Pähkinöiden maine lähes ihmeitä tekevänä superruokana perustuu pitkälti amerikkalaisten pähkinäntuottajien rahoituksella Harvardissa tehtyihin epidemiologisiin tutkimuksiin, joissa ei ole välitetty ottaa riittävässä määrin huomioon sitä, että pähkinänsyöjät ovat nuorempaa, terveystietoisempaa ja monin tavoin terveellisemmät elämäntavat omaavaa väkeä kuin pähkinöitä syömättömät.
https://www.acsh.org/news/2018/04/18/nu ... ught-12855Lainaa:
And they also learned that those with these decreased risks were more likely to be physically active, younger, a non-smoker, a consumer of vegetables and fruits, and someone with a lower BMI count.
When researchers, however, controlled for these factors they discovered that all of the health benefits largely disappeared, with only a decreased risk of A-fib for all being the remaining health benefit from nut consumption.
Sellaista se epidemiologinen ravitsemustiede on.
Kummallstahan se olisikin, jos melko runsaasti omega-6-rasvahappoja sisältävät pähkinät aikuisen oikeasti olisivat erityisen terveellisiä.