No niin, mistähän aloittais, ehkä itsestäni.
Asunut Norjass jo kaaauan, montakohan vuotta? Hm. 28 sain laskettua.
Mies norjalainen, 3 lasta, suomea puhuvat murtaen ja myös "minun" vanhalla murteellani.
Karppauksen aloitin 2 viikkoa sitten. Täällä Norjassa ku vaikuttaa herra nimeltään Fedon Lindberg jonka filosofia perustuu ruokien GI'hin , niin olen ottanu sen omakseni.
Minulla on vuodesta 2001 lähtien todettu kilpirauhasen vajaatoiminta ja siitä lähtien on paino hitaasti mutta varmasti vain noussut. Painoin silloin n 60-63kg ja tänä kesänä meni 77 rikki! Sillon ajattelin että tällä menolla olen kohta 80kg! Olen 160 cm pitkä.
Tähän mennossa on menny oikein hyvin, teen enemmän ruokaa ku ennen, ja se on hyvä , mulla ku on monesti saamattomia päiviä ja ruokahalu hukassa. Paino on laskenu n. 1kg. En uskalla sanoa enempää paino kun vaihtelee päivän aikana jopa 1,5 kg.
Olen jo monta vuotta ajatellut, että jauhotuotteet eivät sovi minulle. Vatsani on vuoroin kova/löysä ja usein pöhöttynyt. Karppauksella on vaivat ainaki vähentyneet.
Summa sumarum, olen tyytyväinen karppaukseen ja jos vatsani sitä vaatii niin jatkan loppu elämän. Ja jos painoki vielä laskis sen 6 kg tai vaikkapa 10!
Mutta ku kirjan reseptit ja tiedot ei riitä, niin hain netiltä ensin norjalaisen karppaus foorumin ja ku kohta menen käymään Suomessa niin hain suomalaista foorumia ja löysin tämän! Tiedän sitte mitä ostan Suomesta ja mitä hamstrata!
Ja on tosi hyvä lukea miten muilla menee, mitä ruokia tekevät jne.
Tää ulkosuomalaisten juttu tuntuu tosi hyvältä. Olin eilen menossa kauppaan ostamaan rahkaa, jota muuten Norjassa käytetään vähän, ja tiesin kyllä että rahka on norjaksi "kvarg", mutta en sitä että purkin kyljessä lukee Kesam! Onneksi luin pienellä kirjoitetun tekstin.
Hassua myös, että satuin näkemään pöntön turkkilaista jugurttia ja tultuani kotiin ja lukiessani näitä netti sivuja, näin keskustelut juuri tästä jugurtista ja kuinka ihmiset etsii sitä kaupoista!
Ja minä en vain älynnyt ostaa! No, täytyy kokeilla toisella kertaa.