karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-18 03:09:54

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 94 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 4 5 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2019-10-01 08:24:55 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
BREAKING

Seitsemää eri maata edustava yhdeksäntoista riippumattoman tutkijan ryhmä - NutriRECS Consortium- on tehnyt kaikkien aikojen perusteellisimman tutkimuskirjallisuuden läpikäynnin koskien punaisen ja prosessoidun lihan terveysvaikutuksia. He tekivät myös meta-analyysin kahdentoista RCT-tutkimuksen aineistosta. Tutkimuspaketti julkaistiin tänään Annals of Internal Medicinessa.

Tutkijoiden mukaan näyttö punaisen lihan terveyshaitoista on heikkoa tai olematonta ja vailla tutkimusnäyttöä olevat suositukset rajoittaa punaisen lihan syöntiä syövät ravitsemustieteen uskottavuutta.

Unprocessed Red Meat and Processed Meat Consumption: Dietary Guideline Recommendations From the Nutritional Recommendations (NutriRECS) Consortium

Effect of Lower Versus Higher Red Meat Intake on Cardiometabolic and Cancer Outcomes: A Systematic Review of Randomized Trials

Patterns of Red and Processed Meat Consumption and Risk for Cardiometabolic and Cancer Outcomes: A Systematic Review and Meta-analysis of Cohort Studies

Health-Related Values and Preferences Regarding Meat Consumption: A Mixed-Methods Systematic Review

Kahdentoista RCT-tutkimuksen aineistosta (54 000 koehenkilöä) ei lihan syönnille löytynyt tilastollisesti merkitsevää korrelaatiota sen enempää sydäntaudin, syövän kuin diabeteksenkaan kanssa.

Tutkijoiden suositus: Syökää punaista lihaa mielenne mukaisesti. Aikuiset voivat syödä myös prosessoitua lihaa mielensä mukaisesti.

Lainaa:
Recommendations:
The panel suggests that adults continue current unprocessed red meat consumption (weak recommendation, low-certainty evidence). Similarly, the panel suggests adults continue current processed meat consumption (weak recommendation, low-certainty evidence).


Tutkimuspaketin käsittelyn valtamediassa käynnisti New York Timesin virallisterveilijä Gina Kolata, joka tietenkin yritti tyrmätä tutkimuksen haastattelemalla mm. asianosaista sarjahuijari Hu:ta Harvardista, jonka bluffit punaisen lihan osalta tulivat paljastetuiksi:

Eat Less Red Meat, Scientists Said. Now Some Believe That Was Bad Advice.


Tekniikan Maailma oli lukenut NYT:iä:

Punaisen lihan syömisellä ei olekaan terveyshaittoja, väittää kohua herättänyt tutkimus – ”Vahingoittaa ravintotieteiden uskottavuutta”


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-01 08:51:34 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4875
Mitä Hu oikein tarkoitti? Älkää keikuttako venettä, sillä meillä on täällä konsensusveljeskunnalla oikein hauskaa.
Lainaa:
”Vastuutonta ja epäeettistä”, kommentoi professori Frank Hu Harvardin yliopistosta tutkimusta.
Punaisen lihan terveysriskejä käsittelevissä tutkimuksissa on ehkä ollut ongelmia, mutta niiden johtopäätökset vuosien varrella ovat olleet johdonmukaisia, mikä antaa niille uskottavuutta, Hu sanoo.

Hänen mukaansa ravintotutkimuksia ei pitäisi arvioida samojen tiukkojen standardien mukaan kuten esimerkiksi kokeellisia lääkkeitä.

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-01 09:11:17 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-06-10 10:40:31
Viestit: 1205
Ravintotutkimuksia ei pitäisi arvioida tieteellisin kriteerein, koska on moraalitonta syödä lihaa. Kyllähän tämä nyt pitäisi ymmärtää.

(Ja joo, ravitsemussuosituksissa voidaan tähdätä myös ei-optimaaliseen ravitsemukseen, mikäli asetetaan selkeästi muita rajoitteita, mutta valkopesu syö uskottavuuden näiltä suosituksilta.)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-01 17:47:16 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
New Scientist uutisoi, että punaisen tai prosessoidun lihan syönnin vähentämisestä ei näyttäisi olevan terveyshyötyä:

New Scientist: Avoiding red or processed meat doesn't seem to give health benefits

Read more: https://www.newscientist.com/article/22 ... z617MVJ05b


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-01 17:58:29 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Food Navigator nosti otsikkoonsa tutkijoiden varoituksen: Lihan kulutuksen vähentämisestä voi olla vakavia haittoja.

Food Navigator: Cutting meat consumption may cause ‘serious harm’, academics warn

Tietenkin olisi. Onhan liha kaikkein ravinteikkaimpia ruoka-aineita mitä on olemassa.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-01 18:08:39 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
BBC kyselee: Onko punainen liha taas ruokalistalla?

BBC: Is red meat back on the menu?

Lainaa:
cutting down on sausages, mince, steak and all other forms of red or processed meat is a waste of time for most people


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-01 18:14:37 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Guardianin virallisterveilijätoimittelija, joka on profiloitunut mm. innokkaana statiinien puolustajana, ei selvästikään tykkää tutkimuksen tuloksesta.

The Guardian: Meat
Uproar after research claims red meat poses no health risk
One expert says findings by international experts represent ‘egregious abuse of evidence’


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-01 19:33:32 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4875
Ja Ähvä sirkuttelee Hesarissa. Kas kummaa, kaikkien vapaasti luettavissa :?
Lainaa:
Tämä on kaikkiaan outo juttu”, sanoo ravitsemustieteiden professori Mikael Fogelholm Helsingin yliopiston ravitsemustieteen laitokselta. Hän sai HS:lta uutisen asiasta ja luki sen lähteet.

”Tämä katsauksien sarja on jo aika kovan luokan hämmentämisyritys. Se ei anna aihetta muuttaa ravitsemussuosituksia, jotka koskevat lihan ja lihavalmisteiden käytön rajoittamista”, sanoo Fogelholm.

”Lähdetään ryhmästä. Tämä ryhmä on asettanut itse itsensä. Se ei ole virallisesti nimitetty, kuten tehdään oikeita ravitsemussuosituksia laadittaessa.”

Kun laaditaan ravitsemussuosituksia, tutkijat kiinnittävät myös huomiota ryhmän asiantuntijuuteen. Nyt julkaissut ryhmä koostuu osin henkilöistä, joilla ei ole juuri mitään tai korkeintaan hyvin vaatimaton tutkijatausta.

”Varsinaisia ravitsemustieteilijöitä tai ravitsemusepidemiologeja tässä ryhmässä on hyvin niukasti”, Fogelholm arvioi.

Tulokset ovat itse asiassa hyvin samantapaisia kuin mitä aiemmin on saatu: runsaalla lihan ja lihavalmisteiden käytöllä on selvä, joskin heikohko yhteys moneen pitkäaikaissairauteen.

”Nämä tutkijat analysoivat annoksen yhteyttä. Annos oli hieman pienempi kuin aikaisemmin. Tämäkin vaikuttaa saatuihin numeroihin”, sanoo Fogelholm.

Ja prof Ähvä linkkaa tuonne: (Menneisyyden miehet vaativat artikkelien poisvetämistä)
Lainaa:
True Health Initiative has also issued a letter to Annals of Internal Medicine, recommending that they preemptively retract publication of these papers on the basis of grave concerns about the potential for damage to public understanding, and public health.This letter was signed by David L. Katz, MD, President, True Health Initiative, Founding Director, Yale University Prevention Research Center; Neal Barnard, MD, President, Physicians Committee for Responsible Medicine; Richard Carmona, MD, MPH, FACS 17th Surgeon General of The United States; Christopher Gardner, PhD, Stanford University Prevention Research Center; Frank Hu, MD, PhD Chair, Department of Nutrition Harvard T.H. Chan School of Public Health; David Jenkins, MD, PhD University Professor and Canada Research Chair University of Toronto and St Michaels Hospital; Dariush Mozaffarian, MD, Dean, Friedman School of Nutrition Tufts University; Dean Ornish, MD Founder & President, Preventive Medicine Research Institute; Eric Rimm, ScD, Professor of Medicine, Harvard Medical School; John Sievenpiper, MD, PhD, Department of Nutritional Sciences University of Toronto; Meir Stampfer, MD, Professor of Medicine, Harvard Medical School Harvard T.H. Chan School of Public Health; Walter C. Willett, MD, Harvard T.H. Chan School of Public Health Professor of Medicine, Harvard Medical School; Kim A Williams, MD, Chief, Division of Cardiology, Rush Medical College Past President, American College of Cardiology.

Ja laitetaan jatkoksi vielä
Lainaa:
Mikael Fogelholm
‏ @MikaelFogelholm
8 t8 tuntia sitten

EU:n kiertotalouskonferenssissa lounaaksi ajan hengen mukaisesti kasvisruokaa. Lihaa ei saanut edes "erikoisruokavaliona".

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-01 20:44:19 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93628
Eikös nuo ravitsemustyypit jossain vaiheessa varoittaneet rajoittamasta ruokia pois ruokavaliosta? Nyt kuitenkin edelleen pitäisi punaista lihaa poistaa/rajoittaa? Mää vaan kauhiast ihmettelen.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-01 21:52:57 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Cochrane-tutkijoiden vankkumatonta raporttia vastaan raivoavat nyt valtavirtamediassa ne, joiden bluffin Cocrane-tutkijat paljastivat: Hu, Gardner, F,...

Se koira älähtää...

Iltalehti: Uusi lihansyöntitutkimus lietsoo riitaa - sivuuttaa terveyshaitat - Suomalaisprofessori: ”Ei mitään syytä muuttaa suosituksia”

Lainaa:
Fogelholmin mukaan tutkijaryhmän analyysissa painotetaan eniten satunnaistettuja kokeita, joka antaa vääristyneen kuvan tuloksista.
– Lihaa koskevat lukuiset väestöseurannat kuvataan vain toteamalla niiden todistusarvo heikoksi. Tämä voi olla oikea tulkinta lääketutkimuksessa, mutta ei esimerkiksi ravitsemustieteessä.

Luottaisin tässä asiassa enemmän maailman johtavien ravitsemusasiantuntijoiden mielipiteeseen


Herra F:n mielestä satunnaistetut ja kontrolloidut kokeelliset tutkimukset eivät ole mitään Big Foodin rahoittamien ravitsemus"tieteilijöiden" MIELIPITEISIIN verrattuna!

F tekeytyy tietämättömäksi siitä, että epidemiologisten tutkimusten heikkojen korrelaatioiden näyttöarvo yksinkertaisesti on mitätön.

Mitä mieltä olette herra F:n tiedekäsityksestä?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-02 00:28:53 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Samaan aikaan toisaalla: Frédéric Leroy ja Nathan Cofnas päätyvät omassa artikkelissaan samankaltaisiin johtopäätöksiin kuin Cochrane-tutkijat. Tämä on mustread-kamaa:

Should dietary guidelines recommend low red meat intake?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-02 07:46:34 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4875
F:n kootut "viisaudet"
Lainaa:
Fogelholmin mukaan tutkijaryhmä on saanut tutkimuksissaan samat tulokset kuin mitä sairauksien ja lihasyönnin yhteydestä on tähän mennessäkin saatu. Ero piilee tulkinnassa.
---
– Liha on vain yksi osa ruokavaliota, joten kyse on aina kokonaisuudesta. Ruokavaliossa ei päästä johonkin vain yhtä asiaa muuttamalla. Uusista väitteistä puuttuu kokonaisruokavalion näkökulma.
---
- Ravitsemussuosituksia tehdessä ei oteta huomioon sitä, mistä ruoista ihmiset pitävät. Ne on tehty terveyden näkökulmasta.
---
Fogelholmin mukaan tutkijaryhmän analyysissa painotetaan eniten satunnaistettuja kokeita, joka antaa vääristyneen kuvan tuloksista.

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-02 07:54:45 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47634
Paikkakunta: HomeSweetHome
Eli satunnaistetut kokeet ovat prof ähvän mielestä ravitsemustutkimuksessa väärin? :smt026
Nojoo, eihän ravitsemustutkimuksen tietenkään tarvitse mitään tiedettä olla, jos kerran ei haluta.
Vaidetaanko samalla sen koulutus suoraan jonnekin humanistiselle tai teologiselle puolelle?

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-02 09:04:35 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-06-10 10:40:31
Viestit: 1205
Fogelholm ei siis keksinyt mitään sanottavaa tuohon itse asiaan. Nämä tutkijat ovat kyllä melkoisen ovelasti asettaneet tämän ansan, eli he eivät sinänsä kiistä aiempia tutkimustuloksia, vaan yksinkertaisesti niiden tulkinnat. Ja tietysti tuo on hauska, että RCT:n käyttö antaa väärän - siis VÄÄRÄN - kuvan. Mitä ihmettä? Onko Mikael Fogelholmilla jossain olemassa joku jumalallinen kaava, jonka perusteella RCT:n ja epidemiologisen tutkimuksen painotukset pitää asettaa? Voisimmeko mekin nähdä sen kaavan? Eri kuvan se kyllä varmasti antaa, mutta vielä on epäselvää, miksi se on "väärä".

Mutta niin, eipä ole taas toimittajilla kykyä (tai halua) kyseenalaistaa.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-02 10:18:21 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Norsun kokoisia sammakoita loikki hätääntyneen Fogelholmin suusta kun timantinkova kansainvälinen tutkijajoukko paljasti ravitsemussuositusten bluffin punaisen lihan osalta. Aivan järjettömän suuri sammakko oli väite, että RCT:t antavat väärän kuvan.

Selittelevällä Fogelholmilla on tapana puhua itsensä pussiin:

Lainaa:
-Liha on vain yksi osa ruokavaliota, joten kyse on aina kokonaisuudesta. Ruokavaliossa ei päästä johonkin vain yhtä asiaa muuttamalla.


Eikö Fogelholmin ohje rajoittaa lihan syöntiä olekaan yhden asian muuttamista?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-02 10:37:41 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-06-10 10:40:31
Viestit: 1205
Pitää muistaa, että kyse on Täysin Eri Asiasta. Lihansyönnin rajoittaminen on status quo, eikä tämä anna syytä muuttaa sitä. Se, että lihansyönnin rajoittamiseksi ei alun perinkään ollut syytä, ei muuta tätä asiaa. Eihän ihmisiä vankilastakaan vapauteta, jos huomataan, että alkuperäiseen tuomioon ei ollut aihetta. Ei kun... No, oli miten oli, suositukset eivät muutu.

Punaisen lihan rajoittaminen ruokavaliossa johtaa vain harvoin mihinkään hyvään. Etenkin kun sitä nykyään syödään melko vähän, vain alle kilo viikossa (51,8 kg vuodessa). Tuossa määrässä eli n. 140 grammassa per päivä ei ainakaan ole mitään pelkoa siitä, että kuluttaisi liikaa. Fogelholmin & co. ongelma on siinä, että he eivät tajua tätä pointtia. Joku 100, 200 tai 300 grammaa lihaa päivässä väriin katsomatta ei ole liikaa ainakaan terveyden näkökulmasta.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-02 10:41:45 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Epidemiologisten vedätysten sarjatuottaja, teollisuuden rahoittama HarvardChanSPH kiiruhti kehumaan kuinka vahvaa näyttöä sen tilastoja kiduttamalla saamat tunnustukset eli virheitä ja sekoittavia tekijöitä täynnä olevien kyselylomakeaineistojen myllytyksen tuloksena havaitut heikot korrelaationsa muka ovat:

New “guidelines” say continue red meat consumption habits, but recommendations contradict evidence

HarvardChanSPH on 1960-luvulta lähtien ollut Big Sugarin ja Big Veg Oilin rahoittama putiikki.

https://twitter.com/ProfTimNoakes/statu ... 60675?s=20


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-02 10:52:04 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-07-05 17:28:44
Viestit: 1986
Paikkakunta: Kotka
Veganismin yksisilmäisyys on puutostauti, jolle emme mahda mitään.
Ohjeeksi Simo Häyhän tappava voiannos (extra-annos), jolla joku kuolee toiselta puolen.

Jos joku yleensä ottaa F:n ohjeet omakseen, niin kaipa syytä tarkistuttaa oma nuppinsa.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-02 11:11:18 
Poissa
kukkahattukarppi
kukkahattukarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-10-30 22:39:49
Viestit: 18451
Paikkakunta: Jämtland
No eihän voi punaista suosia kun F on itse myrkynvihreä! Värillä näyttää olevan väliä.

_________________
Karppausta v 2008 keväästä Heikkilän ketoruokavalion ja Annikan LCHF tyyliin.
LCHF ruokavalio(kin) toimii vain jos sitä noudattaa.
Old lives matter.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-02 12:19:24 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Teollisuuden rahoittama Jim Mann ei pitänyt siitä, että tutkimuksessa tarkasteltiin "vain" lihan syönnin vaikutuksia terveyteen. Edes Mann, jonka elämäntyönä on ollut yritys valkopestä sokeri elintarviketeollisuuden sokerilobbyn rahoittamana, ei enää yritä väittää, että punaisen lihan syöminen olisi epäterveellistä muuten kuin todella väärän puun kautta eli muka tuhoamalla planeetan, mikä tietysti olisi tulevien sukupolvien terveydelle haitaksi, jos se olisi totta. Todella kaukaa kaukaa haetuiksi alkavat lihan vastustajien argumentit käydä.

Lainaa:
“The panel opted to consider personal preferences along with cancer and cardiovascular outcomes but not to take into account environmental and animal welfare issues when making their recommendations,” he said.


https://www.news.com.au/lifestyle/healt ... aa9ed469a5


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 94 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 4 5 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)