karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-05-20 00:22:52

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 4732 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 141 42 43 44 45237 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2015-01-27 21:34:59 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29319
Malcolm Kendrick pelkistää tyypin 2 diabetekseen sairastumisen näin (karpit tämän kyllä tietävätkin):

Lainaa:
•Erität liikaa insuliinia
•Lihot
•Sinusta tulee insuliiniresistentti
•Sairastut tyypin 2 diabetekseen

Ja mitkäs sitä insuliinin eritystä nostavat? No hiilihydraatit. Tyypin 2 diabeteksen aiheuttavat liialliset hiilihydraatit, ei lihavuus. Lihavuus on kuvassa vahvasti mukana, mutta eri lailla kuin virallisen paradigman mukaisessa selityksessä, joka menee näin:
Lainaa:
•Syöt liikaa
•Lihot
•Lihot lisää ja tulet yhä insuliiniresistentimmäksi
•Insuliinitasosi nousee kompensoidakseen pahenevan insuliiniresistenssin
•Jossain vaiheessa insuliiniresistenssi pääsee voitolle
•Verensokeriarvosi nousevat, mikä tila tunnetaan myös nimellä tyypin 2 diabetes


Kendrick huomattaa, että jos lihavuus olisi tyypin 2 diabeteksen syy, pitäisi sumopainijoiden jos keiden sairastua siihen. Niin kauan kuin he treenaavat sumopainijat eivät kuitenkaan siihen sairastu.

Toisaalta Beradinelli-Siep -oireyhtymää sairastavat ovat äärimmäisen laihoja, ja heidän keskuudessaan sairastuvuus tyypin 2 diabetekseen on sata prosenttia. Heidän sairastumisensa diabetekseen aiheuttaa siis jokin muu seikka kuin lihavuus.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-01-28 12:26:11 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-07-16 09:33:54
Viestit: 1236
Paljonko on tuo "syöt liikaa"? Tokihan me karpit tiedämme, että hiilareita syövät liikaa. Vhh-ruokaa on vaikea syödä liikaa, mutta haaste on hahmottaa, paljonko mitäkin syödä silloin kun ei jaksa punnita syötyjä hiilareita. Onko jossain ketjussa karppifoorumilla puitu, paljonko ihminen täsmälleen grammoissa voisi yhtenä päivänä ja aterioilla viisaasti syödä glugoosiksi muuttuvaa ruokaa (hiilareita + proteiinijuttuja)? Kun harvemmin tavis-ihminen syö täysin proteiinitonta tai täysin hiilaritonta ruokaa. Lähinnä kiinnostaisi tehdä esimerkkiannoksia silmien eteen: toisessa liikaa ja toisessa turvallisesti sopivassa suhteessa glugoosiksi muuttuvaa ruokaa, niin että tulisi selväksi.

Tuntemani diabeetikot syövät lähes pelkästään "sokeristuvia" ruokia, eli vilja- ja maitotuotteita, lihatuotteita, juureksia ja hedelmiä. Ilman valokuvaa on kumminkin vaikea hahmottaa, kuinka paljon vaikka puurolautaseen tai sipsipussiin verrattuna saa syödä vhh-juttuja saman glugoosikuorman edestä. Eli jossain unohtamassani lähteessä muistaakseni sanottiin, että 30 g proteiinia per ateria ois maksimi, ja glugoosiksi muuttuneena vain 5 g koko kropassa kerrallaan, kun lihakset/verenkierto ei kerrallaan tarvitse enempää glugoosia kuin sen 5 g. Tästä herää kysymys, onko jokin laskentakaavio sille, miten tuon 5 g saa pidettyä kropassa, ja mistä sitä voi ylipäätään tietää, paljonko kroppa muuttaa vaikka liha-ateriasta glugoosiksi? Ylimääräiset syödyt menisivät näin ollen suoraan vararavinnoksi.

Tahtoisin nähdä kuvan, jossa on laskettu myös jälkkärin ja kaiken muun aterian glugoosit esille. Nykyään naistenlehtiä myöten käsketään punnita liha, jotta saa tarpeeksi proteiinia. Siinä kuitenkin unohdetaan kokonaisuus. Jos suositellaan esim. 150 g kanaa lautaselle ja sen kanssa ottaa "energialisukkeet" leivät ja jälkkärihiilarit, tuossa on jo melkoinen pommi terveellekin. Eikös diabeetikolla loogisesti ajatellen muutenkin pitäisi olla pienemmät annokset glugoosiksi muuttuvia ruokia per ateria, kun kropan glugoosin käsittelykyky on heikko?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-01-28 12:54:28 
Poissa
kukkahattukarppi
kukkahattukarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-10-30 22:39:49
Viestit: 18506
Paikkakunta: Jämtland
Täällä Ruotsissa on LCHF ruokavalio tutkittu ja hyväksytty yhdeksi diabeteksen hoito ruokavalioksi, se on tutkimuksissa yleensä tehokkain mutta on vielä jäljellä sitä ajatusta että sokeritautistenkin pitää saada herkutella ja lääkkeillä korjata sitten tulokset.

Mutta kaikki me diabeetikotkaan emme ole yhtä hiilariherkkiä, LCHF normaali on 20-25 gr hiilareita vrk, proteiineja ei ainakaan lisätä, 0.8 - 1gr painokilo lienee yleisin suositus ja loput rasvaa niin että nälkä lähtee.

Glukoosin tarvekkin vaihtelee, ketogeenisella sokerin tarve vähenee kun ketoja ja rasvaa käytetään eri tavalla eli minusta kannattaa noudattaa sitä omaa karppisuuntaa koska siinä on tavallaan, useimmiten lääkärien kokemuksen ja tiedon mukaan, suunniteltu kokonaisuus joka yleensä toimii. Tietysti sitten voi sitä omaa ruokavaliota rukata mieltymysten ja omien esim. allergioiden mukaan kys. suunnan sisällä.

Ja jos on lääkehoitoinen diabeetikko niin kannattaa lääkitystä ja ruokavaliota alussa rukata niin ettei tule vaarallisia hypoja, insuliinin tarvehhan vähenee nopeasti varsinkin kakkosilla.

Proteiinia tarvitaan rakennusaineiksi myös, riippuu myös proteiinin lähteistä. Rakennetaan ja puretaan, uuskäytetään ja tuhlataankin. Ja onhan meillä jonkun näköinen aminohappopoolikin eli proteiinien aineenvaihdunta ei ole ihan yksinkertaista.

Sitten on sekin että jos syö enemmän niin keho käyttää enemmän,jos vähemmän niin silläkin tulee toimeen.

Tuntemasi diabeetikot voisivat sokerimittarilla nopeasti verrata aterioiden vaikutusta, muistaen myös että kun inskat ovat korkealla niin rasvavaraston ovet kiinni, kun vhh ateria niin poltetaan muutakin kuin sitä ruoasta tulevaa.


Eli liikaa, liian vähän, tuhannen taalan kysymys. Eniten minusta riippuu näin diabeetikkona siitä, mitä syö.

_________________
Karppausta v 2008 keväästä Heikkilän ketoruokavalion ja Annikan LCHF tyyliin.
LCHF ruokavalio(kin) toimii vain jos sitä noudattaa.
Old lives matter.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-01-28 14:27:22 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2007-11-01 15:25:41
Viestit: 578
Semmoinen vielä tuli mieleeni tuosta proteiinista, että naistenlehdissä ei varmaan kauhean hyvin avata sitä asiaa, että 100 g lihaa ei ole sama asia kuin 100 g proteiinia. Joten jos tavoite proteiinin määrä on jossain 60 g:n hujakoilla ( 60 g on siis sopiva n.160 cm naiselle joka haluais painaa n. 60 kg). Toki liikunnan määrä tässä myös vaikuttaa, että paljonko sitä energiaa tarvitaan, eli sitä energiaa pitää säätää sitten rasvan määrää säätämällä. Ja varmaan sanomattakin on selvää, että ne hiilarit pitäis pitää vähissä, siis sitä sokerimittaria olis käyteltävä että oppii oman kroppansa toiminnan, että kuin paljon mikäkin sitä sokrua nostaa. Mutta jotta energiamäärä tulisi sopivaksi, sinne 2000 kcal pintaan, on siis rasvan määrä oltava melkoinen päivän mittaan, salaateissa ja kasviksissa kun kokonaisuudessa on aikas vähän energiaa.

Kokeilin peruselintarvikkeilla, ajatellen, että aamupalalla pari keskikokoista paistettua kananmunaa, lounaalla 100 g jauhelihapihvi kasviksilla (keitettyä kukkakaalia), päivällisellä sama setti (kesäkurpitsaa ja paprikaa)+ kermakastiketta (kermaa ehkä pieni loraus kahviinkin päivän mittaan, kuitenkin niin että kokonaisuus n.1,5 dl) ja esim.kasvisten päälle voita samoin, pihvit paistettu voissa, yht. voita päivän mittaan n.100 g. Toki jos ei halua voita, voi käyttää esim. oliiviöljyä kasviksille / salaattikastikkeena. Kasvikset kaiken kaikkiaan on määrällisesti sekä kaloreiden että hiilareiden suhteen melko vapaasti syötäviä, suurin osa niistä on vettä. Mutta niissä on tosi paljon erilaisia vitamiineja ja hivenaineita, joita tarvitaan. Eli niitä voi syödä melko vapaasti. Hedelmiä sitten taas ehkä vähemmän, jos on tosi sokeriherkkä. Mittarilla sekin selviää. Ja tietty juurikin pastat ja perunat on pois, jottei sitä hh:a tule liikaa.

Finelin mukaan sain: hh 25 g, rasvaa 190 g, ja proteiineja 63, kcal n. 2000.

Finelissä voi käydä muuttelemassa tuota proteiinin lähteen, rasvan ja kasvisten laatuja ja määriä ja laskea päiväkohtaista ruokakoria...tuo nyt oli esimerkkinä lähinnä
simppelimmästä päästä, ja mulla ainakin perus jauheliharuokia tulee tehtyä aikas usein, joten se ainakin mulle on sopiva raaka-aine. Toinen suosikki on kana, harvemmin kala. Yritin tähän saada nätisti taulukkomuotoon noi finelin luvut, mutta ei se onnistunutkaan kuin strömsöössä...eikä excelilläkään siirto tänne nätisti onnistunut, mutta kukin voi itse finelissä käydä syöttelemässä vaikka minkälaisia ruoka -/ raaka-aineita...ja katsella miten luvut muuttuu.Ihan hyvä työkalu näin ravintoasioissa. :wink:


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-01-28 16:26:41 
Poissa
kukkahattukarppi
kukkahattukarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-10-30 22:39:49
Viestit: 18506
Paikkakunta: Jämtland
Meillä kakkosillahan ei ole yleensä puutetta insuliinista, oma tuotanto riittää kun hiilarit tarpeeksi alhaalla ja proteiinit kohtuudessa, maksa pystyy tuottamaan sellaiset parisataa grammaa sokeria vuorokaudessa niin että siihen 5 gramman määrään veressä ei tarvita yhtään syötyä grammaa. Verensokeria tehdään myös rasvan glyseriinirungosta, siis ei vain protkuista.
Syödään reippaasti hiilareita, inskat nousee, sokerivarastot täynnä eli ainoa paikka mihin sitä ylimääräistä sokeria voi varastoida ovat rasvasolut eli poltetaan hiilareita niin paljon kuin ehditään koko ajan, varastoidaan ne syödytkin vähät rasvat, inskat pysyvät edelleen korkealla ja estävät varastorasvojen käytön eli diabeetikon elimistö näkee ihan oikeasti nälkää ruokailujen välilä. Ja kun rasvaa ei varastosta saa polttoon niin himoaa nopeita hiilareita. Maksa on insuliiniresistentti ja pukkaa sokeria vereen joten pitää pistää lisää inskaa että se voittaa maksan insuliiniresistenssin ja edelleen siis elimistössä on korkea insuliinitaso ja lisänä paimmassa tapauksessa myös korkeat sokerit. Ja mitä enemmän on insuliiniresistenssiä sitä enemmän inskaa tarvitaan ja silloin myös hypojen riski lisääntyy, ne ovat vaarallisempia kuin vähän korkeammat verensokerit, korkeat vahingoittavat elimistöä hitaasti, paha hypo taas voi viedä hengen. Ja sitten on tietysti ykkösiä ja sekamuotoja eli sellaista kaikille sopivaa grammamääräistä makro/lääkesettiä ei taida olla. Mutta kannattaa lukea noita vaikkapa Heikkilän, Dahlqvistin tai Hexebergin kirjoja joiden ohjeilla ja verensokerimittarilla voi lääkehoitoisenakin varovasti aloittaa vähähiilarisen, paras on jos on oma lääkäri mukana kuviossa.

Vähän hiilareita, sopivasti proteiinia, välipalat pois (taas nousee inskat) eli oma insuliinituotanto riittää useimmilla. Heikkilällä taisi vika kirjassa olla maksimi 60 grammaa hiilareita.

Mutta diabetes on vakava sairaus, sen huolellinen hoito ruokavaliolla säästää komplikatioilta, mutta kannattaa ottaa selvää hoidosta ja mielellään oman lääkärin kanssa neuvotella lääkityksestä.

Lisäys: Liljankukka, tuo esimerkkisi oli hyvä! Eli noinhan sitä voi hahmottaa ihan käytännössä.

_________________
Karppausta v 2008 keväästä Heikkilän ketoruokavalion ja Annikan LCHF tyyliin.
LCHF ruokavalio(kin) toimii vain jos sitä noudattaa.
Old lives matter.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-01-28 17:04:52 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-07-16 09:33:54
Viestit: 1236
mlv kirjoitti:
Glukoosin tarvekkin vaihtelee, ketogeenisella sokerin tarve vähenee kun ketoja ja rasvaa käytetään eri tavalla ...

Tuntemasi diabeetikot voisivat sokerimittarilla nopeasti verrata aterioiden vaikutusta, muistaen myös että kun inskat ovat korkealla niin rasvavaraston ovet kiinni, kun vhh ateria niin poltetaan muutakin kuin sitä ruoasta tulevaa...

Eli liikaa, liian vähän, tuhannen taalan kysymys. Eniten minusta riippuu näin diabeetikkona siitä, mitä syö.

Nimenomaan. Puhun eräistä lähipiirini diabeetikoista, jotka ovat elämäntilanteiden takia liian kuormittuneita tarkkaan itsestä huolehtimiseen, edes itsenäinen kaupassa käynti ei motivoi, veriarvojen mittauksista puhumattakaan.

En voi toisten aikuisten puolesta liikaa tietenkään tehdä ja huolehtia, mutta jos saisin rautalangalla väännettyä (jo useampi yritysvuosi takanani) valokuvien avulla, millainen annos ei nosta verensokeria yhtään enempää kuin vaikka pullo colaa ja kulho makaroonia ja lihaa leipäpalasella jonka päällä lihaa, ei kasviksia. Ei olisi kovin hankalaa keksiä kilpailevaa annosta. Itse söisin lihaa lukuunottamatta täysin päinvastoin: esim. salaattia öljyllä ja kivoilla lisukkeilla, vaikka lihaa, siemeniä, höyrytettyjä kasviksia, jälkkäriksi kerman kanssa uunitettua leipäjuustoa vaikka lakkahillolla ja silti ollaan pienemmässä sokeri-/glugoosikuormassa kuin viljapommin ja colan kanssa.

Kiinnostaisi tietää, paljonko vaikka jonkin kiisselikulhon tai jäätelön tai sokerijugurtin annoksesta muuttuu glukoosiksi. Haluaisin nähdä rinnalla kuvan kiposta jossa on vaikka manteleita, juustopaloja ja kasviksia, cocktail-tikuissa sokerittomia herkkuja ym. Lihojen osalta on helppo mutulla arvioida 100 g lihaa > 20 g proteiinia, vaan miten ketju jatkuu tästä glugoosiksi X grammaa? Hiilareiden osalta ollaankin sitten jo Finelin tai analyysivaa'an armoilla, tai sitten sen verensokerimittauksen ja oman kirjanpidon. Toki karppaus ilman puolivalmisteita (makkaroita, pekoneita ym. joihin on lisätty glukoosia) ja hedelmiä sun muita hiilariherkkuja on helpompaa, kun voi melkein arvata proteiinin määrän. Astetta syvemmälle meno - einesmaailmassa laitosruokailun takia ja vaihtuvissa ruokailupaikoissa seikkaillen on kuitenkin vaikeaa arvuuttelua. Silloin pitäisi olla iskostunut perus logiikka selkärankaan, karppauksen perusoppi. Ei ole helppoa vanhemmalle sukupolvelle ymmärtää, mistä tulee minkäkin verran hiilareita tai makroja.

Toi on kyllä hyvä ja mielenkiintoinen pointti, että karpilla ei niitä hiilareita edes tarvita, maksa osaa muuttaa prodesta ja rasvasta tarvitsemansa polttoaineet. Lähinnä vielä vain jankkaan sitä vaikka minimimäärää, paljonko päivässä kroppa tarttisi ruokaa proteiinia, rasvaa ja ehkä hiilareita, vaikkei siis ehkä niitä edes) josta tehdä glukoosia polttoaineeksi? Se mikä on liikaa, vaikuttaa olevan häilyvää. Hiilareiden osalta kuulostaa kyllä hyvältä vaikka tuo Heikkilän 60 g yläraja. Mutta jos tämän seurana tulee paljon proteiineja, jossain täytyy mennä raja, milloin omat rasvat jää yhä vyön alle eikä niitä päästä purkamaan. Siksi ajattelin, että voisi olla joku kaavio, millä laskea/selvittää, paljonko kroppa tekee glukoosia proteiinista ennen rasvana varastointia.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-01-28 18:00:19 
Poissa
kukkahattukarppi
kukkahattukarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-10-30 22:39:49
Viestit: 18506
Paikkakunta: Jämtland
Lainaa:
Eli jossain unohtamassani lähteessä muistaakseni sanottiin, että 30 g proteiinia per ateria ois maksimi, ja glugoosiksi muuttuneena vain 5 g koko kropassa kerrallaan, kun lihakset/verenkierto ei kerrallaan tarvitse enempää glugoosia kuin sen 5 g. Tästä herää kysymys, onko jokin laskentakaavio sille, miten tuon 5 g saa pidettyä kropassa, ja mistä sitä voi ylipäätään tietää, paljonko kroppa muuttaa vaikka liha-ateriasta glugoosiksi? Ylimääräiset syödyt menisivät näin ollen suoraan vararavinnoksi.

Tuo 30 grammaa per ateria maksimi tarkoittaisi siis että korkeintaan 30 gramma imeytyisi ja loput tulisivat ulosteen mukana pois. Eli siitä kolmestakymmenestä grammasta ei tehdä sokeria jos nyt ei ole hätätila vaan sokeria tehdään niistä syödyista hiilareista, käytetään maksan sokerivarastoja, korvataan sokereita ketoneilla jos ollaan ketogeenisella ja ne proteiinien aminohapot käytetään kudoksien uusimiseen, hormoonien tekoon jne. Pitää syödä paljon proteiinia jotta siitä jotain rasvaksi muuttuisi. Mutta diabeetikolle se joku 1 gramma per painokilo vaikuttausi turvalliselta. Koko diabeetikon sairaushan on periaatteessa liika hiilari, kun sen saanti lasketaan tarpeeksi alas niin insuliinin toiminta normalisoituu, laihtumisen myötä puretaan rasvakudoksia ja siellä olevia proteiineeja ja niin kauan kuin insuliiniresistenssi on purettu ja insuliinin ja verensokerin arvot normaalit, niin ei se proteiini ole sen ongelmallisempi kuin terveelläkään, harva terve syö yli tuon yhden gramman per painokilo jos nyt ei satu olemaan jollain fittnes dieetillä, siinähän se normikarpin rajakin on. Eiän terveilläkään liika proteiini ole hyväksi.

Eli veikkaisin että siitä liha-ateriasta ei muutu yhtään sokeriksi jos päiväsaantia ei vedetä kahteen kolmeen grammaan. Mutta jos olet ketogeenisella ja maksan varastot tyhjät eikä ateriassa ole ollut hiilareita eikä niin silloin aminoita voidaan tarvita veren glukoosin tekemiseen ja silloin ehkä lihakset saavat olla ilman.

LCHF ruokavaliossa lasketaan vain hiilarit koska ne ovat se avain insuliinin ja insuliiniresistenssin kotikonstien hallintaan.

Valmisruokapakkauksissa on yleensä sisällysmerkinnät eli sieltä voi laskea suuntaa mitä ruoka-annoksissa on.
Kaikki hiilarit, paitsi liukenettomattomat kuidut ovat lopuksi sokeria, leipähän muuttuu jo pureskellessa makeaksi. Eli leipä on nopeampaa hiilaria kuin pöytäsokeri, muistaakseni.

Mutta näistä on kirjoitettu kirjoja, useita, vaikkapa Bersteinin Diabetes kirjasta alkaen eli ei muutamalla viestillä voi mennä lääkärien ohi ohjeistaa tai kun ei ole labraa eikä muutakaan taustaa tiedossa. Ja vaikea on parantaa toista jos ei sitä halua itseltä löydy.

_________________
Karppausta v 2008 keväästä Heikkilän ketoruokavalion ja Annikan LCHF tyyliin.
LCHF ruokavalio(kin) toimii vain jos sitä noudattaa.
Old lives matter.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-01-28 20:49:59 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2012-01-12 14:24:15
Viestit: 3152
Paikkakunta: Satakunta
Hikikomori kirjoitti:
Lainaa:
•Syöt liikaa
•Lihot
•Lihot lisää ja tulet yhä insuliiniresistentimmäksi
•Insuliinitasosi nousee kompensoidakseen pahenevan insuliiniresistenssin
•Jossain vaiheessa insuliiniresistenssi pääsee voitolle
•Verensokeriarvosi nousevat, mikä tila tunnetaan myös nimellä tyypin 2 diabetes


Eikös tämäkin perjaatteessa ole oikein, tästä vain puuttuu ensimmänen kohta? Tai onhan tuo tietysti hieman monimutkaisempi ajattelutapa. Ja se voisi olla yksinkertaisempi tietämällä vastauksen:

Jotta mikä saa meidät syömään liikaa?

_________________
Nature doesn't jump.

Praise the lard!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-01-28 20:53:27 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2014-08-23 22:28:39
Viestit: 366
Paikkakunta: KVL
Ruoka on ihmiskeholle kelpaamatonta roskaa, joten se tekee rumaa ja heikottavaa jälkeä. Sitten tulee diabetes, poks. Ja muuta mukavaa.

_________________
Voi, keltuaiset, eläinrasva. Arjen anarkisti.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-01-28 21:26:10 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2007-11-01 15:25:41
Viestit: 578
"LCHF ruokavaliossa lasketaan vain hiilarit koska ne ovat se avain insuliinin ja insuliiniresistenssin kotikonstien hallintaan"

Tämä oli mun mielestäni tässä parhain pointti, lyhyesti ja ytimekkäästi. Hiilarit siis alas.

Eli jos hiilarit on päiväkohtaisesti olleet useamman satasen verran (siis jos sitä colajuomaa ja leipää ja pastaa yms. on ollut, niin helposti puhutaan satasista) ja ne vaikka ensimmäisellä viikolla pudottaa tietoisesti sataan grammaan päivässä, ja siitä sitten vielä nipistää sen n.50 g seuraavasta viikosta alkaen, ja koko ajan siis seuraa tilannetta sillä sokrumittarilla, n. 1,5 - 2 tuntia jokaisen aterian jälkeen, niin näkee mitä mikäkin vaikuttaa. Mun mielestäni oli sitten 2 tai 1 diabeetikko, se sokerimittari on ihan a&o sairauden hoidossa.

Tietenkin, jos tätä muutostyötä tekee ikään kuin toiselle, varsinkin henkilölle, jolla ei ole motivaatiota koko asiaan, tai vaikka ikäihmiselle, jolla ei ehkä ole välttämättä hahmotuskykyä siitä, että mistä niitä hiilareita nyt tuleekaan, on homma kyllä hankalaa. Siinä tapauksessa yrittäisin ehkä vaikka hoitavan lääkärin kanssa keskustella asiasta, mikäli siis on henkilö jonka kanssa voi vaikka mennä joskus yhdessä käymään seuranta käynnille, tai diabeteshoitajan käynnille, kakkosetkinhan käyvät ainakin silloin tällöin diabeteshoitajalla ja jonkin sortin seuranta on perusterveydenhuollossakin. Monelle terveydenhoidon ammattilaisellekin näitä kyllä saanee vääntää rautalangasta, mutta jos näyttää vaikka niitä mitattuja sokeriarvoja ennen ja jälkeen ruisleivän + perunan + makkarakastikkeen ja vaihtoehtoisesti ennen ja jälkeen kukkakaalimuusin + jauhelihapihvin...mitkä on mahdolliset erot.

Toisaalta jos toisen puolesta tekee ohjeita, paras tapa on kysellä minkälaisesta ruoasta toinen yleensä tykkää ja alkaa sitä kautta miettimään, mitkä on ne mitkä pitäis jättää pois ja perustella miksi ja mitä voi korvata mahdollisesti jollain toisella, vähemmän hiilarisella tuotteella. Ja edelleen, tehdä ihan selkeät ohjeet mitä syödä aamupalalla, lounaalla, päivällisellä. Ja, että ei välipaloja,vettä pitää juoda tasaisesti (sekin vähän hillitsee nälkää, jos semmoista meinaa tulla, alkuun voi nimittäin olla outoa, syödä vain kolmesti päivässä jos on tottunut puputtamaan parin tunnin välein) Ja että sitä ruokaa pitää syödä kunnon satsi kun syömään ryhtyy, niin että nälkä kunnolla menee ohi. Riittävästi rasvaa joka aterialla, niin nälkä taittuu. Ja vähän suolaakin ja mausteita.

Tuossa mlv:n viestissä se tärkein siis tulikin, eli ne hiilarit pitää vähentää, sillä proteiinin glukoosiksi muuntelusta ei niin väliä ole, jos ei erityisesti halua hifisteleen alkaa, syö sitä lihaa / kalaa / kalaa sen verran kuin nyt yleensä syödään, esim.ravintolapihvin koon määrän verran (se taitaa yleensä olla 120 g / 150 g naudan pihvistä puhuttaessa) ja lisukkeeksi niitä kasviksia eri muodoissaan.

Mutta jos henkilö ei itse halua muutosta, on erittäin vaikeaa saada muutos ulkoapäin toteutettua. Tsemppiä yritykseen. Kuvia erilaisista annoksista löytynee netin syövereistä. Niistä varmaan löytyy ihan karppiannoksistakin kuvia, taitaa tälläkin palstalla olla jotain tuolla resepti puolella ja karpit kokkaavat-osiossa.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-01-29 10:34:47 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2012-01-12 14:24:15
Viestit: 3152
Paikkakunta: Satakunta
Tämä varmaan sopii tänne: Kostdoktorn: 5 parasta vinkkiä laihdutukseen

+3:20 jälkeen tuli ihan hyvät naurut eilen aamulla. :lol: (Ei tarvitse osata Ruotsia tuon suhteen ;) )

ok ok, ehkä se voi joillekin täällä karppilassa olla ihan normaalia.
Paljastus: show
Mutta onko tuolla Ruotsin puolella kuohukerma aina ollut 40% kuin meillä paljon(vähän) vähemmän? :x

_________________
Nature doesn't jump.

Praise the lard!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-02-01 10:45:20 
Poissa
apina
apina

Liittynyt: 2009-12-21 22:22:11
Viestit: 10830
Lainaa:
Diabetes-epidemia jatkaa kasvuaan. Diabetesta sairastaa jo puoli miljoonaa suomalaista, ja se vie noin 15 prosenttia terveydenhuollon menoista, noin 2,6 miljardia euroa. Yhtä paljon rahaa käytettiin yhteensä suun terveydenhuoltoon, työterveys- ja opiskelijaterveydenhuoltoon ja vanhusten laitoshoitoon vuonna 2012.

Kakkostyypin diabetes on kymmenkertaistunut 1950-luvun alusta. Tärkein syy epidemialle on ylipaino. Lihavuus on kolminkertaistunut muutamassa vuosikymmenessä. Liikkumattomuus lisää riskiä sairastua. Valtaosa voisi ehkäistä sairastumisensa terveillä elintavoilla.

Asiantuntijat toivovat, että tulevat sote-alueet pystyvät tarttumaan asiaan.

- Tällaisten sairauksien ehkäisy on nyt nostettava kärkeen. Kunnat eivät ole kyenneet ennaltaehkäisevään työhön kunnolla, toteaa professori Matti Uusitupa.
Työterveyshuoltokaan ei Uusituvan mielestä ole onnistunut tässä asiassa.

- Se keskittyy niin vahvasti sairauksien hoitoon. Voi olla niinkin, että terveyden edistämisessä ei nähdä riittävän suuria kassavirtoja, Uusitupa toteaa.

Kakkostyypin diabetekseen yritettiin tarttua myös liikkumisreseptein 2000-luvun alussa. Niistä ei tullut suosittuja.

- Nyt niiden käyttöä yritetään elvyttää, UKK-instituutin johtaja Tommi Vasankari kertoo.

Lue lisää Sunnuntaisuomalaisesta.

http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis ... miljardeja

_________________
äh


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-02-01 14:30:37 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-03-17 14:39:14
Viestit: 1874
USMU-dieetillä diabetes talttuu?
Iltalehti kirjoitti:
USMU-dieetti on ihmedieetti

Tällä kertaa ravitsemusasiat lähtivät lapasesta kun päivystävä dosentti Marjukka Kolehmainen vahingossa lähetti Unileverin sisäisen tutkimusraportin American Journal of Clinical Nutrition nimiseen lehteen joka on yhtä puolueeton kuin pohjoismainen vastineensa Food & Nutrition Research. Varsinkin AJCN editori David B. Allison on tunnettu vempula jonka pankkitilille tulee rahaa kaikista mahdollisista ruokateollisuuden suuryrityksistä.

Marjukka Kolehmainen taas on koulutukseltaan laillistettu ravitsemusterroristi, jonka tehtävä on herättää kauhua kaikissa jotka uskaltavat syödä samoin kuin mummo söi aikoinaan.

USMU-dieetti on koostumukseltaan mullistava. Kun US pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa kehottaa hiilihydraattien osuudeksi energiasta laveasti 45-60 prosenttia, niin USMU-dieetin hiilariosuus oli 46,1 prossenttia eli lähestulkoon vähähiilarinen. Toki vastapainoksi sokeria oli paljon ja monityydyttymättömiä rasvahappoja sitäkin enemmän. Yhteensä rasvaenergiaa oli mukavat 32 prosenttia kokonaisenergiasta, joten ihan FitFarm-linjalla ei menty. Taas kerran muistutan että kyseessä on sama US joka Iisalmen Sanomissa aikoinaan sanoi että karppaajien lapsia otetaan huostaan.

USMU-dieetin tulokset olivat suorastaan ällistyttävät. USMU-dieettiä syövillä geenit eivät toimineet lainkaan, kun taas voita syöneessä vertailuryhmässä verenpaine laski likimain 10 millimetriä. Esimerkiksi verenpainelääkkeitä käyttäviä oli voin syöjissä vain murto-osa siitä mitä rypsiöljyn ja kasvismargariinin käyttäjissä. Laihtuneet hylkiö-yksilöt muuten jätettiin otannasta armotta pois ja voi-ryhmässä hylättyjä oli paljon. Siksi USMU-dieetti eli Nordic diet julistettiin ylivoimaisen terveelliseksi, tai ainakin työllistäväksi.

_________________
Kaikenlaista pohdintaa terveys/sairausriskeistä....

SANIN LUUPPI


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-02-01 22:34:13 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29319
Hulvattoman hauska ja osuva on tuo edellisessä viestissä siteerattu Christer Sundqvistin IL-blogin juttu: USMU-dieetti on ihmedieetti.

Ja kuten Walma kommenteissa ehdottaa:

Lainaa:
Nyt kun Kuopiossa on tutkittu kaikki ruisleivän ja rypsiöljyn terveysvaikutukset, voitaisiin tutkia leivättömän voi/oliiviöljypohjaisen dieetin sairausvaikutukset?

USMU-dieetti vastaan epäterveellinen VHH…


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-02-01 23:23:49 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29319
^^ Moin edellä lainaamasta Karjalaisen uutisesta::

Lainaa:
Kakkostyypin diabetes on kymmenkertaistunut 1950-luvun alusta. Tärkein syy epidemialle on ylipaino.


Tämähän on se virallisterveellinen selitys: ylipainoepidemia on aiheuttanut tyypin 2 diabetesepidemian. Todellisuudessa juttu meni kuitenkin niin, että liialliset hiilihydraatit aiheuttivat sekä ylipaino- että diabetespidemiat.

Muutama viesti sitten lainatuttu Malcolm Kendrick kirjoitti, että liiallisen hiilihydraattien saannin aiheuttamat korkeat insuliinitasot ovat sekä lihavuuden että tyypin 2 diabeteksen takana.

Lainaa:
Diabetesta sairastaa jo puoli miljoonaa suomalaista, ja se vie noin 15 prosenttia terveydenhuollon menoista, noin 2,6 miljardia euroa.

Summa on suuri, mutta kattaa vain murto-osan diabeteksen kokonaiskustannuksista. Summa kasvaa, kun näihin varsinaisiin diabeteksen hoitomenoihin lisätään sen liitännäissairauksien hoitomenot. Erityisen paljon summa kasvaa, jos diabeteksen aiheuttamiin kuluihin lasketaan myös sen takia menettyjen työvuosien kansantuotteeseen aiheuttama lovi.

Lainaa:
Kakkostyypin diabetekseen yritettiin tarttua myös liikkumisreseptein 2000-luvun alussa. Niistä ei tullut suosittuja.

- Nyt niiden käyttöä yritetään elvyttää, UKK-instituutin johtaja Tommi Vasankari kertoo

Tällä yritettään vain kiinnittää huomio johonkin muuhun diabetesepidemian todellisen syyn - liiallisen hiilihydraattien saannin - asemasta.

Samalla syyllistetään kätevästi diabetekseen sairastuneet: Mitäs ette pösilöt juosseet tarpeeksi!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-02-02 15:38:03 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29319
Antti Heikkilä: REMISSIO
Lainaa:
... Toinen sairaus, missä remissio syntyy vaivattomasti, on tyypin 2 diabetes. Lääkkeitä ei kerta kaikkiaan tarvita, jos muuttaa ruokavaliota siten kuin diabetesta ennen hoidettiin eli vähentämällä hiilihydraatteja ja poistamalla sokeri ruokavaliosta. Liika hiilihydraatti ja sokeri aiheuttavat diabeteksen ajan kanssa niillä, joilla on perinnöllistä taipumusta tautiin. Sama koskee myös tupakointia. Kaikki eivät sairastu, vaikka tupakoitsisivat. Monella on kokemusta vaarista tai mummosta, jotka vetävät tupakkaa korsteenin lailla sairastumatta. Emme vain tiedä, kuka sairastuu ja kuka ei, joten on parempi, ettei polta, sillä tupakan laukaisemat sairaudet vievät ennenaikaisesti hautaan. Vaikka lopettaisi tupakoinnin, niin remissiota ei yleensä enää synny. Sokerin suhteen tilanne on toisenlainen. Jos paino nousee ja verenpaine siinä samalla, rasva-arvot menevät sekaisin ja verensokeri alkaa heitellä, niin ruokavalion muutos tuo remission jokaiselle, joka siihen ryhtyy. Täydellinen remissio on saavutettavissa, vaikka sairaus olisi edennyt siihen pisteeseen, että lääkkeitä olisi kassikaupalla ja verensokeria yritettäisiin laskea epätoivoisesti jopa insuliinilla, jonka käyttö tyypin 2 diabeteksen hoidossa on mieletöntä ja vie ennenaikaisesti hautaan. Minulla on kokemusta diabeteksen remissiosta yli 2000 potilaan kohdalla, mikä ei ole lääketieteen eliitin mukaan tiedettä. Toisaalta eliitin luoma medikalisoitunut hoitotapa ei kykene esittämään yhtään remissiota, vaan sairaus jatkuu ja sitä ylläpidetään keinotekoisesti, jotta lääkekauppa jatkuisi. Missä ovat siis virallisen puolen hoitotulokset?

Karjalainen julkaisi Matti Uusituvan haastattelun diabeteksesta. Jutussa on totta se, että talouden huomioiden diabetes tulee upottamaan tämän maan lopullisesti suohon, ellei jotain radikaalia tehdä, muu on sitten Uusituvan höpinää. Hän pitää lihavuutta diabeteksen syynä, ja syy lihavuuteen Uusituvan mukaan on liikkumattomuus. Perinpohjaista skeidanpuhumista. Uusitupa ei tunne edes fysiologian alkeita. Olen tavannut paljon laihoja urheilevia keski-ikäisiä, joilla on diabetes. Tauti on saavuttanut remission vain muuttamalla ruokavaliota. Liikunnan lisääminen ei aiheuta kuin stressiä ja se taas pahentaa sairautta. Diabetes on aineenvaihduntasairaus, josta on seurauksena monia erilaisia oireita. Ylipaino on yksi niistä, mutta ylipainoa ei esiinny kaikilla. Se on kuin päänsärky flunssassa, jota ei esiinny kaikilla, joilla on flunssa. Professorin tiedot ovat niin alkeellisella tasolla, ettei hän erota syytä seurauksista. Ja hän on opettanut nuoria vuosia! Toinen hänen uransa kohokohtia oli toimia sokeritehdas Dansicon palveluksessa. Mies jäi eläkkeelle tässä taannoin ja jostain syystä hänet palkittiin elämäntyöstä maksajina Pohjola ja Suomi-yhtiöt. Voi vain ihmetellä, miksi, sillä Uusituvan neuvojen takia eläkeyhtiöitä odottaa konkurssi. Uusitupa sallii sokerin diabeetikoille. Hänen käsityksensä ravinnosta tähtää pysyvään lääkkeiden käyttöön, ei remissioon.

Olen kirjoittanut aikaisemmin sellaisesta maailmankuulusta professorista kuin Tim Noakes. Hän on kotoisin Etelä-Afrikasta. Hänen erikoisalansa on pitkänmatkan juoksu ja hän on innokas alan harrastaja itsekin. Hän on sen perikuva, mihin diabetesklaani haluaa meidän uskovan: fyysisesti erittäin aktiivi, mentaalisti huipputasoa ja ennen kaikkea laiha. Kaikesta huolimatta Noakes sairastui tyypin 2 diabetekseen. Hän saavutti remission vähähiilihydraattisella ruokavaliolla. Noakes on todella suivaantunut tästä lääketehtaiden vedätyksestä ja saarnaa nyt kaikkialla aiheesta. Tietysti hänen kimppunsa on käyty. Häntä on lytätty, parjattu ja mustamaalattu oikein olan takaa, mutta kaikesta huolimatta isoveli ei mahda mitään sille, että viesti leviää kulovalkean tavoin maailmalla.

Professorit Pentti Mustajoki ja Kirsi Pietiläinen sekä ravintoterapeutti Patrik Borg ovat julkaisseet kirjan Lihavuus. Kuinkas ollakaan, kustantajana on Duodecim, tuo lääketeollisuuden ilosanoman suomentaja ja levittäjä. Kirjassa esitetään, että se perustuu tutkittuun tietoon. Luonnollisesti kirjassa haukutaan kaikki muut mahdolliset ja mahdottomat laihdutusmenetelmät. Muotidieetit ovat tietysti roskaa. Sana muotidieetti on mediatoimistojen luoma termi, jolla voidaan lytätä kaikki virallista linjaa kriittisesti arvioivat. Virallinen on jumalansanaa ja muu on roskaa. Kun lukee kirjaa niin näkee, että nämä kirjoittajat ovat yhtä lailla pihalla kuin Uusitupa. He eivät ymmärrä, että ilman insuliinia kukaan ei liho. Toiset ovat herkempiä ja erittävät insuliinia enemmän kuin toiset. Siksi jotkut ovat lihavampia kuin toiset. Erityisesti lapset ovat herkkiä insuliinistimulaatiolle. Sokeri stimuloi insuliinia, ja siksi lihavuus on levinnyt kuolovalkean tavoin. Kirjoittajien sanoma on todellista jumalansanaa, mutta tuon jumalan nimi on raha. Sokeri on ruokateollisuuden tärkein raaka-aine. Jos sitä parjaisi, niin giljotiini tippuisi apurahahakemuksien päälle ja sehän tietää akateemisen uran loppua. Luulisi, että Mustajoki miettisi asioita uudelleen, sillä hän on julkisuudessa kertonut sairastaneensa sydäninfarktin, vaikka on uskollisesti noudattanut virallista uskomushoitoa. Sokeri lisää sydäninfarktiriskiä huomattavasti. Voi vain todeta, että nämä "asiantuntijat" kirjoittavat valikoidusti todellisuudesta.

Isoveli on aktivoitunut minunkin suhteeni julkaistuani päivitetyn ja laajennetun painoksen diabeteskirjastani joka on saanut huomattavaa suosiota ihmisten parissa. Uutena painostuskeinona oli facebook-sivujeni täydellinen manipulaatio. Koko Googlen sähköposti oli pitkään poikki, jolloin arvokkaita tiedeostoja hävisi. Ilmiannot olivat lähtöisin Suomesta.

Kaikesta huolimatta huomattava määrä ihmisiä on pääsyyt remissioon kirjan ohjeiden avulla ilman valkotakkisten apua ja tämä kaikki pelkästään ruokavalion ansiosta ilman, että nostaa ahteria penkistä. Tietysti monia sieppaa, että olen kertonut avoimesti, kuinka minua on jallitettu ensimmäisestä kirjasta lähtien. Eräs kirjan lukija intoutui kyselemään Diabetesliitolta, miksi he pyrkivät sensuroimaan ensimmäisen kirjani. Oheisena tämän henkilön liitolta sähköpostitse saama vastaus:

Hei J,

Kiitos kysymyksestäsi. Emme ole estäneet tai yrittäneet estää kenenkään kirjan myyntiä kirjakaupoissa. Väite ei siis ole totta. Olemme aikanaan, kun kyseinen kirja ensi kertaa ilmestyi, kertoneet kirjakaupoille näkemyksemme kirjan sisällöstä. Meistä oli ja on edelleen huolestuttavaa, jos kuka tahansa julkisuudessa väittää, että tyypin 1 diabetesta voidaan hoitaa ilman insuliinia. Seuraukset voivat olla hengenvaaralliset. Meidän on pakko mahdollisuuksiemme mukaan oikoa vakavasti virheelliset ja diabeetikoille mahdollisesti hengenvaaralliset tiedot .

Facebookissa meillä on vaikutusvaltaa ainoastaan omiin sivuihimme, muiden toimista siellä tähän asiaan liittyen en tiedä mitään.

Ystävällisin terveisin,

Johanna Häme-Sahinoja
Tiedottaja
Suomen Diabetesliitto ry
Kirjoniementie 15, 33680 Tampere
p. 03 2860 431, 050 310 6601
f. 03 2860 422
johanna.hame-sahinoja@diabetes.fi
http://www.diabetes.fi


... Potilaan Lääkärilehti on Suomen Lääkärilehden populaari jatke, jonka tarkoituksena on jakaa lääketeollisuuden ilosanomaa meille tavallisille tallaajille. Juttu on otsikoitu: Dieetti - kun tunne voittaa järjen. Jutussa muun muassa HYKS:n lihavuustutkimusyksikön sisätautilääkärin, professori Aila Rissasen mukaan lihavuuden syy on yksinkertaisesti se, että ihmiset syövät liikaa ja liikkuvat liian vähän. Ensinnäkin ei ole olemassa sellaista kuin HYKS, vaan nykyisin se on HUS. Potilaspalautteen mukaan tuossa klinikassa anoreksiapotilaiden painoa on yritetty nostaa syöttämällä heille sokeria, mikä on idioottimainen ajatus, joten luulisi Rissasen tietävän, että sokeri lihottaa. Uutena viisaana mm. ravintokeskusteluun on ilmaantunut turkulaisproffa Juhani Knuuti, joka yrittää vakuuttaa ihmiset pitkällä meriittilistallaan. Hän on tarkastellut koko uraansa ajan maailmaa avaimen reiän läpi, niin kapea-alainen Juhani Knuuti kokemukseltaan on. Knuutia ärsyttää eri dieettien nimet, kuten Pellinkidieetti. Miksi hän ei ihmettele virallisen tahon Itämeren dieettiä. Minulle sana Itämeren dieetti tuo mieleen kelluvan paskan, levälautat ja PCP-silakat. Todella sopiva nimi viralliselle hypelle.

Vuosi sitten TIME-lehti katui 30 vuotta sitten hehkuttamaansa artikkelia, joka demonisoi rasvat. TIME totesi, ettei rasvoista ole haittaa. Nyt TIME on laukaisut toisen pommin ja se romuttaa Suomen lääketieteen eliitin hellimän ajatuksen sokerista. TIME kirjoittaa, että sokeri on numero yksi lihavuuden ja diabeteksen syynä. Muutos on alkanut, mutta peräkylän professorit haraavat vastaan kasvojen menettämisen pelossa.

Remissio on mahdollista saavuttaa myös monessa muussa sairaudessa kuin diabeteksessa. Ei tarvita kuin neuvoja ja hieman tukea, niin mahdoton tulee monessa tapauksessa mahdolliseksi. Tätä varten olen luonut nettiklubin, joka on toiminut erittäin hyvin.

Yksi esimerkki remissiosta henkilöllä, jota en ole tavannut. Hän teki itse kaiken luettuaan kirjani:

Henkilökohtaisesta kokemuksesta johtuen voin taata, että vähähiilihydraattinen ruokavalio toimii loistavasti 2-tyypin diabeteksen hoidossa: Helmikuussa 2014 paastosokerini oli 15,2 ja lääkäri tyrkytti lääkettä. En halunnut enää lisätä lääkearsenaalia, vaan mutkien kautta löysin Antin kirjan "Diabeteksen ruokavaliohoito". Seurasin kirjan ohjeita ja nyt noin vuosi myöhemmin olen 30 kg laihempi ja paastosokeri on 4,9-5,3:n välillä. Syön hyvää ja maukasta ruokaa ja otanpa pienen känninkin aika-ajoin :-.) Samaan aikaan lääkehoidossa olevat kohtalotoverini lihovat, mutta ovat tyytyväisiä, kun saavat jatkaa "pullalinjalla". Anttia lainatakseni "otin homman handuun". Olen tyytyväinen, kun en lihota lääketehtaiden pohjatonta massia, vaan käytän rahani hyvään ja laadukkaaseen ruokaan. SUOSITTELEN! Varokaa kaksinaamaisia "asiantuntijoita", jotka ovat vain teollisuuden marionetteja!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-02-02 16:18:44 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29319
Timo Kuusela VHH-terveysravinto -sivustolla TIME:n jutusta:

Lainaa:
Artikkelin koti on vankkaa tietoa edustava Mayo Clinic.
Artikkelissa pohditaan erikoisesti hedelmäsokerin haittoja. Myös lisätyn sokerin käytön järkevyys kyseenalaistetaan voimallisesti.
Pohdinnot ovat paljolti samoja, joita näillä VHH-sivustoilla on kirjoiteltu vuosien ajan.
Siihenkin ollaan totuttu, että suomalainen (ja länsimainen) valtavirtatutkimus ja suositukset näkevät ihmisen patofysiologisen kehityksen sokeriaineenvaihdunnan häiriintymisestä kohti päätetapahtumia (T2D. sydän- ja verisuonitaudit jne) jotenkin eri lailla (kovana eläinrasvaongelmana a lá A. Keys ym).
Näistä sitten seuraavat annetut elintapasuositukset ravitsemuksineen ja liikuntasuosituksineen. Lopulta kukin erillinen aineenvaihduntasairauden päätetapahtuma hoidetaan erillisenä ja hyvin lääkityspainotteisesti kuten verenpainetauti, diabetes, verisuonimuutokset jne.. Tapana onkin, että dosetit pullistelevat ja lokerot loppuvat (rahatkin).

Näistä asioista keskustelu ei ole sallittua eikä tiedepiirien vähäväkisemmälle suositeltavaakaan.

Meillä Suomessa voinee sitten esittää jatkokysymyksen: "Eivätkö ne mahtavat tutkimushavainnot, jotka tehtiin Pohjois-Karjala hankkeen, fDPS- ja Dehko-tutkimusten pohjalta enää tyydytäkään? Miksi meillä pohditaan muutaman osaamiskeskuksen perustamista diabeteksen vuoksi? Eivätkö hoitotulokset sittenkään ole riittävät?"

Näin suuria epäonnistumisia tuskin kukaan on osannut odottaa. Onneksi keskeiset vaikuttajat tunnetaan hyvin.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-02-02 16:25:48 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-09-13 23:28:05
Viestit: 1329
Lainaa:
Miksi meillä pohditaan muutaman osaamiskeskuksen perustamista diabeteksen vuoksi?


Pitäisikö heitin kysyä Pellingin tietäjältä? Anttia on moni kiittänyt taudinkuvan helpottumisesta.

_________________
http://wainanjutut.blogspot.fi/2015/04/ ... vamme.html


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-02-02 16:35:49 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29319
^Pitäisi. Tai Kuuselan Timolta. Lisäksi olisi perustettava totuuskomissio selvittämään ketkä ja miksi olivat syyllisiä diabeteksen hoidon katastrofaalisen epäonnistumiseen, joka on aiheuttanut suunnattoman määrän turhia inhimillisiä kärsimyksiä.

TIME:n jutun takana oli muuten erityisesti tämä tutkimus:

Added Fructose
A Principal Driver of Type 2 Diabetes Mellitus and Its Consequences
James J. DiNicolantonio et. al.


Fruktoosi, jota Diabetesliittokin aikoinaan kehui erityisesti diabeetikoille sopivaksi makeuttajaksi, on tutkitusti MYRKKYÄ!

Abstract

Lainaa:
Data from animal experiments and human studies implicate added sugars (eg, sucrose and high-fructose corn syrup) in the development of diabetes mellitus and related metabolic derangements that raise cardiovascular (CV) risk. Added fructose in particular (eg, as a constituent of added sucrose or as the main component of high-fructose sweeteners) may pose the greatest problem for incident diabetes, diabetes-related metabolic abnormalities, and CV risk. Conversely, whole foods that contain fructose (eg, fruits and vegetables) pose no problem for health and are likely protective against diabetes and adverse CV outcomes. Several dietary guidelines appropriately recommend consuming whole foods over foods with added sugars, but some (eg, recommendations from the American Diabetes Association) do not recommend restricting fructose-containing added sugars to any specific level. Other guidelines (such as from the Institute of Medicine) allow up to 25% of calories as fructose-containing added sugars. Intake of added fructose at such high levels would undoubtedly worsen rates of diabetes and its complications. There is no need for added fructose or any added sugars in the diet; reducing intake to 5% of total calories (the level now suggested by the World Health Organization) has been shown to improve glucose tolerance in humans and decrease the prevalence of diabetes and the metabolic derangements that often precede and accompany it. Reducing the intake of added sugars could translate to reduced diabetes-related morbidity and premature mortality for populations.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-02-02 17:42:08 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2007-11-01 15:25:41
Viestit: 578
Eikös tästä vois joku laittaa juttuvinkin vaikka MOT:lle, varsinkin näiden Time:n artikkelien perusteella(eli että rasvaa ei tarvitse pelätä josta oli juttua jokin aikaa sitten ja nyt tämä sokeri/fruktoosi uutinen)


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 4732 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 141 42 43 44 45237 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 11 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)