karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2018-12-19 18:46:57

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 400 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 116 17 18 19 20
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2018-09-21 17:43:13 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 7332
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
artoheikki kirjoitti:
Hyvä ranskalaiset juusto, joiden rasvaprosentti on yleensä korkeampi kuin meillä ovat sydänystävällisiä. (tosin ei sydänmerkillä varustettuja). Mielestäni aikuinen ihminen ei tarvitse maito ruokajuomaksi, vesi on neutraalia, ei käy aina. Ranskalaiset ottavat viiniä, mutta kun en ole erikoisemmin viinin ystävä ja VHH vie muutenkin viina halut

Kappas...ei mulla.

Valkkeri/vissy kera ison jääköntin on poikaa kuumassa kävelylenkin jälkeen täällä espannalaissa maisemissa...
Maito on puuttunut meidän huushollista parikymmentä vuotta...
Kermaa sen sijaan saatan vetästä parindesin tötsän...

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Nykymenoinen eläinrasvakarnivoori eli erkki


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-09-21 23:01:54 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 16083
Mozaffarianin porukka ei löytänyt mitään yhteyttä maitorasvojen kulutuksen ja kuolemanriskin välillä yli 65-vuotiailla.

Rethinking Dairy Fat

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-09-22 06:44:33 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 39421
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Ei kai sitä ole löydetty koskaan ennenkään, joten ehkä Mozzafarianin porukka vain sanoi sen tässä ääneen?

Ne aiemmat yhteydet johtuivat kovarasvan kanssamatkustajista eli voin korvaajista joissa teknotransseja - ja niitä käytettiin aikanaan sujuvasti sekä ruoan että varsinkin teollisten leivonnaisten valmistuksessa, joiden jälkimmäisen riskit sitten moninkertaistivat ongelmat kivasti. Ja silloin 60-luvulla margariineissa oli teknotranssia jopa puolet rasvan painosta, kun kukaan ei silloin vielä huomannut miten tarkasti valmistusprosessia joudutaan kontrolloimaan, jotta näin ei kävisi... eikä niillä valmistusmenetelmillä transseja osata vieläkään pitää pois edes tarkimmin valvotuissa tehtaissa, joten nykyisin paremmissa paikoissa joutuvat sen sijaan tekemään margariininsa paljon kalliimman prosessin eli vaihtoesteröinnin kautta... mahtaa sattua sieluun moinen tuhlaus?

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-09-25 15:51:05 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 16083
Tässä tutkimuksessa juusto ja voi olivat terveysriskien suhteen neutraaleja. Maito ja jogurtti pienensivät riskejä.

Association of dairy intake with cardiovascular disease and mortality in 21 countries from five continents (PURE): a prospective cohort study (Lancet)

Lainaa:
Higher intake (>1 serving vs no intake) of milk (HR 0·90, 95% CI 0·82–0·99; ptrend=0·0529) and yogurt (0·86, 0·75–0·99; ptrend=0·0051) was associated with lower risk of the composite outcome, whereas cheese intake was not significantly associated with the composite outcome (0·88, 0·76–1·02; ptrend=0·1399). Butter intake was low and was not significantly associated with clinical outcomes

Uutispalvelu Duodecim:
Maito ja jogurtti saattavat vähentää sydänriskejä

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-10-11 00:22:24 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 16083
Tutkimus: maitorasvan kulutuksen biomarkkerit liitetty pienempään riskiin sairastua tyypin 2 diabetekseen.


EurekAlert: Markers of dairy fat consumption linked to lower risk of type 2 diabetes
Lainaa:
Our findings, measuring biomarkers of fatty acids consumed in dairy fat, suggest a need to re-examine the potential metabolic benefits of dairy fat or foods rich in dairy fat, such as cheese."


Daily Mail: Eating fatty cheese, yogurt and butter could LOWER your risk of developing type 2 diabetes

Lainaa:
-People who ate fat-rich dairy had a lower risk of developing type 2 diabetes
-Those who ate the most servings had a 30 percent lowered risk compared to those who ate the fewest servings
-Currently, the US Dietary Guidelines for Americans recommends choosing fat-free and low-fat dairy options


Darius Mozzafarian:

Lainaa:
Our new research on dairy fat: among 64,000 men and women from 16 multi-national studies, higher circulating biomarkers of dairy fat intake linked to ~30% lower risk of diabetes. Findings indicate need to examine potential metabolic benefits of dairy fat. https://now.tufts.edu/news-releases/mar ... 2-diabetes

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-10-11 06:59:17 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-12-14 20:09:53
Viestit: 1472
Paikkakunta: Helsinki
Rasvaiset maitotuotteet ovat hyväksi - sisältävät vähemmän laktoosia, jotka ovat ehkä suolistolle pahaksi. Sinisestä maidosta en mene takuuseen

_________________
Apteekissa on jonoja ilman minuakin.
Luontaistuotekaupoissa ei ole jonoja.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-10-11 08:33:11 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-05-12 11:15:38
Viestit: 4811
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
artoheikki kirjoitti:
Rasvaiset maitotuotteet ovat hyväksi - sisältävät vähemmän laktoosia, jotka ovat ehkä suolistolle pahaksi. Sinisestä maidosta en mene takuuseen


Minulla menee vatsa sekaisin, jos maitotuote on EILA tai HYLA, eli jos sen laktooseihin on millään lailla koskettu, vähennetty tai poistettu niitä.
Laktoosi ei ole ongelma, aidon maidon pilaaminen teknisellä käsittelyllä käyttökelvottomaksi sen sijaan ON ongelma.

_________________
Paleo-paimentolainen hyväkarppi joka vahtii myös happo-emäs tasapainoa ja lektiinejä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-10-11 09:19:08 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-12-14 20:09:53
Viestit: 1472
Paikkakunta: Helsinki
Toisinsyöjä kirjoitti:
artoheikki kirjoitti:
Rasvaiset maitotuotteet ovat hyväksi - sisältävät vähemmän laktoosia, jotka ovat ehkä suolistolle pahaksi. Sinisestä maidosta en mene takuuseen


Minulla menee vatsa sekaisin, jos maitotuote on EILA tai HYLA, eli jos sen laktooseihin on millään lailla koskettu, vähennetty tai poistettu niitä.
Laktoosi ei ole ongelma, aidon maidon pilaaminen teknisellä käsittelyllä käyttökelvottomaksi sen sijaan ON ongelma.

Näin on tilanne monilla muillakin. Tiedän ihmisiä, jotka voi juoda tilamaitoa, mutta ei kaupan pastöroitua..

_________________
Apteekissa on jonoja ilman minuakin.
Luontaistuotekaupoissa ei ole jonoja.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-10-11 11:02:23 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 56991
Musta homogenointi ja nää laktoosin poistot ja tai vähennykset ovat se pahin ongelma. Pastörointi taitaa olla pakko hyväksyä nykytyylisessä elintarvikkeiden jakelusysteemissä. Itse ostan punaista homogenoimatonta maitoa normilaktoosein, vaikka rasvatontahan tuokin on sieltä lehmästä tulleeseen maitoon verrattuna.

Silloin kun olin lapsi ja nuori, maidosta maksettiin rasva-% mukaan.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-10-11 14:08:42 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-12-14 20:09:53
Viestit: 1472
Paikkakunta: Helsinki
Jäi mainitsatta homogenointi. Tämä on totta mitä sanoit

_________________
Apteekissa on jonoja ilman minuakin.
Luontaistuotekaupoissa ei ole jonoja.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-10-11 17:58:23 
Paikalla
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 3256
Yhden miehen komitea kirjoitti:
Tutkimus: maitorasvan kulutuksen biomarkkerit liitetty pienempään riskiin sairastua tyypin 2 diabetekseen.

Lainaa:
Reijo Laatikainen
‏ @pronutritionist
12 t12 tuntia sitten

Would also like to remind that if dairy fat is replaced by unsaturated fat or fiber rich carbohydrates cardiovascular benefits are likely. If replaced by refined carbs, neutral effect

Lainaa:
Biomarkers of dairy fat intake associated with lower risk of type 2 diabetes by @Dmozaffarian et al. Wondering if the results are driven mainly by cheese consumption.

Klonkku

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-10-11 18:08:30 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-10-14 21:57:51
Viestit: 572
Paikkakunta: Uki
Laatikainen vääntää totuutta mutkalle totuttuun tapaansa. Ei vain voi antaa periksi.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-10-11 19:09:41 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-12-14 20:09:53
Viestit: 1472
Paikkakunta: Helsinki
Mehiläinen tarvitsee asiakkaita.

_________________
Apteekissa on jonoja ilman minuakin.
Luontaistuotekaupoissa ei ole jonoja.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-10-19 13:16:01 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 16083
Voissa ei ole lisäaineita - toisin kuin …

https://twitter.com/drjamesdinic/status ... 8718477313

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-10-30 18:54:37 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 16083
Itä-Suomen yliopiston tutkimus (epidemiologinen): hapatetut maitotuotteet suojaavat sydäntä.


https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset ... 9_we.shtml

Lainaa:
Hapanmaitotuotteiden käyttö saattaa suojata sydäninfarktilta.
Itä-Suomen yliopistontutkimuksen mukaan runsaasti hapatettuja maitotuotteita käyttävillä oli pienempi sydäninfarktiriski kuin näitä tuotteita vähän käyttävillä.
Sen sijaan hyvin runsas hapattamattomien maitotuotteiden eli lähinnä maidon käyttö yhdistyi suurempaan riskiin.
Tulokset julkaistiin British Journal of Nutrition -tiedelehdessä.
Aiemmissa tutkimuksissa hapatetuilla maitotuotteilla on havaittu parempia vaikutuksia esimerkiksi veren rasva-arvoihin tai sydänsairauksien riskiin kuin muilla maitotuotteilla.
Hapatettuja maitotuotteita ovat esimerkiksi juusto, jogurtti, viili, rahka, kefiiri ja piimä.
Tutkimuksia on toistaiseksi kuitenkin tehty vasta vähän.

Maitoa vedetäänkin sangen yleisesti rasvattomana. Rasvatonta juustoa syödään harvemmin.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-10-30 19:11:34 
Poissa
juniorikarppi
juniorikarppi

Liittynyt: 2018-08-24 21:30:31
Viestit: 92
Yhden miehen komitea kirjoitti:
Itä-Suomen yliopiston tutkimus (epidemiologinen): hapatetut maitotuotteet suojaavat sydäntä.


https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset ... 9_we.shtml

Lainaa:
Hapanmaitotuotteiden käyttö saattaa suojata sydäninfarktilta.
Itä-Suomen yliopistontutkimuksen mukaan runsaasti hapatettuja maitotuotteita käyttävillä oli pienempi sydäninfarktiriski kuin näitä tuotteita vähän käyttävillä.
Sen sijaan hyvin runsas hapattamattomien maitotuotteiden eli lähinnä maidon käyttö yhdistyi suurempaan riskiin.
Tulokset julkaistiin British Journal of Nutrition -tiedelehdessä.
Aiemmissa tutkimuksissa hapatetuilla maitotuotteilla on havaittu parempia vaikutuksia esimerkiksi veren rasva-arvoihin tai sydänsairauksien riskiin kuin muilla maitotuotteilla.
Hapatettuja maitotuotteita ovat esimerkiksi juusto, jogurtti, viili, rahka, kefiiri ja piimä.
Tutkimuksia on toistaiseksi kuitenkin tehty vasta vähän.

Maitoa vedetäänkin sangen yleisesti rasvattomana. Rasvatonta juustoa syödään harvemmin.



Joo tosta rasvattomasta maidosta ja kurrista saa kyllä todella hyvääkin, ensin käyttämällä ja sitten tislaamalla, kehuvat niin maasta taivaaseen tuota kurri votkaa. Se kehitettiin mailmalla pienetämään isojen tilojen ja meijereiden jäte maksuja kun se jätös on aika tyyristä hävittää, suomessa keksittiin tietty ettei kaatopaikkomaksuja aleta maksamaan, purkitetaan ja myydään sellaisenaan, kyllä kansa ostaa kun se, propaganda, saa hyvät rahat.
Paremmat rahat saa kun sen tislaa.

Moo-ve over Smirnoff: This Ontario distillery is making vodka out of cow's milk
https://www.cbc.ca/radio/asithappens/as ... -1.4852755

A New Wheyve of Milk-Based Gin and Vodka Hits the Market
https://www.alcademics.com/2017/04/a-ne ... arket.html

Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-10-31 03:28:12 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-07-05 17:28:44
Viestit: 1876
Paikkakunta: Kotka
Suomessa alkaa jo ennen kukonlaulua eräs ryhmittymä sorvaamaan kieltoa maidosta (kurrista) tehdylle alkoholille.
Jos maidokkeesta tehdään alkoholia, niin olisiko sen nimike sitten alkoholiko vaiko turhake?
Nyt viljan ja perunan viljelijät yhtenä henkilönä vaan barrikadeille vastustamaan turhaketta.
Toisaalta saahan sitä viinaa tislattua vaikka viemärijätteestä... Siinä kuidut ratkaisevat tuloksen.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-10-31 09:08:52 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 16083
Sikamaiseen harhaanjohtamiseen transrasva-asiassa THL:n tyyliin syyllistyy myös Australian sydänsäätiö, joka rinnastaa voin terveelliset luonnolliset transrasvat ja margariinin erittäin haitalliset teolliset transrasvat:

https://twitter.com/FructoseNo/status/1 ... 1146844161

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-11-01 00:20:18 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 56991
Maidontuottajille aletaan maksaa rasvasta ja proteiinista, koska kuluttaja haluaa niitä https://yle.fi/uutiset/3-10482812

Lainaa:
Valio muuttaa maidon hinnoittelua vuoden vaihteessa siten, että tuottaja saa maksun maidon arvo-osista, eli rasvasta ja proteiinista. Maidossa olevasta nesteestä ei sen sijaan enää makseta.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-11-06 17:24:23 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 16083
Muutama vuosi sitten haettiin "Ranskan paradoksin" selitystä Roquefort-juustosta.

The Telegraph: The secret to why the French live longer - Roquefort cheese


_________________
You butter believe it!


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 400 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 116 17 18 19 20

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)