Rohkenen epäillä. Uutispalvelu Duodecim kuitenkin jakaa tänään helmikuussa ilmestynyttä Harvardin epidemiologikeppostelijoiden (mukana tietenkin Willett ja Hu) korrelaatiotutkimusta, jossa annetaan ymmärtää näin olevan.
Harvardin kansanterveyspuolella on pitkälle hiottu taito tuottaa korrelaatiotutkimuksissaan haluttuja tuloksia. Ja tutkimuksia on vuosien mittaan tullut liukuhihnalla. Aina saadaan toivottu viesti mediaan.
Kannattaa muistaa, ettei korrelaatio koskaan todista kausaliteettia.
Uutispalvelu Duodecimilla on muuten jostain syystä tapana, aina kun puhutaan ultraprosessoidun ruuan haitallisuudesta, aloittaa ultraprosessoidun ruuan määrittely näin: ” Ultraprosessoituja tuotteita ovat makkarat, lihajalosteet…”.
https://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/du ... yhteydestaLainaa:
… murot ja tummat leivät saattoivat jopa hieman pienentää sairastumisen todennäköisyyttä.