Iltalehti on tällä kertaa tehnyt "uutisen" lainaamalla Laatikaisen kirjan tekstiä folaatista ja sen puutteesta.
Suomalaisilla on kova puute tärkeästä B-vitamiinista – yhteys masennukseen, muistiin ja sydäntauteihinKuten tavallista, Laatikainen on unohtanut parhaat folaatin lähteet maksan ja kananmunan keltuaiset.
Folaatin puutos on virallisterveellistä ruokavaliota noudattavien ongelma. Laatikainenkin tavallaan myöntää sen, sillä hänen kielessään koodisana "terveellinen" tarkoittaa aina "virallisterveellistä".
Lainaa:
Laatikaisen mukaan joku voi syödä periaatteessa hyvinkin terveellisesti, mutta folaatin määrä voi jää silti vähäiseksi.
Ravinteikkaita karppausruokia syövälle folaatin(kaan) saanti ei tuota ongelmia. Maksan ja keltuaisen lisäksi hyviä folaatin lähteitä kun ovat monet karppaajien peruskasvikset kuten Laatikaisenkin mainitsemat pinaatti, lehtikaali, rucola, erilaiset salaattikasvit, kesäkurpitsa, parsakaali, parsa, ruusukaali, kukkakaali, keräkaali, punainen paprika ja punakaali.
Mitä niihin kananmuniin tulee, niin tässä tuore "ultimate guide" niistä:
Are eggs good or bad for metabolic health?Lainaa:
ARTICLE HIGHLIGHTS
-Eggs are an excellent source of key things our bodies can use, including cholesterol, protein, choline, and micronutrients.