karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-19 12:04:03

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 1140 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 4 557 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2014-03-06 17:18:05 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-08-02 12:15:19
Viestit: 663
Paikkakunta: Korpikuusen kannon alla
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artik ... en/3064832
Lainaa:
Sokeri ei ennusta lihavuutta

WHO perustelee suosituksia sokerin aiheuttamilla terveysongelmilla, kuten lihavuudella ja hampaiden reikiintymisellä.

Fogelholmin mukaan sokerilla ja lihavuudella ei ole tutkimuksissa havaittu selkeää yhteyttä.

- Ainoa mikä nähdään, on se, että etenkin runsaalla virvoitusjuomien käytöllä, etenkin nuorilla, voidaan ennustaa lihavuutta, mutta sokerin saanti kokonaisuudessaan ei ennusta sitä. WHO ei tulkitse tutkimustuloksia ihan oikein.

Jaa Fogeli tietää(?) paremmin?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-03-06 17:53:36 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4877
Tottahan se tietää. Juuri on niitattu kokoon uudet ravitsemussuositukset ja sen pohjaksi on luettu tuhannet tutkimukset. Eiväthän meidän brand new amerikanmalliset suosituksemme voi olla heti vanhanaikaisia. :^o

No, jos viesti olisi ollut, että kovat rasvat pitää puolittaa niin...
Lainaa:
Fogelholmin mukaan sokerin käyttö ei ole suomalaisen ruokavalion suurimpia murheita.
Esimerkiksi Finnravinto 2012 -tutkimuksen mukaan suomalaisten tyydyttyneen rasvan ja suolan saanti ovat lisääntyneet.

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-03-06 19:05:41 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-12-14 20:09:53
Viestit: 1511
Paikkakunta: Helsinki
Amerikan puolella alkaa luultavasti muuttumaan, toivottavasti. Valkoisen talon emäntä Micheli vaatii muutosta elintarvikkeiden sokeri merkintään.
Hänellä oli eilen vieraana TV kokki Rachael Ray. Sitä siinä kokkailtiin valkoisen talon oman kokin kanssa ja keskusteltiin sokerista Michelle Obama on erittäin kiinnostunut terveydestä/ruokavaliosta.

_________________
Apteekissa on jonoja ilman minuakin.
Luontaistuotekaupoissa ei ole jonoja.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-03-06 19:12:17 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Voiko kukaan tämän jälkeen enää ottaa Fogelholmia tosissaan?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-03-06 19:27:07 
Poissa
juniorikarppi
juniorikarppi

Liittynyt: 2011-11-10 21:06:35
Viestit: 62
Syksyllä Fogeli kertoi, että liha lihottaa. Nyt vuorostaan sokeri ei lihota. Kyllä Mikael tietää.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-03-06 19:34:42 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2013-05-25 14:52:16
Viestit: 395
Mä vähän luulen, että se on aivan sama mitä Fogeli sanoo. Aina on näitä ihmisiä jotka uskoo mitä joku asiantuntija sanoo, vaikka sanoisi, että maapallo on litteä, se varmaan menisi läpi. Lisää vaan lauseeseen, että tuhannet tutkimukset sanoo näin. :D


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-03-06 19:46:22 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-04-28 20:06:09
Viestit: 577
Paikkakunta: Turku.Kymistä(Kotka) syntyisin.
etereter kirjoitti:
Aina on näitä ihmisiä jotka uskoo mitä joku asiantuntija sanoo, vaikka sanoisi, että maapallo on litteä, se varmaan menisi läpi. Lisää vaan lauseeseen, että tuhannet tutkimukset sanoo näin. :D

:lol:
Näinhän se edelleenkin on :mrgreen:

_________________
Tavoitteena hyvä terveys ja alentunut paino eli noin 62-64 kg on sopiva tämän ikäiselle ja kokoiselle (160cm) naiselle.Milloin ätkinsillä milloin milläkin,mutta hiilihydraatteja vahtien.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-03-06 19:48:47 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Fogelholm toistaa WHO:n suosituksen uusimista vastaan taistelleen ja sitä kymmenen vuotta viivyttäneen amerikkalaisen sokerilobbyn teesiä (ettei muka sokerilla ja lihavuudella ole selkeää yhteyttä). Ihan samalla tavoin amerikkalainen tupakkateollisuus toisteli, ettei tupakoinnin ja keuhkosyövän välillä ole selkeää yhteyttä onnistuen viivästyttämään tupakanvastaisia toimia vuosikymmenillä.

Viime keväänä uutisoitiin, että Fogelholm on mukana Coca-Colan tutkimuksessa. Coca-Cola Company on amerikkalaisen sokerilobbyn suurimpia pelureita.

Sitten kun tutkimuskiireiltään ehtii, Fogelholm voisi huvikseen lukaista vaikkapa tämän virallisterveellisen Uutispalvelu Duodecimin tutkimusuutisen:

Lainaa:
Lisätty sokeri lihottaa
Liiallinen sokereiden syöminen kerryttää painoa ja siten myös edistää ylipainoisuutta, tuore tutkimus vahvistaa. Uusiseelantilaistutkijoiden tulos on tervetullut, sillä vaikka liian energiansaannin on pitkään tiedetty lihottavan, tutkimusnäyttö sokerin vaikutuksesta on ollut epäselvä.

Analyysissa keskityttiin ns. lisättyyn sokeriin eli sokeriin, joka ei ole ruoassa luonnostaan, vaan on valmistajan, kokin tai kuluttajan lisäämää.

British Medical Journalissa julkaistut tulokset perustuvat laajaan 71 tutkimuksen katsaukseen ja meta-analyysiin, ja niiden perusteella sokerin käytön lisääminen kerryttää keskimäärin noin 800 grammaa painoa jo kahdeksassa kuukaudessa. Sokerin vähentäminen laihduttaa saman verran. Tutkimuksissa käytetyt päivittäiset sokerin lisäykset ja vähennykset vaihtelivat kymmenistä satoihin grammoihin.

Vaikutus ei kuulosta suurelta, mutta ajan myötä se voi helposti johtaa ylipainoisuuteen. Tulokset viittaavat myös siihen, että sokerin lihottavuus johtuu energian saannin lisääntymisestä eikä esimerkiksi eri sokereiden aineenvaihdunnallisista vaikutuksista.

Erityisen lihottavia ovat sokeroidut juomat, koska nesteenä nautittu energia ei tuota samanlaista kylläisyyden tunnetta kuin kiinteässä muodossa nautittu. Tämän takia sokerijuomista saa helposti ja huomaamatta liikaa energiaa. Sokeripitoisten juomien säännöllinen nauttiminen on liitetty myös aikuistyypin diabetekseen ja sepelvaltimotaudin riskiin.

Tutkimusta kommentoivassa pääkirjoituksessa professorit Walter Willett ja David Ludwig pitävät lisätyn sokerin vähentämistä tärkeänä, mutta heidän mielestään ihmisten olisi syytä vähentää huonojen hiilihydraattien syömistä laajemminkin. Erityisesti he mainitsevat teollisesti käsitellyt viljatuotteet ja perunan.

Uutispalvelu Duodecim
(BMJ 2013;345:e7492)
http://www.bmj.com/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-03-06 23:42:08 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2013-12-20 20:05:31
Viestit: 46
Paikkakunta: Helsinki
On tämä varsinainen pelleproffa, hävettää sen puolesta. Itse se ei varmaan huomaa ristiriitaisia höpinöitään. Samalla tasolla on kuin naapurin Tsaarin paminat. Huh, huh.

_________________
"Ei riitä että pysyy asiassa, täytyy pysyä ihmisessä"
- Stanislaw Jersey Lec -

"Tyhmyydellä ja neroudella on se ero, että neroudella on rajansa"
- Albert Einstein -


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-03-07 07:42:21 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4877
Jos sitä saarnaa, että "kova rasva" ja eläinperäinen proteiini aiheuttavat diabetesta niin mitä silloin voi sokerista enää sanoakaan.

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-03-07 12:14:26 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
^^En malta olla lainaamatta elsiä toisesta ketjusta :

Lainaa:
Jos puhutaan epätieteellisestä toiminnasta, niin joukon kärjessä eivät suinkaan ole karppaajat, vaan Fogelholmin kaltaiset ravitsemustietäjät, jotka väittävät että kovarasva ja liha tappaa, mutta että sokerin lihottavuuteen ei ole perusteita. Ihan sama, katsotaanko rottakokeita, epidemiologisia tutkimuksia vai interventioita, sokeri on 6-0 häviöllä tässä pelissä. Mutta jos tai kun on oma lehmä ojassa (ja miksei ehkä ideologiakin), niin minkäs teet.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-03-07 13:11:30 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Päinvastoin kuin Fogelholm väittää, tyydyttynyt rasva ei ole ongelma, mutta sokeri on. Jopa maailman suurimpia ruokavaliotutkimuksia vetänyt Harvardin professori Walter Willet, joka vuosikausia varoitti meitä tyydyttyneestä rasvasta, on muuttanut mieltään.

Dosentti Uffe Ravnskov tyrmää ehdotuksen rasvan panemisesta haittaverolle (sokerin ohella):

Uffe Ranvskov: Fettet är inte problemet (Sydsvenskan 7.3. 2014)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-03-07 13:28:53 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Antti Heikkilä: Proteiineista ja sokerista

Lainaa:
Toinen suuri uutinen oli sokerin haitoista kertovat uutiset. Tämä on ensimmäistä kertaa ja kertoo todellisesta muutoksesta. WHO pitää nyt sokeria terveydelle haitallisena. Tämäkään asia ei ole uusi. Vuosia sitten WHO olisi halunnut ilmoittaa tämän uutisen kaikille kansoille, mutta kun silloinen Yhdysvaltojen hallitus sai vihiä asiasta, lensi sikäläinen maatalousminisetri Geneveen ja ilmoitti tylysti, että jos teette noin, niin Yhdysvallat lopettaa WHO:n rahoituksen. Puskankin pitäisi tietää tämä asia, ellei sitten omaa valikoivaa muistia. Hän oli tuohon aikaan töissä Genevessä. Nyt on suurvallankin nöyrryttävä tosiasioiden edessä. Sokeri on todellinen epäterveyden lähde. Eläinrasvat ovat terveellisiä ja niillä ei ole yhteyttä mihinkään sairauksiin. Joten niillä 10 000 tutkimuksella voi todellakin pyyhkiä takapuolta.

Fogelholmille tämä on lievästi sanottuna järkytys. Koko hänen sukkuloimansa korttipakka romahtaa. Mies jo itkee, että sokeriohjeet ovat liian tiukkoja suomalaisille, aivan kuin me kestäisimme sokeria paremmin kuin muut. Mihin tuokin väite perustuu?

Fogelholm sanoo, ettei sokeri ole ongelma, vaan ylipaino ja kovat rasvat. Virallisen tahon ylipainoneuroosi on sekoittanut rationaalisen ajattelun. BMJ:ssä 2013 julkaistun laajan selvityksen mukaan ”intake of free sugars or sugar sweetened beverages is a determinant of body weight” eli sokeri lihottaa. Selvästikään Fogelholm ei seuraa aikaansa.

Ehkä tärkein tieto sokerin haitoista ilmenee hiljattain julkaistusta endokrinologian professori Robert Lustigin 175 maata käsittelevästä tutkimuksesta. Ylipaino ei ole sinänsä ongelma. Kysymys on siitä, mistä lähteestä ylimääräiset kalorit tulevat. Jokaista 150 kalorin energian lisäystä kohden diabetes lisääntyi 0.1%, mutta jos tuo energianlisäys tuli pelkästään sokerista, niin diabetes lisääntyi 1,1% eli sokeri nosti diabeteksen määrää kymmenkertaisesti. Sokeri on diabeteksen todellinen syy, eikä pelkällä ylipainolla sinänsä ole merkitystä. Tämähän on mitä ilmeisintä lääkärin kliinisessä työssä, mutta Fogelholmhan ei ole lääkäri. On hyvin paljon diabeetikkoja, jotka ovat normaalipainoisia, mutta he toipuvat, kun jättävät liiat hiilihydraatit ja ennen kaikkea sokerin. Täytyy vain ihmetellä tämän maan mediaa, joka leikkii kaikkitietävää mutta ui pimeässä syvissä pohjamudissa ja on sellaisten besserwissereiden kuin Fogelholmin pyöriteltävissä. Toimittaja olisi voinut edes kysyä mihin tieteelliseen tosiasiaan perustuu hänen näkemyksensä, että WHO:n suositus on liian tiukka suomalaisille, ja että miksi eläinrasvat ovat vaarallisia kun tutkimus osoittaa muuta.


Kannattaa käydä lukemassa koko asiakirjoitus


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-03-07 17:46:00 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-02-08 19:12:46
Viestit: 5305
-

_________________
Our way is not the best way. Our way is merely another way.
Vapaa ohjelmisto, vapaa yhteiskunta


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-03-10 15:26:37 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Antti Heikkilä kirjoitti:
Lainaa:
Takkia on vaikea kääntää, jos koko elämänura on rakentunut lääke- ja ruokateollisuuden tuen pohjalle. Oikeastaan asian todellisuus paljastuu Fogelholmin marinassa, ettei suomalaisille sovi WHO:n uusi sokerisuositus, vaan suomalaiset tarvitsevat enemmän sokeria. Fogelholm ei ole keksinyt tuota itse, vaan hän noudattaa isojen poikien tahtoa. Brittien sokeritsaari nostaa koipeaan WHO:lle. Näiden asiantuntijoiden mukaan koko maailman pitää syödä reilusti sokeria.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-03-23 23:00:21 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Andreas Eenfeldt: Läsken är problemet. Inte kalorierna.
Lainaa:
Limsat ovat ongelma - eivät kalorit
Kuva

Tiedelehti Diabetes Caressa on kaksi juttua sokerista. Limsojen kulutus Yhdysvalloissa on viisinkertaistunut viimeisten 50 vuoden aikana 200 litraan asukasta kohden vuodessa.

Ensimmäisessä jutussa pannaan aikamme lihavuus- ja sairausepidemiat pääsosin tämän valtavan sokerinlähteen piikkiin
•Toisessa jutussa sanotaan, ettei sokerilla ole itsessään mitään haittavaikutuksia, joskin se on tyhjien kaloreiden lähde

Miten nämä kaksi juttua eroavat toisistaan?

Tri. Anders Tengblad: Limsa sairastuttaa meidät

Yksi ero on siinä, että jälkimmäisen kirjoittanut John L. Sievenpiper on saanut rahaa Coca Colalta.

Lainaa:
…has received several unrestricted travel grants to present research at meetings from The Coca-Cola Company and is a co-investigator on an unrestricted research grant from The Coca-Cola Company.


Roskaruokateollisuus puhuu mielellään kaloreista. Se haluaa epätoivoisesti uskotella, että lihavuudessa on kysymys heikosta luonteesta, ei ruuan laadusta.

Tämä selitys vapauttaa automaattisesti (riippuvuutta aiheuttavien) sokerilimsojen myyjät vastuusta.

Coca Cola ja muut yhtiöt käyttävät miljardeja mainontaan saadakseen sinut uskomaan kaloreiden laskemiseen. Ja lisätäkseen sanomansa uskottavuutta ne maksavat mielellään tutkijoille, jotka voivat levittää tätä ajatusta tieteellisissä yhteyksissä.


Tämä saattaa outoon valoon professori Mikael Fogelholmin, jonka Coca Cola on pestannut jonkinlaista tutkimusta tekemään ja joka äskettäin vastusti Maailman terveysjärjestön WHO:n suositusta puolittaa sokerin saanti Suomessa nykyisestä noin kymmenestä E%:sta.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-03-27 00:00:00 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Ann Fernholm: Limujen saatavuus kouluissa liitetty lasten lihomisriskiin:

Lainaa:
Nyt liittää amerikkalainen tutkimus limujen saatavuuden kouluissa lasten suurempaan lihomisriskiin: Associations between the school food environment, student consumption and body mass index of Canadian adolescents. Tutkimus osoittaa, että lapset jotka kävivät kouluja joissa voi ostaa limuja myös joivat niitä enemmän. Tämä puolestaan liittyi 50 prosenttia suurempaan lihomisriskiin. Tutkimus tehtiin Bristish Kolumbiassa Kanadassa ja siinä oli mukana yli 11 000 lasta.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-04-07 18:37:39 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Kris Gunnars: Added Sugar is The Single Worst Ingredient in The Diet. Period.

Lainaa:
Monet asiat ovat pielessä ruokavaliossamme ... mutta massiivinen määrä lisättyä sokeria on ehkä kaikkein pahin.

Lukuisat tutkimukset osoittavat, että sokeri saattaa olla kaikkia muita ruoka-aineita suurempi syyllinen maailman tappavimpiin tauteihin ... kuten sydäntautiin, diabetekseen ja jopa syöpään. ( 1 , 2 , 3 ).

Milloin tämä selviää "viralliselle asiantuntijallemme"? Kun WHO aiheellisesti näistä syistä vaatii sokerinkulutuksen puolittamista, "virallinen asiantuntijamme" haraa vastaan sanoen "sokerilla ei suoraa yhteyttä lihavuuteen". On tämä täyttä kummelia tämä touhu täällä Puskamaassa - ellei jopa pahkasikaa - en muuta sano. Vai sanonko? En.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-04-13 09:44:42 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Aivan samalla tavalla tupakkayhtiöiden maksamat asiantuntijat todistivat 30 vuotta sitten ettei tupakoinnilla ole suoraa yhteyttä keuhkosyöpään.

Virallisen asiantuntijan kannattaisi katsoa TÄMÄ VIDEO


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-04-13 18:47:36 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Lisää suositeltavaa katsottavaa viralliselle asiantuntijallemme:

Yle Fem Spotlight: Piilosokeri (tiistaina 15.4. klo 20.00)


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 1140 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 4 557 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)