karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2020-10-19 23:12:00

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 715 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 116 17 18 19 2036 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2017-05-23 17:16:14 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 74727
Lainaa:
Conclusions
Dietary fat guidelines have prevailed for almost 40 years. The evidence base at the time of their introduction has been examined for the first time and found lacking. Evidence currently available provides no additional support. Public health opinion differed when the guidelines were introduced. Opposition to the guidelines is becoming more strident. Substantial increases in diet-related illness over the past four decades, particularly obesity and type 2 diabetes, indicate that a review of dietary advice is warranted.


Tuon kun sais suomeksi? Kiitos! Välillä enkku aukee, mutta sit tulee tekstinpätkä, jossa muutama outo sana ja asiasisältökin vaikeempi, ehkäpä, ei voi tietää.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg

Karppaustyyli likikarnivori, tiukka keto nykyään.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-05-23 19:15:28 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-17 21:33:10
Viestit: 4001
Paikkakunta: Raw by nature
Google-kääntäjäkin kääntää ihan ymmärrettävästi:

johtopäätökset
Ravintoaineiden rasvaohjeet ovat vallinneet lähes 40 vuotta. Todistusaineiston käyttöönottohetkellä on tutkittu ensimmäistä kertaa ja todettu puutteelliseksi. Tällä hetkellä saatavilla olevat todisteet eivät anna ylimääräistä tukea. Kansanterveysnäkemys erosi suuntaviivojen käyttöönoton yhteydessä. Suuntaviivojen vastustaminen on kiristynyt. Ruokavalioon liittyvien sairauksien huomattava lisääntyminen neljän viime vuosikymmenen aikana, erityisesti lihavuus ja tyypin 2 diabetes, osoittavat, että ravitsemusneuvonnan tarkistaminen on perusteltua.

_________________
Evoluutio ei ole väärässä. Minä voin olla.
Karnivorikaavio: https://drive.google.com/file/d/15CeXLv ... sp=sharing
Karppauskaavio: https://drive.google.com/file/d/1K3RpIa ... sp=sharing


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-05-24 10:32:49 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 22142
Pikakäännös:

Lainaa:
Tulokset
[Ensimmäiset suositukset laatineen McGovernin] Komitean käytettävissä ollut RCT- näyttö (satunnaistetut kontrolloidut kokeelliset tutkimukset) ja PC-näyttö (etenevät kohorttitutkimukset) ei tukenut laadittuja suosituksia. Tällä hetkellä olemassa oleva RCT- ja PC-näyttö ei tue niitä myöskään. Kaiken lisäksi näytön laatu on niin heikko, ettei siihen voisi luottaa, vaikka se tukisikin suosituksia.

Johtopäätökset
Ravitsemussuositukset ovat olleet voimassa lähes 40 vuotta. Ensimmäisiä suosituksia laadittaessa käytettävissä ollut tutkimusnäyttö on nyt arvioitu ensimmäistä kertaa ja havaittu puutteelliseksi. Myöhemmin tehdyistä tutkimuksista ei löydy niille lisätukea. Siitä mikä on terveellistä ei vallinnut yksimielisyyttä suosituksia lanseerattaessa. Ohjeiden vastustus on sittemmin voimistunut. Ruokavalioon liittyvien sairauksien, erityisesti lihavuuden ja diabeteksen, voimakas yleistyminen osoittaa että ravitsemussuosituksia olisi tarkistettava.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-05-24 10:50:26 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 74727
Ehkkä olisi luovuttava massoille suunnatuista suosituksista ja siirryttävä yksilöllisiin?

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg

Karppaustyyli likikarnivori, tiukka keto nykyään.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-05-24 14:05:56 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 43861
Paikkakunta: AlwaysComingHome
^^ että saataisiin lääkitystä lisättyä vielä enemmän?

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-05-24 16:40:27 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 22142



Näin se Fogelholmin ja Schwabin raamattu, Amerikan maatalousministeriön FDA:n ravitsemusohjeet amerikkalaisille, DGA, 70-luvulla syntyi. Sen käskyistä ei suinkaan vallinnut konsensusta silloin ja vielä vähemmän niistä vallitsee konsensus nyt. Ne eivät perustuneet silloiseen tutkimusnäyttöön, eikä niitä tue myöhempi tutkimusnäyttö, kuten Zoe Harcombe on osoittanut.

McGovernin komitean ravitsemusohjeet kirjoitti nuori vegaani työmarkknatoimittaja Nick Mottern, jolla ei ollut lääketieteellistä koulutusta. Mottern on myöhemmin BBC:n ohjelmassa The men who made us fat kertonut, että ohjeisiin vaikutti voimakkaasti elintarviketeollisuuden sokeriklusterin lobbaus.

Lähtökohtana olivat kaikkien tutkimushuijareiden isän, Suomen Aakatemian kunniajäsenen Ancel Keysin vedätystutkimukset, jotka oli suunniteltu leimaamaan eläinrasva sydäntaudin pahikseksi.

Eläinrasvaa vastaan ei ollut muuta näyttöä kuin jokin alkeellinen epidemiologinen vedätys. Näyttö oli jälkeenpäin tarkasteltuna naurettavaa. Mutta seuraukset eivät naurata: mljoonien ihmisten elämä pilalla lihavuus-, diabetes- ynnä muiden aineenvaihdunnalisten/inflammatioon liittyvien kansantautiepidemioiden takia. Entä se sydäntauti? Se kukoistaa edelleen.

Fat Emperor:
Lainaa:
I refer primarily to the "diet-heart" hypothesis, which proposed that dietary Saturated Fat elevated Blood Cholesterol, and the latter drove heart disease mortality like nothing else. The evidence at the time was loose correlation, certainly not causation, and seems almost laughably naïve in retrospect.  However, the tenaciousness of this flawed hypothesis has turned out to be no laughing matter, condemning millions to the misery of Obesity, Type II Diabetes and an extraordinary range of Inflammatory diseases. The factors that conspired to perpetuate the flawed hypotheses were many:  academic and research community hubris, political forces, economic imperatives, profiteering from the Food and Pharmaceutical Industries, and the groupthink psychologythat underpins the worsening "Diabesity" epidemic.

Jos ja kun amerikkalaiset suositukset eivät perustu tieteelliseen näyttöön, on tilanne sama niistä kopsattujen VRN:n suositusten osalta.

Niin ja ruotsalaisten SLV:n suositusten osalta:

http://annikadahlqvist.com/2017/05/24/s ... sbaserade/

http://www.kostdoktorn.se/kostraden-for ... plig-grund

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-05-24 19:12:31 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 22142
KABC:n päivän huippu-uutinen:

Animal fat is back in the kitchen for health and taste

Lainaa:
With little success from a low-fat diet, health experts are now revisiting the benefits of fat. Not just any fat, but saturated fat.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-05-25 08:52:09 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 22142
Tutkimus: SFA:n korvaaminen PUFA:lla ei siis pienennä sydänriskiä:

http://karppaus.info/forum/viewtopic.ph ... 9#p2127669

Mutta, kuten kardiologi Blair O'neill twiittasi, sen korvaaminen hiilareilla aiheuttaa diabetesta, joka nostaa sydänriskiä.

https://twitter.com/boneill2012/status/ ... 2769265665

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-05-25 09:09:15 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 22142
Vähäsuolainen ruokavalio lihottaa. Sen tiesivät jo antiikin roomalaiset.

James DiNicolantonio: The Mineral Deficiency That's Making You Gain Weight

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-05-29 10:18:01 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 22142
Ravitsemus- ja elintarviketiede on Ancet Keysin ajoista saakka pitkälti nojannut korrelaatioihin. Suositukset ovat sen mukaisia.

Kuva

kuvalähde: Academia Obscura

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-05-29 18:54:22 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 22142
Kuva
kuvalähde

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-05-30 05:13:33 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 74727
Unohda eksoottiset superruuat, muista ruisleipä – Nämä kuusi kotimaista ruokaa ovat terveysvaikutuksiltaan ylitse muiden
”Pohjoismaisesta ruokavaliosta löytyy lähes samat tuotteet kuin terveellisenä pidetystä Välimeren ruokavaliosta”, huomauttaa ravitsemustieteen professori Marjukka Kolehmainen.

Paljastus: show
Laitoin kokonaan, kun joillekin ois jäänyt maksumuurin taakse.
Teemu Leminen HS
Julkaistu: 29.5. 11:41
HALUAISITKO saada syömästäsi ruuasta myös terveysvaikutuksia?

Unohda gojimarjat, spirulina, maca-jauhe ja chiansiemenet. Suomessa on syöty superruokaa jo pitkään.

”Pohjoismaisesta ruokavaliosta löytyy lähes samat tuotteet kuin terveellisenä pidetystä Välimeren ruokavaliosta, mutta meille tuttuina tuotteina”, huomauttaa ravitsemustieteen professori Marjukka Kolehmainen Itä-Suomen yliopistosta.

Mutta kuusi kaikille suomalaisille tuttua ruokaa nousee terveysvaikutuksissaan yli muiden. Nyt Kolehmainen kertoo, miksi niitä kannattaa syödä.

1. Ruisleipä pitää verensokerin aisoissa

”Ruis on meidän perinteinen superfoodimme. Olemme oppineet syömään ruisleivän täysjyväisenä, joten se on ravintoaineiden lähteenä monipuolisempi kuin vehnäleipä. Rukiissa on runsaasti esimerkiksi B-ryhmän vitamiineja, kuitua ja rautaa”, sanoo Kolehmainen.

Ruisleipä pitää yllä hyvää verensokeritasapainoa. Se tarkoittaa, että kun ruisleipää syö, päivittäiset aterioiden jälkeiset verensokeritason vaihtelut pysyvät maltillisina, mikä puolestaan auttaa pitämään vireystasoa hyvänä.

Ruisleipä vähentää myös matala-asteista tulehdusta. Matala-asteinen tulehdus eli inflammaatio puolestaan liittyy Kolehmaisen mukaan erityisesti keskivartalolihavuuteen ja selittää osaltaan sitä, miksi ylipaino on riskitekijä kroonisille sairauksille, kuten kakkostyypin diabetekselle ja sydän- ja verisuonitaudeille.

”Kun kehoon kertyy ylenmäärin rasvaa, se päätyy lopulta myös muualle kuin rasvakudokseen, kuten lihaksiin ja maksaan. Elimistö menee fysiologiseen stressitilaan, jolloin rasvakudos alkaa tuottaa tulehduksellisia tekijöitä.”

Kolehmainen suosittelee erityisesti hapatettua ruisleipää.

”Hapatuksen ansiosta keho saa enemmän irti rukiin sisältämistä vitamiineista, kivennäisaineista ja bioaktiivisista yhdisteistä, kuten polyfenoleista ja antioksidanteista.”

Monet eksoottisetkin hapatetut ruuat, kuten korealainen kimchi ja kefiiri-maitojuoma, ovat olleet suosittuja jo muutaman vuoden ajan.

2. Trendikäs kaura auttaa alentamaan kolesterolia

Moni meistä aloittaa päivänsä kaurapuurolla. Se likimain hellii elimistöä.

Kaurassa on paljon vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten rautaa, magnesiumia, seleeniä ja sinkkiä. Lisäksi siinä on polyfenoleita ja antioksidantteja.

Yksi tärkeimmistä kauran ominaisuuksista on sen sisältämä beetaglukaani, joka tutkimusten mukaan sitoo itseensä ruuansulatuselimistöstä muun muassa kolesterolia ja sappihappoja sekä vaikuttaa niiden imeytymiseen.

Kauran hyödyt on huomattu myös elintarviketeollisuudessa. Perinteisten kaurahiutaleiden ja -leipien rinnalle on tullut esimerkiksi kaurapuuteria ja nyhtökauraa.

”Kaura nousee koko ajan eri muodoissa”, sanoo Kolehmainen.

3. Suomalaismustikoilla on supervoimia

Kotimaiset metsä- ja puutarhamarjat ovat Kolehmaisen mukaan kaikki terveellisiä, mutta mustikan ominaisuudet ovat vertaansa vailla.

Suomen kesä on valoisa, mikä lisää bioaktiivisten yhdisteiden, kuten polyfenolien ja antioksidanttien, määrää kotimaisissa metsämustikoissa. Ne ovat osa kasvin omaa puolustusjärjestelmää, mutta niillä on myös terveysvaikutuksia. Polyfenolien on osoitettu ehkäisevän tulehduksia ja bakteerien kasvua.

Metsämustikka on superruokaa verrattuna pensasmustikkaan, sillä fenolisten yhdisteiden pitoisuus on suurempi. Siitä kertoo jo metsämustikan tumma väri. Se on tumma myös sisältä, kun pensasmustikat voivat olla sisältä vaaleampia.

”Mustikalla on edullinen vaikutus verensokeriaineenvaihduntaan ja se vähentää matala-asteista tulehdusta. Lisäksi se on monipuolinen vitamiinien, kivennäisaineiden ja kuidun lähde. Ja jos mustikat poimii itse metsästä, saa vielä liikuntaakin”, sanoo Kolehmainen.

4. Kala alentaa verenpainetta

Rasvaisten kalojen, kuten lohen, rasvahapot tekevät elimistölle hyvää. Kolehmainen suosittelee syömään kalaa kaksi kolme kertaa viikossa eri kalalajeja vaihdellen.

”Kalan rasvassa on runsaasti N-3-sarjan rasvahappoja ja D-vitamiinia, joilla on useita hyvinvointia ylläpitäviä vaikutuksia, mutta myös vähärasvaisessa järvikalassa on hyviä ja terveyttä edistäviä ominaisuuksia”, Kolehmainen muistuttaa.

”Kalan syöminen pitää yllä hyvää verensokeriaineenvaihduntaa, alentaa verenpainetta ja matala-asteista tulehdusta sekä vähentää sairastumista sydän- ja verisuonisairauksiin.”

Kalan syönti vähentää joidenkin tutkimusten mukaan sydän- ja verisuonitautikuolemia. On myös tutkimustietoa, jonka mukaan kalan syönti vähentää aivoinfarktin riskiä ja vaikuttaa muutenkin aivojen terveyteen.

5. Rypsiöljy on hyväksi iholle

Välimeren ruokavaliossa suositaan oliiviöljyä, mutta tuttu kotimainen rypsiöljy on vähintään yhtä hyvä, jollei parempikin valinta.

”Rypsiöljyn rasvahappokoostumus on monipuolisempi kuin oliiviöljyssä, ja se sisältää elimistölle välttämättömiä rasvahappoja. Lisäksi rypsiöljyn maku on neutraali, joten se sopii moniin ruokiin.”

Kolehmaisen mukaan rypsiöljyn sisältämät rasvahapot parantavat rasva-aineenvaihduntaa, vahvistavat osaltaan elimistön puolustusmekanismeja, edesauttavat hyvää verensokeriaineenvaihduntaa ja vaikuttavat suotuisasti myös ihon ja limakalvojen hyvinvointiin.

”Atooppinen tai hilseilevä iho kaipaa usein tyydyttymättömiä rasvahappoja.”

6. Hapanmaitotuotteet auttavat vatsaa

Kotimaisiin superruokiin voi Kolehmaisen mukaan laskea myös vähärasvaiset maitotuotteet. On olemassa jonkin verran tutkimusnäyttöä siitä, että hapanmaitotuotteet, esimerkiksi piimä, vähäsokerinen jogurtti tai rahka, edistävät terveyteen edullisesti vaikuttavien suolistobakteerien määrää ja ylläpitävät sitä kautta myös hyvinvointia edistävää aineenvaihduntaa.

Maito sisältää myös bioaktiivisia peptidejä, jotka voivat laskea verenpainetta.

Maito on Kolehmaisen mukaan tärkeä proteiinin ja kalsiumin lähde.

”Kalsium pitää yllä luuston terveyttä. Maito on suomalaisille myös tärkeä D-vitamiinin lähde.”
Näillä kotimaisilla ruoka-aineilla voi korvata kalliit superfoodit 20.2.2014 2:00

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg

Karppaustyyli likikarnivori, tiukka keto nykyään.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-05-30 05:52:23 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2007-11-01 15:25:41
Viestit: 578
Tuon tekstin lopussa oli päivämäärävuodelta 2014.. ei ole tainnut mitään uuttatietoa tuon vuoden jälkeen tulla kun pitää vanhoja uutisia kierrättää. Toinen mikä mua aina ihmetyttää, että kun meillä täällä ollaan aina ja joka asiassa niin hirveen hyviä ja tietäviä, niin miten ihmeessä me kuitenkin kansakuntana ollaan sairaita (lähes jokaisella yli nelikymppisellä on jotain vaivaa tai sairautta jonka voi luokitella kansansairaudeksi) ja meillä niin monessa muussakin asiassa menee (mm kansantalous, politiikka) jossainmäärin pyllylleen asiat..oliskos tää yletön itsekehu vähän naurettavaa jopa (joskus kyllä sanottiin että omakehu haisee -
Pahalle :lol: ) Mutta kai se menee niin että kukas kissan hännän nostaa jollei kissa itse.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-05-30 06:30:46 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 74727
Enpäs huomannutkaan päivämäärää, mutta tuohan vaan osoittaa ettei mantra ole muuttunut.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg

Karppaustyyli likikarnivori, tiukka keto nykyään.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-05-30 06:47:06 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 43861
Paikkakunta: AlwaysComingHome
^^ Jotenkin se kaikkein surullisin asia tässä on, että ne "superruoat" voi todellakin korvata kotimaisilla ja voida hyvin.
Lista on vaan ihan toisen lainen.

1. VOI
2. Kotoisten luomukanojen keltuaiset
3. Luomuliha suoraan tuottajalta, rasvoineen päivineen
4. Keväisin muutama lehti pihalta tai lähimetsiköstä, syksyllä sieltä saa marjojakin saman verran.
5. Keskimäärin maailman paras vesi, kuplilla ja ilman
6. Kotimaiset juurekset vuodenajan mukaan: sipuli maustaa kivasti melkein koko vuoden. Ja porkkana puolet vuodesta :)

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-05-30 12:57:07 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-06-10 10:40:31
Viestit: 1154
Tämä Leminenhän on joku "tuottaja", ei siis edes journalisti. Ilmeisesti tuollainen tuottaja ottaa valmista materiaalia ja editoi sitä hieman, jotta se saadaan sopivaan muotoon.

Elsin listalle oma vaihtoehtoni. Tarkoituksella jätin ylimääräiset luomuilut ulos, koska suurelle osalle kansasta luomu on liian kallista ja mahdollinen hyöty luultavasti aika pieni.

1. Kananmuna - koska se on maailman paras ruoka. Se on erittäin terveellistä, halpaa, helppoa ja maukasta.
2. Sienet (ja marjat) - näitä on metsäinen maa pullollaan. Käy hakemassa omasi.
3. Naudanliha - suomalainen naudanliha on (osittain) laiduntavaa maitokarjaa, joten se on sekä terveellistä että ekologista verrattuna lihakarjaan.
4. (Hapan)maitotuotteet - laadukasta ja terveellistä, ainakin rasvoineen nautittuna.
5. Kala - metsien lisäksi Suomessa on järviä ja mertakin. Toki loogisesti me sitten syömme siikaa USA:sta ja Kanadasta, kampelaa Hollannista, kuhaa Virosta ja lohikaloja ja turskaa Ruotsista ja Norjasta.
6. Kaura - annetaan tämä virallisterveilijöille lohdutuksena. Se on kuitenkin gluteeniviljoja parempi vaihtoehto.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-05-30 14:21:35 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 22142
Tuossa Marjukka Kolehmaisen haastettelussa tämän päivän Hesarissa tiivistyivät monet suomalaisen virallisterveellisen ravitsemusopin hulluudet. Ruisleivän markkinoiminen verensokerin tasaajana on suoranainen rikos. Toivottavasti kukaan diabeetikko ei ole erehtynyt uskomaan.

"Itämeren ruokavalio" kehitettiin rukiin ja rypsin markkinoinnin apuvälineeksi Kuopiossa uusitupalaisten hermostuttua siitä, että lehdissä kehuttiin Välimeren ruokavaliota terveelliseksi. Välimeren ruokavaliohan ei tunne ruista, eikä juuri muutakaan kokojyvää, eikä rypsiöljyä, eikä rypsiöljystä tehtyä margariinia. Rahoitus tähän markkinointiprojektiin ja sen tueksi tehtyyn vedätystutkimukseen, jossa "Itämeren ruokavaliota" verrattiin oikein epäterveelliseksi laadittuun "tavalliseen ruokavalioon" huijattiin Pohjoismaisen ministerineuvoston alaiselta NordForskilta.

Jossain vaiheessa huomattiin ryhtyä puhumaan "Itämeren ruokavalion" asemasta "pohjoismaisesta ruokavaliosta". Muuten sanoma on todellakin pysynyt muuttumattomana. Mitä sitä uusia juttuja tekemään, kun voi kierrättää vanhoja.

Näillä kotimaisilla ruoka-aineilla voi korvata kalliit superfoodit (HS 20.2. 2014)

Unohda eksoottiset superruuat, muista ruisleipä – Nämä kuusi kotimaista ruokaa ovat terveysvaikutuksiltaan ylitse muiden (HS 29.5. 2017)


Suurimmat valheet Kolehmaisen haastattelussa:

"Pohjoismaisesta ruokavaliosta löytyvät lähes samat tuotteet kuin terveellisenä pidetystä Välimeren ruokavaliosta.."

"Ruisleivän syönti pitää yllä hyvää verensokeritasapainoa".

"Ruisleipä vähentää myös matala-asteista tulehdusta".

"Rypsiöljyn rasvahapot ...vahvistavat osaltaan elimistön puolustusmekanismeja"

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-05-31 17:31:37 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-10-14 21:57:51
Viestit: 875
Paikkakunta: Rannikko
Lainaa:
"Ruisleipä vähentää myös matala-asteista tulehdusta".

"Rypsiöljyn rasvahapot ...vahvistavat osaltaan elimistön puolustusmekanismeja"


Mihinkä perustuu tuo tulehduksen aleneminen? Verrattuna taas valkoiseen leipään?

Eikös nimenomaa se LDL:n alentaminen vähentänyt elimistön puolustuskykyä? Siitähän on itse Ancel-sedän tutkimusnäyttöä. Harmi vain, kun se hukkui pitkäksi aikaa. (No ei se nyt ihan suoraan puolustuskykyä mitannut, mutta kuolleisuuden lisääntyminen viittaisi siihen.)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-06-01 07:54:50 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 22142
Suomeksi: Ruisleipä lisää matala-asteista tulehdusta vähemmän kuin vaalea vehnäleipä. Kuopioksi: "Ruisleipä vähentää matala-asteista tulehdusta".

Suomeksi: Rypsiöljy heikentää immuunipuolustusta vähemmän kuin auringonkukkaöljy. Kuopioksi: "Rypsiöljy vahvistaa immuunipuolustusta".

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-06-01 08:44:20 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 43861
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Itse asiassa ruisleipä saattaa hyvinkin lisätä hiljaista tulehdusta ENEMMÄN kuin valkoinen perinteinen vehnäleipä.
Vaikeaa sanoa voittaisiko se edes mäkkärin sämpylää. Sokerin - ehkä. Ja limpparit.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 715 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 116 17 18 19 2036 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot] ja 4 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)