karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-18 07:35:43

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 536 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 122 23 24 25 26 27 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2020-06-03 07:07:17 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Differential Effects of Dietary Fats on Serum Lipids and Risks of Cardiovascular Disease and Diabetes in the Prospective Framingham Offspring Study

Tämän eilen ilmestyneen tutkimuksen mukaan voin syönnillä ei ollut minkäänlaista haitallista vaikutusta sydäntautiriskin kannalta sen enempää miesten kuin naistenkaan osalta, mutta se liittyi parempaan lipidiprofiiliin miehillä (suuremmat partikkelikoot sekä LDL:ssä että HDL:ssä, alempi LDL:HDL -suhde). Naisilla taas margariinin, mutta ei voin, syönti liittyy suurempaan riskiin sairastua sekä sydäntautiin että tyypin 2 diabetekseen.
Lainaa:
Results
Intake of >5 g/day of butter (vs. non-consumers) had no effect on CVD risk but was associated with a non-statistically significant 24% lower risk of T2DM. In men, higher butter intake was linked with larger LDL and HDL particles sizes (P < 0.01 for both) and a lower LDL: HDL ratio (P < 0.01). Consuming >7 g/day (vs. ≤2) of margarine was associated with a 48% (95% CI: 1.03–2.13) increased risk of CVD and a 68% (95% CI: 1.00–2.82) higher risk of T2DM in women. In men, higher margarine intake was associated with much weaker, non-statistically significant increased risks of CVD and T2DM. Finally, total intake of oils (>7 vs. ≤2 g/day) was associated with a strong reduced risk of T2DM (HR: 0.55; 95% CI: 0.36–0.85) in men but not women. There was no effect of margarine or oils on lipid particle sizes in either men or women.

Conclusions
While butter intake had no adverse effect on risk of CVD in either men or women, it was beneficially associated with lipid profiles in men. In women, higher intakes of margarine but not butter were associated with increased risks of both CVD and T2DM. Finally greater oil consumption led to lower risks of T2DM in men.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-06-03 07:26:28 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
^Samaan aikaan Hölmölässä neropatit Laatikainen ja Fogelholm hehkuttavat Twitterissä helmikuussa ilmestynyttä tutkimusta, jonka mukaan maidon tyydyttyneiden rasvojen ja transrasvojen korvaaminen yksityydyttymättömillä alentaa kolesterolia - ihan kuin kolesterolin alenemisella ilman tietoa aposuhteista olisi jotain merkitystä.
Vaikka eihän se karppaajan napaa pyöritä, jos yksityydyttymättömiä hehkutetaan, niitähän löytyy voista, eläinrasvoista ja oliiviöljystä. Sianliha on oikein hyvä oleiinihapon lähde.

Laatikainen:

Lainaa:
Replacing dairy saturated fat and trans fat by (mono) unsaturated fat reduced LDL cholesterol and improves arterial vasodilatation even when only 6.1 g SFA and 2.9 g TFA replacements achieved. Cheese, milk + butter targeted food groups.
https://academic.oup.com/ajcn/article/111/4/739/5721206


Fogelholm:

Lainaa:
Interesting. Two comments: 1) in Finnish context, I believe 2.9 g TFA is quite a lot and it may explain a majort part of the results seen in this study; 2) Dairy fat can be reduced by choosing low-fat dairy (and replace those fats by other foods; more complicated of course).
Hohhoijaa.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-06-03 08:30:56 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Eivätkös ne veitikat ole kehuneet jotain Välimeren ruokavaliota terveelliseksi?

Amy Berger:

Lainaa:
Cheese? In the Mediterranean diet? No. There is definitely NO FETA and NO SHEEP MILK CHEESE in the Mediterranean!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-06-03 10:02:35 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4876
Yhden miehen komitea kirjoitti:
^Samaan aikaan Hölmölässä neropatit Laatikainen ja Fogelholm hehkuttavat Twitterissä helmikuussa ilmestynyttä tutkimusta, jonka mukaan maidon tyydyttyneiden rasvojen ja transrasvojen korvaaminen yksityydyttymättömillä alentaa kolesterolia - ihan kuin kolesterolin alenemisella ilman tietoa aposuhteista olisi jotain merkitystä.
Vaikka eihän se karppaajan napaa pyöritä, jos yksityydyttymättömiä hehkutetaan, niitähän löytyy voista, eläinrasvoista ja oliiviöljystä. Sianliha on oikein hyvä oleiinihapon lähde.

Laatikainen:
Lainaa:
Replacing dairy saturated fat and trans fat by (mono) unsaturated fat reduced LDL cholesterol and improves arterial vasodilatation even when only 6.1 g SFA and 2.9 g TFA replacements achieved. Cheese, milk + butter targeted food groups.
https://academic.oup.com/ajcn/article/111/4/739/5721206


Fogelholm:
Lainaa:
Interesting. Two comments: 1) in Finnish context, I believe 2.9 g TFA is quite a lot and it may explain a majort part of the results seen in this study; 2) Dairy fat can be reduced by choosing low-fat dairy (and replace those fats by other foods; more complicated of course).
Hohhoijaa.

Ihan mielenkiintoinen tutkimus. Lehmille syötettiin auringonkukkaöljyä kilo päivässä. Koeryhmän jäsenille annettiin tätä muokattua maitoa, juustoa ja voita. Kontrollit söivät Arlan normitavaraa. Metabolomiikkaa oli käytetty ja monenlaista tietoa saatu.

Tuota Laatikaisen TFA-höpötystä en ymmärrä. Näyttäisi modifioidussa maidossa olevan TFA:ta enemmän, mitä laatua se sitten onkaan?
https://academic.oup.com/view-large/201503609

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-06-06 19:57:29 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
K2-vitamiinia saa hyvin esimerkiksi edamista.

Vitamin K found in some cheeses could help fight Covid-19, study suggests


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-06-06 22:16:33 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Tutkimus liitti maitotuotteiden - erityisesti rasvaisten - syönnin pienempään riskiin sairastua tyypin 2 diabetekseen ja verenpainetautiin.

Could dairy protect against diabetes and hypertension?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-06-07 08:13:20 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47634
Paikkakunta: HomeSweetHome
^^ Eikä näin käynyt ensimmäistä kertaa, vaan taas kerran :)

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-06-19 12:56:21 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Ei korreloi maitotuotteiden syönti sydänriskiin Ranskassakaan.

https://www.cambridge.org/core/journals ... 566707F65C

Lainaa:
Despite being important dietary sources of saturated fat, dairy product consumption was not associated with total CVD or coronary heart disease risks in a large cohort of French adults. However, fermented dairy products may be associated with a lower risk of cerebrovascular diseases.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-06-19 13:47:13 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Tämä tutkimus Framingham Offspring -kohortista puolestaan liitti maitorasvat pienempään sydänriskiin naisilla.

https://www.ahajournals.org/doi/abs/10. ... ppl_1.MP27


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-06-23 09:39:24 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Panisin merkille, että itsensä American College on Cardiologyn lehti julkaisi artikkelin, jossa todetaan tutkimusnäytön läpikäynnin perusteella, että täysrasvaisten maitotuotteiden syönnin vähentäminen EI vähennä sydäntautiriskiä eikä kuolemanriskiä, mutta saattaa nostaa aivohalvausriskiä.

https://www.onlinejacc.org/content/earl ... 020.05.077


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-07-02 13:48:36 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Jälleen yksi tutkimus päätyy samaan tulokseen kuin lukuisat aikaisemmat. Maitorasva on neutraalia tai hyödyllistä sydänterveyden kannalta eikä ravitsemussuositusten kehotuksille vähentää sen kulutusta ole perusteita.

Dairy Fat and Cardiovascular Health


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-01-14 23:26:53 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Maitorasva suojaa lapsia rasvamaksalta - tutkimus:

viewtopic.php?p=2386149#p2386149


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-01-15 06:17:42 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Pienenä välitilinpäätöksenä ketjun epidemiologisista tutkimuksista: maitorasva näyttäisi omaavan suojaavaa vaikutusta lihomista, tyypin 2 diabetesta ja rasvamaksaa vastaan, ja olevan sydänriskin suhteen vähintäänkin neutraali.

Sikafarmarit tietävät, että siat lihovat parhaiten kun niitä ruokitaan kurrilla ja tärkkelyksellä (jauhojen, perunoiden tms. muodossa). Viralliset suosittelijat ovat jostain syystä sitä mieltä, että lapsukaisiamme pitää ruokkia samalla tavalla.

Yhdysvaltain uusissa ravitsemussuosituksissa mallia 2020 kurrilinja tutkitun tiedon vastaisesti säilyi, joten meilläkään ei kannata odottaa tässä asiassa mitään muutosta parempaan. Mutta Sotkamon kunnanisät, jotka yrittivät antaa lapsille mahdollisuuden saada koulussa hieman maitorasvaa, olivat oikeassa, vaikka tulivatkin Hielmin tyrmäämiksi.

Antti Heikkilän uusimmassa asiakirjoituksessa rasvamaksa- ja muutakin asiaa.

RUOKATEOLLISUUDEN UUSIN VEDÄTYS


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-01-28 12:12:13 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Reijolla on paha mieli, kun ravintolakokit haluavat tuotostensa maistuvan hyvältä, minkä takia margariini on nounou.

https://twitter.com/Reijo_RD_FIN/status ... 68896?s=20

Lainaa:
Minä kyllä olen aina ihmetellyt, miten (gourmet) kokit tuntuvat olevan niin hirttäneet itsensä kiinni voihin. Kuten tässäkin jutussa esiin tulee, monesti margariini toimii paremmin.

Uskon asia? Vai ammattikunnan sisäinen "koodi", josta ei sovi poiketa jos aikoo kuulua sakkiin?


Vain voi vain voi vain voi voi maistua voilta..

Saattaa margariinin (pahalta maistuva ultraprosessoitu epäterveellinen teollisuustuote) ylistys olla ravitsemusterapeuttien ammattikunnan sisäinen koodi, josta ei voi poiketa jos kuuluu sakkiin..


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-01-28 13:21:17 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47634
Paikkakunta: HomeSweetHome
Ei sille voine mitään, ettei Reijo ole enää aikoihin maistanut hyvän makuista ruokaa. Makuaistin saa turtumaan.
Minusta voille on olemassa montakin hyvänmakuista vaihtoehtoa.
Mm kinkunrasva ja naudanrasva. Ja ihra.
Tai hanhenrasva, miksei strutsinkin; niiden hankinta on vain vähän työläämpää tavikselle.
Kaikkia näitä olen kokeillut onnistuneesti voin lisänä :)

Nimmarilla "ei edes tulehduksen poikasta näkyvissä veriplasmassa"

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-05-25 16:25:55 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Brittien biopankkiaineistosta tehty tutkimus liitti säännöllisen maidonjuonnin hieman pienempään sepelvaltimotaudin riskiin.

No link between milk and increased cholesterol according to new study of 2 million people

Lainaa:
A study published in the International Journal of Obesity looked at three large population studies and found that people who regularly drank high amounts of milk had lower levels of both good and bad cholesterol, although their BMI levels were higher than non-milk drinkers. Further analysis of other large studies also suggests that those who regularly consumed milk had a 14% lower risk of coronary heart disease.

Eiväthän nämä korrelaatiot ja kolesterolit mendelistisestä satunnaistamisesta huolimatta mitään todista, mutta kyllähän tämä vie pohjaa virallisilveilijäveljiemme väitteiltä, joiden mukaan maitorasva tappaa nostamalla kamalasti kolesterolia.

Tässähän ei todellakaan tarkasteltu pelkkää kurria.

Tutkijat jopa pohtivat, että oliko se maitorasva vai jokin muu "maitotekijä", joka sitä kolesterolia maidonjuojilla ALENSI.

Vino hymy Laatsun ja Fogelin suuntaan.

Tutkimus:

Evidence for a causal association between milk intake and cardiometabolic disease outcomes using a two-sample Mendelian Randomization analysis in up to 1,904,220 individuals

Lainaa:
Abstract
Background
High milk intake has been associated with cardio-metabolic risk. We conducted a Mendelian Randomization (MR) study to obtain evidence for the causal relationship between milk consumption and cardio-metabolic traits using the lactase persistence (LCT-13910 C > T, rs4988235) variant as an instrumental variable.

Methods
We tested the association of LCT genotype with milk consumption (for validation) and with cardio-metabolic traits (for a possible causal association) in a meta-analysis of the data from three large-scale population-based studies (1958 British Birth Cohort, Health and Retirement study, and UK Biobank) with up to 417,236 participants and using summary statistics from consortia meta-analyses on intermediate traits (N = 123,665–697,307) and extended to cover disease endpoints (N = 86,995–149,821).

Results
In the UK Biobank, carriers of ‘T’ allele of LCT variant were more likely to consume milk (P = 7.02 × 10−14). In meta-analysis including UK Biobank, the 1958BC, the HRS, and consortia-based studies, under an additive model, ‘T’ allele was associated with higher body mass index (BMI) (Pmeta-analysis = 4.68 × 10−12) and lower total cholesterol (TC) (P = 2.40 × 10−36), low-density lipoprotein cholesterol (LDL-C) (P = 2.08 × 10−26) and high-density lipoprotein cholesterol (HDL-C) (P = 9.40 × 10−13). In consortia meta-analyses, ‘T’ allele was associated with a lower risk of coronary artery disease (OR:0.86, 95% CI:0.75–0.99) but not with type 2 diabetes (OR:1.06, 95% CI:0.97–1.16). Furthermore, the two-sample MR analysis showed a causal association between genetically instrumented milk intake and higher BMI (P = 3.60 × 10−5) and body fat (total body fat, leg fat, arm fat and trunk fat; P < 1.37 × 10−6) and lower LDL-C (P = 3.60 × 10−6), TC (P = 1.90 × 10−6) and HDL-C (P = 3.00 × 10−5).

Conclusions
Our large-scale MR study provides genetic evidence for the association of milk consumption with higher BMI but lower serum cholesterol levels. These data suggest no need to limit milk intakes with respect to cardiovascular disease risk, with the suggested benefits requiring confirmation in further studies.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-07-16 10:02:22 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Briitilääkärit myöntävät BBC:n Kyllä lääkäri tietää-ohjelmassa, että maitorasva on terveellistä. Kiitos vanhalle karpulle linkistä:


viewtopic.php?p=2409700&sid=a4af6f2be745742060b0999fae029ab2#p2409700


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-07-16 10:07:02 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Maitorasva ei vaikuttanut haitallisesti sydäntaudin riskitekijöihin MetS-potilailla:

viewtopic.php?p=2409638&sid=465654f227c4af090de61829ab1041d1#p2409638


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-07-16 10:11:26 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Rasvaiset hapanmaitotuotteet ja juustot suojasivat sairastumiselta esidiabeteksen:

viewtopic.php?p=2409221&sid=0ed1e4252be65815211903cee83a82b7#p2409221


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-08-25 19:52:15 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Täysmaitoa juoneet lapset jälleen hoikempia kuin vähärasvaisempia maitoja juoneet:

https://karppaus.info/forum/viewtopic.p ... 0#p2414390


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 536 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 122 23 24 25 26 27 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 14 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)