karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2019-03-22 01:17:57

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 61 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 4 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2016-12-24 13:16:31 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 17099
Sokerin lihottavuutta vähätellessään Fogelholm seisoo korrelaatioiden savijaloilla, kuten pitkälti koko hänen edustamansa Big Foodin ja tutkimushuijari Ancel Keysin Amerikassa aikanaan perustama "tieteen"ala, ravitsemus-/elintarvike"tiede".

Esimerkiksi tässä tutkimuksessa vapaa sokeri ei korreloinut painon kanssa, kun SYÖDYN ENERGIAN MÄÄRÄ OLI SAMA. Quelle surprise.

Effects of free sugars on blood pressure and lipids: a systematic review and meta-analysis of nutritional isoenergetic intervention trials

Sokerin lihottavuushan perustuu siihen, että se panee syömään enemmän, koska se ei tuota kylläisyyttä, vaan aiheuttaa nälkää. Se panee syömään enemmän myös koukuttavuutensa takia.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-12-26 13:53:01 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 17099
Pertti Mustajoen mielipidekirjoitus Helsingin Sanomissa: Lapsia on suojeltava lihomiselta.
Lainaa:
Sokerin runsas käyttö on maailmanlaajuinen ongelma ja tärkeä syy lihomiseen. Viime vuosina monessa maassa on ryhdytty suojelemaan lapsia sokerilta verotuksen avulla ja kieltämällä epäterveellisten ruokien mainostaminen. Suomessa suunta on päinvastainen.

Minun tulkintani: Mustajoen mielestä sokerin runsas käyttö on maailmanlaajuinen ongelma ja tärkeä syy lihomiseen.

Mikael Fogelholm puolestaan on sanonut, että sokerilla ei ole suoraa yhteyttä lihomiseen.

http://karppi.ninja/forum/viewtopic.php?f=30&t=67276

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-12-27 17:57:22 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 17099
https://www.dietdoctor.com/which-health ... e-research

Lainaa:
So the next time you come across a study that states that it’s all about calories, maybe you should check whether Big Soda has funded it.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-12-27 21:47:39 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 17099
Helsingin Sanomat: Suomalaiset syövät nyt vähemmän sokeria kuin ennen makeisveroa – tiedätkö, kuinka monta sokeripalaa on karkkipussissa ja suklaapatukassa?
Sokeria syödään Suomessa edelleen enemmän kuin ravintosuositukset ohjaavat.


Niin, ja suosituksissakin on ainakin puolet liikaa. Sitä ei tietenkään missään lehtijutuissa, saati Fogelholmin lausunnoissa (jollainen tästä Hesarin jutusta ihme kyllä uupui), sanota ihan selvällä suomen kielellä, että suosituksessa on kysymys YLÄRAJASTA, ettei edes VRN suosittele sokerin syömistä 10 energiaprosentin edestä. Sitähän ei todellisuudessa kenenkään ole tarpeen syödä yhdenkään kalorin vertaa. Sokerissa ei ole energian lisäksi mitään, mitä ihminen tarvitsisi, mutta se vie hampaat suusta, lihottaa ja sairastuttaa.

Hienoa joka tapauksessa, että sokerin kulutus on laskenut. Olisikohan makeisveronveron ohella vaikutusta ollut myös karppauskansanliikkeellä?

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-12-28 13:25:48 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 17099
Sokeri - ja hiilarimättö jäykistää jo lastenkin valtimot:

viewtopic.php?p=2100850&sid=e3a4e20e742cca444c33d59c5031abc8#p2100850

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-12-29 11:36:10 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-06-10 10:40:31
Viestit: 863
Yhden miehen komitea kirjoitti:
Pertti Mustajoen mielipidekirjoitus Helsingin Sanomissa: Lapsia on suojeltava lihomiselta.
Lainaa:
Sokerin runsas käyttö on maailmanlaajuinen ongelma ja tärkeä syy lihomiseen. Viime vuosina monessa maassa on ryhdytty suojelemaan lapsia sokerilta verotuksen avulla ja kieltämällä epäterveellisten ruokien mainostaminen. Suomessa suunta on päinvastainen.

Minun tulkintani: Mustajoen mielestä sokerin runsas käyttö on maailmanlaajuinen ongelma ja tärkeä syy lihomiseen.

Mikael Fogelholm puolestaan on sanonut, että sokerilla ei ole suoraa yhteyttä lihomiseen.

http://karppi.ninja/forum/viewtopic.php?f=30&t=67276


Viime vuosina monessa maassa on myös karppauksesta tullut hyväksyttävää. Suomessa suunta on päinvastainen.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-12-30 19:06:05 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 17099
Mikael Fogelholm kuuluu erääseen ILSI Europen toimikuntaan. Lainaan itseäni:

Lainaa:
Tupakkateollisuuden pelikirjaa noudattavan Big Foodin lobbausjärjestön ILSIN:n rahoittama tutkimus sanoo, että suositus sokerin käytön vähentämisestä perustuu huonoon tieteeseen.


Marion Nestle: Industry-funded study says advice to eat less sugar is based on bad science (surprise)

Kostdoktorn tarttui asiaan: Studie med kopplingar till livsmedelsindustrin bagatelliserar farorna med socker

Tämä tutkimus oli jälleen yksi osoitus siitä, että on se ravitsemustiede sokerilobbyn mädättämää

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-01-04 18:44:20 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 17099
Australialaisen taloustoimittajan asiakirjoitus:

The Sydney Morning Herald: Ditching sugar is a new year diet that might actually work. Here's why

Lainaa:
Naturally, I am unable to guarantee that giving up sugar will make you lose weight. But I can guarantee that if you are anything like me it'll make you less hungry. I ditched sugar several new year's days ago, lost weight, and never got it back.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-01-04 18:59:49 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 17099
Briteissä hammaslääketieteilijät vaativat kakku- ja keksikulttuurin juurimista työpailoilta.

BBC News: Dentists Call to End ‘Workplace Cake Culture’

Lainaa:
Dentists have criticised "workplace cake culture", saying the sharing of sweet treats in the office is contributing to health problems.
The Faculty of Dental Surgery said eating cake and biscuits at work was fuelling obesity and poor oral health.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-01-05 15:18:31 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 17099
Uutispalvelu Duodecim: Karsi sokeriset tuotteet, niin hoikistut

Duodecimin juttu, jossa "asiantuntijana" Mikael Fogelholm, sisältää asiavirheitä ja puolitotuuksia. Pari esimerkkiä.

Lainaa:
Keskimäärin aikuiset saavat ruoastaan sokeria lähes suositusten mukaan

Niin, Fogelholmin suositusten. Kuitenkin WHO:n mielestä kansojen terveyttä edistäisi suosituksen pudottaminen nykyisestä max 10E%:sta max5E%:iin.

Lainaa:
Viljavalmisteet ovat parhaita ravintokuidun lähteitä

Kasviksista saa parempia kuituja.

Lainaa:
esimerkiksi aivot tarvitsevat glukoosisokeria noin 100 grammaa vuorokaudessa.

Jos tämä olisi totta, ihmiskunta olisi kuollut sukupuuttoon kauan sitten. Todellisuudessa aivot tarvitsevat glukoosia muutaman gramman vuorokaudessa ja tarvittavan määrän maksa tekee rasvasta tai proteiinista ilman että hiilihydraatteja tarvitsisi syödä grammaakaan. Aika monet ihmiset ovat ihmiskunnan historiassa olleet vähintään vuorokauden syömättä grammaakaan hiilihydraatteja, eivätkä heidän aivonsa ole lakanneet toimimasta.

Se, aivot elimistön ollessa sokeripolttotilassa KÄYTTÄVÄT noin 100 grammaa glukoosia vuorokaudessa kun sitä on runsaasti tarjolla, ei merkitse sitä, että ne TARVITSISIVAT glukoosia tuon määrän. Elimistön ollessa rasvanpolttotilassa aivot käyttävät pääasiallisena energianlähteenään ketoaineita, ja toimivat niillä tehokkaammin kuin glukoosilla.

Aivot käyttävät glukoosin ensimmäiseksi pois kuljeksimasta suojellakseen elimistöä sokeristumiselta - ei siksi, että glukoosi olisi niille ketoneita parempi polttoaine.

Lainaa:
Myönteisesti painonhallintaan vaikuttavat puolestaan kuitupitoiset ruoat ja vähärasvaiset maitovalmisteet

Vähärasvaiset maitovalmisteet on monessa tutkimuksessa liitetty SUUREMPAAN lihomisriskiin kuin täysrasvaiset.

Lainaa:
Elimistö käyttää hyväkseen aterian sisältämät hiilihydraatit noin neljän tunnin kuluessa, jolloin tulee nälkä ja tarvitaan lisää ravintoa. Sopiva aterioiden rytmitys tukee myös normaalia insuliinin toimintaa.

Syöminen neljän tunnin välein pitää elimistön jatkuvasti postparandaalisessa tilassa ja insuliinitason korkealla, mistä ei hyvää seuraa. Paitsi lääkeyhtiöiden osakekursseille.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-01-05 22:17:09 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 17099
Lainaa:
Pelkkää sokerin saantia on kuitenkin turha tuijottaa, sillä sen suoraa yhteyttä terveysongelmiin ei ole pystytty osoittamaan tutkimuksissa. Sen sijaan tiettyjen sokeripitoisten tuotteiden ja lihavuuden välillä on havaittu yhteys.
Runsaasti sokeripitoisia juomia käyttävien on todettu olevan useammin ylipainoisia. Heillä on myös suurempi riski sairastua tyypin 2 diabetekseen.

Fogelholm voisi joskus kysäistä itseltään, että kun sokeripitoiset tuotteet on liitetty lihavuuteenja diabetekseen, niin mikähän aine niissä sokeripitoisissa tuotteissa oikein mahtaa lihottaa ja aiheuttaa diabetesta.

Sokerilimut korreloivat lihavuuteen ja diabetekseen vahvemmin kuin mikään muu. Esimerkiksi litrassa kolajuomaa on 0 grammaa rasvaa, alle gramma proteiinia ja 109 grammaa sokereita. Kun limujen litkijät kehittävät insuliiniresistenssin, saavat diabeteksen ja lihovat hullun lailla, mikähän mahtaisi olla syyllinen? Rasva? Proteiini? Vaiko kenties sokeri? Ei kai vesi sentään.

Jokaisen, pienen lapsenkin, logiikan pitäisi riittää päättelemään, että syyllinen on sokeri. Elintarviketieteen professorilta sitä ei näköjään voi edellyttää.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-01-06 22:52:07 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 17099
Toisin kuin Fogelholm, professori Robert Lustig on selväsanainen:

Sugar is the 'alcohol of the child', yet we let it dominate the breakfast ...

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-01-06 22:58:49 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 17099
Gary Taubesilla on sokerin koukuttavuudesta melko erilainen käsitys kuin Fogelholmilla.

Is sugar the world’s most popular drug

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-01-07 10:27:23 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 17099
The Guardian: How to quit sugar this year: 'It's a lifestyle change, not a diet'

Lainaa:
Replacing sugar with fat is easier than it sounds.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-01-07 14:54:40 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 17099
Big Food esiintyy monenlaisissa valekaavuissa. Esimerkiksi puljua nimeltään IFIC sponsoroivat seuraavat tahot:
Lainaa:
Abbott Nutrition
Ajinomoto North America, Inc.
American Beverage Association
American Farm Bureau Foundation for Agriculture
American Meat Science Association
Atkins Nutritionals, Inc.
Barilla Group
Bayer CropScience LP
Cargill, Incorporated
Chobani
The Coca-Cola Company
Compass Group
The Dannon Company, Inc.
Dow AgroSciences, LLC
DSM
DuPont Nutrition & Health
Ferrero USA
Florida Department of Citrus
General Mills, Inc.
Heartland Food Products Group
The Hershey Company
International Dairy Foods Association
Kellogg
Land O'Lakes, Inc.
Mars, Incorporated
McCormick & Company, Inc.
McKee Foods
Mondelēz International
Nestlé
PepsiCo
Perdue Farms
Red Bull North America
StarKist
Subway
STEMconnector®
US Pharmacopeia
Yum! Brands
Zoetis


Ei ihme, että IFIC vähättelee Taubesin uuden kirjan näyttöä sokeria vastaan. Tämä on juuri sitä tupakkateollisuuden pelikirjan mukaista toimintaa, sopan hämmentämistä, jota Big Food harjoittaa :

"The Case Against Sugar" Is a Weak One

Linkin oli Turpaduunarin tukijoukkojen fb-sivulle löytänyt Ari Kaihola.

ILSI, jonka yhteen toimikuntaan Fogelholm kuuluu, ei ole vain Big Foodin sponsoroima järjestö kuten IFIC, se on Big Foodin ihan ikioma järjestö, joka laulaa vain sen lauluja.

Ja kyllä, Atkins-patukoita ym. markkinoiva Atkins Nutritionals, Inc. kuuluu Big Foodiin.

Atkins-ruokavalion noudattaminen ei millään tavoin edellytä Atkins-patukoiden syömistä. Ne eivät ole kovin karppia.

Tyypillinen Atkins-patukka on tehty seuraavista:

Täyteaine (polydekstroosi), hydrolysoitu kollageeni, kosteudensäilyttäjä (glyseroli), soijaproteiini, makeutusaineet (maltitoli, xylitoli, sukraloosi), palmuöljy, kaakaomassa, maitoproteiini, vähärasvainen kaakao, kaakaovoi, riisijauho, emulgointiaine (soijalesitiini), rasvaton maitojauhe, aromit, maitorasva, suola, ohramallasuute. Voi sisältää vehnää, maapähkinöitä, pähkinöitä, siemeniä.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-01-08 11:00:06 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 17099
Kuva

Ruotsissa sokeriveroa vaadittiin jo vuonna 1950. Toistaiseksi elintarviketeollisuus on onnistunut sen torjumaan niin siellä kuin meilläkin.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-01-08 19:49:04 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 17099
"Ihah höpöä", sanoo Fogelholm ja yrittää vähätellä Ann Fernholmin asiantuntemusta: "ei ole mikään ravitsemusasiantuntija." Tällaisella argumentoinnilla Fogelholm osoittaa vain olevansa asia-argumentteja vailla. Jos minulta kysytään - ja varmuuden vuoksi kysyn itse itseltäni - niin sokerin terveysvaikutuksia vuosikaudet tutkinut molekyylibiologian tohtori Fernholm on monta kertaluokkaa Fogelhölmöä parempi asiantuntija sen suhteen mitä sokerin syöminen elistöllemme tekee. Ja mitä itse asiaan tulee, niin kyllähän sokerin aiheuttamat kansantaloudelliset menetykset ovat valtavan paljon suuremmat kuin tupakan. Suomalaisista kai enää noin 17 prosenttia tupakoi. Sekä tupakkaa että sokeria on muuten kynsin hampain puolustanut elintarviketeollisuuden härski ravitsemustieteen sopan sekoittamisjärjestö ILSI, johon Fogelholmilla on sidonnaisuus jopa ihan suoraan suoraan eikä vain Coca-Colan kautta.

https://mobile.twitter.com/MikaelFogelh ... 0090609665

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-01-09 21:52:37 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 17099
Robert Lustigin mielipidekirjoitus The Guardianissa: Sugar Is the ‘Alcohol of the Child’, Yet We Let It Dominate the Breakfast Table

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-01-12 08:38:32 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 3426
Fogelholm kertoo taas sokerista, nyt YLE::llä
Varo aamupalan sokeripommeja – tumma leipäkin voi sisältää lähes limsan verran sokeria
Lainaa:
Aamu- ja välipalatuotteiden sokerimäärät voivat olla yllättävän korkeita. Ruisleipien sokeripitoisuuksissa on isoja eroja, ja muroissa voi olla sokeria jopa limonadia enemmän.

Ruisleipä maistuu suomalaisille. Sen huomaa, kun katsoo marketin pitkää leipähyllyä, josta löytyy tummia leipiä joka lähtöön ja makuun.

Ruisleivissä on runsaasti terveellisiä kuituja, mutta niiden sokeripitoisuuksissa on isoja eroja. Vaihteluväli on alle prosentista jopa noin kymmeneen prosenttiin.

– Jos kaikki ruisleipä, mitä ihmiset syövät, sisältäisi kymmenen prosenttia lisättyä sokeria, siitä tulisi päivässä noin 10-15 grammaa sokeria. Se olisi tietysti lisä siihen sokerin kokonaismäärään, jota pitäsi vähentää, sanoo Helsingin yliopiston ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm.

Ruisleivissä on enimmäkseen luontaista sokeria

Fogelholmin mukaan ruisleipä on kuitenkin kokonaisuutena terveellinen tuote ja hyvä hiilihydraatin lähde, vaikka siinä olisi ylimääräistä sokeria.

– Ruisleivässä on paljon vitamiineja ja kivennäisaineita. Lisäksi kuidut ja entsyymit edesauttavat suoliston toimintaa ja sitä kautta ihmisen terveyttä.

Suurimmassa osassa ruisleivistä on vain luontaista sokeria. Lisättyä sokeria on lähinnä tummissa leivissä, joiden valmistuksessa on käytetty siirappia.

Yllättävää on kuitenkin se, että joidenkin tummien leipien sokeripitoisuus lähentelee jopa limonadin ja maustetun jogurtin sokeripitoisuutta.

Fogelholm pitää maustamatonta jogurttia sokeroitua parempana vaihtoehtona. Samalla hän kuitenkin huomauttaa, että maustetuissa jogurteissa on myös paljon hyviä ravintoaineita jäljellä, vaikka lisätty sokeri heikentää niiden ravintoarvoa.

Ravitsemustieteilijä kehottaa aloittamaan sokerin vähentämisen ensisijaisesti virvoitusjuomista, makeisista ja leivonnaisista, joista kertyy paljon helpommin suuria määriä lisättyä sokeria kuin leivästä tai jogurtista.

Lisäksi osa maustettujen jogurttien ja leipien sokereista on luontaista sokeria, joka ei ole yhtä haitallista kuin erikseen lisätty.

– Lisätty sokeri heikentää ruuan ravintoarvoa. Se tuo energiaa, mutta ei vitamiineja ja kivennäisaineita. Lisätty sokeri pystyy hyvin nopeasti nostamaan elimistön sokeriarvoja paljon korkeammaksi kuin luontainen sokeri, joka käyttäytyy ruuansulatuksessa maltillisemmin.

Lasten murot pahoja sokeripommeja

Aamiaispöydän pahimmat sokeripommit löytyvät Fogelholmin mukaan muro- ja myslihyllystä.
– Sieltä löytyy sellaisia pommeja, että ei ole tosikaan. Ne pitäisi minun mielestäni tarjota perunalastujen kanssa samassa osastossa mieluummin kuin aamiaismuroina. Kyllä äitien ja isien kannattaisi lukea tuoteselosteet tarkkaan ennen kuin ostavat kullannupuille aamiaismurot.

Muroissa ja mysleissä on myös vähäsokerisia vaihtoehtoja, mutta monien tuotteiden sokeripitoisuus vaihtelee noin 20-30 prosentin välillä.

Etenkin lapsille valmistetaan hyvin makeita muroja, joissa voi olla jopa kolminkertainen määrä sokeria limonadiin verrattuna.


_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-01-12 11:12:32 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 17099
Ei hyvää päivää..

Lainaa:
Tummien leipien luontaiset ja mahdolliset lisätyt sokerit voivat nostaa leivän sokeripitoisuuden liki limonadin tasolle.


Lainaa:
Tumma leipä on kuitenkin edelleen terveellinen vaihtoehto, asiantuntija [Fogelholm] muistuttaa.


-Ruisleipä on tästä [tolkuttomasta sokeripitoisuudestaan] huolimatta kokonaisuutena terveellinen tuote sen sisältämien vitamiinien ja kivennäisaineiden vuoksi, Fogelholm selittää.

Todellisuudessa ruisleipä ei ole mikään kehuttava vitamiinien ja kivennäisaineiden lähde.

En syö!

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 61 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 4 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)