karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-03-29 08:06:11

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 536 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 121 22 23 24 2527 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2020-01-18 12:18:42 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Voi siis paransi laboratorioarvoja. Voikahvin toimiminen "rasvanpolttoihmeenä" on outo väärinkäsitys. Laihtuvat voikahvin juojat rajoittavat hiilareiden saantia.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-01-18 19:16:28 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4871
Yhden miehen komitea kirjoitti:
Voi siis paransi laboratorioarvoja.

Kyllä. Tuossa edellä Savon Sanomien toimittaja Laura Määttänen totesi, että "Voi on kovaa rasvaa, joka tutkitusti nostaa kolesterolia"
Se on sinänsä totta ja pelottaa tavan tallaajaa. Oikeasti kolesterolisuhteet paranevat, kun HDL nousee.

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-02-04 18:12:13 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Hedelmäöljynä oliiviöljy ei ole epäterveellinen kuten siemenöljyt. Lintujen ystävän valinta on silti voi.

Karmea tieto julki: Miljoonia laululintuja kuolee oliiviteollisuudessa

Lainaa:
Miljoonittain laululintuja joutuu Välimeren seudulla imuroiduksi ja menettää näin henkensä oliivien keräämisen yhteydessä.
Asiasta uutisoi kuvan kera brittilehti Independent. Myös monia suomalaisia muuttolintuja talvehtii alueella.


Pentti Linkola puolustaa laiduntavia lehmiä – lintujen tähden


Lainaa:
Hänen ajatuksensa olivat pienissä karjoissa, joiden ympärille syntyy verraton eloyhteisö. Laitumien lähellä pääskyset, kottaraiset ja kivitaskut kukoistavat, Linkola virkkoi.
”Kun karja pannaan pois, haarapääskyistä on seuraavana kesänä vain yksi jäljellä.”
Kun seuraavan kerran näin lehmiä laitumella (siihen meni surullisen kauan), katsoin ensi kertaa tarkemmin mitä niiden ympärillä tapahtui.
Ei mennyt kauaa, kun jostakin kuului naksuttava viserrys ja ensimmäinen pääsky syöksähti pääni ylitse.
Lehmät jatkoivat rauhassa syömistään, tietämättä miten moni niiden ansiosta kukoisti.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-02-05 18:46:19 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4871
Kevytmaito sittenkin huonompi valinta kuin täysmaito? Ravitsemusasiantuntijat jyrähtävät: "Emme suosittele rasvatonta maitoa lapsille"
Lainaa:
Maidon ja maitorasvan terveellisyydestä keskustellaan jälleen. Tuoreet tutkimustulokset puhuvat täysrasvaisten maitotuotteiden puolesta, ja esimerkiksi Britannian ravitsemusterapeuttien yhdistys suosittelee erityisesti lasten ruokavalioon täysmaitoa rasvattoman sijaan.

Maidon ja maitorasvan terveellisyys on puhuttanut jo vuosia ja asiantuntijat eivät ole päässeet yksimielisyyteen siitä, kannattaako ruokavaliossa suosia mieluummin rasvattomia vai täysrasvaisia maitotuotteita.

Tuoreen kanadalaistutkimuksen mukaan täysmaitoa juovista lapsista tulee epätodennäköisemmin ylipainoisia aikuisina, kertoo CNN. Riski ylipainoon oli 39 prosenttia pienempi kuin vähärasvaista maitoa juovilla.

Toronton yliopiston tutkijatiimi analysoi yli 14 eri tutkimusta, joissa oli mukana yhteensä yli 20 800 lasta. Tutkimuksessa vertailtiin lapsia, jotka joivat täysmaitoa (3,25 % rasvaa) lapsiin, jotka joivat vähärasvaista (1,5-2 % rasvaa) maitoa. Tutkimusta johtanut tutkija Jonathon Maguire muistuttaa, että tutkimus oli puhtaasti havainnollinen. Hän arvioi, että täysmaitoa juovat lapset saattavat tuntea olonsa kylläisemmäksi, mikä voi vaikuttaa ylipainoriskin laskemiseen.

"Emme suosittele vähärasvaista tai rasvatonta maitoa lapsille"
Maguire tiimeineen aikoo nyt toteuttaa kontrolloidun jatkotutkimuksen 500 alle 5-vuotiaalla lapsella. Tutkimuksessa seurataan kahden vuoden ajan, miten maitovalinta vaikuttaa lapsen painoon, vai vaikuttaaku mitenkään. Tutkimuksissa otetaan myös huomioon lasten muut elämäntavat ja ruokavalio.

Britannian ravitsemusterapeuttien yhdistyksen puheenjohtaja Lucy Upton sanoo, että maidon rasvat ovat tärkeitä lapsen kasvun kannalta.
– Emme suosittele vähärasvaista tai rasvatonta maitoa lapsille. Etenkään alle 5-vuotiaille, hän sanoo.

Samaa mieltä on myös Britannian ravitsemusyhdistyksen ravitsemustutkija Simon Steenson.
– Lapsille, jotka syövät muuten hyvin, voi antaa hieman kevyempää maitoa 2 ikävuoden jäkeen, mutta rasvattomat tai 1 prosenttia rasvaa sisältävät maidot eivät ole sopivia alle 5-vuotiaille.

Aiheesta kiistelty aiemminkin
Maidosta kliinistä tutkimustyötä tehnyt ravitsemustutkija, tohtori Mario Kratz Fred Hutchinson Cancer Research Center -tutkimuskeskuksesta ja Washingtonin yliopistosta Yhdysvalloista kommentoi Ylen haastattelussa vuonna 2017 maitotuotteiden terveellisyyttä. Hänen mukaansa rasvaton maito ei luultavasti ole terveellisempää.

– Syy, miksi monet maat suosittelevat rasvatonta maitoa ja muita rasvattomia meijerituotteita, perustuu pääasiassa teoreettiseen pohdintaan: jos poistat maidosta rasvan, saat lasillisessa maitoa vähemmän kaloreita – tämän ajatellaan helpottavan ihmisiä välttämään ylimääräisiä kaloreita. Lisäksi huonojen rasvojen poiston ajatellaan ennaltaehkäisevän sydän- ja verisuonitauteja. Teoriassa tämä toimii, mutta kun katsotaan tutkimustuloksia, ei rasvattoman maidon käytöstä näy selkeää etua verrattuna rasvaisempaan versioon, Kratz totesi.

Samassa Ylen artikkelissa suomalainen Maa- ja metsätalousministeriön elintarviketurvallisuusjohtaja ja Valtion ravitsemusneuvottelukunnan puheenjohtaja Sebastian Hielm kuitenkin muistutti, että suomalaiset saavat ruokavaliostaan liikaa tyydyttynyttä rasvaa.

– Sellaiset ruokavaliomuutokset, joilla parannetaan rasvan laatua ovat terveyttä edistäviä ja tämän takia rasvaton maito on osa terveellistä ruokavaliota, Hielm perusteli.

Alan asiantuntijoiden näkemykset maitorasvan terveellisyydestä ovat siis ristiriidassa keskenään. Suomalaiset ravitsemussuositukset kannustavat valitsemaan vähärasvaisen tai rasvattoman maidon. Sen sijaan esimerkiksi Kanadassa tehtiin viime vuonna radikaali päätös: maito- että lihatuotteet siirrettiin ravitsemussuosituksissa kokonaan sivuosaan ja tilalle suositellaan nyt kasviproteiineja.

Lähteet: CNN, Yle, Syödään yhdessä - ruokasuositukset lapsiperheille

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-02-05 19:32:33 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 8739
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Maitorasvan terveellisyydestä käytävä keskustelu on turhaa löpinää...pohjimmiltaan.
Tuleeko imeväiselle suuhun kasviöljyä vai maitorasvaa... 8)

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Huhtikuusta 2019 asteittain karnivoriksi Kuva
Kotona!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-02-05 20:18:12 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Brittineropatit ovat keksineet, että kun lehmille syötetään auringonkukkaöljyä, niiden maidossa on vähemmän tyydyttynyttä rasvaa ja se nostaa vähemmän LDL:ää. Ilman tietoa vaikutuksesta apo-suhteisiin on kuitenkin turha väittää tuollaista maitoa sydänriskiä alentavaksi.

Ex-perteiltä on irronnut monenlaista kommenttia:
Science Media Centre: expert reaction to study looking at dairy modified to be lower in saturated fat (from cows fed a special diet), and cholesterol levels and heart health


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-02-07 16:49:17 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Potential Cardiometabolic Health Benefits of Full-Fat Dairy: The Evidence Base
Lainaa:
ABSTRACT
Since their inception in 1980, the Dietary Guidelines for Americans have promoted low- or fat-free dairy foods. Removing fat from dairy does not reduce putatively beneficial nutrients per serving, including calcium, vitamin D, and potassium. Additionally, links between saturated fat and dietary cholesterol intakes with cardiovascular disease risk have helped to sustain the view that low-fat dairy foods should be recommended. Emerging evidence shows that the consumption of full-fat dairy foods has a neutral or inverse association with adverse cardiometabolic health outcomes, including atherosclerotic cardiovascular disease, type 2 diabetes, and associated risk factors. Thus, although low-fat dairy is a practical, practice-based recommendation, its superiority compared with full-fat dairy is not obviously supported by results from recent prospective cohort studies or intervention trials. To evaluate the emerging science on full-fat dairy, a group of nutrition experts convened to summarize and discuss the scientific evidence regarding the health effects of consuming full-fat dairy foods. Future studies should focus on full-fat dairy foods (milk, yogurt, and cheese) in the context of recommended dietary patterns and consider meal composition and metabolic phenotype in assessing the relation between full-fat dairy consumption and cardiometabolic health.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-02-15 13:42:47 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
JR62 on toisessa ketjussa hyvin tiivistänyt sen miksi maitotuotteet on parempi nauttia täysrasvaisina:

viewtopic.php?p=2314090#p2314090

Lainaa:
Ei tuon pitäisi olla mitään rakettitiedettä: Sydneyn yliopiston tutkimusten mukaan rasvattoman maidon insuliini-indeksi on 60, 1% maidon 34 ja täysmaidon 24, kun puhtaan glukoosin indeksi on 100. Siis rasvaton maito nostaa insuliinitason melkein kolminkertaiseksi täysmaitoon verrattuna (annoskoko 1000kJ). Muissakin tutkimuksen ruuissa esim. juustot ja liha, rasvan määrän kasvulla oli käänteinen vaikutus insuliinitason nousuun.

Kunpa tästä tyydyttyneen rasvan pelosta päästäisiin, mutta sehän romuttaisi koko järjestelmän.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-02-15 14:13:54 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
David Ludwig: "Jos juot maitoa, valitse täysmaito".

https://www.dietdoctor.com/does-milk-do-a-body-good


Lainaa:
We have written on a couple of occasions about how the recommendation to avoid whole milk and instead drink low-fat or skim milk is not supported by science. Dr. Ludwig echoes this sentiment in his review of the science and shows how there is no clear link between whole milk and obesity, cancer, or heart disease. He concludes that if you choose to drink milk, choose the whole-fat variety.


Davis Ludwig: Time to Question Everything You Know About Milk

Lainaa:
We reviewed over 100 studies and conclude that milk recommendations for Americans are not based in evidence


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-02-17 13:07:22 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Ari Kaihola: Maitorasvan terveellinen MFGM

Lainaa:
Lopuksi
Kuten ylläolevasta voi päätellä, maidon rasvoissa piilee yllättäviä terveysvaikutuksia, joita meijeriteollisuus ja Valtion RavitsemusNeuvottelukunta (VRN) eivät ole ottaneet riittävästi huomioon (esim. rasvattoman koulumaidon tuki). Jokainen voi tietenkin itse päättää, muuttaako ruokavaliotaan enemmän täysrasvaisia meijerituotteita suosivaksi ja ottaako sitä kautta pienen lisän omaan terveyteensä.
Kasvipohjaisissa ‘maito’juomissa ei tietenkään MFGM:ää ole.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-02-25 15:12:45 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014


Lainaa:
...Ruokajuomaksi suositellaan rasvatonta tai enintään 1 % rasvaa sisältävää maitoa tai piimää...


Dr. David Ludwig: Time to Question Everything You Know About Milk


Lainaa:
... there is no evidence for health benefits of reduced-fat over whole milk.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-02-29 10:16:23 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
HS: Tutkimus: Maito saattaa lisätä diabetesriskiä perinnöllisesti alttiilla lapsilla

Lainaa:
Runsas maitotuotteiden käyttö saattaa lisätä lasten riskiä saada tyypin 1 diabeteksen esiaste, jos heillä on tautiin perinnöllinen alttius, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Tulos perustuu seurantatutkimukseen, johon osallistui noin 5 500 vuosina 1996–2004 syntynyttä lasta. He kuuluvat siihen noin 15 prosenttiin suomalaislapsista, joilla on geneettinen alttius saada tyypin 1 diabetes.
Mitä enemmän lapset käyttivät lehmänmaito­tuotteita, sitä suuremmalla todennäköisyydellä heillä oli kuusivuotiaina ykköstyypin diabeteksen esiaste. Maidon rasvaisuus tai käsittelytapa, kuten homogenointi, ei vaikuttanut riskiin merkittävästi.


JOS maito aiheuttaisi YKKÖSTYYPIN diabetesta PERINNÖLLISESTI ALTTIILLA lapsilla (kyseessähän on toistaiseksi pelkkä hypoteesi), niin edes THL ei siis syyttäisi siitä maidon rasvaa, vaikka laitos ei historiallisista syistä jätä käyttämättä yhtään mahdollisuutta demonisoida sitä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-03-10 19:01:36 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Vaikka tutkijat antoivat jotain ihan muuta ymmärtää, niin tässä Willettin ja Hu:n porukan tutkimuksessa voi ei osoittautunut oliiviöljyä huonommaksi sv-terveyden kannalta.

Diet Doctor perkaa:

Lainaa:
Unfortunately, this appears to be another example of data mining and twisting the conclusions to fit a preexisting bias. More accurate conclusions from this study are:

1.Those who ate more olive oil had better outcomes than those who ate less, although we have no idea if they olive oil made the difference or if they were simply healthier and made better health decisions overall.

2.There was no difference between those who ate more olive oil and those who ate more butter.

3.There was a miniscule difference that is likely not clinically meaningful between those who ate more olive oil and those who are more dairy fat or mayonnaise.

We won’t see those conclusions in the tweets and headlines.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-03-10 20:36:37 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93462
Lainaa:
There was no difference between those who ate more olive oil and those who ate more butter.


Jep!

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-03-11 08:11:42 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4871
Mutta Laatikainen katsoo taas kolesterolia
Lainaa:
Reijo Laatikainen
@pronutritionist
7. maalisk.
Old but still topical study. Canola and sunflower oil reduce LDL and apolipoprotein B more than extra virgin olive oil.
https://www.jlr.org/content/41/12/1901.full

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-03-11 08:14:35 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
^^ No mutta tottakai! LSL ja Apo-B ovat niitä ainoita markkereita, jotka muuttuvat halutun mukaisesti.
Sen sijaan jo Apojen suhde jätetään mainitsematta, kun tulos on joka kerta väärä.

Sääli laatikaisille että se apojen suhde on noista kolmesta ainoa, joka korreloi lineaarisesti sydänongelmiin...

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-03-15 08:04:07 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-10-14 21:57:51
Viestit: 918
Paikkakunta: Rannikko
Eikö helpoin ja luotettavin mittari ole HDL / Triglyseridi suhde (vai oliko se toisinpäin). Nuo saa jo perus kolesterolimittauksesta. Tuo on mainittu monessa lähteessä, mutta tuskin laten papereissa.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-05-22 16:12:56 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Maitorasvasta löytyy terveellisiä rasvahappoja. Näiden tutkijoiden mielestä pentadekaanihappo, jota muuten löytyy jonkin verran maidosta ja lampaanlihan rasvasta, saattaisi olla jopa välttämätön rasvahappo. Kannattaa kuitenkin huomata, että tässä tutkittiin synteettisesti valmistettua pentadekaanihappoa, ja tutkimuksen rahoittajiin kuului sellaista markkinoiva yhtiö.

Efficacy of dietary odd-chain saturated fatty acid pentadecanoic acid parallels broad associated health benefits in humans: could it be essential?

Lainaa:
Dietary odd-chain saturated fatty acids (OCFAs) are present in trace levels in dairy fat and some fish and plants. Higher circulating concentrations of OCFAs, pentadecanoic acid (C15:0) and heptadecanoic acid (C17:0), are associated with lower risks of cardiometabolic diseases, and higher dietary intake of OCFAs is associated with lower mortality.
...

Pairing our findings with evidence that (1) C15:0 is not readily made endogenously, (2) lower C15:0 dietary intake and blood concentrations are associated with higher mortality and a poorer physiological state, and (3) C15:0 has demonstrated activities and efficacy that parallel associated health benefits in humans, we propose C15:0 as a potential essential fatty acid. Further studies are needed to evaluate the potential impact of decades of reduced intake of OCFA-containing foods as contributors to C15:0 deficiencies and susceptibilities to chronic disease.

Btw kun virallisen linjan edustajat hehkuttavat ns. Välimeren ruokavaliota, heiltä säännöllisesti unohtuu kertoa, että Välimeren maissa syödään runsaasti juustoja sekä varsinkin itäisen Välimeren maissa runsaasti lampaan/vuohenlihaa ja täysrasvaista jogurttia.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-05-28 09:37:12 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Uutispalvelu Duodecim jatkaa kirsikanpoimintaansa maitorasva-asiassa. Tässäkin ketjussa on kerrottu lukuisista tutkimuksista, joissa maitorasva on liitetty pienempään lihomisriskiin. Niistä Duodecim on yleensä vaiennut kuin simpukka. Nyt kun tuli päinvastainen korrelaatio, ei se jäänyt Duodecimilta uutisoimatta.

Valitse maitotuotteet oikein – näin jogurttikin voi vaikuttaa painoon

Duodecim jaksaa aina vaan yhä edelleen ja jatkuvasti pelotella kolesterolilla, vaikka Cochranekin juuri tutki, ettei tyydyttyneen rasvan syönnin vähentäminen vähennä riskiä kuolla sen enempää sydäntautiin kuin riskiä kuolla mihin tahansa syyhyn.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-05-28 10:00:43 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Kunhan vaan veikkaan, että tästä tuoreesta tutkimuksesta Uutispalvelu Duodecim ei väsää uutista:

Relationship Between the Consumption of Milk-Based Oils Including Butter and Kermanshah Ghee With Metabolic Syndrome: Ravansar Non-Communicable Disease Cohort Study

Tässä voita ja gheetä eniten syöneillä oli pienin metabolisen syndrooman riski. Eli korrelaatioklovnien kielellä: Voi ja ghee SUOJASIVAT metaboliselta syndroomalta.


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 536 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 121 22 23 24 2527 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 18 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)