karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-27 02:03:49

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 695 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 14 5 6 7 835 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2017-05-28 10:43:03 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29288
^Hyvä kysymys. Jännä nähdä mitä tapahtuu. S. Inkisen esidiabetes on tosiaan joissakin lehtijutuissa muuttunut diabetekseksi.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-05-28 11:32:25 
Poissa
kukkahattukarppi
kukkahattukarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-10-30 22:39:49
Viestit: 18459
Paikkakunta: Jämtland
Minusta se esidiabeteksen ja diabeteksen raja on vähän kuin veteen piirretty viiva, insuliiniresistenssi ehtii jo tehdä omia pahojaan ennenkuin sitten maksan jarru pettää ja verensokerit alkavat ylittää diagnoosirajat.

_________________
Karppausta v 2008 keväästä Heikkilän ketoruokavalion ja Annikan LCHF tyyliin.
LCHF ruokavalio(kin) toimii vain jos sitä noudattaa.
Old lives matter.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-05-28 11:34:10 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29288
^Veit sanat suustani. Jos THL oikeasti haluaisi tehdä jotain kansanterveyden hyväksi, se organisoisi tehokkaan insuliiniresistenttien seulonnan ja ohjeistaisi heidät pysäyttämään "luonnollisen kulun" karppaamalla. Kansanterveyden ohella tulisi hoidetuksi valtiontalouden kestävyysvaje. Joku voisi vinkata Sipilälle.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-05-31 05:56:03 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-10-14 21:57:51
Viestit: 918
Paikkakunta: Rannikko
Joseph Kraftin käyrä käyttöön ja esidiabeetikot esiin.

Kun tarkistusmielessä googlasin hänen nimeään, törmäsin uutiseen, että hän on kuollut alkuvuodesta. Eli 95-vuotiaaksi. Melkoinen saavutus ykköstyypin diabeetikolle.

http://www.thefatemperor.com/blog/2017/ ... t-in-peace

Edit: Hän olikin kuollessaan 95 eikä 93 vuotias. Ties vaikka olisi jonkinlainen ykköstyypin ennätys.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-05-31 10:49:00 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29288
Juurikin näin. Siinä olisi todellinen sote-uudistus.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-06-09 23:20:22 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29288
Virta vuoden terveysteknologian startup-yritys:

https://www.dietdoctor.com/virta-health ... artup-2017


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-06-10 00:44:51 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2013-11-24 01:38:52
Viestit: 1595
Hieno homma.

Oli muten kun pikkasen skrollaa alaspäin

Paljonko prodea voi syödä ketoosissa.
Vastaus oli, niin paljon kun huvittaa.

How Much Protein Can You Eat in Ketosis?
https://www.dietdoctor.com/how-much-pro ... in-ketosis

_________________
Just eat a goddamn steak


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-06-10 08:54:30 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29288
Mielenkiintoinen koe (n=1), joka osoitti, että kirjoittaja saattoi syödä olettamaansa enemmän proteiinia ja silti pysyä optimaalisessa ketoosissa. Määrähän riippuu mm. syötyjen hiilareiden määrästä, siitä kuinka paljon insuliiniherkkyyttä on jäljellä, lihasmassan suuruudesta ja treenauksen määrästä.

Kirjoittaja kuitenkin aiheellisesti toppuuttelee:

Lainaa:
1. What would happen if I ate more than 135 grams of protein a day?
I don’t know.


Mainittakoon, että kirjoittaja rajoitti hiilarit 20 grammaan päivässä ja pätkäpaastoili 4 tunnin syönti - ikkunalla.

Lisäksi kannattaa huomata, että proteiinin määrää tarkasteltiin tässä pelkästään optimaalisessa ketoosissa pysymisen kannalta.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-06-10 09:27:28 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47653
Paikkakunta: HomeSweetHome
^^ Tuo muuten kuullostaa omalta (vuosien aikaan kuunnellessa ja kokeillessa) syntyneeltä näppituntumalta.
Jos hiilarigrammat ja prodegrammat lasketaan yhteen, niin se yhteensä noin 150g tuntuu toimivan monella;
ja jotkut selviävät sujuvasti jopa 250 grammaan asti.

Vastaavasti, yhteensä 100g näyttää olevan jonkinlainen minimi useimmille.

... ja jotkut voivat paremmin isommalla siinä missä toiset (kuten meikä) pienemmällä hiilarien ja proden yhteismäärällä :)

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-06-10 09:49:03 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-03-27 08:15:46
Viestit: 1788
Yhden miehen komitea kirjoitti:
Mielenkiintoinen koe (n=1), joka osoitti, että kirjoittaja saattoi syödä olettamaansa enemmän proteiinia ja silti pysyä optimaalisessa ketoosissa. Määrähän riippuu mm. syötyjen hiilareiden määrästä, siitä kuinka paljon insuliiniherkkyyttä on jäljellä, lihasmassan suuruudesta ja treenauksen määrästä.

Kirjoittaja kuitenkin aiheellisesti toppuuttelee:

Lainaa:
1. What would happen if I ate more than 135 grams of protein a day?
I don’t know.


Mainittakoon, että kirjoittaja rajoitti hiilarit 20 grammaan päivässä ja pätkäpaastoili 4 tunnin syönti - ikkunalla.

Lisäksi kannattaa huomata, että proteiinin määrää tarkasteltiin tässä pelkästään optimaalisessa ketoosissa pysymisen kannalta.


Kyse lienee vähän siitäkin että kuinka paljon proteiinia maksa kykenee hajottamaan glukoosiksi.

_________________
Pharmageddon!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-06-10 09:56:36 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93745
Minä olen ehkä turhaan pelännyt proteiineja ja syyttänyt itseäni niiden syömisestä. Karppauksen alkuaikoina söin paljon proteiinia ja rasvaa, hiilarit oli sit vähemmällä. Voin hyvin, ei ollut nälkä ja paino putosi.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-06-10 17:20:31 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2013-11-24 01:38:52
Viestit: 1595
Mohmelo kirjoitti:
Kyse lienee vähän siitäkin että kuinka paljon proteiinia maksa kykenee hajottamaan glukoosiksi.

Eihän se hirveästi pysty.
On ilmeisesti kaksi koulukuntaa, yksi joka sanoo että maksa tuotta glukoosia vain kun sitä tarvitaan ja toinen joka sanoo että sitä tulee levossa noin 1g/h jatkuvasti ja voi sitten hieman sitä tuotantoa listätä jos on tarve enemmälle.
Sitten on tietysti tämä täysin perätön netti huhu (olisiko ollut jossain vanhassa kirjassa mistä lähti, joka tapauksessa perätön) että kaikki ylimääräinen syöty proteini muutetaan sokeriksi.
Proteini on viimeinen jonossa josta tehdään hädässä sokereita, glukoneogeneesin ensisijainen ravinne lähde on maitohappojen esi ja jälki asteet joissa on paljon sokereita valmiina ja sen jälkeen maksa valitsee läskin kun siinäkin on sokereita molekyyli tasolla ja helppo irroittaa, (tästä näemme että karppaus eli rasvan syönti nostaa sokereita /s :twisted: ), osaa se maksa proteinistakin tehdä sokereita jos ei muuta ole, onneks vaan yleensä on.

_________________
Just eat a goddamn steak


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-06-10 17:34:24 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93745
Mutta maksakin huilaa sokerin teosta, jos saa alkoholia poltettavakseen. :?

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-06-10 17:34:36 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47653
Paikkakunta: HomeSweetHome
Mielenkiintoinen hypoteesi tuo Motionin esittämä :)

Ymmärtääkseni maksan sokerintekotarve riippuu a) glykogeenivarastojen täyteydestä (kun ensiksi tehdään glykogeeniä, ja sokeria lähetetään matkaan vasta tarpeen mukaan... jos insuliiniohjeus toimii, that is) ja b) kropan tai varsinkin aivojen tarpeesta.

JOS lihakset ovat sokeripolttoisia, ja siis vaativat osaansa kierrosta, maksa voi toimittaa jopa 150g sokeria päivässä. Minkä lisäksi se hajottaa ainakin valkuaista ja rasvaa myös ketoneiksi, kun kerran on pakko. Jos taas lihakset ovat oppineet insuliiniresistenteiksi (lue ne eivät sokeria tarvitse eivätkä käytä, vaan keräävät energiansa rasvaa polttamalla), ja tällöin se mikä kiertää, kiertää aivoille (ja pienessä määrin punasoluille), ja kropan tarve on tällöin paljon, paljon pienempi. Tällöin ei välttämättä myöskään tarvita ketoneta vaan rasva ja maksan tekemä glukoosi riittää pitkälle...

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-06-10 17:47:47 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2013-11-24 01:38:52
Viestit: 1595
Hypoteesista tiedä kun ettei ole kukaan löytynyt yhtäkään tutkimusta jossa olisi tuo perätön, muuttaa kaiken proden sokeriksi näytetty toteen, noihin kahteen ensimmäiseen on läjäpäin papereita.

Ihan wikipediakin sanoo(vaikka en wikiä lähteekis jaksa kutsua mutta linkki viidakkoa ei tähän ketjuun viitsi laittaa)

Glukoneogeneesin lähtöaineena toimii pääasiassa maitohappo, mutta lähtöaineiksi käyvät myös
glyseroli, propionaatti, oksaloetikkahappo ja muut sitruunahappokierron väliaineet, ketonit, aminohapot ja rasvahapot, joissa on pariton määrä hiiliä.


Aminohappoja on tietty monenlaisia, toiset ketonisia ja toiset glukonisia <-(oma suomennos), glukonisia löytyy paljon joistain juustoista ja toisista lihoista ja tietty kasviksista, vähiten niitä on naudanlihassa, kun keski arvo appeissa mitä porukka syö on noin puolet eli 50/50 ketonisia ja glukonisia, niin naudanliha josta poistetaan laskennallisesti rasva 0%, niin löytyy vaan 6% näitä glukonisia aminohappoja.

_________________
Just eat a goddamn steak


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-06-10 18:02:05 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-06-10 10:40:31
Viestit: 1205
Mielenkiintoista luettavaa proteiinikammoisille: http://dmartinfitness.com/2017/06/04/on ... h-protein/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-06-10 18:12:36 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47653
Paikkakunta: HomeSweetHome
En lähde kalvosulkeisiin (ja kuten sanottua, joillekin runsas proteiini sopii, ihan niinkuin joillekin voi jopa veganismi sopia), mutta suosittelen sittenkin lukemaan myös muuta kuin fittnesskirjallisuutta ja vain onnistumistarinoita. Kaikki ei käy kaikille - ja varsinkin kutuilevana ja niukkarasvaisena protailuna pää tulee äkkiä vetävän käteen, yllättävän monelle.

JA... valkuainen on (ainoana typellisenä makroravinteena) eräänlainen evoluution ja kasvun pullonkaula, jota tupataan kautta ravintoketjun käyttämään nimenomaan rakennusaineena, ei polttoaineena... Lisää vaikkapa Nick Lanen kirjoista.

Ps, Niukkaproteiinisesta, runsasrasvaisesta sapuskasta sentään on jo yli 50v kokemus varsin toimivana systeeminä...

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-06-10 18:44:19 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2013-11-24 01:38:52
Viestit: 1595
Joo toi kaveri blogissaan, ihan mielenkiintoinen koe jonka teki, mutta nimen omaan yksilö.
Ja hiukan hurahtannut yksilö kun lopuksi pisti että prode sokeriksi.

Tuota mattilan linkki on lukemisen arvoinen, todellakin.

Itse olen ns. niukka prode ja ehkä vähän liiankin runsaalla rasvalla.
Lempi päivän annos mulla 900g pihviä, se on hiukka vaikea laskea makroja siitä nopeasti, koska, siinä on aikalailla vähemmän vettä kun mitä finelli ja muut laskurit ymmärtää, on sen verran rasvaista että pitää pilkkoa ja laskea erikseen prodet ja rasvat jos haluaa, mutta tavoite on aina vähintään 30% rasvaa pihvissä, sisältämä ja reunustava, tietty tulee jauhis päiviä mutta sitä varten on voimajuoma keksitty.
Tosta kun laskee niin sais oikeasti lisätä hiukka prodea muttä kun on tottunut matalaan niin kyllä se menee.

_________________
Just eat a goddamn steak


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-06-16 20:11:41 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29288
.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-06-16 20:12:34 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29288
Professori Sarah Hallberg esitteli ADA:n vuosikokouksessa ennakkotiedot Virran ja Indianan yliopiston kaksivuotisen tutkimusprojektin ensimmäisen vuoden väliraportista. Hyvin menee Virran ohjauksessa ketoilevilla diabeetikoilla edelleen.

https://www.dietdoctor.com/virtas-preli ... -keto-diet


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 695 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 14 5 6 7 835 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: AhrefsBot ja 1 vierailija


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)