Linkistäsi ensimmäinen kohta:
Kai tiesit että TMAOta on paljon (todella paljon) enemmän merenelävissä kuin punalihassa? Miksi siis juuri punaliha?
Kohta 2
Vegetaaritutkimuksissa, joissa on tutkittu samankaltaisia ryhmiä (ikä, sukupuoli, tupakointi,) veget eivät ole enää olleet pitkäikäisempiä, ja heillä on sitäpaitsi ollut s-e-l-v-ä-s-t-i enemmän mielenterveysongelmia. Jenkkien baptisteissa suurin ero vege- ja eivege baptistien välillä näytti olevan valkoisissa jauhoissa eikä lihassa.
Kohta 3
Miksi ihmeessä pitäisi syödä jenkkien hormoonikäsitellystä lihasta tehtyä "pink slimea" - sen enempää kuin nyhtökauraakaan? Kumpikin on kovin, kovin epäekologista, mausta nyt puhumattakaan...
Kohta 4
... tai miksi ihmeessä pitäisi alkaa syömään vierailla aineilla pihviksi liimattua lihaa, sen enempää kuin vaikkapa pihviksi liimattua mifuakaan?
Kohta 5
Ei terveysväite vaan ekologiaa. Ja Ekologiassa jopa teholiha voittaa megalomaanisen monokulttuurikasvinviljelyn 6-0
Kohta 6
Eikös tuoreimmat bakteeritartunnat kotimaassa ole olleet kaupan pakastemarjapuolella - tai väärin käsitellyissä salaateissa... Tai elintarvikejalosteissa. Tuore liha on tuoretavaraa, ja jo tämä yleensä tekee siitä (kuten muistakin tuoretuotteista) varsin niukkabakteerista
Kohta 7
Ei terveysväte. Lisäksi: Kasvipeltojen torjunta-aineiden tappolukemat ovat paljon pahempia jos mennään tehoviljelyyn. Joka on vegepuolella pakko, kun kerran sieltä pitäisi saada riittävästi ruokaa kaikille (eikä sekundoja voi käyttää talouseläinten ruokintaan). Eikä kukaan käske syömään tehotuotettua lihaa.
Kohta 8:
Hae ja lue, niin opit lisää
(Suomeksi: jooei ei pidä paikkansa. Jos luet, niin kerro löysitkö miksi ei /vinohymy/)
Kohta 9
Eivät viitsineet laittaa tähän edes linkkiä, josta voisi tarkistaa, mikä vedätys on kyseessä. Kaiketi tiesivät jo ettei niin sitten lopulta käynytkään. Ainakin pari tuollaista juttua luettiin karppilassa kauan sitten, eikä niissä näkynyt väitettyä edes silloin. Sittemmin jatketuissa tutkimuksissa homma kääntyi muistaakseni tasan päälaelleen.
Kohta 10
Ehkä jenkeissä, mutta Eurooppa on suorastaan kiusallisesti pitäytynyt omissa hormooni- ja antibioottirajatuissa violjelymuodoissaan. Eikä kukaan käske edelleenkään käyttämään tehotuotettua lihaa kun muutakin on olemassa. Puhumattakaan soijatuotteiden hormooneista; phytoestrogeeneistä joita niissä on ihan luonnostaan. Aika pahoja juttuja löytyy mm soijapohjaisista äidinmaidonvastikkeista pikkuisille...
_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä.
Tyyli täällä, kliksEi eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)