Ja Ähvä sirkuttelee
Hesarissa. Kas kummaa, kaikkien vapaasti luettavissa
Lainaa:
”Tämä on kaikkiaan outo juttu”, sanoo ravitsemustieteiden professori Mikael Fogelholm Helsingin yliopiston ravitsemustieteen laitokselta. Hän sai HS:lta uutisen asiasta ja luki sen lähteet.
”Tämä katsauksien sarja on jo aika kovan luokan hämmentämisyritys. Se ei anna aihetta muuttaa ravitsemussuosituksia, jotka koskevat lihan ja lihavalmisteiden käytön rajoittamista”, sanoo Fogelholm.
”Lähdetään ryhmästä. Tämä ryhmä on asettanut itse itsensä. Se ei ole virallisesti nimitetty, kuten tehdään oikeita ravitsemussuosituksia laadittaessa.”
Kun laaditaan ravitsemussuosituksia, tutkijat kiinnittävät myös huomiota ryhmän asiantuntijuuteen. Nyt julkaissut ryhmä koostuu osin henkilöistä, joilla ei ole juuri mitään tai korkeintaan hyvin vaatimaton tutkijatausta.
”Varsinaisia ravitsemustieteilijöitä tai ravitsemusepidemiologeja tässä ryhmässä on hyvin niukasti”, Fogelholm arvioi.
Tulokset ovat itse asiassa hyvin samantapaisia kuin mitä aiemmin on saatu: runsaalla lihan ja lihavalmisteiden käytöllä on selvä, joskin heikohko yhteys moneen pitkäaikaissairauteen.
”Nämä tutkijat analysoivat annoksen yhteyttä. Annos oli hieman pienempi kuin aikaisemmin. Tämäkin vaikuttaa saatuihin numeroihin”, sanoo Fogelholm.
Ja prof Ähvä linkkaa tuonne: (Menneisyyden miehet vaativat artikkelien poisvetämistä)
Lainaa:
True Health Initiative has also issued a letter to Annals of Internal Medicine, recommending that they preemptively retract publication of these papers on the basis of grave concerns about the potential for damage to public understanding, and public health.This letter was signed by David L. Katz, MD, President, True Health Initiative, Founding Director, Yale University Prevention Research Center; Neal Barnard, MD, President, Physicians Committee for Responsible Medicine; Richard Carmona, MD, MPH, FACS 17th Surgeon General of The United States; Christopher Gardner, PhD, Stanford University Prevention Research Center; Frank Hu, MD, PhD Chair, Department of Nutrition Harvard T.H. Chan School of Public Health; David Jenkins, MD, PhD University Professor and Canada Research Chair University of Toronto and St Michaels Hospital; Dariush Mozaffarian, MD, Dean, Friedman School of Nutrition Tufts University; Dean Ornish, MD Founder & President, Preventive Medicine Research Institute; Eric Rimm, ScD, Professor of Medicine, Harvard Medical School; John Sievenpiper, MD, PhD, Department of Nutritional Sciences University of Toronto; Meir Stampfer, MD, Professor of Medicine, Harvard Medical School Harvard T.H. Chan School of Public Health; Walter C. Willett, MD, Harvard T.H. Chan School of Public Health Professor of Medicine, Harvard Medical School; Kim A Williams, MD, Chief, Division of Cardiology, Rush Medical College Past President, American College of Cardiology.
Ja laitetaan jatkoksi vielä
Lainaa:
Mikael Fogelholm
@MikaelFogelholm
8 t8 tuntia sitten
EU:n kiertotalouskonferenssissa lounaaksi ajan hengen mukaisesti kasvisruokaa. Lihaa ei saanut edes "erikoisruokavaliona".