karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-25 21:01:48

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 91 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 4 5
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2013-01-06 22:11:50 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29288
Faileo kirjoitti:
Jos eriävät mielipiteet kohottaa stressihormonia, on varmasti vaikeuksia selvitä läpi elämän. Et kuitenkaan vastannut kysymykseen.

Metabolinen etu loistava tuossa tutkimuksessa, mutta mielestäni se jää tuon sivuvaikutuksen varjoon.


Eriävät mielipiteet ja trollaaminen ovat tyystin eri asioita.

Vastaus kysymykseesi kävi ilmi aikaisemmasta viestistäni. Vhh-ruovalion myönteiset vaikutukset käytännöllisesti katsoen kaikkiin terveysmarkkereihin (jonka tämänkin tutkimuksen mittaukset vahvistivat) painavat paljon enemmän kuin vähäinen nousu kortisolissa ja crp:ssä, joka oli niin vähäinen, että tutkimusraportissa ne mainittiin vain mahdollisina haittoina. Metabolinen etu on lisäbonus.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-01-06 22:52:58 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-07-16 09:33:54
Viestit: 1236
Faileon pääsee minunkin estolistalle. Bye bye.

Niin paljon kiinnostavampia viestejä ja linkkejä, vaikka tuntikausiksi. Kiitos niistä!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-01-08 17:55:22 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29288
Faileo kirjoitti:
Jep, en kiistä painonhallinnan tuomia etuja. Sivuvaikutuksena sitten keho on stressitilassa ja CRP on koholla, onko tämä mielestäsi hyvä juttu


Tässä viime vuonna julkaistussa isossa metatutkimuksessa, joka kattoi kaikki vhh-ruokavaliosta tehdyistä yhteensä 17 kokeellisesta tutkimuksesta kirjoitetut 23 tutkimusraporttia (yhteensä 1 141 potilasta) todetiin kyllä päinvastoin, että vhh-ruokavalio LASKEE TUNTUVASTI CRP:tä.

F.L.Santos et.al. kirjoitti:
A systematic review and meta-analysis were carried out to study the effects of low-carbohydrate diet (LCD) on weight loss and cardiovascular risk factors (search performed on PubMed, Cochrane Central Register of Controlled Trials and Scopus databases). A total of 23 reports, corresponding to 17 clinical investigations, were identified as meeting the pre-specified criteria. Meta-analysis carried out on data obtained in 1,141 obese patients, showed the LCD to be associated with significant decreases in body weight (−7.04 kg [95% CI −7.20/−6.88]), body mass index (−2.09 kg m−2[95% CI −2.15/−2.04]), abdominal circumference (−5.74 cm [95% CI −6.07/−5.41]), systolic blood pressure (−4.81 mm Hg [95% CI −5.33/−4.29]), diastolic blood pressure (−3.10 mm Hg [95% CI −3.45/−2.74]), plasma triglycerides (−29.71 mg dL−1[95% CI −31.99/−27.44]), fasting plasma glucose (−1.05 mg dL−1[95% CI −1.67/−0.44]), glycated haemoglobin (−0.21% [95% CI −0.24/−0.18]), plasma insulin (−2.24 micro IU mL−1[95% CI −2.65/−1.82]) and plasma C-reactive protein, as well as an increase in high-density lipoprotein cholesterol (1.73 mg dL−1[95%CI 1.44/2.01]). Low-density lipoprotein cholesterol and creatinine did not change significantly, whereas limited data exist concerning plasma uric acid.


LCD was shown to have favourable effects on body weight and major cardiovascular risk factors; however the effects on long-term health are unknown.


Arvoisa nimimerkki jättää huomiotta 17 tutkimukseen tuloksen, jonka mukaan vhh-ruokavalio LASKEE TUNTUVASTI CRP:tä ja tekee suuren numeron yhdessä tutkimuksessa mitatusta pienestä noususta. Onko tämä pyrkimystä objektiiviseen totuuteen?

P.S. Näyttöä on alkanut tulla myös vhh-ruokavalion myönteisistä pitkäaikaisvaikutuksista. Sitä ei ole enempää vain siksi, ettei ole tutkittu.

Todettakoon kuitenkin, että virallisterveellinen tahokin on myöntänyt, ettei virallisten suositusten mukaisen ruokavalion pitkäaikaisista terveysvaikutuksista ole tutkimusnäyttöä. Muunlaista näyttöä saa kun vilkaisee vähän kadulla ympärilleen tai menee mihin tahansa sairaalaan niille osastoille, joilla hoidetaan diabetes-, sydäntauti- ja syöpäpotilaita.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-01-08 19:46:52 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2013-01-04 19:31:53
Viestit: 237
Hikikomori kirjoitti:
Faileo kirjoitti:
Jep, en kiistä painonhallinnan tuomia etuja. Sivuvaikutuksena sitten keho on stressitilassa ja CRP on koholla, onko tämä mielestäsi hyvä juttu


Tässä viime vuonna julkaistussa isossa metatutkimuksessa, joka kattoi kaikki vhh-ruokavaliosta tehdyistä yhteensä 17 kokeellisesta tutkimuksesta kirjoitetut 23 tutkimusraporttia (yhteensä 1 141 potilasta) todetiin kyllä päinvastoin, että vhh-ruokavalio LASKEE TUNTUVASTI CRP:tä.

F.L.Santos et.al. kirjoitti:
A systematic review and meta-analysis were carried out to study the effects of low-carbohydrate diet (LCD) on weight loss and cardiovascular risk factors (search performed on PubMed, Cochrane Central Register of Controlled Trials and Scopus databases). A total of 23 reports, corresponding to 17 clinical investigations, were identified as meeting the pre-specified criteria. Meta-analysis carried out on data obtained in 1,141 obese patients, showed the LCD to be associated with significant decreases in body weight (−7.04 kg [95% CI −7.20/−6.88]), body mass index (−2.09 kg m−2[95% CI −2.15/−2.04]), abdominal circumference (−5.74 cm [95% CI −6.07/−5.41]), systolic blood pressure (−4.81 mm Hg [95% CI −5.33/−4.29]), diastolic blood pressure (−3.10 mm Hg [95% CI −3.45/−2.74]), plasma triglycerides (−29.71 mg dL−1[95% CI −31.99/−27.44]), fasting plasma glucose (−1.05 mg dL−1[95% CI −1.67/−0.44]), glycated haemoglobin (−0.21% [95% CI −0.24/−0.18]), plasma insulin (−2.24 micro IU mL−1[95% CI −2.65/−1.82]) and plasma C-reactive protein, as well as an increase in high-density lipoprotein cholesterol (1.73 mg dL−1[95%CI 1.44/2.01]). Low-density lipoprotein cholesterol and creatinine did not change significantly, whereas limited data exist concerning plasma uric acid.


LCD was shown to have favourable effects on body weight and major cardiovascular risk factors; however the effects on long-term health are unknown.


Arvoisa nimimerkki jättää huomiotta 17 tutkimukseen tuloksen, jonka mukaan vhh-ruokavalio LASKEE TUNTUVASTI CRP:tä ja tekee suuren numeron yhdessä tutkimuksessa mitatusta pienestä noususta. Onko tämä pyrkimystä objektiiviseen totuuteen?


Niin, tai sitten tämä meta-analyysi ei vain ollut vielä tuttu.
En saanut kokotekstiä auki, joten en voi tarkemmin tutkia.

Oliko näissä tutkittu vain ylipainoisia, jotka söivät vhh:ta? Muista dieeteistä ei ainakaan tuossa mainittu.

Tällöin on niin, että kun lihavat ihmiset laihtuu ja markkerit parantuu, niin CRP laskee myös. Kun taas verrataan VHH:ta vähärasvaiseen tai alhaisen GI:n dietteihin, on VHH:ta noudattaneilla kohonneet kortisolit ja CRP:t.
Voidaan siis päätellä, että kun laihduttaa vähärasvaisella tai alhaisella GI-dieetillä, kortisoli ja crp-tasot pysyvät parempina kuin karppauksessa.

VHH:lla on tehokkainta laihduttaa, mutta sivuvaikutuksena tulee kohonneet kortisolit ja CRP:t.


Hikikomori kirjoitti:
P.S. Näyttöä on alkanut tulla myös vhh-ruokavalion myönteisistä pitkäaikaisvaikutuksista. Sitä ei ole enempää vain siksi, ettei ole tutkittu.

Todettakoon kuitenkin, että virallisterveellinen tahokin on myöntänyt, ettei virallisten suositusten mukaisen ruokavalion pitkäaikaisista terveysvaikutuksista ole tutkimusnäyttöä. Muunlaista näyttöä saa kun vilkaisee vähän kadulla ympärilleen tai menee mihin tahansa sairaalaan niille osastoille, joilla hoidetaan diabetes-, sydäntauti- ja syöpäpotilaita.


Et voi olettaa, että ihmiset söisivät VT-ruokavalion mukaan. Näitä erittäin harva noudattaa.

Linkkinä Laatikaisen yhteenveto:
http://www.pronutritionist.net/nain-suo ... rin-hyvin/

Reijo Laatikainen kirjoitti:
Surullista kyllä suomalaisista 400 gramman suosituksen kykenee täyttämään vain n. 10 %. Keskimäärin suomalainen aikuinen syö yhden kasvis- ja yhden hedelmä-annoksen päivässä eli n. 160 g.


Reijo Laatikainen kirjoitti:
Suosituksemme nykyisellään on vielä vähintään kaksi kala-ateriaa viikossa. Kuten kuva alla näyttää se toteutuu noin kolmaosalla väestöstämme. Keskimäärin suomalainen aikuinen ja lapsi syö kalaa kerran viikossa.


Reijo Laatikainen kirjoitti:
Lähes puolet suomalaisista käyttää leivän päällä margariinia, noin kolmannes käyttää voi-kasvi-öljyseosta ja voita levittää vajaa 10 % kansalaisista.

Näyttää siltä, että ravitsemussuositusten mukaiset ehdotetut toimenpiteet eivät toteudu. Asian todistaa nyt myös laaja yhteispohjoismainen kyselytutkimus. Finravinto-tutkimuksen keskiarvotiedot tuppaavat ehkä antamaan liian myönteisen kuvan suomalaisten ravitsemuksesta. Ravintoaineiden saanti ja osuus muihin ravintoaineisiin nähden ei ole niin kiinteässä yhteydessä terveyteen kuin tiettyjen ruoka-aineiden käyttö. Siksi tämä ruoka-aineiden käyttöön perustuva selvitys tuo merkittävää lisätietoa erityisesti kasviksien käytön vähäisyydestä.



Eli käytännössä VT-ruokavalio ei Suomessa toteudu, joten ei voi syytää VT:tä lihavista, diabeetikoista tai sydänsairaista.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-01-08 20:02:41 
Poissa
ylläpitokarppi
ylläpitokarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-10-27 10:00:44
Viestit: 5088
Paikkakunta: Helsinki
Faileo kirjoitti:
Eli käytännössä VT-ruokavalio ei Suomessa toteudu, joten ei voi syytää VT:tä lihavista, diabeetikoista tai sydänsairaista.


Yleisesti ruokavalioita, joita ei pysty noudattamaan pidemmän päälle, on kutsuttu ihmedieeteiksi.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-01-08 20:24:33 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-06-08 15:51:26
Viestit: 11092
Paikkakunta: Liminka
:lol: ai kamala

_________________
Kuva



http://karppausjaperhe.blogspot.com/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-01-08 21:02:18 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2012-01-12 14:24:15
Viestit: 3152
Paikkakunta: Satakunta
Faileo kirjoitti:
Eli käytännössä VT-ruokavalio ei Suomessa toteudu, joten ei voi syytää VT:tä lihavista, diabeetikoista tai sydänsairaista.

Jos vaikka juurikin ne ovat sairaita, jotka VT-ruokavaliota ovat yrittäneet noudattaa?

_________________
Nature doesn't jump.

Praise the lard!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-01-08 21:04:33 
Poissa
Lankakarppi
Lankakarppi

Liittynyt: 2006-12-10 13:11:40
Viestit: 4221
Yufina kirjoitti:
Faileo kirjoitti:
Eli käytännössä VT-ruokavalio ei Suomessa toteudu, joten ei voi syytää VT:tä lihavista, diabeetikoista tai sydänsairaista.

Jos vaikka juurikin ne ovat sairaita, jotka VT-ruokavalio ovat yrittäneet noudattaa?


Juuri näin. Täältä löytyy yksi tuohon ryhmään kuuluva.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-01-08 21:08:53 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-02-23 12:29:49
Viestit: 10345
Paikkakunta: Kouvola
Brilla kirjoitti:
Jos vaikka juurikin ne ovat sairaita, jotka VT-ruokavalio ovat yrittäneet noudattaa?


Juuri näin. Täältä löytyy yksi tuohon ryhmään kuuluva.[/quote]
Toinen.

_________________
Kuva

En se minä ollut ja siksi toiseksi se oli vahinko.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-01-12 09:21:06 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29288
Vielä tuosta Ebbeling et.al. -tutkimuksesta, jossa hvhh-ruokavaliolla (hyvin vähähiilihydraattisella) havaittiin olevan suotuisia vaikutuksia metabolisen oireyhtymän osatekijöihin ja sen todettiin lisäksi antavan tuntuvan metabolisen edun kiihdyttämällä aineenvaihduntaa eli lisäämällä energiankulutusta.

Tutkimuksessa havaittiin hvhh-ryhmässä kuitenkin myös pientä stressihormoni kortisolin ja tulehdusmarkkeri crp:n nousua. Kun tälläistä havaintoa ei ole tehty muissa vhh:ta koskeneissa tutkimuksissa, piti vielä tavata raporttia hieman tarkemmin selityksen löytämiseksi.

Luulen, että se löytyikin. Olisihan se pitänyt heti huomata. Jostain syystä hvhh-ryhmässä proteiinien osuus oli 30 E% kun se molemmissa muissa ryhmissä oli 20 E%! Hvhh-ryhmän makrosuhteet olivat: hiilihydraatit 10 E%, rasva 60 E% ja proteiini 30 E%. Liiallisella proteiinien syönnillä tiedetään olevan mainitun kaltaisia haittavaikutuksia.

Nyt on kuitenkin niin, ettei ainakaan ruotsalaisessa lääkärivetoisessa LCHF-ruokavaliossa syödä proteiineja yli tarpeen, joka tulee enemmän kuin hyvin tyydytetyksi 20 E%:lla. Ei tietääkseni muissakaan varteenotettavissa lääkäreiden kehittämissä vhh-suuntauksissa.

Tutkimus on siten pakko kuitata toteamuksella: EKK (ei koske karppausta). Tiedoksi vaan, professori Timo Strandberg.

Tutkimuksessa havaitu aineenvaihdunnan kiihtyminenkin (energiankulutuksen kasvu) menee siten proteiinidieetin piikkiin. Liittyykö sellaista myös karppaukseen, tulisi selvittää uudella tutkimuksella, jossa oikeasti tutkittaisiin karppausta.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-05-16 14:17:59 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29288
Tässä ketjussa käsitellystä okinawalaisten ruokavaliosta puheenollen: Ann Fernholm paljastaa mikä on terveiden kansojen pienin yhteinen nimittäjä.

Ann Fernholm: En gemensam nämnare för hälsosamma folk – gissa vilken…

Lainaa:
Terveiden kansojen pienin yhteinen nimittäjä - arvaa mikä...
Myytti punaviinistä terveystuotteena sai eilen iskun. DN kirjoitti tutkimuksesta, jossa todettiin ettei antioksidantti resvetratoli anna suojaa sv-tauteja tai syöpää vastaan: Svensk forskare sågar rödvinsstudie – DN.SE.

Lisää terveysmyyttejä murretaviksi

Punaviinilla on selitetty sitä, että ranskalaisilla on niin terveet sydämet vaikka he rakastavat rasvaisia juustoja. Eri puolilla maalmaa on kansoja, joka ovat keskimääräistä terveempiä ja pitkäikäisempä. Nälle poikkemille on esitetty lukemattomia selityksiä. Sen ettei inuiiteilla ole sydän- ja verisuonitauteja, on selitetty johtuvat heidän suuresta omega-3-rasvahappjen saannistaan. Kaukasuksella elävien abhaasien pitkäikäisyyttä on käytetty jogurtin markkinointiväittämänä. Jotkut ovat sitä mieltä, että Japanin eteläisimmän saaren, Okinawan, asukkaiden pitkäikäisyys - poikkeuksellisen monet elävät yli 100-vuotiaiksi - selittyy bataattien syönnillä. Sitä, että muutkin japanilaiset ovat terveitä, selitetään vähäisellä tyydyttyneen rasvan saannilla. Sydäninfarktien harvinaisuus Kreikassa katsotaan runsaan oliiviöjyn käytön ansioksi. Se, että lihalla ja maidolla elävien maasaiden verisuonet ovat hienossa kunnossa, johtuu erään tutkijan mukaan poikkeuksellisesta aineenvaihdunnasta. Ja sitten meillä on vielä Himalajan Hunza-kansa. Se on syönyt aprikoosinkiviä.

Mutta tiedättkö mitä? Kaikilla näillä kansoilla on yksi pienin yhteinen nimittäjä. Arvatkaa mikä.


Sokerihan se. Maailman terveimmät ja pitkäikäisimmät kansat eivät ole syöneet juuri lainkaan sokeria eivätkä valkoista jauhoa. Vastauksensa Fernholm perustaa pitkälti Peter Cleavesin analyyseille. Vastaus on sopusoinnussa myös Robert Lustigin viimekeväisen tutkimuksen kansssa. 175 maat kattaneessa tutkimuksessa Lustig osoitti, että sokerin kulutus korreloi vahvasti diabeteksen esiintyvyyden kanssa maailma eri maissa: The Relationship of Sugar to Population-Level Diabetes Prevalence: An Econometric Analysis of Repeated Cross-Sectional.

Koko tarina löytyy täältä:
Ann Fernholm: Den gemensamma nämnaren för hälsa. Det rätta svaret är…


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 91 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 4 5

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 14 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)