolia. Punnitus eroaa eläinkohtaisesti niin, että esimerkiksi nauta punnitaan ilman päätä ja sorkkia, kun taas sialla ne ovat mukana. Luiden määrä arvioidaan ns. luukertoimen avulla, sialla kerroin on 15 % ja naudalla 30 %.
Suomalainen naudan ja sianliha ei ole läheskään niin punaista kuin yhdysvaltalainen liha
Suomessa valtaosa, noin 90 % naudanlihan tuotannosta on sidoksissa maidontuotantoon. (vanhaa lypsylehmä pihviä aiaiai)
96 % suomalaisista syö lihaa ( miksi 4% saa niin palon huomiota, vege häiriköt ym.)
http://www.pronutritionist.net/2014/02/ ... utuksesta/