karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2018-07-17 17:36:13

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 11 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2017-10-13 14:42:33 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2016-04-13 18:39:22
Viestit: 603
Tällainen fake news tänään:
http://m.iltalehti.fi/diabetes/201710132200459372_di.shtml

Lainaa:
Omega-6-rasvahapot ehkäisevät diabetesta - kasviöljyt ja pähkinät hyvä lähde
Tänään klo 15:24
Jättitutkimuksessa todettiin, että elimistön suuri linolihappopitoisuus pienentää riskiä sairastua kakkostyypin diabetekseen.

- Linolihappo on yleisin monityydyttymätön omega-6-sarjan rasvahappo.
- Linolihapon pääasiallisia lähteitä ruokavaliossa ovat kasviöljyt, kasvimargariinit, pähkinät ja siemenet.
- Linolihapolla on eri tutkimuksissa havaittu myös yhteys pienempään sydän- ja verisuonitautien riskiin.

Pähkinöissä, siemenissä, kasviöljyissä ja kasvimargariineissa on linolihappoa.

Pähkinöissä, siemenissä, kasviöljyissä ja kasvimargariineissa on linolihappoa. MOSTPHOTOS

Mitä suurempi on elimistön linolihappopitoisuus, sitä pienempi on kakkostyypin diabetekseen sairastumisen riski.

Näin havaittiin kymmenen eri maata ja lähes 40 000 tutkittavaa kattaneessa tutkimuksessa.

Linolihappo on yleisin monityydyttymätön omega-6-sarjan rasvahappo.

Linolihapon pääasiallisia lähteitä ruokavaliossa ovat kasviöljyt, kasvimargariinit, pähkinät ja siemenet.

Tulokset julkaistiin arvostetussa Lancet Diabetes & Endocrinology -tiedelehdessä.

Tekee hyvää sydämelle

Omega-6-monityydyttämättömien rasvahappojen on epäilty lisäävän matala-asteista tulehdusta elimistössä.

Ihmisillä tehdyissä tutkimuksissa ei kuitenkaan ole runsaankaan omega-6-rasvahappojen saannin havaittu lisäävän tulehdusreaktioita.

Päinvastoin: näillä rasvahapoilla on lisäksi edullisia vaikutuksia esimerkiksi sokeriaineenvaihduntaan.

Varsinkin linolihapolla on eri tutkimuksissa varsin johdonmukaisesti havaittu yhteys pienempään sydän- ja verisuonitautien riskiin.

Myös Suomi mukana tutkimuksessa

Tutkittavat olivat tutkimusten alussa 49-76-vuotiaita.

Tutkimusten seuranta-aikoina yhteensä 4347 tutkittavaa sairastui kakkostyypin diabetekseen.

Tutkittavilla, joilla elimistön linolihappopitoisuus oli suurin, oli 35 prosenttia pienempi riski sairastua diabetekseen verrattuna tutkittaviin, joilla oli vähiten linolihappoa elimistössä.

Sen sijaan toinen omega-6-rasvahappo eli arakidonihappo ei ollut yhteydessä kakkostyypin diabeteksen riskiin.

Suomesta tutkimuksessa olivat mukana Sepelvaltimotaudin vaaratekijätutkimus (Kuopio Ischaemic Heart Disease Risk Factor Study) ja METSIM (Metabolic Syndrome in Men) -tutkimus Itä-Suomen yliopistosta.

HELJÄ SALONEN


Olen varma, että tutkimusasetelma on haisevan epärehellinen ja absoluuttiset numerot riskien suhteen ovat pieniä. Lisäksi aitoa verrokkiryhmää ei ole, eli ihmisiä, jotka eivät syö linolihappoa.

_________________
Voi, keltuaiset, eläinrasva, lähiluonnosta bakteerit.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-10-13 15:19:45 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2016-04-13 18:39:22
Viestit: 603
Koko teksti piti itse googlettaa: http://www.thelancet.com/journals/landia/article/PIIS2213-8587(17)30307-8/fulltext

_________________
Voi, keltuaiset, eläinrasva, lähiluonnosta bakteerit.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-10-14 08:41:39 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 38288
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Vilkaisin hiukan tuota. Valtaosa tutkittavista oli Suomesta ja jenkeistä, joissa mikävaan rasva taitaa voittaa sokerin, ainakin niin kauan kun kyse on nimenomaan ja vain diabeteksestä. En nähnyt missään mainintaa sen enemepää muusta sairastuvuudesta eikä kokonaiskuolleisuudesta. Ja, kuinka ollakaan, niukimmin diabetestä löytyi islannista, jossa linolihappo ei suinkaan tule soijaöljystä vaan jostain ihan muusta...

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-10-14 10:09:52 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 14812
^Tuossapa täydellinen vastaus myös aina vaan paatuneemmaksi propagandiksi muuttuvalle Fogelholmille, joka twiittasi:

Lainaa:
Omega-6 rasvahappojen on jopa väitetty olevan epäterveellisiä, mutta eipä näytä olevan näin. Kiinnostava tutkimus.


Paha ja epäilemättä täysin tahallinen argumentointivirhe professorilta. Vaikka tämä tutkimus osoittaisi (mitä se ei tee) että yksi omega-6-rasvahappo -linolihappo- ehkäisisi diabetesta, ei tästä seuraisi, etteivätkö omega-6-rasvahapot (linolihappo mukaan lukien) voisi olla epäterveellisiä (mitä ne ovatkin). Näin voitaisiin väittää vain, jos osoitettaisiin, etteivät omega-6-rasvahapot lisää sairastuvuutta muihin tauteihin ja kokonaiskuolleisuuteen. Linolihappoakin pahempi pahis omega-6-rasvahapoista on sitäpaitsi arakinodihappo, jolle Iltalehti ja Fogelholm mutkan kautta tarjoavat synninpäästöä linolihapon väitetyn ei-epäterveellisyyden perusteella, puhumalla sekaisin linoliohaposta ja omega-6-rasvahapoista yleensä.

Korrelaatio ei todista kausaatiota, mistä syystä Iltalehden otsikko on harhaanjohtava. Ja nopeastipa tämäkin feikkitutkimus oli saatu syötettyä Ilta-Sanomiin viime vuoden vuoden tiedetoimittajan kautta, joka sai tittelinsä kunnostauduttuaan Fogelholmin ja kumppaneiden viestinviejänä.

Linolihapon käänteinen korrelaatio diabetessairastuvuuden kanssa selittynee sillä, että - kuten els totesi - rasvat yleensä voittavat diabeteksen suhteen hiilihydraatit. Paljon rasvaa (linolihappoa sisältävät rasvat mukaan lukien) syöneet ovat ilmeisesti syöneet vähemmän hiilihydraatteja.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-10-14 11:48:51 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2015-10-14 21:57:51
Viestit: 469
Paikkakunta: Uki
Tämä on nyt tietenkin osa sitä kampanjaa, jota pitää käydä, kun se sydänliiton entisen johtajan uutisoima tutkimus sai niin paljon julkisuutta. Kun näitä tehtaillaan tarpeeksi, niin jo vain epämiellyttävät tutkimukset hautautuvat ja tulokset hämärtyvät muistista. Aivan kuin tiedettä tehtäisiin keräämällä mitä tahansa tutkimuksia nippuun ja korkeimman kasan saanut voittaa.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-10-15 15:25:12 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 14812
^^Fogelholmin ja Iltalehden hehkuttama tutkimus, jossa tietenkin oli mukana Itä-Suomen yliopisto, HAISEE PAHALTA.Tutkimuksen päärahoittaja oli margariinijätti Unilever, joten ei ihme, että siinä hehkutettiin yhden omega-6-rasvan (linolihapon) saantia kuvaavan biomarkkerin käänteistä korrelaatiota diabetekseen sairastumiseen - ja jätettiin tutkimatta olisiko muilla kuin omega-6-rasvoilla kenties vielä vahvempi käänteinen korrelaatio siihen - kuten luultavasti onkin. Ja tietenkin tutkimuksesta tiedotettaessa ensimmäisenä "hyvänä" omega-6-rasvojen lähteenä moneen kertaan mainittiin margariini.

Hehkutettu korrelaatio selittyy sillä, että hiilihydraattien vähentäminen ehkäisee diabetesta. Runsaasti LA:ta syöneet söivät ilmeisesti keskimääräsitä vähemmän hiilihydraatteja. Jos puhutaan pelkästään diabeteksesta, jopa linolihappokin näyttäisi tämän tutkimuksen mukaan olevan vähemmän haitallista kuin hiilarit.

Samaan aikaan kun omega-6-rasvojen saanti on noussut jyrkästi, diabetespandemia on räjähtänyt käsiin. Esimerkiksi Yhdysvalloissa vuosina 1970-2014 kasvirasvojen kulutus kasvoi 87 prosenttia ja diabeetikoiden määrä nelinkertaistui. Että sellaisia diabeteksen estäjiä ne margariinit ja siemenöljyt todellisuudessa ovat VÄESTÖTASOLLA, heh, käyttääkseni Fogelholmin lempisanaa.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-10-15 18:04:38 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 14812
Unilever sai mitä tilasi, haluamiaan otsikoita mediaan kaikkialla maailmassa. Esimerkki Pakistanista:

Omega-6 could lower type 2 diabetes risk by 35 per cent

Näin se vaan menee. Tätä vartenhan meillä on ravitsemus"tiede".

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-10-17 14:17:52 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 14812
Antti Heikkilä kirjoitti Fb:ssä

Lainaa:
Hupijuttu pehmeistä rasvoista: Uutisen mukaan Omega-6 rasva estää 35% sairastumista tyypin 2 diabetekseen. Ihan noin lonkalta voin todeta että miksi meillä on jatkuvasti kasvava massa diabeetikkoja, jotka ovat herran pelossa syöneet margariinia koko ikänsä? Tsekkasin tuon Lancetin artikkelin ja siinä ei ollut mitään mieltä. Enemmänkin puhui oliiviöljyn puolesta. Rypsiöljystä oltiin vaiti. Jutussa ei mainittu lainkaan Omega -3 rasvoja, ei Omega 3 ja 6 suhdetta. Väittivät vieläpä ettei Omega 6 aiheuta tulehdusta. Mistään ei käynyt ilmi miten sekin oli todettu. Erikoista, kun on paljon näyttöä, että aiheuttaa. Yhtenä tutkimuksen tekijöistä oli kukas muu kuin Itä-Suomen yliopisto. Siksi tämäkin sai taas tilaa Iltalehdessä, Muualla siitä ei löydy edes mainintaa
http://www.iltalehti.fi/diabetes/201710 ... 2_di.shtml

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-12-15 11:31:49 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 3077
Painotuoreita ohjeita EFSA Journal: special edition on dietary reference values
Lainaa:
The Panel proposes to set an Adequate Intake for linoleic acid of 4 E%, based on the lowest estimated mean intakes of the various population groups from a number of European countries, where overt LA deficiency symptoms are not present(Table 2).

Arachidonic acid (ARA) is synthesised by the body from linoleic acid and is therefore not an essential
fatty acid despite its important role in maintaining “metabolic integrity”. The Panel proposes not to set any Dietary Reference Value for arachidonic acid.

Finally, there is at present no consistent evidence that the intake of any of the n-6 polyunsaturated fatty acids has detrimental effects on health (e.g. in promoting diet-related diseases). The Panel proposes not to set a Tolerable Upper Intake Level UL for total or any of the n-6 polyunsaturated fatty acids.

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-12-15 11:54:16 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 14812
Niinpä. Siemenöljylobbyn teettämiä tutkimuksia löytyy linolihapon epäterveelliseksi osoittaneiden tutkimusten vastapainoksi niin paljon, että lobattu Efsa voi todeta, "ettei ole konsistenttia näyttöä" linolihapon epäterveellisyydestä.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-12-15 17:38:28 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 38288
Paikkakunta: AlwaysComingHome
^^ Ja tottahan se on.
Sokeri oli ja on pahempi juttu, samoin nopeat hiilihydraatit.
Niiden korvaaminen jopa siemenöljyillä auttaa. Vähän.

Mutta niiden korvaaminen voilla ja eläinrasvoilla autta t.o.d.e.l.l.a paljon enemmän : )

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 11 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)