karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2019-09-22 06:33:18

Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 118 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 4 5 6 Seuraava
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: Re: Huuhaata paljastamaan
ViestiLähetetty: 2019-01-14 12:01:50 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-06-10 10:40:31
Viestit: 994
Luottamus syntyy siitä, kun asioista puhutaan totta ja suoraan. VT:n suurin ongelma on se, että koittavat kaikin tavoin kiemurrella totuuden a) simppeliksi, b) mieleisekseen.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Huuhaata paljastamaan
ViestiLähetetty: 2019-01-14 17:03:36 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 3639
Luottamus - tuo mieleen 1980-luvulta? saman nimisen yhteistyöelokuvan, joka käsitteli Suomen ja Neuvostoliiton välisiä suhteita.
Hesariin ja Lääkäriliittoon (sekä näiden hyvään, luottamukselliseen ystävyyssuhteeseen) on minulla nyt melkoinen luottamuspula. Ei siinä YYA-liturgia tuhansine vakuutteluineen auta.

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Huuhaata paljastamaan
ViestiLähetetty: 2019-01-15 10:13:17 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-06-10 10:40:31
Viestit: 994
Virallisterveelliset tahot uskovat, että luottamus syntyy titteleistä. Kyllähän se siitä kertoo, että kyseinen henkilö on tehnyt elämässään asioita, jotka ovat edesauttaneet hänen valintaansa kyseiseen tehtävään. Ja titteli kertoo siitä, että luultavasti kyseinen henkilö tuntee laajalti tieteenalan, sen käyttämät menetelmät ja perusteet. Sen sijaan se ei kerro siitä, että "professori" tai muu titteli huokuisi puolueettomuutta tai muita tällaisia hyveitä. Jopa kovissa tieteissä professoreilla on vahvasti eriäviä mielipiteitä toistensa kanssa, vaikkapa fysiikassa alkaen maailman luonteesta, ja näistä käydään kiivaita väittelyitä. Puhumattakaan sitten siitä, millaista toiminta on maailmassa, jossa tiede on kyseenalaista ja siinä on valtavia vuoria rahaa kiinni.

Eli toisin sanoen: kyllä minä uskon, että vaikkapa Fogelholm on hyvä ravitsemustieteen professori. Sen sijaan minä en usko, että Fogelholmia kovinkaan paljoa ajaisi eteenpäin asiat, kuten kansanterveys tai totuuden selvittäminen.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Huuhaata paljastamaan
ViestiLähetetty: 2019-01-15 14:50:33 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 64914
Lääkekuolemista/huumekuolemista https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset ... 114c92692b


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Huuhaata paljastamaan
ViestiLähetetty: 2019-01-15 16:07:06 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 3639
Hetken päästä huuhaa paljastetaan Sanomatalossa
Lainaa:
Mihin enää voi luottaa? Tunnetut lääkärit keskustelevat aiheesta Sanomatalon Mediatorilla tänään kello 17
Luotettavuus on entistä tärkeämpää alalla kuin alalla, terveydenhuollossakin. Tunnetut lääkärit sekä toimittaja Satu Vasantola pohtivat asiaa tänään kello 17 lähtien yleisötilaisuudessa Sanomatalon Mediatorilla. Tilaisuus on ilmainen ja katsottavissa myös osoitteessa HS.fi.
Professori Juhani Knuuti ja toimittaja Satu Vasantola esiintyvät tänään Sanomatalon Mediatorilla.

Julkaistu: 15.1. 8:54 , Päivitetty: 15.1. 15:13

”Sosiaalisen median kautta syntyy helposti tunne, että terveyshuuhaata olisi joka puolella”, sanoo lääketieteen tohtori ja professori Juhani Knuuti Turun yliopistosta.

Somessa ryhmät ja mielipiteet kuplaantuvat, ja moni on ymmällään. Mihin voi enää luottaa? Tutkimuksiakin on monenlaisia. Mistä maallikko voi tietää, mikä on huuhaata ja minkälainen tutkimus on luotettavaa?

Todellisuudessa iso osa väestöstä kuitenkin luottaa tutkittuun tietoon, Knuuti toteaa.

Knuuti esiintyy tänään tiistaina kello 17–18.30 Lääkäripäivien yleisötilaisuudessa, jonka Lääkäriliitto järjestää yhdessä Helsingin Sanomien kanssa. Tilaisuudessa pohditaan eri näkökulmista, mihin voi luottaa.

Tilaisuus on yleisölle avoin, ja sen voi myös katsoa suorana osoitteessa HS.fi. Linkki suoraan lähetykseen ilmestyy tähän juttuun.

Knuutin lisäksi tilaisuu­dessa alus­tavat perinnölli­syyslääke­tieteen profes­sori Kristiina Aittomäki, lastenpsykitri Janna Rantala sekä Helsingin Sanomien toimittaja Satu Vasantola.

Tilaisuuden juontavat Lääkäri 2019 -tapahtuman puheen­johtaja Marjo Parkkila-­Harju ja Helsingin Sanomien hyvinvointi­toimituksen esimies Katarina Baer.

Juhani Knuuti on neljän vuoden ajan ylläpitänyt blogia Terveys & Tiede, jossa osallistuu keskusteluun vaihtoehtohoidoista ja perustelee kerta toisensa jälkeen, miksi lääkärit eivät hyväksy muun muassa homeopaattisia hoitomuotoja. Hänen mukaansa tutkijoiden ja lääkäreiden pitäisi jaksaa perustella tutkimukseen perustuvan hoidon etuja epäilijöille, vaikka se tuntuisikin välillä turhauttavalta. Hän painottaa, ettei kaikki tutkimaton tieto ole huuhaata. Vain se, että väitetään jonkun hoidon auttavan sairauteen, johon se ei oikeasti auta.

Mediatorin tilaisuudessa Knuuti puhuu myös ajatusvinoumasta, joka on joskus uskomus- tai vaihtoehtohoitojen taustalla. Sitä kutsutaan ylivertaisuusvinoumaksi tai -harhaksi.

”Se tarkoittaa, että henkilö tietää asiasta niin vähän, ettei ymmärrä oman tietämättömyytensä syvyyttä”, Knuuti kuvaa.

Tilanne aiheuttaa helposti sen, ettei 30 vuotta alaa tutkinut tieteilijä lähde edes keskusteluun mukaan, jos vastassa on pari artikkelia aiheesta lukenut maallikko. Ollaan Knuutin mukaan heti törmäyskurssilla, ja molemmat tulkitsevat toisensa asenteet ylimieliseksi ja vähätteleväksi.

”Henkilö tietää asiasta niin vähän, ettei ymmärrä oman tietämättömyytensä syvyyttä.”

Hoitojen tehoon vaikuttaa aina myös se, miten ihmisiä kohdellaan. Siksi esimerkiksi plasebo- eli lumevaikutus voi olla niin tehokasta. ”Lumehoito avaa astmapotilaan keuhkoputkia ja parantaa ihottumaa”, Knuuti sanoo HS:n haastattelussa ennen tiistain tilaisuutta.

Plasebon kielteinen versio on nosebo. Siinä missä plasebolääke tuo oikeita hyötyjä, nosebossa koehenkilö voi saada oikeita oireita keksitystä tai oletetusta uhasta.

Tällainen esimerkki on esimerkiksi kolesterolilääke, jonka uskotaan länsimaissa aiheuttavat lihasarkuutta.

Nosebossa koehenkilö voi saada oikeita oireita keksitystä tai oletetusta uhasta.

”Lumelääkkeen ja oikean lääkkeen välillä ei satunnaistetussa tutkimuksessa ole havaittu mitään eroa, kun kysytään, onko lääke aiheuttanut lihasarkuutta”, Knuuti kertoo eli myös lumelääkettä saaneet potilaat ovat kokeneet lihasarkuutta. Juuri tätä tarkoitetaan nosebovaikutuksella.

Toisaalta kolesterolilääkettä Aasiassa syövät potilaat eivät kärsi lihasarkuudesta, koska siellä ei yleisesti ole puhuttu sellaisten oireiden mahdollisuudesta.

Tiistai-iltana Knuuti kertoo Mediatorilla myös tutkimuksesta, jossa on selvitetty, miten uskomushoidot vaikuttavat syöpäpotilaiden ennusteeseen. Tutkimuksessa on selvitetty, mikä on vain vaihtoehtoisia syöpähoitoja saaneiden ennuste seitsemän vuoden seurannassa.

Mediatorilla kuullaan myös toimittajan näkökulma lääketieteeseen. Helsingin Sanomien toimittaja Satu Vasantola kertoo saamastaan lukijapalautteesta, jota hän sai ortopedi Antti Heikkilän kirjaa ruotineesta jutustaan. Vasantola kirjoitti joulukuussa jutun Heikkilän tuoreimmasta kirjasta Lääkkeetön elämä (Otava).

Artikkelissa käytiin läpi kirjan väitteitä ansioituneiden lääketieteen asiantuntijoiden kanssa. He kumosivat ison osan kirjan lääketieteelliseen hoitoon liittyvistä faktoista. Kuten sen, jonka mukaan sytostaattihoidot tappavat kolmanneksen niitä saavista potilaista.

Vasantola kertoo, että juttu sai paljon kiitosta, mutta myös erittäin paljon kritiikkiä. Hänen mukaansa faktat eivät ole läheskään kaikille olennainen asia lääketieteessä.

”Juttua kritisoivat ihmiset, jotka ovat saaneet apua Heikkilän opeilla, ja heillä on huonoja kokemuksia muista lääkäreistä ja terveydenhuollosta”, Vasantola sanoo.

Vasantolan mielestä näiden ihmisten kokemuksia pitäisi osata kuunnella. Virallisen terveydenhuollon kritiikki on hänen mukaansa samanlaista eliitinvastaisuutta, jota on muutenkin nyt yhteiskunnassa.

”Pitäisi olla halua ymmärtää, mistä se kertoo”, Vasantola sanoo.

Viikonloppuna kerrottiin, että Heikkilä ei enää työskentele Eiran sairaalassa. Hänen vuokrasopimuksensa sairaalan kanssa on päättynyt, ja Heikkilä oli viimeistä päivää töissä perjantaina.

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Huuhaata paljastamaan
ViestiLähetetty: 2019-01-15 16:21:32 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2011-02-22 08:20:56
Viestit: 176
Siellä sanomatorilla ovatkin koulutetut huuhaa tutkijat ja lääkärit kehumassa toisiaan ja itseään. Ja valemediat välittävät kaiken totuutena hyväuskoisille. Nousevatko lääketeollisuuden pörssikurssit jo huomenna?


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Huuhaata paljastamaan
ViestiLähetetty: 2019-01-15 18:36:26 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 3639
Jatkoa seuraa Yle Radio 1:llä
22.05 Sari Valto: Onko lääketieteen asema murenemassa?

Miksi modernissa yhteiskunnassamme joku juo hopeavettä ja uskoo parantuvansa sen avulla? Tai jättää lapsensa rokottamatta? Mistä lääketiedekriittisyys johtuu? Vieraina professori Juhani Knuuti sekä lääketiedekriittisyyteen paneutunut tutkija Pia Vuolanto Tampereen yliopistosta.
Lainaa:
Korvavaloa, hopeavettä, mustaa salvaa, ph-hoitoja, homeopaattisia tippoja. Ihmiset ovat valmiita tarttumaan kaikenlaisiin keinoihin hallitakseen oireiluaan. Terveyttä edistämään nappaillaan maailmanlaajuisesti satojen miljardien edestä ravintolisiä, vaikka monen tuotteen, esimerkiksi antioksidanttilisien, kohdalla lääkärit ovat toistuvasti kertoneet, ettei niillä ole mitään vaikutusta. Rokotekriittisten määrä on kasvussa, eikä mikään määrä tutkimustuloksia riitä vakuuttamaan kaikkia vanhempia, jotka lukevat huolestuneina keskustelupalstoilla tarinoita rokotteesta sairastuneesta lapsesta.

Nykyisessä yhteiskunnassamme luottamus ylipäätään asiantuntijoihin on horjumassa. Asioista halutaan ottaa selvää itse.
-Lääkärin vastaanotolle tullaan neuvottelemaan, ei enää hakemaan auktoriteetilta ehdotonta tietoa, kuvaa ilmapiiriä tutkija Pia Vuolanto Tampereen yliopistosta. Vuolanto johtaa kolmivuotista tutkimushanketta, jossa pyritään avaamaan lääketiedekriittisyyttä ja tutkimaan, millaista ajallista jatkumoa sillä yhteiskunnassamme on.
Professori Juhani Knuuti on huolissaan huuhaatiedon sitkeästä leviämisestä. Hänen mielestään tieteilijöiden pitäisi voimakkaammiin tulla esille ja korjata julkisuudessa esiintyviiä vääriä terveysväittämiä. Tätä faktantarkistustyötä hän tekee itse omassa blogissaan.
-Lääkäreitä toimii kyllä huuhaan puolella, mutta tutkitun tiedon jakamisessa he ovat passiivisempia,
Knuuti napauttaa.

https://areena.yle.fi/1-4609654#autoplay=true

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Huuhaata paljastamaan
ViestiLähetetty: 2019-01-15 18:42:36 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 64914
Lainaa:
-Lääkärin vastaanotolle tullaan neuvottelemaan, ei enää hakemaan auktoriteetilta ehdotonta tietoa, kuvaa ilmapiiriä tutkija Pia Vuolanto Tampereen yliopistosta.


Tottakai.Ei pidä leimata neuvottelunhaluisia aikuisia täysvaltaisia ihmisiä hölmöiksi huuhaan kannattajiksi. Lääkärit älköön unohtako itsemääräämisoikeutta. Fiksu lääkäri tulee toimeen vaativankin potilaan kanssa.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Huuhaata paljastamaan
ViestiLähetetty: 2019-01-15 19:08:16 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-09-13 23:28:05
Viestit: 1318
Lainaa:
Antti Heikkilä
6 tuntia ·
Juhani Knuuti oli puhumassa, kuinka erottaa oikea hoito huuhaasta Hesarin Lääkäripäivien järjestämässä yleisötilaisuudessa. Knuuti omaa maagisia kykyjä kun tietää, mikä on huuhaata perehtymättä itse asiaan. Oheisena kuva, missä vasemmalla oleva henkilö noudattaa tieteellistä elämäntapaa ja oikealla olevan pitäisi olla kuollut, kun elää huuhaa-ohjeiden mukaan.


Kuva

_________________
http://wainanjutut.blogspot.fi/2015/04/ ... vamme.html


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Huuhaata paljastamaan
ViestiLähetetty: 2019-01-15 19:25:44 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-10-14 21:57:51
Viestit: 708
Paikkakunta: Rannikko
Lainaa:
Todellisuudessa iso osa väestöstä kuitenkin luottaa tutkittuun tietoon, Knuuti toteaa.

Miten tämä sopii sen kanssa, että lääketieteellisistä tutkimuksista iso osa on tuubaa ainakin John Ioannidisin mielestä?


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Huuhaata paljastamaan
ViestiLähetetty: 2019-01-15 21:37:55 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 64914
Nykyään se tutkittu tieto pakkaa olemaan huuhaata. Etukäteen on päätetty millainen tulos halutaan.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Huuhaata paljastamaan
ViestiLähetetty: 2019-01-15 23:28:38 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 18727
Knuutia tulee nykyisin joka tuutista. Mm. Sari Valtossa:

https://areena.yle.fi/1-4609654

Ja Hesarissa:

https://www.hs.fi/elama/art-20000059658 ... yhrTGwh-c4


Kannattaa vilkaista myös kommentteja, esimerkiksi mynameisyournamen:
Lainaa:
On kyllä ihmeellinen kampanja nyt menoillaan ns. huuhaata vastaan; jos kerran iso osa kansasta luottaa tutkimukseen, niin mitä syytä tälläistä kampanjaa on edes käydä? Vai onko Heikkilä ja muut samoin ajattelevat sittenkin oikeassa kolesterolilääkkeistäkin ja kolesterolista muutenkin? Joku uhkahan tässä nyt selvästi on, ilmeisesti sitten kolesterolilääkkeitä vastaan erityisesti, vaikka uhkaa ei pitäisi olla, jos kerran suuri osa luottaa tutkittuun tieteeseen. Onko se nyt tämä Heikkilän kirja, joka närästää siis vieläkin? Heikkilän mukaan hänellä on tuhansia potilaita, jotka ovat saaneet hyötyä hänen ohjeillaan. Näitä lausuntoja näkee usein netissä, joissa ihmiset sanovat laihtuneensa etenkin hänen avullaan ja saaneet sokeriarvot yms. kohdilleen. JOten ilmeisesti uhka on sittenkin, vaikka puhutaan, että enemmistö luottaa.

Homeopatiaan en osaa ottaa kantaa, koska en siihen ole sen enempää tutustunut. Saksassahan kuitenkin ainakin se on virallinen keino. Saksalaiset elävät suurin piirtein suomalaisten ikäisiksi, jotan ei tuo homeopatia heidän elämäänsä tunnu lyhentävän.

Tälläistä se näköjään on ahtaassa yhdentotuuden Suomessa. Siinä on jotain erittäin epäilyttävää, että täällä asioista ei keskustella millään tavalla - sen sijaan keinona on mustamaalaus ja sanelu median taholta ja esim. THL:n; väitteisiin ei oteta kantaa, sen sijaan suora mustamaalaus, sanelu ja uran tuhoaminen.

Suomessa taidetaan ottaa vähän liian tosissaan tämä elämä. Eniten harmittaa se, että se mikä on muualla valtavirtaista tiedetietoa (julkaistut tutkimukset) mm. luettavissa usein Guardianista tai The Timesista, leimataan Suomessa roskaksi ja tieteen vastaiseksi. Suomalaisilla on tämän vuoksi ilmeisen erilaiset vanhanaikaiset käsitykset mm. kolesterolista, kuin muualla Euroopassa asuvilla; Suomihan on kolesterolilääkeidenkin kärkimaa. Muualla käytetään vähemmän, koska kansan käsityksetkin niistä ja kolesterolista vaikuttavat myös kulutukseen.


Helsingin Sanomat on osallinen kampanjassa. Se julkaisi ennennäkemättömän yksipuolisen ja pirullisesti rakennetun AH:n lynkkausjutun antamatta AH:lle mahdollisuutta esittää omaa kantantaansa. Juttua ei voinut kommentoida. Mielipideosasto ei julkaissut asiasta yhtään mielipidekirjoitusta. Kaiken kruunasi HS:n Sanomatorilla järjestämä yksipuolinen propagandatilaisuus.

Pohjois-Karjala -projektin jatkeena on menossa Pohjois-Korea -projekti.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Huuhaata paljastamaan
ViestiLähetetty: 2019-01-16 06:57:13 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-10-14 21:57:51
Viestit: 708
Paikkakunta: Rannikko
Suomen "korruptoitumaton vapaa" media hoitaa tässä velvollisuuttaan kolmantena valtiomahtina.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Huuhaata paljastamaan
ViestiLähetetty: 2019-01-16 09:49:41 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 18727
Niin ja vallan vahtikoirana.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Huuhaata paljastamaan
ViestiLähetetty: 2019-01-16 11:05:56 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-01-28 17:54:44
Viestit: 956
Paikkakunta: Luhanka
Silloin kun huuhaan metsästyksessä asetutaan ns. valtaa pitävien puolelle, kyseessä onkin kansanvallan ja mielipiteiden kaventaminen. THL:n sisällä on klikki joka on kerännyt avokätiseltä lääke- ja elintarviketeollisuudelta löysää rahaa vuosikymmenet. THL palkitsee 0-tutkijat professorin tittelillä. "The laillistetut ravintoterapeutit" saarnaavat kansalle Itä-Suomen Yliopiston ummehtunetta ilosanomaa. Kuten tämä ISY:n "rasvanahkainen" politrukki sanoi: "Sydän ja verisuonitaudesta kaikki on jo tutkittu, ei ole mitään tutkittavaa" - hyvä lausunto tutkija/prosessorilta.

Kun puhutaan oikeasta ja väärästä, oikeana pidetään vain sitä mitä THL ja sen sidosrymät pitävät oikeana, silloin ollaan melkolailla eksyksissä. Juhani Knuuti viittaa usein, "netistä saatuun väärään tietoon" - huh huh! Meillä naapurissa on/oli suurvalta, joka rajoitti "väärää tietoa" kirja- ja lehdistösensuurilla, sekä massiiviisella radioliikenteen häirinnällä, mutta sekään ei riittänyt, Neuvostoliitto ajautui konkurssiin. Ei Knuuti, Uusitupa, Puska, Fogeli ym olleet epätietoisia siitä mitä muualla maailmassa on tutkittu. Sieltä poimittiin vain tutkimukset jotka tukivat ao klikin puuhastelua - sitä oikeaa tietoa.

Tietysti on hyvä säilyttää "hillotolppa" eli rahanat auki avokätisille "tutkimusten tilaajille" . Onhan ne avustusrahat muualta eikä pois valtion kassasta, mutta valtio maksaa ne korkojen kanssa rahoittajille takaisin.

_________________
Nerous on vain tavallista suurempaa kärsivällisyyttä.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Huuhaata paljastamaan
ViestiLähetetty: 2019-01-16 12:20:39 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-06-10 10:40:31
Viestit: 994
Lainaa:
Korvavaloa, hopeavettä, mustaa salvaa, ph-hoitoja, homeopaattisia tippoja. Ihmiset ovat valmiita tarttumaan kaikenlaisiin keinoihin hallitakseen oireiluaan.


Niinpä. Minusta on vain ärsyttävää, että ruokavalio niputetaan näiden kanssa samaan. Esimerkiksi ketogeeninen ruokavalio epilepsian hoidossa on samaan aikaan sekä tällainen huuhaa-vaihtoehtohoito että tieteellisesti todistettu, myös Käypä hoito -ohjeen mukainen tapa hoitaa sairautta. Tai vielä absurdimmin, että diabeteksenkään hoidossa VHH:ta ei hyväksytä.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Huuhaata paljastamaan
ViestiLähetetty: 2019-01-16 14:15:30 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 64914
Tuosta listasta oli unohtunut korvakynttilät. :mrgreen:

Homeopatia hoitona vahvistaa, toisin kuin antibiootit. Lisäksi se on vaaratonta. Eikä siihen tarvi uskoa edes. Suomessa ei taida olla kuin yksi lääkäri, joka on kouluttautunut myös homeopaatiksi, joskus on telkkarissa vilahdellut keskusteluohjelmissa.

Miksi ruokaa täytyy mainostaa?

Miksi lääkkeitä täytyy mainostaa?

Ihan mutuna, oisko esim. telkkarissa enemmän lääke- kuin ruokamainoksia? Kaikkinaiset itsehoitolääkkeet eli ilman reseptiä saatavat särkylääkkeet, vatsalääkkeet jne.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Huuhaata paljastamaan
ViestiLähetetty: 2019-01-16 14:19:57 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-05-12 11:15:38
Viestit: 5296
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Onnistuneita huuhaahoitoja meikäläisen kokemuksissa:

Virallisperseellisen syömisen aikana minulla oli outo kutiamaton punainen ihottuma jonkin aikaa. Ainoa millä sain sen pois oli perinteinen pikiöljy. Minulla on pullo tuota ihmeainetta, sitä siis sekoitetaan perusvoiteeseen, sellaisenaan liian vahvaa.

Kaikki tavanomaiset käsikauppa-allergiavoiteet tuli tuolloin kokeiltua, ei mitään vaikutusta ja punainen alue - vielä naamassa suun lähellä - vain laajeni ja laajeni. Kunnes kokeilin sitä pikiöljyvoidetta ja se hävitti ihottuman parissa viikossa.

(Näin jälkiperspektiivillä: Saattoi hyvin olla viljasta aiheutunut, ei ole enää toistunut viljansyönnin lakattua.)

Olen onnistunut myös kerran välttämään antibioottikuurin risiiniöljyn avulla: Kasvoissa oleva haava märki ja terveydenhoitaja sanoi kun kävin sitä putsauttamassa, että jos ei ole huomenna parempi, niin on antibioottikuurin paikka. Laitoin riisiiniöljyhauteen leukaperän alle, eli sinne imusolmukkeiden tienoille muutamaksi tunniksi. Risiiniöljyhän ihan todistetusti saa ei-tahdonalaisen lihaksiston aktivoitumaan ja sitäpä löytyy imusuonista. Seuraavana aamuna märkiminen ja tulehdus oli kokonaan poissa.

Huuhaita on kovin erilaisia. Esimerkiksi risiiniöljyn vaikutus laksatiivina perustuu samaan tieteelliseen tosiseikkaan (pistää ne ei-tahdonalaiset lihakset supistumaan) kuin se että sain sillä imunestekierron vilkastumaan, mikä ilmeisesti auttoi kroppaa taltuttamaan tulehduksen.

Ennenmuinoin myös hoidettiin kuumetta huuhaa-pajunkuoriteellä. :D Käytän sitä itse aspiriinin sijaan silloin harvoin kun päänsärkyyn jotain tarvitsen, on sekä vatsaystävällisempää että tehokkaampaa kuin aspiriini.

_________________
Lipidaari, laktovoori, lähiruoka

Jos kerron tekeväni jotain itse, se ei tarkoita että suosittelen muita tekemään samoin.
Kaikki sanottava sanottu tismalleen kuten tarkoitan, tulkinnat & rivienväliinluvut täysin omalla vastuulla.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Huuhaata paljastamaan
ViestiLähetetty: 2019-01-16 14:36:46 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2018-08-24 21:30:31
Viestit: 506
Risiiniöljy pehmentää myös kivasti Xantelasmat jos niitä haluaa kotikonstein hoidella.
Kuulemma myös tekee ripsistä kauniit, väärä henkilö sanomaan tuohon mitään.

_________________
Centimo 80 Aviation


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Huuhaata paljastamaan
ViestiLähetetty: 2019-01-16 14:54:20 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-06-10 10:40:31
Viestit: 994
Greda Carpo kirjoitti:
Homeopatia hoitona vahvistaa, toisin kuin antibiootit. Lisäksi se on vaaratonta.


Homeopatian teho perustuu 100% plaseboon. Sekin voi tosin riittää, mutta eivät ne lääkeaineet ainakaan mitään tee. Lisäksi ei ole alkuunkaan vaaratonta jättää vaarallista tautia tms. hoitamatta.


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 118 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 4 5 6 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)