karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2020-07-02 11:58:06

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 4732 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 123 24 25 26 27237 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2014-01-19 16:36:51 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21082
Annika Dahlqvist: Lågkolhydratkost i Japan
Lainaa:
Diabetesdoc kirjoittaa japanilaisesta diabetestutkimuksesta
Monet tapavat sanoa [jotkut jopa Karppilassa], että Aasiassa ollaan terveitä, vaikka syödään paljon hiilihydraatteja. Japanissa kuitenkin diabeteksen esiintyvyys on korkeampi kuin Ruotsissa, eikä tilanne ole sen parempi myöskään Kiinassa tai Intiassa.

Tutkimuksessa testattiin vähähiilihydraattista ja vähärasvaista ruokavaliota diabeetikoilla. Vähähiilihydraattinen osoittautui paremmaksi verensokerin suhteen, eikä sillä havaittu olevan mitään kielteisiä vaikutuksia.


Tutkimus:
A Non-calorie-restricted Low-carbohydrate Diet is Effective as an Alternative Therapy for Patients with Type 2 Diabetes

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-01-19 16:46:03 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21082
Kuva

Kostdoktorn: Vähähiilihydraattinen ruokavalio terveellistä myös Japanissa

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-01-19 17:58:22 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21082
Diabetesdoc: Lågkolhydratskost i Japan
Lainaa:
Vähähiilihydraattinen ruokavalio johti parempaan verensokerin hallintaan ja parempiin veren lipidiarvoihin - erityisesti triglyseridilukemat paranivat... Myös mm. valtimonseinämien jäykkyyttä mitattiin, eikä japanilaisessa tutkimuksessa havaittu mitään haitallisia vaikutuksia.

Niin, ja verensokerin tasapainon paraneminen tutkimuksessa vähähiilihydraattisella ruokavaliolla oli riippumaton painonpudotuksesta.

Tutkimuksen vhh-ryhmässä ei ollut kalorirajoitusta, hiilihydraatteja siinä sallittiin korkeintaan 130 grammaa päivässä. Koe kesti puoli vuotta.

Tutkimuksen tulokset pähkinänkuoressa:
Lainaa:
Results The HbA1c levels decreased significantly from baseline to six months in the low-carbohydrate diet group (baseline 7.6±0.4%, six months 7.0±0.7%, p=0.03) but not in the calorie-restricted group (baseline 7.7±0.6%, six months 7.5±1.0%, n.s.), (between-group comparison, p=0.03). The patients in the former group also experienced improvements in their triglyceride levels, without experiencing any major adverse effects or a decline in the quality of life

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-01-19 18:13:03 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21082
Diabetesta sairastava Sari laihtui hurjat 70 kiloa - "Lapset eivät muista, miltä näytin aikaisemmin" (IS 19.1.2014)
Lainaa:
Sari Helminen laihdutti vuosina 2010-2012 vähähiilihydraattisen Pellinki-dieetin avulla hurjat 70 kiloa.
Jo kymmenen vaatekokoa pois saanut lahtelainen Helminen on jatkanut samalla linjalla, ja menneen vuoden aikana kiloja on lähtenyt vielä seitsemän.

Vaatekoko on vaihtunut koosta 56 kokoon 38.
- Viime vuodesta vaatteet on saanut vaihtaa kokoa pienemmäksi taas.

Alun perin Helminen painoi pitkälti toistasataa kiloa. Kipinä painonpudotukseen syttyi terveysongelmien myötä: Helminen potee kakkostyypin diabetesta ja korkeaa verenpainetta.

- Joulua sinä et tuolla menolla näe, lääkäri sanoi Sarille huhtikuussa 2010.

Saman vuoden juhannuksena Helminen luki "karppausguruna" tunnetun
Antti Heikkilän kehittämästä Pellinki-dieetistä.

Ohjeiden innostamana hän poisti ruokavaliostaan sokerin, perunan, riisin, pastan, hedelmät ja viljatuotteet. Tilalle tulivat oliivi- ja kookosöljy sekä ensi alkuun myös voi.

Nyt hän on pärjännyt ilman lääkkeitä jo neljättä vuotta ja olo on hyvä.
Keho on löytänyt, minkä määrän ruokaa ja liikuntaa se haluaa. Myös unirytmi on hyvä.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-01-20 15:01:51 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21082
Matti Tolonen: Itä-Suomen yliopisto: Kalarasva ehkäisee diabetesta
Lainaa:
Itä-Suomen yilopisto on lähettänyt medialle seuraavan tiedotteen:
"Diabetes Care-tiedelehdessä julkaistun kuopiolaistutkimuksen mukaan suuri seerumin pitkäketjuisten omega-3-rasvahappojen pitoisuus voi vähentää riskiä sairastua tyypin 2 diabetekseen. Kyseisiä rasvahappoja saadaan kalasta ja kalaöljyistä.

Tyypin 2 diabetes yleistyy ympäri maailmaa, myös Suomessa. Ylipaino on merkittävin riskitekijä, joten ruokavaliolla ja muilla elämäntapatekijöillä on merkittävä vaikutus tyypin 2 diabeteksen kehittymiseen.

Aiempien tutkimusten perusteella muun muassa laihduttaminen, liikunta ja runsas seerumin linolihappopitoisuus ovat olleet yhteydessä pienempään diabeteksen riskiin. Sen sijaan tutkimustulokset kalan syönnin tai pitkäketjuisten omega-3-rasvahappojen vaikutuksesta diabetesriskiin ovat olleet hyvin ristiriitaisia.

Suojaava yhteys on havaittu pääasiassa aasialaisissa väestöissä, kun taas eurooppalaisissa tai yhdysvaltalaisissa tutkimuksissa yhteyttä ei ole havaittu tai runsas kalan syönti on ollut jopa yhteydessä lisääntyneeseen diabeteksen riskiin.

Itä-Suomen yliopistossa seurannassa olevan Sepelvaltimotaudin vaaratekijätutkimuksen (SVVT) alussa vuosina 1984–1989 seerumin omega-3-rasvahappopitoisuudet määritettiin 2212 mieheltä, joiden ikä oli 42–60 vuotta.

Tutkimuksen 19,3 vuoden seurannan aikana 422 miehellä todettiin tyypin 2 diabetes.

Tutkittavat jaettiin neljään ryhmään seerumin pitkäketjuisten omega-3-rasvahappojen pitoisuuden perusteella. Niillä miehillä, jotka kuuluivat ylimpään neljännekseen, oli 33 prosenttia pienempi tyypin 2 diabeteksen riski verrattuna alimpaan neljännekseen.

Tutkimus tuo uutta tietoa kalan syönnin vaikutuksista tyypin 2 diabeteksen riskiin. Ruokavalion onkin hyvä sisältää vähintään kaksi kala-ateriaa viikossa, mieluiten rasvaisena kalana. Runsaasti pitkäketjuisia omega-3-rasvahappoja sisältäviä kalalajeja ovat muun muassa lohi, kirjolohi, muikku, lahna, silli, anjovis, sardiini ja makrilli, kun taas esimerkiksi seitissä tai turskassa näitä rasvahappoja on hyvin vähän.

Diabeteksen ehkäisyn kulmakivet ovat painonhallinta, liikunnan lisääminen ja suosituksien mukainen monipuolinen ruokavalio.

Virtanen ym. Serum Omega-3 Polyunsaturated Fatty Acids and Risk of Incident Type 2 Diabetes in Men: The Kuopio Ischaemic Heart Disease Risk Factor Study. Diabetes Care 2014;37(1):189-96. doi: 10.2337/dc13-1504."

Kommentti: Tässä tutkimuksessa ei annettu kalaöljyä ruoan lisänä ja tutkijat sanovat nimenomaan, ettei heidän tulostensa perusteella voida sanoa mitään kalaöljyn vaikutuksesta diabetekseen (koska ko yliopistossa vastustetaan kalaöljyn ja muiden ravintolisien käyttöä). Tutkimusajankohtana 1984–1989 ei ollut edes saatavana tehokkaita etyyliesteröityjä kalaöljyjä.

Harvardin yliopiston viime kesänä julkaiseman koontitutkimuksen mukaan myös ravintolisänä nautittu kalaöljy voi kuitenkin ehkäistä tyypin 2 diabetesta. Kalaöljy näet vaikuttaa hormoniin, adiponektiiniin, joka säätää veren sokeripitoisuutta parantamalla insuliiniherkkyyttä. E-EPA-kalaöljy, annoksella 2 g/vrk, parantaa myös tyypin 2 diabeetikkojen insuliiniherkkyyttä ja sokeritasapainoa (Sarbolouki ym. 2013).

Wu JHY, Cahill LE, Mozaffarian D. Effect of fish oil on circulating adiponectin: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism June 2013.

Sarbolouki S, Javanbakht MH, Derakhshanian H, et al. Eicosapentaenoic acid improves insulin sensitivity and blood sugar in overweight type 2 diabetes mellitus patients: a double-blind randomised clinical trial. Singapore Medical Journal. 2013 Jul;54(7):387-90. Free Full Text

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-01-20 22:48:06 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21082
Kaj Blennow - Henrik Zetterberg: Motion och viktnedgång minskar inte kardiovaskulär risk vid diabetes typ 2 (Läkartidningen 14.1. 2014)

Professorit Kaj Blennow ja Henrik Zetterberg ihmettelevät Läkartidningen-lehden kirjoituksessaan, että mitäs nyt kun diabeetikoita on vuosikymmenet neuvottu laihduttamaan ja harrastamaan liikuntaa ja nyt sitten suuren amerikkalaisen LOOK AHEAD -tutkimuksen mukaan nämä konstit eivät parannakaan heidän ennustettaan.

Diabeteslääkäri Anders Tengblad kommentoi, että jo nyt voitaisiin vähärasvaisen asemasta suositella vähähiilihydraattista tai välimerellistä, vaikka pitkäaikaisvaikutuksista kaivataankin vielä lisää tutkimustietoa.

Annika Dahlqvistin mielestä joku voisi vinkata professoreille, että kannattaisi varmaan kokeilla runsasrasvaista karppausta (LCHF)

Annika Dahlqvist: Motion och viktnedgång minskar inte kardiovaskulär risk vid diabetes typ

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-01-21 19:25:31 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21082
"Diabeteksen kapteeni Cookin", professori Paul Zimmetin hienoja powerpointteja maailmanlaajuisesta diabetes- ja lihavuusepidemiasta (DIABESITY = diabetes + obesity) sekä cocakolonisaation osuudesta katastrofissa, joka uhkaa pitemmän päälle raunioittaa monien maiden kansantaloudet:

Paul Zimmet: Diabesity: Potentially the Greatest
Epidemic in World History

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-01-30 10:16:05 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21082
Antti Heikkilä kirjoittaa, että maa- ja metsätalousministeriön VRN:n uusiin ravitsemussuosituksiin sisältyvä kehotus suolan vähentämiseen on vaarallinen diabeetikoille:

Lainaa:
Toinen tutkimus toteaa samaa: Suolan rajoittaminen 1500 mg:aan pv:ssä lisää sydänkuolemia peräti 450 %. Vähäsuolaisuus heikentää 2-tyypin diabetespotilaan selviytymistä. Diabeetikot kuolevat ennen aikojaan vähäsuolaisuuden seurauksena. Vähäsuolainen ruoka lisää myös oleellisesti insuliiniresistenssiä
.
Antti Heikkilä: Valtio on kansan vihollinen.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-01-30 16:07:31 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21082
Timo Kuusela: Uudet ravitsemussuositukset puhuttavat & kirjoituttavat
Lainaa:
Jari Ristiranta arvioi suosituksia viileästi (http://ravitsemusjaterveys.wordpress.co ... kset-2014/ ).
Visuaalinen vertailu kahden eriaikaisen ravintopyramidin kesken on havainnollinen. Vertailujakson kuluessa mm T2D on Suomessa (ja maailmassa) tuplaantunut (ja jatkaa lisääntymistä).

Terveydenhuoltohenkilökunta (ml diabeteshoitajat) suosittavat "terveellistä ravitsemusta". SV-tauditkin kuuluisi hallita näin. Jos muutosta ei tapahdu, lääkkeet käyttöön.

Tiedosta ei ole pulaa. Pulaa on tiedosta tehtävistä johtopäätöksistä. Syy lisääntyvään häiriintyneeseen aineenvaihduntaan yhä useammalla alan ammattilaisella ja kansalaisella näyttää edelleen olevan joku tähtien sotaan liittyvä ulkoavaruudesta tulviva säteily.

Ei mitenkään voi uskoa, että kaksi harhaista pääkköä (Fogelholm & Schwab) yksin olisivat näin tehokkaita. Apuja tarvitaan maatalouden, politiikan, ravitsemustuotannon ja kaupan markkinointiresursseita. Mielikuvilla ostokset tehdään. Terveys on erittäin houkuttava markkinointiteema.

Raikkaan mielipiteen esittää toistuvasti kolumnisti Joonas Konstig. Nytkin esitetyt näkemykset osuvat ytimeen. Blogisti Kalakukko osaa ne vielä tulkita kansalle lukukelpoiseen muotoon ( viewtopic.php?f=36&t=5202 ). Ja miksi Kalakukko ei osaisi. Takana on riittävästi pedagogista kokemusta kansalaisten teoreettisen vastaanottokyvyn oikein arvioimiseksi.

Sitäpaitsi suositan Wlliam Davisin suomennetun kirjan hankkimista / lukemista. Ei mies tule ulkoavaruudesta tai tuntemattomuudesta. Vuosikymmenten kardiologikokemus kaikkine matkan varrella koettuine "sepelvaltimo-indekseineen" on vain saanut ajattelevan lääkärin etsimään omaa totuutta virallisten (mutta yhdistysmuotoisten) organisaatioiden suppeita ja lääkepainotteisia näkemyksiä laajentaen. Meillä taas (ja muualla Euroopassa) nämä organisaatioiden ohjeet kopioidaan pilkuntarkasti (tosin käännettyinä ko kielelle) kumoamattomaksi totuudeksi ammattihenkilöstön käyttöön. Ei passaa poiketakaan (kun ei uskalleta).

Näin puolestaan menettelee Suomessa Diabetesliitto ry ravitsemusta ja siihen elimellisesti liittyvää lääkitystä suosittaessaan.

Suo on siis USA:ssa ja se vetelä on levinnyt itsensä fiksuksi kokevaan maapallon osuuteen. Vähemmän fiksut apinoivat elintaso-odotuksissaan mallin ja lihovat ja sairastuvat

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-01-31 17:58:15 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21082
Andreas Eenfeldt sivuaa diabetesasiaa ruotiessaan BBC:n ohjelman Horizon - Sugar v Fat:

Kostdoktorn: Sugar vs Fat on BBC: Which is Worse?

Lainaa:
Kuva

Tulokset

Kun kummallakin dieetillä on vain yksi henkilö, on selvää että sattuma näyttelee suurta osaa. Tulokset olivat kuitenkin mielestäni suurin piirtein odotusten mukaisia. Minua häiritsivät lähinnä niiden tietämättömyyttä (tai dramaattisuuden tavoittelua) kuvastaneet tulkinnat.

Paino

Aloitetaan tärkeimmästä. Vaikka molemmat veljekset olivat kokeen alkaessa sangen sopusuhtaisessa kunnossa, paino putoaa enemmän, 4 kiloa, vähähiilihydraattisella ja vain yhden kilon vähärasvaisella ruokavaliolla olleella veljellä.

Kun tutkimus toisensa jälkeen on osoittanut vähähiilihydraattisen ruokavalion tehokkaammaksi, tässä ei ole mitään yllättävää. Rasvakudos väheni 1,5 kiloa vähähiilihydraattisella (hyvä tulos kuukaudessa) ja puoli kiloa vähärasvaisella ruokavaliolla. Muilta osin painonpudotus oli luultavasti valtaosin nestettä. Hyvin tiukalla vähähiilihydraattisella ruokavaliolla menettää erittäin nopeasti kilon tai kaksi glykogeenia ja vettä. Emme voi tietää kuinka paljon – jos lainkaan – lihasmassaa koehenkilöt menettivät, sillä BodPod-testi mittaa vain kokonaispainon jakaantumista rasvapainoon ja muuhun kuin rasvapainoon (mukaanlukien vesi).

Aivotoiminta

Testatakseen veljesten aivotoimintaa tuottaja panee heidän käymään osakekauppaa kuvitellulla rahalla.

Tämä osoittaa joko tuottajan tietämättömyyttä tai sitä, että häntä kiinnosti vain ohjelman dramatiikka. Kuinka niin? Siksi, että lyhyen aikavälin osakekaupan tulos on – ilman sisäpiirin tietoja tai lainvastaisia temppuja – puhtaasti sattumanvaraista. Tikkaa heittävä apina on kokeessa voittanut koulutetun osakemeklarin. Miksi? Koska kyse on on puhtaasta sattumasta

Tämä koe oli toisin sanoen täyttä roskaa, mutta – vähärasvaisella ruokavaliolla ollut veli voitti.

Kiinnostavampaa ja relevantimpaa on se, että vähähiilihydraattisella dieetillä ollut veli sanoi tuntevansa ajatuksensa juoksevan hitaasti (feeling ”thick headed”). Uskon hänen puhuvan totta. Siirtyminen äärimmäisen vähähiilihydraattiselle ruokavaliolle – ei edes vihanneksia – voi taatusti johtaa keskittymisvaikeuksiin yms. noin viikoksi tai hieman pitemmäksi aikaa kunnes keho ja aivot ovat sopeutuneet rasva- ja ketonipolttoisiksi.

Tätä ongelmaa voi usein lievittää lisäämällä nesteen ja suolan saantia. Ja viikon tai parin kuluttua ongelma on ohi.

Liikunta

Suorituskyvyn testaamiseksi veljekset tekevät polkupyörillä pitkiä ylämäkiajoja. Ennustettavasti vähähiilihydraattisella ruokavaliolla oleva veli ottaa pahasti kuokkaan.

Miksi? Kaksi asiaa: elimistö tarvitsee viikkoja, joskus jopa kuukausia sopeutuakseen korkeatehoiseen liikuntaan käyttäen polttoaineena pääosin rasvaa ja ketoneita. Ja sen jälkeenkin saatetaan tarvita pieni määrä hiilihydraatteja räjähtäviin ja anaerobisiin urheilusuorituksiin.

Olen haastatellut tri Peter Attiaa, joka menestyksellisesti osallistuu tunteja kestäviin pyöräkilpailuihin vähähiilihydraattiselle ruokavaliolla. Hänkin nauttii jonkin verran hidasta tärkkelystä maksimoidakseen pitkien harjoitustensa tehon.



Diabetes

Lopuksi piste iin päälle. Lääkäri väittää vähähiilihydraattisella ruokavaliolla olleen veljen "tulleen lähes esidiabeetikoksi syömällä vähähiilihydraattista ruokaa!” Sana ”lähes” kuuluisi oikeastaan kääntää ”kaikkea muuta kuin”. Ihmettelen, tietääkö hän mitään aiheesta vähähiilihydraattinen ruokavalio ja diabetes. Itse asiassa ihmettelen, tietääkö hän yleensä mitään diabeteksesta.

Vähähiilihydraattisella ruokavaliolla olleen veljen paastoverensokeri oli 5,1 (normaali) ennen ruokavaliota ja 5,9 (normaali) kuukauden ruokavalion jälkeen. Huomasitko, että sana ”normaali” esiintyi kahdesti. Kyllä, aivan, paastoverensokerin katsotaan ainakin Ruotsissa olevan normaalilla tasolla niin kauan kun se on korkeintaan 6,0 mmol/l. Se myös vaihtelee huomattavasti päivästä päivään. Jos mittaisimme kyseisen lääkärin oman paastoverensokerin, se saattaisi olla tänään 5,9 ja huomenna 5,1.

Tulos saattaa olla sattumaa, mutta joskus paastoverensokeri todellakin jonkin verran nousee LCHF-ruokavaliolla, vaikka taso päivän mittaan (aterioiden jälkeen) pysyy paljon alempana. Tämä johtuu luultavasti siitä, että keho on sopeutunut polttamaan rasvaa ja tarve polttaa glukoosia paaston aikana on pienempi. Paston aiheuttama verensokerin putoaminen jää siten pienemmäksi.

Heille tehtiin myös sokerirasituskoe – joka on paljon relevantimpi koe. Vähähiilihydraattisella ruokavaliolla olleen veljen tulosta ei kuitenkaan kerrottu. Arvaan, että se oli normaali.

Sen tosiasian, että vähähiilihydraattinen ruokavalio hoitaa tehokkaasti tyypin 2 diabetesta, pitäisi kertoa meille kaiken tarpeellisen. Tyypin 2 diabetesta ei saa noudattamalla ruokavaliota, joka parantaa diabeteksen. Etkä taatusti saa tyypin 2 diabetesta (joka liittyy voimakkaasti lihavuuteen) pudottamalla kuukaudessa 4 kiloa painoa ruokavaliolla,jonka tutkimukset ovat vakuuttavasti osoittaneet tehokkaimmaksi laihdutusruokavalioksi.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-02-03 20:04:54 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21082
Antti Heikkilä: Ruokateollisuus tarvitsee suosituksia
Lainaa:
On täydellistä roskaa väittää, että lihansyönti aiheuttaisi diabetesta. Asia ilmene tutkimalla maailman diabetestilastoja. Argentiinassa jossa syödään todella paljon lihaa, on huomattavasti vähemmän diabetesta kuin meillä. Intia, jossa lihaa ei juuri tavallinen ihminen syö, elää huimassa diabetesbuumissa. Muutama tutkimus vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta: American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä 2013 julkaistu metatutkimus suosittelee vähähiilihydraattista ruokavaliota diabeteksen hoitoon. Cancer Research -lehdessä 2011 julkaistu tutkimus toteaa, että tämän- tyyppinen ruokavalio hillitsee syöpäsolujen kasvua. Eli ravinnolla voidaan hoitaa tehokkaasti eri sairauksia. Miksi emme käyttäisi tätä mahdollisuutta? Kenen asiaa nuo [ruokauosituksia väsäävät] komiteat todellisuudessa ajavat?

Vaikka AH:n kysymys on retorinen, vastaan siihen silti: luulen, etteivät ainakaan meidän tavallisten suomalaisten.

Lainaa:
Viimeaikaikiset lööpit kertovat, että voimakaksikko Fogelholm & Schawb on aktivoitunut ja saanut kohtuuttomasti tilaa missä tahansa mediassa. He myös esiintyvät kuin lääkärit. Näin onkin syntynyt uusi lääketieteen spesialiteetti, agri-lääkärit. Käyskentely kesäisen rypsipellon reunamilla synnyttää loistavia ideoita pehmeiden rasvojen puolesta, vaikka pyhä ajatus ei näytä mahtuvan millään suomalaisjunttien kaaliin. Schwab mitätöi D-vitamiinin edut, mikä sai kollegat suuttumaan. Schwab ei ole ilmeisesti tietoinen, että maitoon vaivihkaa lisätty D3-vitamiini on mahdollisesti pysäyttänyt tämän maan 1-tyypin diabeteksen kasvun. D-vitamiinista on valtavasti tietoa, joka lisääntyy jatkuvasti. Ehkä tässä yhteydessä voisin referoida tutkimusta, joka toteaa, että jos elimistön D-vitamiinitasoa nostetaan vaikka lisäravinteilla, on sen vaikutus hyvin positiivinen. D-vitamiini vaikuttaa estävästi geeneihin, joiden vaikutukset aineenvaihduntaan voivat johtaa syöpään, sydäntautiin ja autoimmuunisairauksiin. Tämän Schwab haluaa kieltää meiltä.


Ei Pahkasika-lehteä todellakaan enää mihinkään tarvita. Paretskoi-Örnberg-tyyppistä huumoria löytyy nykyisin riittävästi valtamediasta voimakaksikon Schwab-Fogelholm tuottamana.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-02-04 11:41:23 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21082
Kostdokorn: SvD: Socker orsakar hjärtsjukdomar

Lainaus SvD:n artikkelista:
Lainaa:
Kalifornian yliopiston kansanterveystieteen professori Laura Schmidt kirjoitaa, että "olemme keskellä paradigman muutosta mitä tulee sokerin terveysvaikutuksia koskevaan tutkimustietoon, muutosta jota lietsoo amerikkalaisten äärimmäinen sokerin liikakulutus.

Uuden paradigman mukaan sokeri aiheuttaa kroonisia sairauksia kuten tyypin 2 diabetesta, rasvamaksaa, dementiaa ja sydäntauteja. Nämä vaikutuksen tulevat insuliinisesistenssin ja myös inflammaation kautta.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-02-04 21:44:38 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21082
Timo Kuusela kirjotti VHH-terveysravinto-sivustolla:
Lainaa:
Meidän piti onnistua!

- Kun Pohjois-Karjala Projektin ainutlaatuiset tulokset sovellettiin käytännöksi 1970-luvun puolivälistä lähtien ja julkistettiin sydänkuolemien torjumiseksi kaikkialla SUURIN KIRJAIMIN.

- Kun suomalainen diabetestutkimus (fDPS) tuotti sen tiedon, jolla tyypin 2 diabetes torjutaan.

- Kun fDPS tutkimuksen tieto valettiin toiminnan perustaksi DEHKO-tutkimuksen avulla.

Ja kuinka tasavallan kruununjalokivien potti kusi:

Interheart Study (http://ash.org/52nationheartattackstudy.pdf) (Sydäntautien riskitekijät)

Look Ahead Study (file:///Volumes/FREECOM%20HDD/Look%20AHEAD%20stopped%20for%20futility%20%7C%20theheart.org.webarchive) (DEHKO:n väitteet). Keskeytettiin 9,5 vuoden jälkeen, kun tutkimusryhmän kuolleisuus ylitti vertailuryhmän kuolleisuuden.

ACCORD Study (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2803743/) Tehostettu diabeteksen hoitotutkimus. Lopetettiin kesken, kun kuolleisuus tutkimusryhmässä ylitti verteiluryhmän kuolleisuuden.

Että sen poikia.

WHO raportoi tuoreesti SYÖVÄN LISÄÄNTYMISESTÄ (hurjasti myös Suomessa Uuden Suomen mukaan. WHO:n raportti on harvoille ja rahakkaille 50 SFR = 60 $).

YLIPAINO lisääntyy Suomessa (ja koko maailmassa).

TYYPIN 2 DIABETES tuplaantui Suomessa viime kymmenvuotiskaudella (koko maailmassa lisääntymisvauhti on hurja).


Ja sanasepot Fogelholm ja Schwab suoltavat "tietoa & ohjeistusta entiseen hyväksi koettuun tapaan" pilkunpaikkoja siirrellen. Lisäksi valtakunnan asiantuntijalaitos (THL) on ohjeistuksineen ja moitteineen täydellisesti metsässä.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-02-04 22:12:05 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21082
Edelliseen viestiin viitaten:

THL:N ja VRN:n MENETELMÄ

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-02-04 22:12:05 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21082
^"Mikäli viestinnän kohteelle paljastuu, että häneen on yritetty vaikuttaa, muuttuu indoktrinaatio hänen kannaltaan propagandaksi."

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-02-04 22:29:19 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2013-11-24 01:38:52
Viestit: 1595
Kyllä WHO'n raporttien pitäisi olla ilmaisa kun kerran kaikki niitä ollaan rahoittamassa.

WHO World Cancer Report 2008 saa ladattua tästä, (119.24 MB )
http://www.iarc.fr/en/publications/pdfs ... /index.php

_________________
Just eat a goddamn steak


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-02-05 22:30:54 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21082
Anna Saparre: Debatt om socker med Ralf Sundberg och Charlotte Erlanson-Albertsson

Anna Sparre referoi blogisaan dosentti Ralf Sundbergin ja professori Charlotte Erlanson-Albertssonin seä ravitsemusteraeutti Christina Karlssonin keskustelua Sydsvenskan-lehdessä.

Ralf Sundberg sanoi mm:
Lainaa:
Tutkijana olen pitkään ollut kiinnostunut sellaisista ongelmista kuin rasvamaksa ja metabolinen oireyhtymä, jonka tunnusmerkkeihin kuuluvat korkea verenpaine, keskivartalolihavuus, diabetes ja sen esiaste sekä sydäntauti. Se, että suurella sokerinkulutuksella on keskeinen osa näiden kehittymisessä, on jo pitkään käynyt ilmi lääketieteellisestä kirjallisuudesta, joskaan tämä seikka ei ole johtanut siihen, että sokerista olisi varoitettu. Sen sijaan on pelätty rasvaa.


Charlotte Erlanson-Albertson sanoi mm:
Lainaa:
Sokeri aikaansaa elimistössä glykaatiota eli se reagoi elimistön proteiinien kanssa aiheuttaen inflammaatiota. Langanlaihakin voi olla sydäntaudin ja diabeteksen vaaravyöykkeellä.


Keskustelussa oli myös hyviä kysymyksiä ja vastauksia diabeteksesta. Linkki keskusteluun:

http://www.sydsvenskan.se/sverige/sa-va ... ed-socker/

Keskustelun aiheena oli tämä tutkimus:

Added Sugar Intake and Cardiovascular Diseases Mortality Among US Adults
Quanhe Yang, PhD1; Zefeng Zhang, MD, PhD1; Edward W. Gregg, PhD2; W. Dana Flanders, MD, ScD3; Robert Merritt, MA1; Frank B. Hu, MD, PhD4,5
JAMA Intern Med. Published online February 03, 2014. doi:10.1001/jamainternmed.2013.13563

Lainaa:
Conclusions and Relevance
Most US adults consume more added sugar than is recommended for a healthy diet. We observed a significant relationship between added sugar consumption and increased risk for CVD mortality.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-02-08 15:56:21 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21082
Timo Kuusela: Pieni havainto

Lainaa:
Lääkärilehden vakituinen lääketarkkailija emeritusprofessori Juhana Idänpään-Heikkilä kommentoi uusimman diabeteslääkkeen uusimmista haitoista. Täälläkin lääkkeestä on kirjoiteltu eli se, joka estään 50-80 g glukoosia imeytymästä takaisin munuaisissa ja siis "kusasthan kankhalle", säätääkin elimistö (maksan) tuottamaan lisää sokeria.

Diabeteslääkkeistä endogeenistä glukoosintuotantoa?

Glukoosin takaisinimeytymistä munuaisissa estävien (nk. SGLT2-estäjät) uusien diabeteslääkkeiden kuten dapagliflotsiinin (Forxiga, AstraZeneca/Bristol-Myers Squibb), empagliflotsiinin (BI 10773, Lilly/Boehringer Ingelheim) ja kanagliflotsiinin (Invokana, Janssen-Cilag) todettiin lisäävän endogeenista glukoosintuotantoa ja lisäävän veren glukagonipitoisuuutta. Paradoksaalinen havainto tehtiin kahden eri tutkijaryhmän lumeverrokkitutkimuksissa. Dapagliflotsiini olisi laskenut tyypin 2 diabetespotilaiden paastoverensokeria kaksin verroin enemmän, jos endogeeninen glukoosintuotanto ei olisi lisääntynyt. Tutkijoiden mukaan virtsaan erittynyt glukoosi kompensoitui lisääntyneellä endogeenisellä glukoosintuotannolla, johon liittyi pieni insuliini- ja suuri glukagonipitoisuus. Havainnot voivat johtaa uusiin diabeteslääkkeiden yhdistelmiin, mutta nyt julkaistut alustavat tulokset täytyy vielä varmentaa lisätutkimuksilla.

Juhana E. Idänpään-Heikkilä

Eipä sattunut itselle silmään. Oletin muunlaisia haittoja sokerivirtsasta.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-02-09 18:38:41 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21082
Andreas Eenfeldt: Godismatematik på hög nivå

Lainaa:
Kuva

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-02-11 11:13:24 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21082
Timo Kuusela: Ikääntyneiden diabetes haastaa terveydenhuollon
Lainaa:
Uutinen kiinnostaa erikoisesti alalla pyörinyttä ammattilaista, jolla on ollut voimakas MetS-taipumus (Metabolinen oireyhtymä) päätetapahtumineen (sepelvaltimokriisi yli 22 vuoden takaa ja T2D n. 18 v.). Asian uskoisi kiinnostavan myös ikääntyviä T2D sairaita (myös prediabeetikkoja), heitä hoitavia lääkäreitä ja tunnollisesti ADA:n (Amerikan diabetesyhdistys) ja AHA:n (Amerikan Sydänyhdisitys) huonosti tuloksia tuottavia hoito- ja ravitsemussuosituksia suosittelevia. Samaa "ilosanomaa" toistavat toistavat papukaijain (eiku sanelulukoneen...) lailla eurooppalaiset ja ylipäätään maailmanlaajuiset organisaatiot tunnettuine tilastoseuraamuksineen.

Julistettu sanoma on ollut rasvoja kammoksuva (erityisesti luonnollisia eläinrasvoja). Rasvojen rajoittamisesta johtuva energian puute on korvattu hiilihydraateilla (45 - 60 E%) eli loppupeleissä sokerilla. Kuidun saamiseksi on korostettu runsasta kokojyväviljan käyttöä. Suomessa päävastuullisia noin 40 vuoden ajanjaksolla ovat emeritusprofessori Pekka Puska & Co. Tuon Co:n paikalle voidaan luetella kourallinen vaikutusvaltaisia ja äänekkäitä asiantuntijoita, joilla on esteetön pääsy julkiseen mediaan.

Kun tuloksia ei ole saatu aikaisiksi, kansa on syyllistetty liiikunnan puutteesta. Tämäkin väite on tutkimuksin todettu hatusta tempaistuksi. Totta toinen puoli on kyllä se, että muodottomaksi lihoneen diabeetikon liikkeelle saaminen on tuskan takana - vanhuksella yleensä rollaattorilla tai pyörätuolilla.

No niin, tämänkin saa sitten vaieta hiljaiseksi!

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 4732 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 123 24 25 26 27237 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)