karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-03-29 08:23:22

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 303 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 13 4 5 6 716 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2020-01-09 11:20:20 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Prosessoitu ja ultraprosesoitu teollinen vegaaniruoka on uhka kansanterveydelle. Daily Mail paljastaa, että Briteissä myytävissä vegaaneissa "jugurteissa" on paljon enemmän sokeria kuin oikeissa eli maidosta tehdyissä jugurteissa:

Trendy vegan yoghurts and desserts can contain MORE sugar than dairy ones as scientists warn some have FOUR teaspoons in a small pot

https://twitter.com/MarikaSboros/status ... 29377?s=20


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-04-06 21:08:25 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Älkää uskoko vääriä profeettoja ja ruokateollisuuden asiamiehiä, jotka - kuten niin monta kertaa aikaisemminkin - yrittävät kumota selkeitä tutkimustuloksia pelkillä mielipiteillään ja uskomuksillaan.

Helsingin Sanomat: Ruuan sisältö ratkaisee, ei jalostus

Tyyli on tämä:
"Ei tutkimustuloksilla ole mitään merkitystä, tärkeintä on syödä kuten ME olemme aina ohjeistaneet. Me olemme aina olleet oikeassa, olemme oikeassa ja tulemme olemaan oikeassa. Jos tutkimukset sanovat jotain muuta, sen pahempi tutkimuksille. EKS (ei koske Suomea). "
Munattoman terveys - ja ravitsemustoimittajakaartin takia "asiantuntijat" ovat tottuneet siihen, että kaikki ulkomailla tehdyt vallitsevan opin haastavat tutkimukset ovat sillä kumotut, kun "asiantuntija" sanoo, että ehän asia nyt voi noin olla, kun meidän ravitsemussemuosituksissakaan ei sanota noin.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-04-23 12:17:24 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Ultraprosessoitu ruoka liitetty suurempaan syöpäriskiin.

Study reveals the foods driving up cancer rates


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-04-28 09:34:56 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Apulaisprofessori ja Hesari yrittävät sekoittaa käsitteitä. Ei, peseminen ei tee perunoista prosessoitua ruokaa.

https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000006488663.html


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-04-28 10:05:38 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2018-08-24 21:30:31
Viestit: 747
Yhden miehen komitea kirjoitti:
Apulaisprofessori ja Hesari yrittävät sekoittaa käsitteitä. Ei, peseminen ei tee perunoista prosessoitua ruokaa.

https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000006488663.html


Minä voin luvata etten pese yhtään perunaa vuoteen, ihan varmuuden vuoksi.

_________________
Centimo 80 Aviation


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-04-28 20:24:47 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
^^Apulaisprofessorin olisi hyvä sivistää itseään vaikkapa tällä kirjalla, joka kertoo miksi prosessoidut hiilihydraatit ovat vaarallisia. Voisi tulla vähemmän päästeltyä tuollaisia sammakoita suustaan.

viewtopic.php?p=2338913#p2338913


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-05-22 16:33:35 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Lihankorvikkeiden menekki on laskenut Briteissä korona-aikana:

https://ahdb.org.uk/news/consumer-insig ... e-products

-Luojan kiitos. Valitkaa oikea liha ultraprosessoidun moskan asemasta, kardiologi Malhotra kommentoi.


https://twitter.com/DrAseemMalhotra/sta ... 50977?s=20


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-06-26 20:54:28 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
BMJ:ssa julkaistussa artikkelissa pohditaan mitä terveyspolitiikassa olisi tehtävä ultraprosessoiduille ruuille ja juomille, jotka kasvava näyttö liittää elintapasairauksiin (non-communicable diseases).

Public health response to ultra-processed food and drinks
Lainaa:
Key messages

-Ultra-processed food and drinks are products that are formulated from ingredients resulting from industrial processes

-Growing evidence associates greater consumption of ultra-processed foods with increased risk of non-communicable diseases

-Public health efforts should focus on wider determinants of consumption rather than selected nutrients or individual behaviours

-Structural interventions are required to increase access to convenient, palatable, and affordable minimally processed foods and dishes

-Reducing consumption will require simultaneous changes to supply and demand at local, national, and transnational levels


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-07-01 08:46:13 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Ultra-Processed Foods and Health Outcomes: A Narrative Review

Tutkimuskatsaus liittää ultraprosessoidun ruuan moniin ikäviin sairauksiin ja suurempaan kuolemanriskiin.

Lainaa:
Of 43 studies reviewed, 37 found dietary UPF exposure associated with at least one adverse health outcome. Among adults, these included overweight, obesity and cardio-metabolic risks; cancer, type-2 diabetes and cardiovascular diseases; irritable bowel syndrome, depression and frailty conditions; and all-cause mortality. Among children and adolescents, these included cardio-metabolic risks and asthma. No study reported an association between UPF and beneficial health outcomes.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-08-06 16:48:27 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Ultraprosessoidun ruuan osuus kasvussa lähes kaikkialla:

https://twitter.com/PhilBakerNZ/status/ ... 16481?s=20


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-08-17 18:32:48 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Uunituore tutkimuskatsaus ja meta-analyysi Cambridgesta liittää ultraprosessoidun ruuan huonoon kardiometaboliseen riskiprofiiliin, suurempaan sv-tautiriskiin, suurempaan aivoverenkiertohäiriöriskiin, suurempaan masennusriskiin ja suurempaan kokonaiskuolleisuuteen. Tutkimuksia vaan on toistaiseksi rajallinen määrä.


Consumption of ultra-processed foods and health status: a systematic review and meta-analysis

Lainaa:
In conclusion, increased UPF consumption was associated, although in a limited number of studies, with a worse cardiometabolic risk profile and a higher risk of CVD, cerebrovascular disease, depression and all-cause mortality.


UPF on LCHF:n vastakohta, kuten Tim Noakes on todennut.

Lainaa:
UPF polar opposite to LCHF


https://twitter.com/ProfTimNoakes/statu ... 77953?s=20


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-08-18 09:39:23 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-06-10 10:40:31
Viestit: 1205
Mitähän niitä ultraprosessoituja ruokia, jotka VHH:lla sallitaan, oikein on? Ehkä suolapähkinät ja majoneesi. Joku proteiinivanukas tai -patukka kenties. Mitäänhän noita ei tietenkään varsinaisesti suositella, mutta lähinnä mietin, että vähäiset hiilarit itsessään suojaa jo aika hyvin ultraprosessoidulta ruualta.

Toki kuten mainiossa kirjassa Low Fat -uskonto todetaan: jos virallisesti pyhitetty uskonto olisi Low Carb, niin siinä tapauksessa kauppojen hyllyt notkuisivat ravitsemuksellisesti huonolaatuisia tuotteita, joiden kyljessä lukisi isolla LOW CARB.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-08-18 12:36:16 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93462
Ehkä majoneesi ei ole suositeltava, koska siemenöljy. Jos itse osaa tehdä oliiviöljystä, niin sit ok.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-08-18 12:51:17 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-01-28 17:54:44
Viestit: 1109
Paikkakunta: Luhanka
Greda Carpo kirjoitti:
Ehkä majoneesi ei ole suositeltava, koska siemenöljy. Jos itse osaa tehdä oliiviöljystä, niin sit ok.

Parasta majoneesia ikinä olen saanut monesti Kreetalla ja sen tietää mikä siinä on rasvana =D>

_________________
Nerous on vain tavallista suurempaa kärsivällisyyttä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-08-26 13:06:48 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Jopa Oxfordin tutkijat myöntävät ainakin epäsuorasti, etteivät ultraprosessoidut maito- ja lihatuotteiden korvikkeet ainakaan lisää erilaisten kasvipainotteisten ruokavalioiden terveellisyyttä.

https://academic.oup.com/jn/advance-art ... m=fulltext

Lainaa:
Conclusions
Not all vegetarian diets necessarily have health benefits, because of potential adverse effects of UPFs on nutritional quality and healthiness of diet. UPF consumption by vegetarians and their diet characteristics should be considered in future studies on the links between vegetarianism and health.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-09 14:16:53 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Science Alert: 'Ultra-Processed' Junk Food Linked to Advanced Ageing at Cellular Level, Study Finds

MT:ltä hukkuu pointti kun se pudottaa otsikostaan sanan ultraprosessoitu.

MT: Tutkimus: Roskaruoka vaikuttaa syöjänsä DNA:han ja ikäännyttää ennen aikojaan


Kannattaa syödä oikeaa ruokaa. Siis mahdollisimman vähän prosessoitua.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-10 01:33:00 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 1196
JR62 kirjoitti:
Muualla maailmassa esim. Saksassa on pieniä leipomoita tai sämpyläkauppoja, joista haetaan tuore leipä heti aamulla. Pussileipä on sitten valmiiksi viipaloitua markettileipää. Viipaloidessa siihen ruiskutetaan säilöntäainetta (tästä en ole varma, toisenkäden tietoa). Ehkä tämä on se ero.
Olen huomannut, että keski-Euroopassa myytävät muovipusseihin pakatut leipäviipaleet sisältävät niin paljon lisäaineita, että ne maistuvat kamalalta. (Ja ne lisäaineet on merkitty pakkaukseen ihan kuten Suomessa.) Ihmettelen kovasti Fogelholmin huonoa yleissivistystä tämän suhteen:

Luokittelua on arvosteltu ylimalkaiseksi, yksinkertaistavaksi ja hämmentäväksi. Hankalana sitä pitää myös Fogelholm. Erityisen omalaatuista on massatuotetun pakatun leivän luokittelu ultraprosessoiduksi ruuaksi. ”Tarkoittaako tämä sitä, että Fazerin ja Vaasan massatuotantona tehty ruisleipä olisi jollain tavalla selkeästi haitallisempaa kuin kortteliartesaanileipomon ruisleipä? https://www.hs.fi/tiede/art-2000006464237.html

_________________
ME-tauti (G93.3)
Kilpirauhasen autoimmuunitulehdus((E06.3))


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-10 07:54:02 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
Noh, fogeli on fogeli. Ja vaimonsa on Fazerin Amican johdossa. Massaleipä on lähellä kummankin sydäntä (ja kukkaroa).

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-10 08:30:34 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93462
Jumalauta näillä lakeuksilla ei ruisleipää pilkata. :mrgreen:

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-10 08:40:30 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4871
Saksantaitoisille Sternin kohua herättänyt artikkeli parin vuoden takaa - Satu hyvästä saksalaisesta leivästä:
Das Märchen vom guten deutschen Brot
Emulgaattorit ja entsyymit ovat yleisimmin käytettyjä lisäaineita leipomoissa, mutta lisäaineistus alkaa jo myllyssä. Emulgaattoreilla ja entsyymeillä mm. kasvatetaan taikinan tilavuutta. Entsyymejä ei kuulemma tarvitse edes ilmoittaa, koska ne hajoavat paistettaessa.

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 303 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 13 4 5 6 716 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot] ja 14 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)