karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2019-09-17 01:15:07

Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 41 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2017-12-15 11:05:57 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 18684
Kun HS:n jutussa 11.12. oli oikeaakin tietoa kansan D-vitamiinitilanteesta, ei reaktiota yleisönosastokirjoituksen muodossa tarvinnut kauan odottaa:

https://www.hs.fi/paivanlehti/15122017/ ... 90378.html

Lainaa:
Suomalaisten D-vitamiinitilanne on nykyisin hyvä

Monipuolista ruokavaliota ja ravitsemussuosituksia noudattamalla ravinnosta saadaan riittävästi D-vitamiinia.
TOISIN kuin tiedesivujen kirjoituksessa ”Riisitauti väijyy yhä” (HS 11.12.) väitettiin, suomalaisten D-vitamiinitilanne on nykyisin hyvä. ­Tämä on seurausta etenkin ­onnistuneesta elintarvikkeiden D-vitaminointipolitiikasta.

Tuoreen Terveys 2000- ja Terveys 2011 -aikuiskohortteja tarkastelevan tutkimuksemme mukaan vuonna 2011 ainoastaan yhdeksällä prosentilla ­tutkittavista elimistön D-vitamiinitilannetta kuvaavan 25-hydroksi-D-vitamiinin pitoisuus jäi alle suositeltavan pitoisuuden eli 50 nanomoolia litrassa (nmol/l). D-vitamiinin puute (25-hydroksi-D-vitamiinipitoisuus alle 30 nmol/l) vaivasi ­ainoastaan alle yhtä prosenttia tutkittavista.
Niistä tutkittavista, jotka eivät käyttäneet D-vitamiinilisiä mutta nauttivat ravitsemussuosi­tusten mukaisesti päivittäin D-vitaminoituja maitovalmisteita ja rasvalevitteitä sekä söivät ­kalaa vähintään kaksi kertaa ­viikossa, 91 prosenttia saavutti suositeltavan D-vitamiinitilanteen.

Helsingin Sanomien kirjoituksessa viitattiin raskaana olevien naisten osalta vanhentuneeseen tietoon, sillä Miettisen väitöskirjan aineisto on kerätty jo vuosina 1990–2000. Onneksi voimme todeta myös raskaana olevien tilanteen parantuneen. Tuoreen, vuosina 2012–2014 ­toteutetun VIDI-tutkimuksen mukaan alle yhdellä prosentilla naisista raskauden alkuvaiheessa ja alle ­yhdellä prosentilla vastasyntyneistä 25-hydroksi-D-vitamiinipitoisuus oli alle 50 nmol/l. Monipuolista ruokavaliota ja ravitsemussuosituksia noudattamalla ravinnosta saadaan riittävästi D-vitamiinia.

Lasten, raskaana olevien ja imettävien naisten, ikääntyneiden, tiettyjen maahanmuuttajaryhmien ja vegaanien riittävä D-vitamiinin saanti on kuitenkin syytä varmistaa nauttimalla D-vitamiinilisää suositusten mukainen määrä.

Suvi Itkonen tutkijatohtori
Maijaliisa Erkkola dosentti
Christel Lamberg-Allardt professori, ravitsemustiede Helsingin yliopisto


Tilanne olisi vielä huonompi ellei osa kansasta söisi ravinteikkaampaa ruokaa kuin VRN käskee ja/tai ottaisi D-vitamiinilisää enemmän kuin Lamberg-Allardt ja kumppanit suosittavat.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-12-15 12:01:24 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-03-27 08:15:46
Viestit: 1763
Lainaa:
Niistä tutkittavista , jotka eivät käyttäneet D-vitamiinilisiä mutta nauttivat ravitsemussuosi­tusten mukaisesti päivittäin D-vitaminoituja maitovalmisteita ja rasvalevitteitä sekä söivät ­kalaa vähintään kaksi kertaa ­viikossa, 91 prosenttia saavutti suositeltavan D-vitamiinitilanteen.


Henkilökohtaisesti en kyllä tunne ketään, kuka söisi kalaa kaksi kertaa viikossa.

Toki, jos tarpeeksi tiukkaan rajataan kriteerit, päästään lähes sataan prosenttiin kyseisestä ryhmästä, mutta kyseessä on kuitenkin aina pienempi osuus väestöstä.

Huvittavaa kyllä, että se sama tavara mikä on hirrrveän paha juttu purkista otettuna ja marketin lisäravinnehyllyltä ostettuna, onkin mahtavan hyvä juttu kun se on elintarviketeollisuuden purkittamaa ja myydään ruokahyllyltä. No, kenen leipää syöt, sen lauluja laulat.

Lainaa:
Tuoreen, vuosina 2012–2014 ­toteutetun VIDI-tutkimuksen mukaan alle yhdellä prosentilla naisista raskauden alkuvaiheessa ja alle ­yhdellä prosentilla vastasyntyneistä 25-hydroksi-D-vitamiinipitoisuus oli alle 50 nmol/l.


Taitaa kuitenkin olla niin, että raskaaksi haluavat ja raskaana olevat ymmärtävät nykypäivänä napsia sitä D-vitamiinia purkista - erityisesti ne, ketkä D-vitamiinitutkimukseen ovat vaivautuneet ottamaan osaa.

_________________
Pharmageddon!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-02-19 17:56:49 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 3627
Puhaltaako Kuopiossa uusi D-vitamiinituuli? Kysyy Matti Tolonen.
Jokaisen kroppa tiesi, paljonko D-vitamiinia pitää vapauttaa vereen” – väitöstutkimuksesta uutta tietoa kiistellyn vitamiinin tarpeesta
Talvi aiheuttaa suurelle osalle suomalaisista D-vitamiinin puutosta.
Lainaa:
Talvi aiheuttaa suurelle osalle suomalaisista D-vitamiinin puutetta – vitamiini kun syntyy ihmisen iholla auringon ultraviolettisäteilyn vaikutuksesta.

Väitöstutkija Veijo Nurminen tähdentää, että jos ihminen ei saa riittävästi D-vitamiinia, hänen elimistönsä puolustus­järjestelmä eli immuuni­puolustus ei toimi parhaalla mahdollisella tavalla.

Pitkään on kiistelty siitä, kuinka paljon D-vitamiinia pitäisi saada ja pitäisikö ylimääräistä vitamiinia nappailla purkista.

Nurminen korostaa, että D-vitamiinin tarve on jokaisella ihmisellä yksilöllinen. Suurempana riskinä hän pitää kuitenkin sitä, että D-vitamiinia saa liian vähän kun että sitä saa liikaa.

Hän arvioi, että tulevaisuudessa voidaan mahdollisesti kehittää geenitesti, joka kertoo, kärsiikö ihminen D-vitamiinin puutoksesta.

Jo entuudestaan tiedetään, että D-vitamiini ehkäisee luiden haurastumista.

Nurmisen tutkimusryhmä löysi kaksi uutta proteiinia, jotka osallistuvat D-vitamiinin kohdegeenien luennan säätelyyn. Lisäksi Nurminen selvitti, miten D-vitamiini vaikuttaa valkosolujen perinnöllisiin ominaisuuksiin.

”Poikkeavuudet geenien luennan säätelyssä voivat johtaa useiden tautien, kuten syöpien ja autoimmuunitautien syntyyn”, hän toteaa.

Autoimmuunitaudissa ihmisen puolustusjärjestelmä hyökkää virheellisesti elimistön omia kudoksia vastaan. Sadasta ihmisestä noin viidellä on arvioiden mukaan jokin autoimmuunisairaus.

D-vitamiinin puutoksen tiedetään aiheuttavan myös riisitautia. Lisäksi sillä on todettu yhteys diabetekseen, joihinkin syöpiin, hermoston rappeumatauteihin sekä tulehdussairauksiin, kuten tuberkuloosiin.

D-vitamiinia saa auringon lisäksi ravinnosta. Nykykäsityksen mukaan D-vitamiinia saa riittävästi, jos syö kalaa pari kolme kertaa viikossa ja käyttää maitotuotteita vähintään puoli litraa päivässä.

Vitamiinilisää suositellaan ainakin vegaaneille, raskaana oleville, imettäville, alle 18-vuotiaille ja yli 60-vuotiaille.

Nurmisen tutkimusryhmä on selvittänyt myös sitä, mikä on paras D-vitamiinin taso.

Tutkijat antoivat 70 vapaaehtoiselle koehenkilölle kuukauden alussa satakertaisen päiväannoksen eli kaksi tuhatta mikrogrammaa D-vitamiinia. Sen jälkeen tutkijat mittasivat, kuinka paljon koehenkilöiden veren D-vitamiinitasot nousivat kuukauden aikana.

He havaitsivat, että paras mahdollinen D-vitamiinin määrä oli jokaisella koehenkilöllä erilainen.

”Jokaisen kroppa tiesi, paljonko D-vitamiinia pitää vapauttaa vereen. Ylimäärä varastoitui rasvakudokseen”, Nurminen kertoo.

Jokaisen ihmisen optimaalinen D-vitamiinin määrä pitäisi siis Nurmisen mukaan selvittää aina erikseen.

Nurminen havaitsi väitöstutkimuksessaan, että valkosoluissa on kaiken kaikkiaan 273 geeniä, joihin D-vitamiini vaikuttaa.

”Listaa voidaan käyttää hyödyksi, kun testataan D-vitamiinin puutoksen vaikutuksia. Sen avulla voidaan mahdollisesti myös löytää geenimarkkereita, joilla on mahdollista selvittää jokaisen ihmisen yksilöllinen D-vitamiinin tarve”, Nurminen sanoo.

Filosofian maisteri Veijo Nurminen väittelee perjantaina 22. helmikuuta klo 12 Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella Snellmaniassa osoitteessa Yliopistonranta 1 E. Oikaisu 19.2. klo 12.55: Jutussa kirjoitettiin virheellisesti, että koehenkilöille olisi annettu kaksi tuhatta milligrammaa D-vitamiinia. Oikea määrä on kaksi tuhatta mikrogrammaa.

http://epublications.uef.fi/pub/urn_isb ... 61-3019-4/

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-02-19 20:34:17 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2018-08-24 21:30:31
Viestit: 495
No en minä voita ala puolta litraa päivässä syömään ^^, muutenkin pyrin eroon maito tuotteista.

Mutta kyllä D on tärkeä, sain sen juuri omakohtaisesti havaita, 14 on noussut jo 57 noin kuukauden aikana 30 ug vai mikä se oli annoksella 30, sokeriton tietenkin.
Tänään otin pienenä lisänä tusinan keltuaisia aamiasella, yleensä vain 6 näin korvaushotona pillerin lisäksi, kun niin sumuinen ilmakin.

_________________
Centimo 80 Aviation


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-02-22 08:37:56 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 3627
Älähdys
Lainaa:
D-vitamiinin liiallisilla määrillä ei ole havaittu mitään edullisia vaikutuksia, THL:n tutkimuspäällikkö Iris Erlund sanoo. Se tiedetään, että suuret annokset voivat haitata munuaisten tai sydämen toimintaa.

D-vitamiinin tarve on jokaisella ihmisellä yksilöllinen, mutta saantisuosituksia kannattaa silti noudattaa, sanoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimuspäällikkö Iris Erlund.

D-vitamiinia ei kannata eikä pidä syödä liikaa varmuuden vuoksi.

”Ajatus, että jokin yksittäinen vitamiini suurina annoksina tekisi ihmiselle hyvää, on lähtökohtaisesti väärä. Sellaista taika-ainetta ei ole olemassa. Ruokavalio on kokonaisuus eikä yhdellä ainesosalla voi maksimoida terveyttä”, hän sanoo.

Helsingin Sanomat kertoi tiistaina väitöstutkimuksesta, joka selvitti D-vitamiinin osallisuutta geenien luennan säätelyyn sekä sen vaikutusta valkosolujen perinnöllisiin ominaisuuksiin. Tutkimus kertoi, että poikkeavuudet geenien luennan säätelyssä voivat johtaa useiden tautien, kuten syöpien ja autoimmuunitautien syntyyn.

Lisäksi tutkijat havaitsivat, että paras mahdollinen D-vitamiinin määrä on jokaisella yksilöllinen.

Vapaaehtoisille annettiin kerralla satakertainen päiväannos. Sen jälkeen tutkijat mittasivat, paljonko koehenkilöiden veren D-vitamiinitasot nousivat kuukauden aikana.

”Jokaisen kroppa tiesi, paljonko D-vitamiinia pitää vapauttaa vereen. Ylimäärä varastoitui rasvakudokseen”, he totesivat.

Väitöstutkimuksen tulos sai lukijat hämmentyneiksi, ja jutun kommenttiosuus täyttyi kysymyksistä.

Erlund ei suosittele kokeilemaan päiväannoksen moninkertaistamista kotona.

Lääketiede tuntee hänen mukaan yksittäistapauksia, joissa liiallinen D-vitamiini on aiheuttanut ihmisille haittoja.

Tutkimuksia liiallisen D-vitamiinin haittavaikutuksista ei juuri ole, tieto perustuu enimmäkseen potilastapauksiin. Niukasti tietoa on myös siitä, millä mekanismilla rasvakudokseen varastoitunut D-vitamiini vapautuu ja voiko sitä vapautua suuria määriä esimerkiksi laihdutuskuurin aikana.

Se tiedetään, että suuret annokset D-vitamiinia voivat haitata munuaisten tai sydämen toimintaa.

Parhaiten tunnetaan D-vitamiinin hyvät vaikutukset luustoon. Uudemmissa tutkimuksissa D-vitamiinin puutteella on havaittu yhteys muun muassa diabetekseen, joihinkin syöpiin, hermoston rappeumatauteihin sekä tulehdussairauksiin, kuten tuberkuloosiin.

D-vitamiinin tärkein lähde on auringon valo. Siitä on pohjolassa talvisaikaan pulaa, joten viranomaiset ovat huolehtineet asiasta suositusten avulla.

D-vitamiinin puutoksesta johtuva riisitauti on hävinnyt Suomesta. Nykyisin maitoon, kasvimaitoihin ja rasvalevitteisiin on lisätty D-vitamiinia.

”Tämä on osoittautunut hyväksi tavaksi päästä eroon puutossairauksista sekä hyvin matalista D-vitamiinitasoista väestössä”, Erlund sanoo.

Lisäksi lapsille ja nuorille, vanhuksille, raskaana oleville, imettäville äideille sekä vegaaneille suositellaan vitamiinilisää. Imeväisikäisten D-vitamiinivalmisteiden käyttösuosituksia pienennettiin hiljattain hiukan, kun äidinmaidonkorvikkeiden D-vitamiinipitoisuutta nostettiin koko EU:n alueella.

Koska ihmiset ovat eri kokoisia ja heissä on myös muita geneettisiä eroja, suositukset on Erlundin mukaan laadittu siten, että vitamiinin määrä on aina hieman suurempi kuin fysiologinen tarve. ”Silloin lähes kaikki, jotka noudattavat suositusta, saavat vitamiinia tarpeeksi.”

Nyrkkisäännön mukaan D-vitamiinia saa ravinnosta riittävästi, jos syö kalaa 2–3 kertaa viikossa ja juo maitovalmistetta runsaat puoli litraa päivässä.

Jos haluaa selvittää oman D-vitamiinitasonsa, sen voi tehdä yksityisessä laboratoriossa. Erlund pitää kuitenkin hyödyllisempänä sitä, että pitää huolta ruokavaliostaan ja elintavoistaan.

”Silloin ihminen voi kaiken kaikkiaan paremmin.”

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-02-22 09:37:57 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-01-28 17:54:44
Viestit: 954
Paikkakunta: Luhanka
Miksi THL on vuosia kamppanjounut D-vitamiinia vastaa! Samoin se hyökkäillyt lisäravinteiden käyttäjiä/myyjiä vastaan, tohtori Tolonen on sinnikkäästi puolustanut bisnestään. Samalla kun THL tölvii ravintolisä tai D-vitamiinin käyttöä, se mainostaa prosessoituja rypsi- ja kevytmaito tuotteita joihin on lisätty ao ravinteet? :roll:

_________________
Nerous on vain tavallista suurempaa kärsivällisyyttä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-02-22 09:45:04 
Poissa
Avaruuskarppi
Avaruuskarppi

Liittynyt: 2011-05-09 07:17:02
Viestit: 14992
Paikkakunta: Kolmas kivi auringosta
Lainaa:
suositukset on Erlundin mukaan laadittu siten, että vitamiinin määrä on aina hieman suurempi kuin fysiologinen tarve. ”Silloin lähes kaikki, jotka noudattavat suositusta, saavat vitamiinia tarpeeksi.”


Jossain toisessa yhteydessä väitettiin, että suositukset on laadittu terveille keskiarvoille. Jos on sairas tai on puutetta D-vitamiinista, ei tuollainen suositusten 10 tai vähän päälle mikrogrammaa taida riittää vajeen korjaukseen.

Liikasaannilla saattaa olla jotain haittoja, mutta puutteella on todistetusti todella vakavia haittoja. Verikoe ei olisi kovin kallis ottaa terveyskeskuksessa, mutta se on hankala yksityisen saada, ja eri osissa maata on eri käytännöt sen mittaamisessa. Ihmiset ovat siis eriarvoisessa asemassa tässäkin asiassa, ja monet joutuisivat käymään yksityislääkärillä otattamassa kalliilla tämän kokeen, elleivät tiedä vaihtoehdosta tai ei ole tarjolla asuinpaikkakunnalla laboratoriota, jossa voi käydä ilman lääkärin lähetettä. Miksei siis mitattaisi terveyskeskuksessa D-vitamiinipitoisuuksia, niin ei tarvitsisi pelotella, eikä kenenkään tarvitsisi syödä jättiannoksia, vaan voisi seurata omia vitamiinitasojaan ja tehdä säätöjä faktapohjalta?

_________________
Vuodesta 2011
Ihmiseläimen lajinmukainen ruokavalio
En ole vielä pudonnut.

Once you have been taught to think, it's hard to stop.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-02-22 09:46:31 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 64815
Miksi D-vitamiinipitoisuus pitäisi selvittää yksityisessä labrassa? Kyllä mulle ainakin terkkarilääkäri sen määräsi muiden labrojen joukkoon kun pyysin. Tosin jokunen vuosi sitten.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-02-22 09:54:53 
Poissa
Avaruuskarppi
Avaruuskarppi

Liittynyt: 2011-05-09 07:17:02
Viestit: 14992
Paikkakunta: Kolmas kivi auringosta
Greda Carpo kirjoitti:
Miksi D-vitamiinipitoisuus pitäisi selvittää yksityisessä labrassa? Kyllä mulle ainakin terkkarilääkäri sen määräsi muiden labrojen joukkoon kun pyysin. Tosin jokunen vuosi sitten.

Tämä on juuri se tilanne, että sitä ei joka puolella Suomea saa, vaikka pyytää, ei edes vaikka suostuisi maksamaan sen itse. Yritetty on. Täytyy selvittää, missä sen voisi otattaa ja siihen selvitystyöhön ryhtyminen on aikamoisen vaivan takana. Iäkkäämmillä ihmisillä ei välttämättä ole nettiä, josta selvittää, eikä noita "lähetteettömiä" laboratorioita ole kuin isommissa kaupungeissa. Sitten jää ainoiksi vaihtoehdoiksi käydä yksityisellä tai jättää käymättä.

Olen samaa mieltä, että D-vitamiinitaso pitäisi saada mittautettua terveyskeskuksessa.

_________________
Vuodesta 2011
Ihmiseläimen lajinmukainen ruokavalio
En ole vielä pudonnut.

Once you have been taught to think, it's hard to stop.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-02-22 10:27:30 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 7838
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Tk:ssa mitattu...
167 nmollia/l...

Suomessa 10000 IU:n kapseli päivittäin.
Täällä Espanjassa harvakseen..

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Nykymenoinen optimaali, karnivooriin kallellaan...


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-02-22 10:45:20 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 64815
Multa lääkäri tiedusteli syönkö D-vitamiinilisää ja kun myönsin, kirjoitti kokeen lähetteeseen. Ehkä nimenomaan kirjoittavatkin, jos on ajateltavissa mahdollinen liikasaanti, eivän niinkään puute-epäilyyn?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-02-22 10:52:47 
Poissa
Avaruuskarppi
Avaruuskarppi

Liittynyt: 2011-05-09 07:17:02
Viestit: 14992
Paikkakunta: Kolmas kivi auringosta
Hyvä että teillä päin saa mittauksen. Minäkin yritin saada sen sillä perusteella, että kun söin silloin D-vitamiinilisää, niin olisin halunnut tarkistaa tasoni, mutta ei.

_________________
Vuodesta 2011
Ihmiseläimen lajinmukainen ruokavalio
En ole vielä pudonnut.

Once you have been taught to think, it's hard to stop.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-02-22 14:25:17 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 64815
Noo huh. Ei ne täälläkään tee yhtään mitään ja kun seuraavan kerran menen terkkariin, siellä toimii muutenkin eri toimija kuin ennen. Ne ostaa ja myy semmoista tahtia että heikonpaa hirvittää. Se oli edellinen terkkari.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-10 07:22:48 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 3627
https://www.mediuutiset.fi/uutiset/enne ... 87f1500e31
Lainaa:
Alhainen D-vitamiinipitoisuus on yleistä diabeetikoilla, koska sairaus vaikuttaa elimistön kykyyn hyödyntää monella tapaa välttämätöntä ainetta
– Tutkimuksemme viittaa vahvasti siihen, että matala D-vitamiinipitoisuus on todennäköisemmin diabeteksen seuraus kuin syy, kertoo Oulun yliopiston farmakologian professori Jukka Hakkola tiedotteessa.

Terveillä ihmisillä ihossa muodostuva ja ravinnosta saatava D-vitamiini muuttuu maksassa kalsidioliksi, jota pidetään D-vitamiinin varastomuotona. Tutkimus osoitti, että sekä tyypin 1 että 2 diabeteksessa aktivoituvan mekanismin seurauksena D-vitamiinin muuttuminen kalsidioliksi estyi. Estyminen voi diabetespotilailla olla pitkäkestoista, mikä johtaa D-vitamiinin puutteeseen.

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-10 08:36:07 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2018-08-24 21:30:31
Viestit: 495
^^ tuo alempi virke on ihan ymmärrettävää yksikertaistettua selko kieltä, mutta ylempi, todennäköisemmin seuraus kun syy ei ihan iske pureskelematta, mitä jos alhainen D taso on seurausta jostain muusta, ehkä samasta jostain muusta joka osaltaan voi aiheuttaa esim D2 mutta paljon muutakin.
Kyllä sen Professoori tasoinen tietää, ei vaa nyt saa kakistettua sitä ulos.

_________________
Centimo 80 Aviation


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-10 08:45:02 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-05-12 11:15:38
Viestit: 5292
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Eikös T2D itsessään lisää inflammaatiota, siis korkeiden insuliinitasojen kautta tai jotain?
Mikä tahansa mikä lisää inflammaatiota kasvattaa D-vitskun tarvetta, kun kroppa sitä käyttää inflammaation taltuttamiseen.
Autoimmuunisairauksista (=inflammaatiota...) kärsivienhän D-tasot on myös huomattu alhaisemmiksi.

_________________
Lipidaari, laktovoori, lähiruoka

Jos kerron tekeväni jotain itse, se ei tarkoita että suosittelen muita tekemään samoin.
Kaikki sanottava sanottu tismalleen kuten tarkoitan, tulkinnat & rivienväliinluvut täysin omalla vastuulla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-10 09:53:39 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2018-08-24 21:30:31
Viestit: 495
Voi hyvinkin olla mutta tuossa haetaan vaan d vitamini lisälle käyttöä mutta ei sitä ehkä kannata tulehduskipulääkkeenä syödä

D vitaminin hormoonalliset vaikutukset on yksi hyvä kohta lähteä tonkimaan syytä miksi ja voiko sille tehdä jotain.
Tiedän tiedän, karppaus sitä ja tätä auttaa ja d vitamiini päivässä on hyväksi, noista minua kiinostaa vain miksi auttaa ja se on toinen polku lähteä hakemaan syitä.

Karppaus on hyvä vikasietotila dietti ja d vitamiini lisä voi olla jollekin paikallaan oli tulehdusta tai ei, karppauksenkin voi rinnastaa johonkin vitamiini lisään jos kaukaa haetaan.

Jos ajatellaan vaikka D vitamiinin puutosta ja kohonneita insuliini tasoja
-Mikä on d vitamiini puutoksen takana, miksi ja mikä takana oleva jokin aiheuttaa tämän, voiko tähän aiheuttajaan vaikuttaa, onko aiheuttaja syy vai seuraus, seuraus niin syvemmälle, syy niin mihinkä muuhun se vaikuttaa ja uskaltaako sitä yrittää korjata.
Mutta ei tohon voi jäädä, vie harhapolulle jos ei ota huomioon kaikkia muita tekijöitä.

_________________
Centimo 80 Aviation


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-10 10:12:10 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-05-12 11:15:38
Viestit: 5292
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Miksi karppaus auttaa:

Kun ei syö inlammaatioruokaa - viljaa, siemenöljyjä, teollista suttua jne. - niin ei aiheuta itselleen ruokavaliolla inflamaatiota ja vähentää myös riskiään autoimmuunisairauksiin ja sitä kautta inflammaatioon. Niinpä se D-vitamiinin tarvekin on sitten pienempi. (Samoin karppaus vähentää C-vitamiinin tarvetta, kun matalat insuliinitasot tekevät sen, että virtsan mukana ei poistu niin paljon C-vitamiinia.)

Ja entäs jos sen d-vitamiinipuutoksen takana on ihan vaan yksinkertaisesti se inflammaatio joka sitä kuluttaa? Ja se inflammaatio tulee niistä kohonneista insuliinitasoista.
Yksinkertaisin selitys on hyvin usein se oikea...

Lakkasin itse syömästä D-vitskua talvisin jo muutama vuosi sitten. En huomaa mitään eroa siihen aikaan kun sitä vielä söin. (Paitsi säästynyt raha tietenkin.)

_________________
Lipidaari, laktovoori, lähiruoka

Jos kerron tekeväni jotain itse, se ei tarkoita että suosittelen muita tekemään samoin.
Kaikki sanottava sanottu tismalleen kuten tarkoitan, tulkinnat & rivienväliinluvut täysin omalla vastuulla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-10 10:48:33 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2018-08-24 21:30:31
Viestit: 495
Toisinsyöjä kirjoitti:
Miksi karppaus auttaa:

Kun ei syö inlammaatioruokaa - viljaa, siemenöljyjä, teollista suttua jne. - niin ei aiheuta itselleen ruokavaliolla inflamaatiota ja vähentää myös riskiään autoimmuunisairauksiin ja sitä kautta inflammaatioon. Niinpä se D-vitamiinin tarvekin on sitten pienempi. (Samoin karppaus vähentää C-vitamiinin tarvetta, kun matalat insuliinitasot tekevät sen, että virtsan mukana ei poistu niin paljon C-vitamiinia.)

Ja entäs jos sen d-vitamiinipuutoksen takana on ihan vaan yksinkertaisesti se inflammaatio joka sitä kuluttaa? Ja se inflammaatio tulee niistä kohonneista insuliinitasoista.
Yksinkertaisin selitys on hyvin usein se oikea...

Lakkasin itse syömästä D-vitskua talvisin jo muutama vuosi sitten. En huomaa mitään eroa siihen aikaan kun sitä vielä söin. (Paitsi säästynyt raha tietenkin.)


Tuollaista hepreaa että karppaus vähentaa d-vitamiin tarvetta ei ehkä kannata noin vaan lähteä levittelemään, tuommoisesta voi tulla sitkeästi istuva väärä tieto monelle, mieti millaista vahinkoa sinä voisit aiheuttaa tuolla.

Moi on ihan OK selitetty jollekin joka ei asiasta mitään tiedä, "Yksinkertaisin selitys on hyvin usein se oikea..." on on, mutta valitettavasti se jää juuri tuohon, yksikertainen selitys joka ei edes kunnolla hipaise aihe aluetta.

Virtsan C vitamiini tasot ja oma d vitamiini lisän lopetus kokemus tietysti vaikuttaa johonkin, tai no virtsa ainakin mutta mitä jos yks kaks sanotaan vaikka että minun ei tarvitsisi enään karpata eikä aloittaa metaboliseen oireythymään tähdättyjä lääkkeitä ja kaikki arvot olisivat kunnossa (joku vehnätön, lisäaineeton, ilman mitään lisättyjä sokereita tai niiden johdannaisia eli einekset pois).

Mutta joo, jos on d vitamiini vajetta niin ehkä suosittelisin kuitenkin jotain muuta kun sen käytön lopettamista talveksi ekös juu?

_________________
Centimo 80 Aviation


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-10 11:03:18 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-05-12 11:15:38
Viestit: 5292
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
MotionK kirjoitti:
Tuollaista hepreaa että karppaus vähentaa d-vitamiin tarvetta ei ehkä kannata noin vaan lähteä levittelemään, tuommoisesta voi tulla sitkeästi istuva väärä tieto monelle, mieti millaista vahinkoa sinä voisit aiheuttaa tuolla.


Tarkoitatko siis tuolla, että...?
- Keho EI käytä D-vitamiinia inflammaation taltuttamiseen.
- Korkeat insuliinitasot eivät aiheuta inflammaatiota.
- Autoimmuunisairaudet eivät aiheuta inflammaatiota.
- Viljat ja siemenöljyt eivät aiheuta inflammaatiota.

Kun minä nimenomaan puhun siitä että karppaus vähentää D-vitskun tarvetta juuri siksi, että inflammaatio jonka taltuttamiseen keho sitä käyttää vähenee juurikin kun insuliinitasot laskevat + autoimmuunisairaudet helpottavat + ei syödä niiitä pahiten inflammaatiota aiheuttavia ruokia.

Kun tuo oli se alkuperäinen väitteeni, niin tuo lainaus tuossa yllä sisältää nuo kiistämiset tuossa, joista kysyn.

Ja tämä helmi kirjoituksestasi... #-o

Lainaa:
Mutta joo, jos on d vitamiini vajetta niin ehkä suosittelisin kuitenkin jotain muuta kun sen käytön lopettamista talveksi ekös juu?


Minä en ole kehottanut ketään lopettamaan D-vitamiinin syömistä talvisaikaan, kerroin vain että en ole itse syönyt muutamaan vuoteen sitä. Opettele sitä sisälukutaitoa!

_________________
Lipidaari, laktovoori, lähiruoka

Jos kerron tekeväni jotain itse, se ei tarkoita että suosittelen muita tekemään samoin.
Kaikki sanottava sanottu tismalleen kuten tarkoitan, tulkinnat & rivienväliinluvut täysin omalla vastuulla.


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 41 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)