Tutkimukset on nähty, ne voivat olla ihan mitä tahansa, mutta mitään muutakaan meillä ei ole...
Olisi joka tapauksessa mielenkiintoista nähdä aina väitteiden takana se tutkimus ja laskentatapa, onko laskennassa verrattu suomalaista lihakarjaa ja argentiinalaista... No, tällä sivustolla on joitain suomalaisia päätelmiä
https://ilmasto-opas.fi/fi/ilmastonmuut ... ruoka.htmlSiitä taulukosta näkee helposti, että broilerin hiilihjalanjälki on pienempi kuin riisin! Tai talvisen kasvihuonekurkun ja tomaatin! Sianlihalla se on vain vähän korkeampi kuin broilerilla, pahis tämän mukaan on vain naudanliha. Ja juusto. Voista ei puhuta mitään.
Juustoakin voidaan tehdä vuohenmaidosta, mutta siitäkään ei sanota mitään. Lampaista ei pukahdetakaan. Eikä riistasta. Kananmuna onkin jo lähellä kalaa. Vaikka en kyllä ymmärrä, että norjalainen lohi voisi olla kovin vähäpäästöistä tai kasvatettu kirjolohi, jonka vaikutukset Itämereen ovat melko suuret.
Lihansyönti ei juuri ole kasvanut viime vuosikymmeninä, vaan juuri broilerinlihan syönti. Minkä pitäisi olla ympäristön kannalta hyvä asia?
Johtopäätökseni on siis: yleinen informaatio on sangen yksisilmäistä ja jopa harhaanjohtavaa.
Miten ihmeessä vaikkapa Sveitsissä vuorten rinteillä kasvatettaisiin siis viljaa tai soijaa? Entäpä Suomessa? Sopisiko tänne pelloille lisää vehnää, joka kelpaa vain eläinten rehuksi, siinä kun ei ole riittävästi sitkoa herkkuperseille. Kaura? Lisää glyfosaattia.
"Muutamalla EU-maalla, kuten Suomella on tiukempi suhtautuminen glyfosaatin käyttöön. Sitä ei saa käyttää maataloudessa ennen puintia suoraan ruokapöytään päätyvien elintarvikkeiden tuotannossa."
https://yle.fi/uutiset/3-9199299https://www.lantmannenagro.fi/tuotteet/ ... unta-aine/"Kun ruiskutus on tehty hyvissä kasvu- ja torjuntaolosuhteissa, minimiaika käsittelyn ja muokkauksen tai istutuksen välillä on kevät- ja kesäkäytössä yksivuotisten rikkakasvien torjunnassa 2 päivää, monivuotisten rikkakasvien torjunnassa 5 päivää ja suorakylvössä 1 päivä."
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/pol ... i-1.231052"Glyfosaatin jatkolupa on seuraavan kerran katkolla vuonna 2022."
Onkohan se kotimainen tuotanto sittenkään se ratkaisu?