karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2019-12-12 01:30:09

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 61 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 4 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2017-01-12 11:25:58 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-05-12 11:15:38
Viestit: 5346
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Toimittajillekin toivoisi vähän ryhtiä asiassa:
Noiden kahden lauseen yhdistelmän olisi pitänyt saada toimittaja kysymään mikä siitä tummasta leivästä sitten tekee niin terveellisen.

Varsinkin kun EU:n elintarvikevirasto kielsi jokunen vuosi sitten käyttämästä ruisleivästä muita terveysväitteitä kuin sitä ainokaista joka on todistettu:
Ruisleivän syöminen lisää ulostemassan määrää. Se on se AINOA ainakin ruisleipään liittyvä väite jota saa käyttää markkinoinnissa.

REipas ja ajatteleva toimittaja olisi siis kysynyt mikä siitä niin terveellisen tekee ja ollut valmiina torppaamaan kaikki muut terveysväitteet paitsi tuon todistetun vetoamalla asiassa EU:n elintarvikeviraston päätökseen.

Mutta ymmärrän toki, että toimittajat nykyään eivät joko ole kykeneviä tai halukkaita moiseen, tai sitten pelätään lehden mainostajien suuttuvan jos jokin artikkeli ei heitä miellytä.

_________________
Lipidaari, laktovoori, lähiruoka

Jos kerron tekeväni jotain itse, se ei tarkoita että suosittelen muita tekemään samoin.
Kaikki sanottava sanottu tismalleen kuten tarkoitan, tulkinnat & rivienväliinluvut täysin omalla vastuulla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-01-13 10:49:15 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 19329
Antti Heikkilä kirjoitti Fb-sivullaan:

Lainaa:
Coca-Cola on haastettu oikeuteen vastaamaan väärästä kuluttaja-informaatiosta. Coca-Cola on toiminut samalla tavalla kuin tupakkateollisuus vähättelemällä tuotteen haittoja.
Suomessa Fogelholm on ajanut Coca-Colan etuja vähättelemällä sokerin haittoja. WHO:n ylin suositus sokerista on 25g vrk:ssa Fogelholm on vastustanut tätä suositusta ja ehdottaa päivittäisen sokerin määräksi 50 g jopa 75 g vrk:ssa. Hänellä ei ole asian eteen esittää mitää faktaa vaan ainoastaan että tekee tutkimusta Coca-Colan piikkiin osoittaakseen ettei sokeri ole haitallista. Muualla asiaan suhtaudutaan vakavasti mutta Suomihan on eri maata.


https://www.facebook.com/Antti-Heikkilä ... 275512955/

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-01-13 11:15:15 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 19329
Fakerholm on kuitenkin melko nössö sokerin puolustaja verrattuna irlantilaiseen virallisterveelliseen dieetistiin Mary McCreevyyn. Tämän mielestä sokeri ei ole ongelma lain, kunhan kokonaiskalorimäärä ei nouse liiaksi.

Ireland's Top Dietician: Sugar is not a big deal, and #LCHF is Stupid Fad ;-)

Lainaa:
The title says it all - one of Ireland's top consultant dieticians (with multiple nutrition degrees) let's us know what healthy eating is all about. It's only about the calories - that's what counts. Breakfast cereals are full of great nutrition, with relatively few calories. Carbs are irrelevant physiologically - it's the calories stupid. We're just eating too much is all. Most importantly, we need to properly follow the current guidelines and then "no-one would be overweight or obese".

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-01-14 15:29:43 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 19329
http://www.vhh-terveysravinto.fi/keskus ... 970#p45970

Matti Tolonen kirjoitti:
Coca-Cola sai haasteen oikeuteen tutkimusten vääristelystä ja harhaanjohtamisesta

Yhtiö on rahoittanut pitkään ravitsemustutkimuksia monissa maissa, myös Suomessa. Tässä yksi Coca-colan rahoittama tutkimushanke, jossa Helsingin yliopisto (Department of Food & Environmental Sciences) on mukana

https://www.clinicaltrials.gov/ct2/show ... 500&rank=1

Vuosina 2014–2015 Coca-cola lahjoi 120 miljoonalla dollarilla lääkäreitä ja ravitsemustieteilijöitä vähättelemään sokereiden terveyshaittoja ja syyttämään rasvoja vaarallisiksi.

Coca-Cola stäms för mörkade hälsorisker

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-01-14 21:07:24 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 19329
Muuten hyvä juttu, Markku, mutta kyllä rasvat OVAT vaarattomia luuunottamatta omega-6-siemenöljyjä ja margariinia.

Markku Saksa: Rasvat julistettiin vaarallisiksi jo kauan sitten, mutta sokeria ei (Lapin Kansa 14.1. 2017)

Lainaa:
Elintarviketeollisuus löytää aina tiedemiehiä, jotka ovat valmiita sotkemaan terveyskäsityksiä palkkiota vastaan. Tuorein esimerkki on sokeri.

Liiallinen sokerin syöminen aiheuttaa nykyisen tietämyksen mukaan liikalihavuutta, kakkostyypin diabetesta, sydäntauteja ja muita ongelmia. Rasvat ovat tuskin vaarattomia, mutta sokeri saattaa olla sydänsairauksiin suurempi syyllinen.
Sokeria käyttävä elintarvikeimperiumi on ryhtynyt vastaiskuun. Se noudattaa tupakkateollisuudesta tuttua strategiaa eikä torju epämieluisia tutkimustuloksia, mutta asettaa ne kyseenalaisiksi. Tupakkateollisuus piti vuosikymmenten ajan esillä väitettä siitä, että tupakoinnin ja keuhkosyövän yhteydestä puuttuu tieteellinen näyttö. Näytöksi ei kelvannut se, että ani harva tupakoimaton sairastui keuhkosyöpään.
Tupakanvalmistajat rahoittivat laajoja tutkimuksia, joissa todettiin, että tupakointi voi toki aiheuttaa keuhkosyöpää, mutta tieteellistä näyttöä syy-yhteydestä ei ole. Tällä tavoin tupakkateollisuus onnistui jarruttamaan tupakoinnin vastaisia toimia vuosikymmenten ajan.
Arvostettu lääketieteellinen lehti The Annals of Internal Medicine väitti joulun alla, että käsitys sokerin vaarallisuudesta perustuu heikkoon tutkimusaineistoon eikä siihen ole syytä uskoa. Kirjoittajat olivat arvostettuja lääketieteen tutkijoita ja professoreita. Jutullaan he kylvivät epäilyksen siemeniä kuluttajien mieliin. Kun ihmiset saadaan ajattelemaan, että sokerin haitallisuudesta ei ole vielä tieteellistä varmuutta, raha kilisee sokeriteollisuuden kassaan ja osa siitä kirjoittajien pankkitileille.
Netin kepeät uutissivustot julkaisivat uutisen sokerin vaarattomuudesta ilosanomana. Miten hienoa, että arvostettu lääketieteellisen julkaisu on tätä mieltä.
Sokeria käyttävä elintarviketeollisuus alkoi jo 1960-luvulla muokata tieteellistä tutkimusta ja keskustelua siihen suuntaan, että syylliseksi lisääntyneeseen sydäntautikuolleisuuteen leimattiin kovat eläinrasvat ja kolesteroli eikä sokeri.
Sokeriteollisuuden etujärjestö maksoi hyvät rahat Harvardin yliopistolle siitä, että tämä julkaisi vuonna 1967 kokoomatutkimuksen sydäntautien ja rasvojen yhteydestä. Mukaan oli poimittu vain sellaisia tutkimuksia, joissa puhuttiin rasvoista ja kolesterolista, mutta ei sokerin haitallisuudesta kertovia tutkimuksia. Niitä olisi ollut käytettävissä.
New York Times julkaisi hiljattain tiedon kirjeestä, jonka sokeriteollisuuden edustaja oli kirjoittanut yliopistolle. Siinä kerrottiin toiveesta rahoittaa kokoomatutkimus, jolla voitaisiin haudata sokerin vaarallisuutta koskeva keskustelu ja nostaa rasvat syyllisiksi sydäntauteihin. Harvardin yliopisto oli vastannut: ”Tiedämme, mihin pyritte. Me vaikenemme sokerista niin hyvin kuin mahdollista.”
Tällaisilla tempuilla kovista eläinrasvoista tuli ravitsemusasiantuntijoiden perivihollinen vuosikymmeniksi. Niillä voimistettiin tutkijoiden parissa rasvan vastaista sopuli-ilmiötä.
Pätevienkin tutkijoiden tutkimukset jätettiin huomiotta. Britannialainen tiedemies ja lääkäri John Yudkin osoitti jo 1970-luvulla aukottomasti sokerin ja sydäntautien yhteyden. Hän oli Britannian maineikkain ravitsemustutkija, mutta kun hän irtaantui rasvan vastaisesta joukkoajattelusta, hän herätti kollegoiden suuttumuksen.
Suoranaista raivoa nostatti hänen sokerin vaaroista kertova kirjansa Pure, White, and Deadly: The Problem of Sugar eli ”Sokerin ongelma: puhdasta, valkoista ja koituu kuolemaksi”. Kirja ilmestyi vuonna 1972. Kirjan tutkimustieto ja johtopäätökset vastaavat hämmästyttävän hyvin nykytietämystä sokerin vaaroista.
Rasvan vaarallisuuteen uskoneet valtavirran tutkijat eivät antaneet kirjaa anteeksi, vaan he tuhosivat Yudkinin uran ja maineen. Totuuden puhujalla ei ollut yösijaa. Hän kuoli unohdettuna.
Tieto rasvojen vaarallisuudesta levisi amerikkalaisten ravintosuositusten mukana 1980-luvun alussa Suomeenkin. Kuluttajat ohjattiin suosimaan vähärasvaisia ruokia, mutta sokerista puhuttiin vain hammasterveyden kannalta.
Suomi oli yksi innokkaimmista kevyttuotteiden valmistajista ja kuluttajista. Ikävänä yllätyksenä tuli se, että ihmisten lihominen ei pysähtynyt sen paremmin Suomessa kuin Yhdysvalloissakaan, vaikka makkara ja pihvi vaihtuivat vähärasvaiseen pastaan ja riisiin.
Ihmiset söivät light-tuotteita enemmän luullessaan niitä terveellisiksi. Useissa kevyttuotteissa rasva oli korvattu sokerilla, joka teki niistä maukkaampia, mutta ne eivät pitäneet nälkää loitolla yhtä hyvin kuin vanhanaikainen tuhti ruoka. Asuessani Yhdysvalloissa huomasin, että kaupan lihapullissa ja kinkussakin maistui sokeri.
Elintarviketeollisuus pelaa kyynistä peliä ihmisten terveydellä. Coca-Cola jäi viime vuonna kiinni siitä, että se rahoitti tutkimusta, jossa vähäteltiin sokerijuomien ja liikalihavuuden yhteyttä. Kesäkuussa paljastui, että ruokayhtiöt olivat maksaneet tutkimuksen, jossa todettiin karamellien syönnin jopa laihduttavan lapsia.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-01-15 11:20:04 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 19329
APUA! NE POMMITTAVAT MEITÄ!

http://syohyvaa.fi/wp-content/uploads/2 ... ommit2.jpg

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-01-17 11:56:07 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 19329
TV1 keskiviikkona 18.1.2017 klo 19.00 - 20.00:

Prisma: Totuus sokerista



Fiona Phillips seuraa laihduttajaryhmää, joka siirtyy vähemmän sokeria sisältävään ruokavalioon.
Paljastus: show
3/4 laihtuu. Yksi, joka korvaa karkit kaljalla, ei laihdu.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-01-18 11:05:34 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 19329
Brooklynin kaupunginosavaltuuston puheenjohtaja Eric Adams pudotti ruokavalion muutoksella 30 paunaa painostaan ja sanoo selättäneensä diabeteksensa.

Brooklyn Borough President Eric Adams drops 30 pounds, no longer diabetic

Lainaa:
"Sugar is the worst. The more you eat he more you need, it is like a drug, and now with the changes my energy level is amazing," Adams said.

"The body can heal itself. I had to give it hat opportunity, and I am so grateful to this doctors who told me that and they were right!" Adams said.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-01-23 13:59:14 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 19329
Yksi niistä strategioista, joilla sokerin ja lihavuuden/aineenvaihduntasairauksien välinen yhteys pyritään häivyttämään näkyvistä, on sokerin niputtaminen yhteen rasvan kanssa. Näin voidaan sokerin synnit panna "länsimaisen ruuan" piikkiin.

HS: Hiirikokeet kertoivat, miksi länsimainen ravinto usuttaa ahmimaan – ja miten se saataisiin loppumaan

Pilleriä parempi ratkaisu sokerin aiheuttaaman ahmimiseen olisi sokerin jättäminen syömättä, mutta tämähän ei käy Big Foodille.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-01-24 10:43:25 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 19329
Ravitsemustieteilijät ovat elintarviketeollisuuden ja erityisesti sen sokeriklusterin kumppaneita myös Australiassa. Hyvä esimerkki on professori Alan Barclay Sydneyn ylipistosta. Tämä dieetistiyhdistyksen DAA:n äänitorvena ja asiantuntijana siellä sun täällä hääräävä ravitsemutieteilijä nousi meilläkin otsikoihin tehtyään vuonna 2011 yhdessä professori Jennie Brand-Millerin kanssa kiistanalaisen tutkimuksen, jonka mukaan lihavuus korreloi käänteisesti sokerinsaantiin. Tulos uutisoitiin näyttävästi "Australian paradoksina" ja DAA vetoaa edelleen siihen puolustaessaan "tasapainoista" ruokavaliota sokereineen kaikkineen. Barclay oli sattumalta itse tuolloin tutkimuksen julkaisseen tiedejulkaisun päätoimittajana ja unohti mainita, että Coca-Cola maksoi tutkimuksen julkaisemisesta.

Marika Sboros ruotii perusteellisesti Australian ravitsemustieteilijäkellokkaiden ällistyttävät sidonnaisuudet elintarviteollisuuteen:

DAA TALKING HEADS: TIME FOR NEW CONVERSATION?

Onko siis ihme, että Australiankin ravitsemustieteilijät suosittelevat sokerista, viljasta ja siemenöljystä prosessoitua teollisuusruokaa tekevän Big Foodin etujen mukaista virallisterveellistä ruokavaliota, jonka terveellisyydestä ei ole tutkimusnäyttöä ja dissaavat vähähiilihydraattista ruokavaliota, jonka terveellisyydestä kertyy yhä enemmän näyttöä?

Liiallisesta loogisuudesta Australiankaan ravitsemustieteilijöitä ei voi syyttää. He tyrmäävät sokerittoman ja gluteenittoman ruokavalion sillä perusteella, "ettei ole järkeä sulkea pois kokonaisia ruokaryhmiä". Samanaikaisesti he kuitenkin promoavat kasvisruokavaliota ja jopa veganismia, vaikka niissä, jos missä, suljetaan pois kokonaisia - ja kaiken lisäksi hyvin ravinteikkaita - ruokaryhmiä.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-01-24 13:28:54 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 19329
Kuva

Näistä tunnistat sinulle satelevien ohjeiden joukosta Big Sodan propagandan:

-Vain kalorit ratkaisevat (ja on oma vikasi, jos olet lihava)
-Sinun pitäisi fokusoitua fyysiseen aktiviteettiin
-Perusongelma on lihavuus - ei metabolinen oireyhtymä
-Lihavuus ja krooniset sairaudet ovat monitahoisia ongelmia, joitta ei voi ratkaista yksinkertaisilla tempuilla kuten hylkäämällä sokeri

The Russells: The Four Hallmarks of Big Soda (BS) Nutritional Propaganda

Diet Doctor: The Four Characteristics of Big Soda (BS) Nutrition Propaganda

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-01-25 08:36:07 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 66684
Rasva ja sokeri yhdessä ovat oikein ongelmallisia. Suositellaan rasvan vähentämistä, vaikka voisi yksinkertaisesti jättää sen sokerin pois.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-01-25 09:37:02 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 19329
Vaikka sokerin haitallisuudesta on tulvinut ja tulvii tutkimustietoa, koululaisille ja opettajille pakkosyötetään seuraavat 9 vuottakin ruokaa, jossa voi olla sokeria jopa 10 energiaprosentin edestä:

viewtopic.php?p=2105792&sid=0418c6c014386978d99d0d8819cd768d#p2105792

Tietenkin heille syötetään myös gluteeniviljaaa, omega-6-siemenöljyä, vaihtoesteröityä margariinia ja rasvatonta maitoa (insuliini-indeksi 60, kun täysmaidon insuliini-indeksi on 24).

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-01-25 14:21:56 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 66684
Mikä on insuliini-indeksi?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-01-25 16:09:45 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-17 21:33:10
Viestit: 3384
Paikkakunta: Raw by nature
Suhdeluku, joka kertoo kuinka paljon ruoka-aine nostaa insuliinin eritystä suhteessa glukoosiin, jonka insuliini-indeksi on 100. Riippuu hiilihydraateista ja proteiinista.

https://optimisingnutrition.com/2015/03/23/most-ketogenic-diet-foods/

muoks. tarkentelin

_________________
Evoluutio ei ole väärässä. Minä voin olla.
Karnivorikaavio 1.0: https://drive.google.com/file/d/1_6AOoG ... sp=sharing
Karppauskaavio 3.0: https://drive.google.com/file/d/1K3RpIa ... sp=sharing


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-01-25 17:27:13 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 66684
Kiitos! Kas kun ei tuo ole aiemmin tullut vastaan.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-01-25 19:55:16 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-17 21:33:10
Viestit: 3384
Paikkakunta: Raw by nature
Itsekin löysin tämän vasta muutama kuukausi sitten, kun etsiskelin konsteja perusinsuliinitason alentamiseksi.

_________________
Evoluutio ei ole väärässä. Minä voin olla.
Karnivorikaavio 1.0: https://drive.google.com/file/d/1_6AOoG ... sp=sharing
Karppauskaavio 3.0: https://drive.google.com/file/d/1K3RpIa ... sp=sharing


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-01-25 22:27:11 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 19329
David Bornstein: If Sugar Is Harmless, Prove It

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-01-28 17:43:45 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2012-05-23 13:34:12
Viestit: 816
Catharsis kirjoitti:
Suhdeluku, joka kertoo kuinka paljon ruoka-aine nostaa insuliinin eritystä suhteessa glukoosiin, jonka insuliini-indeksi on 100. Riippuu hiilihydraateista ja proteiinista.

https://optimisingnutrition.com/2015/03/23/most-ketogenic-diet-foods/

muoks. tarkentelin


Mielenkiintoinen sivu!

"Part of the magic of all of these approaches is that they all manage insulin levels."

Itse päädyin joskus syömään kuten syön sen takia, että huomasin kaikkien vatsavaivoja parantavien ruokavalioiden olevan a) viljattomia b) sokerittomia , aivan riippumatta niiden muusta ideologiasta.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-01-28 19:22:23 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 66684
Lainaa:
Itse päädyin joskus syömään kuten syön sen takia, että huomasin kaikkien vatsavaivoja parantavien ruokavalioiden olevan a) viljattomia b) sokerittomia , aivan riippumatta niiden muusta ideologiasta.


Tämäkin oli mielenkiintoista! Viljat lisää mulla ainakin sokerin himoa ja viljojen tärkkelys onkin ajateltavissa sokeriksi, tavallaan.


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 61 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 4 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)