karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-28 18:48:00

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 9 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2024-02-20 23:48:47 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29288
Helsingin Sanomat:
https://www.hs.fi/tiede/art-2000010232696.html

Lainaa:
Liian proteiinipitoinen ruoka voi tukkia verisuonia
Tutkijat löysivät mekanismin, jolla liika proteiini voi kovettaa valtimoita.
...
JOS yli 22 prosenttia ruokavalion kokonaisenergiasta tulee proteiinista, valtimotaudin kehittymiseen liittyvät immuunisolut voivat aktivoitua tavallista enemmän, Razani ja hänen kollegansa raportoivat tuoreessa tutkimuksessa.

Lisäksi he osoittavat, että olennaisessa osassa on leusiini-niminen aminohappo. Leusiinia on runsaasti eläinperäisissä ruuissa, kuten punaisessa lihassa, kananmunissa ja maidossa.

RYHMÄ on tutkinut asiaa hiirikokeilla ja solumaljoissa, minkä lisäksi he selvittivät kahdessa pienessä ihmistutkimuksessa proteiinin kulutuksen vaikutuksia ylipainoisilla ihmisillä.

Ensimmäisessä kokeessa oli 14 osallistujaa. Heille tarjottiin kahdenlaisia 500 kilokalorin nestemäisiä aterioita. Ensimmäiset olivat erittäin proteiinipitoisia ja toiset hyvin vähäproteiinisia.

Toisessa kokeessa 9 osallistujaa sai 450 kilokalorin perusaterioita, jotka sisälsivät joko 16 grammaa tai 25 grammaa proteiinia.

Tutkijat ottivat molemmissa kokeissa osallistujilta verinäytteet sekä tunnin että kolmen tunnin päästä aterioista.

VÄHINTÄÄN 25 grammaa proteiinia sisältävät ateriat lisäävät kokeiden perusteella leusiinia verenkierrossa. Tällä voi olla haitallisia vaikutuksia immuunijärjestelmän solujen monosyyttien ja makrofagien toimintaan.

Makrofagit puhdistavat solujätettä, ja liiallinen proteiinin saanti voi johtaa solujätteen kerääntymiseen valtimon seinämän sisäkalvon alle. Tätä tulehdussolujen ja kolesterolin kertymää kutsutaan plakiksi.

MTV uutisoi tutkimuksesta myös:

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/syo ... sa/8882464


Olisikohan tässä hieman vedetty mutkia suoriksi? Oliko pirtelöiden ainesosista nimenomaan proteiini se, joka nosti leusiinin pitoisuutta verenkierrossa? Entä kuinka vahva näyttö on siitä, että leusiini kausaalisesti aiheuttaisi plakkia? Onko makrofagien aktivoituminen aina paha asia, vai riippuuko se tilanteesta, kuten luulen?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2024-02-20 23:59:41 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29288
Nick Norwitz:

https://twitter.com/nicknorwitz/status/ ... G1kiC43xsw

Lainaa:
Everyone is talking about this new "high protein = BAD" study.

If you want to know what the 'high protein' (liquid) diet was composed of... it was Boost Plus... (ingredients below)

For the high-protein mixed, macros were 22% was protein (25 g), 48% was carbohydrates and 30% was fat

Take this FWIW...

Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2024-02-21 00:03:08 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29288
Jerry Texeira:

https://x.com/jerryteixeira/status/1760 ... 38517?s=20

Lainaa:
As conola oil/milk/sugar/protein sludge went up, so did…..

“Right, so do you think it was the protein, Canola, or sugar?”

“Oh it was 100% the protein. No question”


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2024-02-21 00:55:29 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29288
Olen ollut huomaavinani, että virallisia suosituksia tukevilta vaikuttavat tutkimukset saavat mediassa helpommin huomiota kuin niitä kyseenalaistavat.

Vaivaako terveysjournalismia vahvistusharha?

Vastaan itse retoriseen kysymykseeni: kyllä.

Veikkaan, etteivät HS ja MTV tule uutisoimaan esimerkiksi tätä tutkimusta, jonka mukaan punainen ja prosessoitu liha eivät aiheuta sydän- ja verisuonitauteja:

viewtopic.php?p=2496594#p2496594


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2024-02-21 08:08:15 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47653
Paikkakunta: HomeSweetHome
Alkukevät on ollut virailliserheellisten paras kausi jo pitkään.
Ei ole päivää, ettei päämedioista paukuteltaisi suositusten mukaista kaikkea - ja suositusten hylkäämisen vastuuttomuutta :D

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2024-02-21 10:42:18 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-08-19 11:42:22
Viestit: 691
HS:n ”tiedettä”. Toiminee myynti- ja markkinointiosaston nurkissa?
Olisi edes yhdistetty runsaaseen sokeriin, kun yhteisreaktiossa syntyyn terveyshaitallisia yhdisteitä


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2024-02-21 13:40:10 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29288
Kunhan vaan vielä toteaisin, ettei tuo 22 E%:n kynnys, jonka ylittäminen alkoi lisätä leusiinia uroshiirten verenkiertoon, ole erityisen matala. Useimpien uroshiirten ei siten tarvitse hirveästi pelästyä HS:n ja MTV:n uutisista.

Lainaa:
ingestion of protein in excess of ∼22% of dietary energy requirements drives atherosclerosis in male mice.


Jos esimerkiksi 70-kiloinen uroshiiri syö 2000 kilokaloria/vrk, niin se voisi ilman huolta syödä 440 kilokalorin edestä proteiinia. About 1,6 g/kg.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2024-02-21 14:01:12 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29288
Tässä vielä ko. tutkimuksen abstrakti. Fulltext on valitettavasti muurin takana.

Lainaa:
Published: 19 February 2024

Identification of a leucine-mediated threshold effect governing macrophage mTOR signalling and cardiovascular risk

Xiangyu Zhang, Divya Kapoor, …Babak Razani
Nature Metabolism volume 6, pages 359–377 (2024)


Abstract
High protein intake is common in western societies and is often promoted as part of a healthy lifestyle; however, amino-acid-mediated mammalian target of rapamycin (mTOR) signalling in macrophages has been implicated in the pathogenesis of ischaemic cardiovascular disease. In a series of clinical studies on male and female participants (NCT03946774 and NCT03994367) that involved graded amounts of protein ingestion together with detailed plasma amino acid analysis and human monocyte/macrophage experiments, we identify leucine as the key activator of mTOR signalling in macrophages. We describe a threshold effect of high protein intake and circulating leucine on monocytes/macrophages wherein only protein in excess of ∼25 g per meal induces mTOR activation and functional effects. By designing specific diets modified in protein and leucine content representative of the intake in the general population, we confirm this threshold effect in mouse models and find ingestion of protein in excess of ∼22% of dietary energy requirements drives atherosclerosis in male mice. These data demonstrate a mechanistic basis for the adverse impact of excessive dietary protein on cardiovascular risk.

En ole hiiri, mutta lupaan, etten ikinä tule syömään ultraprosessoituja Boost Plus -pirtelöitä, joissa on mm. rapsiöljyä ja karrageenia.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2024-02-21 22:22:00 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29288
Nick Norwitzin video Protein Poisons Arteties?


https://www.youtube.com/shorts/YCgt0FsL ... ture=share


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 9 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)