karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-03-29 07:52:53

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 122 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 4 57 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2017-03-31 14:34:30 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Suomalaiset ovat noudattaneet virallisia suosituksia ja vetävät kaksi käsin omega-6-rasvahappoihin kuuluvaa linolihappoa (LA) sisältäviä siemenöljyjä ja/tai niistä tehtyjä margariineja. Seurauksiin kuuluu mm. se, että olemme nousseet EU:n kärkeen tulehduksellisten suolistosairauksien ilmaantuvuudessa.

Yle: Yllättävä diagnoosi vapautti Mirjan vessavankeudesta – tulehdukselliset suolistosairaudet lisääntyneet voimakkaasti

Lainaa:
Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin vatsakeskuksen ylilääkäri Martti Färkkilä sanoo, että tulehdukselliset suolistosairaudet eli haavainen paksusuolentulehdus sekä Crohnin tauti ovat lisääntyneet länsimaissa ja Aasiassa.

...

Suomessa kasvu on ollut erityisen voimakasta, sillä Kelan aineistojen mukaan 2000-luvulla vauhti on ollut lähes kuusi prosenttia vuosittain.
– Vastikään julkaistun eurooppalaisen vertailun mukaan sekä haavaisen paksusuolitulehduksen että Crohnin taudin mukaan ilmaantuvuus on meillä korkeinta EU:ssa, Färkkilä sanoo.
Kansantaudin määritelmä on yksi prosentti väestöstä eli 56 000.
– Siitä on tulossa kansantauti, vaikka joissain ikäryhmissä esiintyvyys ylittääkin jo tämän.

Linolihapon käyttö lisääntynyt

Ylilääkäri Martti Färkkilän mukaan geneettiset tekijät tai kehittynyt sairauksien diagnosointi eivät selitä tulehduksellisten suolistosairauksien yleistymistä Suomessa. Syitä ovat muutokset elinympäristössä, ruokavalioissa ja suolistobakteerikannassa.
– Jos katsotaan meidän dieettimuutoksia viimeisten 50 vuoden ajalta, niin muutos on ollut erittäin radikaali, Färkkilä sanoo.
Yksi syy on Färkkilän mukaan linolihapon lisääntynyt käyttö. Suomeksi se tarkoittaa sitä, että öljytuotteita käytetään aikaisempaa enemmän.
– Voin sijasta syömme margariineja. Lisäksi esimerkiksi broilerin ja sianlihassa on verrattain runsaasti linolihappoja.
Färkkilän mukaan kasviksia ja vihanneksia syödään aikaisempaa vähemmän ja punaista lihaa puolestaan enemmän."


Verraten ja verraten. Broilerin (joka ei kyllä vieläkään ole punaista lihaa) ja sianlihasta saa LA:ta isompia määriä vain jos paistaa ne siemenöljyssä. Sopii tarkistaa Finelistä. Eniten LA:ta, johon ravitsemusasiantuntijamme aina muistavat liittää määreeksi "välttämätön", on ah niin virallisterveellisissä siemenöljyissä ja pähkinöissä. Edes rypsipossu ei kykene kilpailemaan siemenöljyjen ja pähkinöiden sarjassa.

Öljyistä PAHIMPIA (=sisältävät eniten) linolihapon lähteitä ovat auringonkukkaöljy, maissiöljy, soijaöljy, maapähkinäöljy ja RYPSIÖLJY, pähkinöistä saksanpähkinä ja pekaanipähkinä.

Eurooppalaisissa tutkimuksissa on arveltu, että linolihappo aiheuttaa joka neljännen sairastumisen haavaiseen paksusuolentulehdukseen.

Osin virallisten suositusten piikkiin menee osin myös D-vitamiinin puutoksen yleisyys. Ne ovat aiheettomasti kehottaneet välttämään monia tämän rasvaliukoisen vitamiinin hyviä lähteitä.

Lainaa:
"Mitä matalammat D-vitamiinipitoisuudet väestössä ovat, sitä todennäköisempää sairastuminen on.

– Sillä näyttää olevan suoraan vaikutusta tulehdussoluihin ja niiden toimintaan, ylilääkäri Martti Färkkilä sanoo."


Muita mahdollisia syitä tulehduksellisten suolistosairauksien yleistymiseen: ympäristön muuttuminen yhä steriilimmäksi ja antibioottien runsas käyttö.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-04-01 09:19:41 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-10-14 21:57:51
Viestit: 918
Paikkakunta: Rannikko
Nyt Martti iski pahan kerran VT-linjan kasviöljyjen tuputtajia vyön alle. Mielenkiinnolla odotan kuinka pian ja kuka antaa ensimmäisen kommentin: "Tämä on liiottelua ja kokonaisuutena pehmeät rasvat ovat terveyttä edistäviä. Hajaantukaa täällä ei ole mitään nähtävää."

Tai sitten: "Terveiden ei kannata luopua kasviöljyistä tämän perusteella kokonaisvaikutuksen takia." Koittaen hämärryttää sitä, että se terveyskin on katoavaista heidän ohjeilla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-11-09 14:09:54 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
HS: Rypsiöljyn sisältämä linolihappo voi altistaa suolistotaudille


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-11-09 16:30:01 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2007-11-01 15:25:41
Viestit: 578
Lisäisin suoliston haitta-aineisiin erityisesti lisäaineista karrgeenin, luonnollisista aineista sokerin ja isoina määrinä viljat, joista gluteeniviljat on ykkös pahiksia suolistolle, gluteenittomat pahiksia jos niitä syö enemmän kuin pari annosta päivässä..


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-11-10 09:08:30 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Linolihaposta keskustellaan myös tässä ketjussa:

viewtopic.php?p=2163843#p2163843


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-12-28 20:45:02 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
https://www.is.fi/terveys/art-200000550 ... ml?ref=rss

Lainaa:
Vuodenvaihteen kunniaksi julkaisemme uudelleen muutamia kuluneen vuoden suosituimpia juttuja. Tämä juttu on julkaistu Ilta-Sanomissa alun perin 18.3.2017.


Ilta-Sanomat julkaisee uudelleen vanhan juttunsa tulehduksellisista suolistosairauksista. Luultavasti siksi, että siinä ei lainkaan mainita linolihappoa tulehduksellisten suolistosairauksien aiheuttajana

Yle, jota avausviestissä lainasin, oli rehellisempi tiedonvälittäjä:

https://yle.fi/uutiset/3-9528683

Lainaa:
Yksi syy on Färkkilän mukaan linolihapon lisääntynyt käyttö. Suomeksi se tarkoittaa sitä, että öljytuotteita käytetään aikaisempaa enemmän.
– Voin sijasta syömme margariineja.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-12-31 11:12:57 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Hyvä yhteenveto siitä mitä kaikkea ravitsemussuositusten PUFA-hehkutuksen aiheuttamasta N-6/N-3-suhteen nyrjähdyksestä on seurannut:

http://breaknutrition.com/omega-6-fats- ... ilization/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-01-03 19:39:50 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Ohukaisen äiti sairastaa makuladegeneraatiota. Toivottavasti Pauli -poikuli neuvoo häntä välttämään siemenöljyjä, joita ravitsemussuositukset hehkuttavat, vaikka tiede on liittänyt ne mm. juuri makuladegeneraatioon.

http://davidgillespie.org/stop-it-or-youll-go-blind/
Lainaa:
There is now significant evidence of the role of seed oils in the development of the disease. But once again, the folks charged with looking out for our health are squarely on the side of their corporate sponsors.
Luckily there is something you can do without their assistance. Don’t eat seed oils.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-01-17 16:12:54 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Asiakirjoitus:

http://turpaduunari.fi/voita-vai-rypsioljya/

Lainaa:
Yhteenveto
Aihetodisteet viittaavat vahvasti siihen, että etsitty rikollinen on rypsiöljy. Se ei vain ole toistaiseksi jäänyt kiinni itse teossa. Mielenkiintoinen yksityiskohta on myös rypsiöljyn voimakkaan myynnin lisäyksen ajankohta – ”sattumoisin” Suomen ensimmäiset ravitsemussuositukset astuivat myös voimaan vuonna 1987. Näin jälkikäteen on tietysti helppo esittää arvostelua, mutta kun lisää tuohon IBD:n räjähdysmäiseen kasvuun viimeisen 30v aikana tapahtuneen T2-diabeteksen, Alzheimerin, osteoporoosin, mielenterveyden häiriöiden sekä rinta- ja eturauhassyövän lisääntymisen (varsinkin jälkimmäisen kasvussa näkyy selvä hyppäys rypsärin käytön yleistyttyä), niin on kyllä ihan pakko kysyä: ”No mitenkäs niinku omasta mielestä meni, VRN?”
Olisikohan syytä laittaa ne ravitsemussuositukset täysremonttiin? Eiköhän nykyisten suositusten satoa ole jo kerätty riittävästi?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-01-20 11:18:28 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Rypsistä kehitellään lajiketta, jonka siemenissä olisi vähemmän linolihappoa ja enemmän oleiinihappoa

http://www.regional.org.au/au/gcirc/4/57.htm

Lainaa:
The low linolenic profile is being developed in zero-erucic acid spring turnip rape B. rapa at the University of Helsinki and Boreal Plant Breeding in Finland.


Jotkut siis tietävät, että liiallinen linolihapon saanti on haitallista.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-01-20 11:44:44 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93462
Mutta nykyaikainen pikakehittely lienee jotain geenimanipulaation tapaista ennemmin kuin jalostusta...

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-01-21 10:42:45 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Virallisia ravitsemussuosituksia lukiessa joutuu usein kysymään, että mitä ihmettä ne ovat vetäneet. Ehkäne ovatkin vetäneet rypsäriä, jonka kerrotaan sekoittavan toisten aivojen eli suoliston lisäksi ne ensimmäisetkin aivot:

http://www.dailymail.co.uk/health/artic ... -gain.html

http://www.vhh-terveysravinto.fi/keskus ... 798#p47798


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-01-21 11:02:38 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
Yhden miehen komitea kirjoitti:
http://www.dailymail.co.uk/health/article-5155567/Canola-oil-worsens-memory-loss-causes-weight-gain.html

^^ Mielenkiintoinen tutkimus, jos kohta siinäkin oli hiukan harhaan johtavaa juttua. Nämä tutkijat (amerikkalaisessa yliopistossa, mutta nimien peusteella vähintään välimerellisillä sukujuurilla) eivät verranneet rypsiöljyä "muihin ruokaöljyihin" vaan rypsiöljyä ja netsytoliiviöljyä öljyttömiin hiirisapuskoihin. Ja tämä kahdessa eri tutkimuksessa.

Tulos oli joka tapauksessa sitä mitä näistä on karppilassa kerrottu aiemminkin; siis että siemenöljy ei tee hyvää aivoille(kaan). Kun geneettisesti muokatut altheimerilaisiksi helposti kehittyvät hiirut syötettiin oliiviöljyllisellä sapuskalla, niiden oireet vähenivät ja muisti parani kontrolliryhmään verrattuna. Ja kun taas vastaavat hiiret syötettiin rypsiöljyllisellä sapuskalla, niiden muisti heikkeni ja oireet pahenivat kontrolliin verrattuna. Ja mikä mielenkiintoisinta, näillä tutkijoilla oli aikaa pitähköön hiirikokeeseen, tai siis kahteenkin sellaiseen. Se on tärkeää, koska altsi on vanhojen sairaus. Niinpä näille hiirille alettiin syöttää öljyä jo puolivuotiaina, ja tuloksdia katsottiin kuuden kuukauden (eli puolen hiiri-iän) jälkeen.

Auts. Ehkei ihme, että suomalaiset johtavat altitilastoja...

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-01-21 14:57:59 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
els kirjoitti:
Auts. Ehkei ihme, että suomalaiset johtavat altitilastoja...


Veit sanat suustani.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-01-22 10:44:06 
Poissa
kukkahattukarppi
kukkahattukarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-10-30 22:39:49
Viestit: 18408
Paikkakunta: Jämtland
https://www.sciencedaily.com/releases/2018/01/180118142911.htm Ruotsalaiset verranneet viralliserheellistä paleoon ja paleo pärjäsi taas hyvin. Toivottavasti joku uskaltaa verrata viralliserheellistä LCHF ruokavalioonkin täällä pohjoismaissa, jospa ne suosituksetkin vähitellen muuttuisisvat. Tai tietysti voisi tulla vielä isompi vastahyökkäys ja harhautus.

_________________
Karppausta v 2008 keväästä Heikkilän ketoruokavalion ja Annikan LCHF tyyliin.
LCHF ruokavalio(kin) toimii vain jos sitä noudattaa.
Old lives matter.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-01-29 13:48:06 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Ari Kaihola: Kilpirauhanen ja rypsiöljy


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-01-30 14:41:59 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Tämä on jo sikatörkeää osatotuudella harhaanjohtamista:

https://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/te ... a-tulehdus

Lainaa:
– Punaisessa lihassa on runsaasti linolihappoa, ja sen on arveltu olevan kytköksissä haavaiseen paksusuolitulehdukseen.

Älä viitsi naurattaa, erikoislääkäri Airi Jussila Tampereen yliopistollisesta sairaalasta! Jos siellä Tampereella tiedot muistakin asioista ovat tuolla tasolla, on pakko huolestua manselaisten puolesta. Koska tuo lause on suoraa sitaattia, ei kyse liene pelkästä toimitttajan väärinkäsityksestä.

Finelin mukaan rasvaisessa naudanlihassa on linolihappoa 250 mg per 100g, auringonkukkaöljyssä 62 280 mg ja RYPSIÖLJYSSÄ 22 080 mg. Ja punainen liha on sitten muka syyllinen siihen, että ihmiset saavat liikaa linolihappoa ja suoliinsa tulehduksen! Toisaalta - juuri noin olemattomalla faktapohjalla mediassa suurta muotia oleva punaisen lihan demonisointi useinkin lepää.

Todelliset syylliset ovat listattuina täällä:

https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikk ... &&offset=0

Kovasti on tuolla suurimpien syylisten listalla VRN:n meille "suosittelemaa" syötävää - jota laitosruokakriteerien ja esimerkiksi uusien varhaiskasvatuksen ruokasuositusten uhrien on käytännössä pakko syödä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-01-30 19:32:09 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-10-14 21:57:51
Viestit: 918
Paikkakunta: Rannikko
Lainaa:
juuri noin olemattomalla faktapohjalla mediassa suurta muotia oleva punaisen lihan demonisointi useinkin lepää.


On se kumma, ettei valemediaa saada kuriin, vaikka kaikki päätoimittajat aikanaan vetosivat sen puolesta.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-01-30 19:46:03 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93462
Eikös sinne Hyvään Terveyteen pitäisi laittaa asiallinen oikaisu?

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-02-05 17:23:18 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4871
Kalaöljyn pitkäaikainen käyttö voi olla maksalle vaarallista - rasvamaksa voi kehittyä myös ruuasta
Lainaa:
Kalaöljyn pitkäaikainen käyttö kasvatti rottakokeissa riskiä sairastua rasvamaksaan.

Runsaasti ja pitkään kalaöljyä syöneillä rotilla havaittiin epäsuotuisia muutoksia maksan solujen toiminnassa.
Kalaöljy sisältää terveydelle hyviä rasvahappoja.
Ravitsemussuositusten mukaan hyviä rasvahappoja voidaan saada tarpeeksi terveellisestä ruokavaliosta.

Miten otsikko suhtautuu itse asiaan?
Lainaa:
Auringonkukkaöljyrotilla oli muita suurempi riski maksan aineenvaihdunnan häiriöihin ja maksan rakennemuutoksiin. Auringonkukkaöljy lisäsi rottien maksasolujen oksidatiivista stressiä, ja se vaikutti myös maksan geeneihin.

Runsaasti kalaöljyä syöneillä rotilla havaittiin epäsuotuisia muutoksia muun muassa maksan mitokondrioiden toiminnassa. Kalaöljydieetti näytti myös lyhentävän elinikään vaikuttavien telomeerien pituutta.

Oliiviöljyllä oli vähiten vaikutuksia maksaan.

Mutta, rypsiöljyähän ei ilmeisesti tutkittu joten...
Lainaa:
Ruuanlaitossa ja leivän päällä kannattaa käyttää kasvimargariinia. Salaatin päälle kannattaa laittaa hieman öljypohjaista salaatinkastiketta.

Margariinissa rasvahappojen saamisen kannalta sopiva määrä Terveyskirjaston artikkelin mukaan on naisille noin kuusi teelusikallista ja miehille noin yhdeksän teelusikallista päivässä.


_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 122 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 4 57 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 13 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)