karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2020-07-12 19:33:49

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 89 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 4 5 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2019-02-12 23:00:58 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21161
Kevin Hallin uusin RCT osoitti, että ultaprosessoitua ruokaa syödään enemmän ja siksi se lihottaa.

Ultra-processed diets cause excess calorie intake and weight gain: A one-month inpatient randomized controlled trial of ad libitum food intake

Ultraprosessoitua ruokaa syönyt tutkimusryhmä söi keskimäärin 508 kcal/d enemmän kuin ei-ultraprosessoitua ruokaa syönyt verrokkiryhmä.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-02-12 23:36:12 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21161
Tämä ranskalainen tutkimus puolestaan liitti ultraprosessoidun ruuan syömisen suurempaan kuolemanriskiin:

Association Between Ultraprocessed Food Consumption and Risk of Mortality Among Middle-aged Adults in France

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-02-13 10:28:39 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21161
CNN: Eating 'ultraprocessed' foods accelerates your risk of early death, study says

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-02-13 10:49:03 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21161
Tässä ketjussa taustat sille, miksi ultraprosessoitu ruoka ei ole terveellistä:

viewtopic.php?p=2206712#p2206712

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-02-13 20:50:53 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21161
Daily Mail: Now will Britain wake up to the stark truth - even 'healthy' processed food is killing us?


Lainaa:
As the Mail reported yesterday, a major new study found the most urgent threat to health is ultra-processed food: ready meals, sugary drinks, cereals, cakes, biscuits, pizza, hot dog sausages, energy bars, powdered slimming products, factory bread and pies, sweets, dehydrated soups, chicken nuggets . . . In other words, any food that requires industrial manufacturing unavailable in the average kitchen.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-02-13 22:04:43 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21161
Mitähän elintarviketurvallisuuden professori sanoo nyt?

https://www.karjalainen.fi/uutiset/uuti ... tem/150788

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-02-13 22:11:27 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-06-10 10:40:31
Viestit: 1064
Hän sanonee, että: "Tuhansia tutkimuksia ja kokonaisnäyttö".


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-02-14 11:19:39 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21161
Mikäli muistini palvelee minua hyvin, elintarviketeollisuus joudutti rahoituksellaan elintarviketurvallisuuden professorin viran perustamista. Siksi epätarkkuuteen ei ole syyllistynyt vain Antti Heikkilä:

https://twitter.com/ohaataja/status/1095754646134628352

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-02-15 18:24:45 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21161
P.D. Mangan:

Lainaa:
Who would have guessed that industrial foods that humans never before ate in history could cause health problems?



https://twitter.com/Mangan150/status/10 ... 5329422342

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-02-18 13:05:20 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4251
Hätkähdyttävä tutkimustulos valmisruoasta – THL:n tutkija: ota nämä neljä asiaa huomioon, kun ostat ruokaa
Lainaa:
Ultraprosessoidulla ruoalla oli tutkijoiden mukaan yhteys ylipainoon, korkeaan verenpaineeseen ja syöpiin.

Erikoistutkija Heli Kuusipalo Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta uskoo, että tutkimustulokset ovat hyvin pitkälle paikkansa pitäviä.

Oikeanlainen hyvä ravinto edistää terveyttä ja hyvinvointia sekä auttaa jaksamaan arjessa.

Kaupassa kannattaa Kuusipalon mukaan kiinnittää huomiota tuotteiden myyntipäällyksiin.
– Tuotteista on hyvä katsoa suolan, kovan rasvan ja lisätyn sokerin määrää.

Ravintokuidun määrä on Kuusipalon mukaan neljäs tärkeä asia mihin on hyvä kiinnittää huomiota. Mikäli kuidun määrä on alhainen, tuotetta on pitkälle prosessoitu.

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-02-18 13:08:31 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 43166
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Hassu juttu. Ei kovanrasvan, suolan tai kuitujen määrä kerro vielä ultraprosessoinnista mitään. Eikä oikeastaan sokerinkaan. Pitkä tuoteseloste alkaa vihjata jotain, mutta siitähän ei teollisia elintarvikkeita markkinoiva taho tietenkään voi sanoa mitään.

Nilssonin Peto lautasella on aika hyvä kirja luettavaksi näissä ultraprosessoinneissa...

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-02-18 13:13:55 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21161
Juurikin niin.

Lainaa:
Kaupassa kannattaa Kuusipalon mukaan kiinnittää huomiota tuotteiden myyntipäällyksiin.
– Tuotteista on hyvä katsoa suolan, kovan rasvan ja lisätyn sokerin määrää.


Kuusipalolla on kuitenkin tavallaan 1/(3-4) oikein, eli sokeri. Ultraprosessoiduissa teollisuusruuissa on yleisesti sokeria (ja viljaa ja omega-6-rasvaa ja lisäaineita). "Kovaa" rasvaa niissä on harvoin. Ja suola- tai kuitukysymys tämä ei ole.

Tämä on niin tyypillistä suomalaista terveysjournalismia. Kaikki nykyisen paradigman haastavat tutkimusuutiset varustetaan virallisterveellisillä kommenteilla, jotka vääntävät tutkimusuutisen nykyisten virallisten ravitsemussuositusten propagandaksi.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-02-18 13:22:26 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 43166
Paikkakunta: AlwaysComingHome
^^ Älähän nyt. Sokeri ei ehkä ole järin terveellinen ruoka-aine, mutta ei sen esiintyminen tuoteselosteessa ultraprosessoitua tarkoita. Toisaalta vanha kunnon kovetettu kasvirasva on isolta osalta tyydytettyä rasvaa ja todella yleinen ultraprosessoitujen ruokien osa.

Vanhanaikainen jäätelö, jonka aineslistassa on vain kermaa, keltuaisia ja sokeria on vielä ihan asiatuote. Mutta kaupan jäätelöiden listassa on kymmenittäin kaikenlaista typerää ja moneen kertaan vatvottua...

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-02-18 13:30:29 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21161
Kaikki sokeroitu ei ole ultraprosessoitua, mutta ultraprosessoidussa on sokeria yleisemmin kuin vähemmän prosessoidussa. Kovaa rasvaa ultraprosessoidussa ruuassa tosiaan saattaa olla osittain kovetetun kasvirasvan muodossa. Jotenkin vaan en osannut ajatella Kuusipalon viittaavan kovalla rasvalla muuhun kuin eläinperäiseen rasvaan.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-02-18 13:33:20 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-05-12 11:15:38
Viestit: 5346
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Ultraprosessoituja tuotteita, joiden sekä sokeri- että kovarasvamäärät lienevät aika alhaisia:

Nyhtökaura
Härkis

_________________
Lipidaari, laktovoori, lähiruoka

Jos kerron tekeväni jotain itse, se ei tarkoita että suosittelen muita tekemään samoin.
Kaikki sanottava sanottu tismalleen kuten tarkoitan, tulkinnat & rivienväliinluvut täysin omalla vastuulla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-02-18 13:33:37 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4251
Tässä uutisessa toteutui hyvin Laatikaisen laatukriteeri, jonka hän esitti Sydänliiton sivuilla
Lainaa:
Laatikaisen mielestä luotettavassa uutisessa pitää olla viittaus tutkimukseen, mieluiten tutkimuskoosteeseen, ja kenties kommentti suomalaisilta ravitsemuksen asiantuntijoilta.

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-02-18 13:41:21 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-05-12 11:15:38
Viestit: 5346
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
No huhhuh. JOs esimerkiksi pohditaan mitä tahansa eläimillä tehtyjä tutkimuksia, niiin rehun koostumus on ihan ihkaensimmäinen ja kaikkein tärkein kiinnostava juttu. Vasta sen selvittyä voi päätellä onko kyseessä tutkimus vai "tutkimus."

_________________
Lipidaari, laktovoori, lähiruoka

Jos kerron tekeväni jotain itse, se ei tarkoita että suosittelen muita tekemään samoin.
Kaikki sanottava sanottu tismalleen kuten tarkoitan, tulkinnat & rivienväliinluvut täysin omalla vastuulla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-02-18 13:48:20 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 43166
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Yhden miehen komitea kirjoitti:
Kaikki sokeroitu ei ole ultraprosessoitua, mutta ultraprosessoidussa on sokeria yleisemmin kuin vähemmän prosessoidussa. Kovaa rasvaa ultraprosessoidussa ruuassa tosiaan saattaa olla osittain kovetetun kasvirasvan muodossa. Jotenkin vaan en osannut ajatella Kuusipalon viittaavan kovalla rasvalla muuhun kuin eläinperäiseen rasvaan.

Kuusipalo ei viittaa mihinkään muuhun kuin yleisiin suosituksiin,
eli yrittää tässä kääntää kaiken oikeisiin raameihin sopivaksi.

Mutta kun prosessoitu ruoka on ihan eri juttu kuin veeteen suositukset, niin minkäs teet :smt026

Härkikset, margariinit, kermakkeet ja kaikki ne muutkin ihanuudet,
joita luokattomassa suosituslounaissa suositaan nyt vaan ovat järjestään ultraprosessoituja,
ja niiden ongelma on jossain ihan muualla kuin sokerissa, suolassa, kuidunpuutteessa tai kovarasvassa.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-02-18 15:57:28 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21161
Niin, ja virallisten suositusten hehkuttamat leipä, margariini ja siemenöljy ovat ultraprosessoitua ruokaa.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-02-18 20:17:26 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21161
NOVA-luokituksen mukaan ultraprosessoitua ruokaa ovat:


Lainaa:
The fourth NOVA group is of ultra-processed food and drink products. These are industrial formulations typically with five or more and usually many ingredients. Such ingredients often include those also used in processed foods, such as sugar, oils, fats, salt, anti-oxidants, stabilisers, and preservatives. Ingredients only found in ultra-processed products include substances not commonly used in culinary preparations, and additives whose purpose is to imitate sensory qualities of group 1 foods or of culinary preparations of these foods, or to disguise undesirable sensory qualities of the final product. Group 1 foods are a small proportion of or are even absent from ultra-processed products. Substances only found in ultra-processed products include some directly extracted from foods, such as casein, lactose, whey, and gluten, and some derived from further processing of food constituents, such as hydrogenated or interesterified oils, hydrolysed proteins, soy protein isolate, maltodextrin, invert sugar and high fructose corn syrup. Classes of additive only found in ultra-processed products include dyes and other colours, colour stabilisers, flavours, flavour enhancers, non-sugar sweeteners, and processing aids such as carbonating, firming, bulking and anti-bulking, de-foaming, anti-caking and glazing agents, emulsifiers, sequestrants and humectants.

Several industrial processes with no domestic equivalents are used in the manufacture of ultra-processed products, such as extrusion and moulding, and pre-processing for frying.

The main purpose of industrial ultra-processing is to create products that are ready to eat, to drink or to heat, liable to replace both unprocessed or minimally processed foods that are naturally ready to consume, such as fruits and nuts, milk and water, and freshly prepared drinks, dishes, desserts and meals. Common attributes of ultra-processed products are hyper-palatability, sophisticated and attractive packaging, multi-media and other aggressive marketing to children and adolescents, health claims, high profitability, and branding and ownership by transnational corporations.

Examples of typical ultra-processed products are: carbonated drinks; sweet or savoury packaged snacks; ice-cream, chocolate, candies (confectionery); mass-produced packaged breads and buns; margarines and spreads; cookies (biscuits), pastries, cakes, and cake mixes; breakfast ‘cereals’, ‘cereal’ and ‘energy’ bars; ‘energy’ drinks; milk drinks, ‘fruit’ yoghurts and ‘fruit’ drinks; cocoa drinks; meat and chicken extracts and ‘instant’ sauces; infant formulas, follow-on milks, other baby products; ‘health’ and ‘slimming’ products such as powdered or ‘fortified’ meal and dish substitutes; and many ready to heat products including pre-prepared pies and pasta and pizza dishes; poultry and fish ‘nuggets’ and ‘sticks’, sausages, burgers, hot dogs, and other reconstituted meat products, and powdered and packaged ‘instant’ soups, noodles and desserts.

When products made solely of group 1 or group 3 foods also contain cosmetic or sensory intensifying additives, such as plain yoghurt with added artificial sweeteners, and breads with added emulsifiers, they are classified here in group 4. When alcoholic drinks are identified as foods, those produced by fermentation of group 1 foods followed by distillation of the resulting alcohol, such as whisky, gin, rum, vodka, are classified in group 4.


Koska tutkimukset, jotka osoittavat ultraprosessoidun ruuan vaarallisuuden osuvat kuolettavasti suoraan virallisten suositusten ytimeen, tekee ruisrypsijengi kaikkensa sekoittaakseen käsitteitä. Hakematta mieleen tulevia esimerkkejä tästä ovat olleet eräs Schwabin haastattelu, Laatikaisen blogikirjoittelu ja tämä Kuusipalon haastattelu.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 89 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 4 5 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)