Nutrition Coalition kertoo selkeästi mitä Amerikan virallisille ravitsemussuosituksille on olisi tehtävä, jotta ne perustuisivat tieteelle:
Here Are 11 Evidence Based Reforms That Will Help Get Our Health Back on Track 1. Aivan ensimmäiseksi on toteutettava tiedotuskampanja, jolla kerrottaisiin kansalle, ettei vähärasvaista ruokavaliota enää virallisesti suositella. Vuonna 2015 DGA kaikessa hiljaisuudessa poisti suosituksistaan ylärajan rasvan kokonaissaannille myöntäen, että
vähärasvainen ruokavalio liittyy dyslipidemiaan - eli aiheuttaa sydäntautia. Tästä tärkeästä muutoksesta on kuitenkin oltu hiljaa kuin susi kukassa.
2. On nostettava tyydyttyneiden rasvojen saannin ylärajaa tai poistettava se kokonaan. Ainakin
14 meta-analyysiä ja systemaattista tutkimuskatsausta osoittaa, etteivät tyydyttyneet rasvat liity sydäntautiin ja/tai että niillä ei ole vaikutusta sydänkuolleisuuteen. Tyydyttyneitä rasvoja on monissa ravinteikkaissa luonnollisissa prosessoimattomissa ruuissa, kuten lihassa ja meijerituotteissa.
3. On tarjottava vähähiilihydraattista ruokavaliota hyväksyttynä vaihtoehtona kroonisten sairauksien ehkäisemiseksi. Suositukset valmistellut asiantuntijatoimikunta ei koskaan käynyt systemaattisesti läpi nyt jo
yli 70 kliinistä tutkimusta - yhteensä tuhansia ihmisiä käsittäneitä ja jopa kahden vuoden mittaisia - joissa ei tullut esille mitään haitallisia sivuvaikutuksia. Nämä tutkimukset osoittavat vähähiilihydraattisen ruokavalion tehokkaaksi ja turvalliseksi keinoksi taistella lihavuutta, diabetesta ja sydäntautia vastaan.
4. On tarjottava mielekäs valikoima ruokavalioita. Vaikka DGA nyt suosittelee kolmea erilaista ruokavaliota - "amerikkalaistyylistä", välimerellistä ja kasvisruokavaliota - suositukset ovat kuitenkin
" yksi ruokavalio sopii kaikille" -periaatteen mukaiset, eivätkä kata kaikkien ryhmien iän, perintötekijäin, sukupuolen, rodun ja terveydentilan mukaan vaihtelevia tarpeita.
5. On laadittava sellaiset DGA:n suositusruokavaliot, joissa tarpeelliset ravinteet saadaan kokonaisista ruuista, ei raffinoidusta viljasta, johon on keinotekoisesti lisätty ravinteita. DGA:n oman raportin mukaan sen nykyisin suosittelemat ruokavaliot eivät sisällä riittävästi
kaliumia, D-vitamiinia, E-vitamiinia ja koliinia. Lisäksi DGA:n ruokavaliot edellyttävät riittävän ravinteiden saannin turvaamiseksi keinotekoisesti ravinteilla rikastutettujen viljatuotteiden nauttimista päivittäin 3-5 annoksen edestä. Niissä on runsaasti raffinoituja hiilihydraatteja eivätkä ne ole kyseisten ravinteiden luonnollisia lähteitä.
6. On lakattava neuvomasta amerikkalaisia laihduttamaan aerobisella liikunnalla. Kaikkein
kattavin katsaus liikunnan vaikutuksia koskeneisiin tutkimuksiin, jonka laati vuonna 2008 US Department of Health and Human Services ja johon DGA itse viittaa, osoittaa ettei aerobisesta liikunnasta ole apua painonpudotuksessa ja että se auttaa vain marginaalisesti painon ylläpitämisessä.
7. On lakattava suosittelemasta, että "mitä vähemmän suolaa, sen parempi". Kolme arvovaltaisessa tieteellisessä julkaisussa julkaistua vertaisarvioitua tutkimusta sekä
Institute of Medicinen vuoden 2013 raportti osoittavat, että natriumin saannille pitäisi suosituksissa olla myös alaraja. Liian vähäinen suolan saanti aiheuttaa sv-tautikuoleman vaaran.
8. On lakattava kertomasta kansalle, ettei terveellisen painon saavuttaminen ja ylläpitäminen edellytä kuin "sopivan kalorimäärän valitsemista". "Kalori on kalori" -malli - jonka mukaan lihavat ovat lihavia siksi että he syövät liikaa ja liikkuvat liian vähän - yksinkertaistaa ongelmaa liiaksi. Insuliini ja muut hormonit vaikuttavat painoon myös.
9. On lakattava suosittelemasta kasviöljyjä terveellisinä. Isot julkisesti rahoitetut
yli 50 000 ihmistä kattaneet kontrolloidut kokeelliset tutkimukset ovat osoittaneet, ettei tyydyttyneiden rasvojen korvaaminen monityydyttämättömillä kasvirasvoilla kuten soijaöljyllä ja maissiöljyllä (poikkeuksena oliiviöljy) vähennä sv-tautikuolleisuutta vaan on varsin monissa kokeellisissa tutkimuksissa lisännyt kuolleisuutta syöpään ja itsemurhiin.
10. On suositeltava täysrasvaista lihaa ja maitoa laihan lihan ja rasvattoman tai vähärasvaisen maidon asemasta. Ei ole mitään kokeellista näyttöä siitä, että laiha liha tai rasvaton maito olisivat näiden ruoka-aineiden luonnollisia versioita terveellisempiä. Ei ole myöskään mitään vankkaa kokeellista näyttöä siitä, että punainen tai prosessoitu liha olisvati haitallista.
11 On lakattava esittämästä suosituksia, jotka pohjautuvat vain heikkoon epidemiologiseen tutkimusnäyttöön samalla kun jätetään huomiotta relevantti kokeellinen tutkimusnäyttö. Suositusten tulee perustua kattavalle RCT-tutkimusnäytölle. Sellaisista seikoista, joista sitä ei ole, ei tule esittää suosituksia.
Nutrition Coalitionin vetoomuksen, jossa vaaditaan suositusten perustamista tutkitulle tiediolle, voi allekirjoittaa täällä (kunhan vaan jaksaa vierittää sivun alareunaan saakka):
http://www.nutrition-coalition.org/petition/