karppaus.info
http://karppaus.info/forum/

Suomalaiset huippu-urheilijat elävät köyhyysrajalla
http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=3&t=70469
Sivu 1/1

Julkaisija:  jussi [ 2016-10-08 12:27:28 ]
Viestin otsikko:  Suomalaiset huippu-urheilijat elävät köyhyysrajalla

Pohdin mihin laittaisin tämän ketjun ja koska tämä löyhästi koskee - myös - karppausta ja liikuntaa niin tulkoon tänne.

Yle uutisoi eilen suomalaisten urheilijoiden ahdingosta otsikolla: Suomalaiset huippu-urheilijat elävät köyhyysrajalla – laskut maksamatta, rahaa ruokaan toimeentulotuesta tai isän kukkarosta : http://yle.fi/uutiset/3-9217654

Syö siinä sitten terveellisesti. Juttu antaa mielestäni uuden näkökulman urheilijoiden ravitsemukseen ja valintoihin.

Lainaa:
Huippu-urheilijakysely

Yle Urheilu lähetti kyselyn talvi- ja kesälajien huippu-urheilijoille.
Kyselyyn vastasi Lontoon, Sotshin ja Rion olympiakävijöitä, sekä näiden lajien arvokisa- ja maajoukkueurheilijoita.
Kaikkiaan vastanneita oli 90 urheilijaa, joista yksilölajeja edusti 75.
Tässä jutussa käsitellään yksilölajien edustajia. Heistä 60 prosenttia oli olympiaedustajia, 32 prosenttia arvokisaedustajia (MM, EM, maailmancup) ja 7 prosenttia maajoukkueurheilijoita.


Lainaa:
"En saa yhtään rahaa suoraan tililleni, vaikka minulla on sponsoreita, joten tuloni on periaatteessa 0€. Kaikki rahat (myös liitosta) menee rahastoon ja sieltä voin nostaa niitä kuitteja vastaan, ei ruokakuitteja eikä vuokra/lainakuitteja. Ei todellakaan ole helppoa. Miten pitäisi maksaa laskut kun niitäkään ei voi laittaa sinne?" (yleisurheilu, olympiaedustaja, tulot alle 1200 euroa)

Liki kaikki kyselyyn vastanneet urheilijat olivat kokeneet huolta, stressiä ja painetta rahallisesta toimeentulostaan.

”Kyllä siinä rupee puolessa välissä kautta miettimään että mites ensi kausi onnistuu, jos ei ole tullut tulosta siihen mennessä.” (talvilajien olympiaedustaja)

”Hetkellisesti isojen kassakriisien aikaan, välillä viikkoja kun ensi/kuluvan vuoden budjetti näyttää todella alijäämäiseltä.” (purjehdus, olympiaedustaja)

”Kyllä, ja on vaikuttanut niin urheilusuoritukseen kuin henkiseen hyvinvointiin.” (lumilautailu, olympiaedustaja)

”Koko ajan, mietin maksanko jonkun turnausmaksun/matkan sinne vai vuokran. Yleensä joutuu ottamaan työkeikkoja (yövuoroja) saadakseen rahaa kasattua sekä kisoihin että vuokraan.” (kamppailulajien arvokisaedustaja)

”Stressiä ja painetta omasta rahallisesta toimeentulosta tulee, koska urheilija-apuraha ja sponsoreilta saadut rahat menevät lähes täysin urheilun rahoittamiseen. Ilman vanhemmilta saatua tukea urheiluun panostaminen ei olisi mahdollista.” (hiihtolajien arvokisaedustaja)

”Kyllä, vaikea urheilla ammattimaisesti tai edes syödä urheilijoiden vaatimalla tavalla. ” (kamppailulajien maajoukkueurheilija)


Urheilijalle sopivin ruokavalio ei välttämättä ole kovin kallis edes mutta jos sen kanssa samoista vähistä rahoista kilpailevat asuminen, liikkuminen ja kaikki muu elämiseen tarvittava houkutus valita se kaikista halvin vaihtoehto on suuri.

Sivu 1/1 Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/