Andreas Eenfeldt kertoo odottavansa suurella mielenkiinnolla
Carb Loaded - dokumentin tekijöiltä ensi vuonna tulossa olevaa dokumenttia
Allergic - The New Epidemy.
Eenfeldt toteaa, että monet oikeaan ruokaan fokusoituvalle vähähiilihydraattiselle tai paleoruokavaliolle siirtyneet ovat raportoineet allergiaoireiden vähenemisestä. Hänen oma keskivaikea siitepölyallergiansakin oireilee nykyisin harvoin.
Tutkimusnäyttö on epätasaista, mutta Eenfeldt pitää mahdollisena, että allergioiden valtava lisääntyminen länsimaissa on aiheutunut monityydyttymättömien
omega-6-rasvahappojen kasvaneesta saannista teollisesti valmistetuissa ruuissa, margariineissa ja siemenöljyissä. Nuo rasvahapot voivat helposti muuttua elimistössä
inflammaatiota edistäviksi aineiksiMinäkin olen käytännöllisesti katsoen täydellisesti vapautunut esikarppausajan siitepölyallergiastani. Merkittävin omega-6-rasvahappojen lähde nykyisessä ruokavaliossani ovat pähkinät, joita ei kuitenkaan tule syötyä tolkuttomia määriä.
Millaisia kokemuksia sinulla on ruokavalion vaikutuksista allergiaoireisiin?