karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2020-04-07 10:32:25

Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 29 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 Seuraava
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: Hiilihydraatit liikkuvalle
ViestiLähetetty: 2012-02-07 09:03:04 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-06-08 15:51:26
Viestit: 11082
Paikkakunta: Liminka
Minä yritin hakua käyttää, mutta en onnistunut löytämään vastausta.

Olen nyt pikkasen kotona nostellut painoja ja tehnyt liikkeitä omaa painoa vastuksena käyttäen.

Niin kaikki tuputtaa hirveesti hiilareita palautumiseen ja siitä ollaan jo miehenkin kanssa intetty.

Voisko joku selittää tämän kuin nelivuotiaalle, miksi ketoosissa tarvitsee hiilaria jos urheilee?

Ymmärrän jos on hiilaripolttoinen, mutta nytkin olen ketoosissa. Niin miksi? Eikö rasva riitä energiana?
Ja miksi juuri palautumiseen tyrkytetään hiilaria?

Minä jaksan reenit hyvin ja olo on pikemminkin energisempi. Niin mihin tarvii hiilareita?
Ja mihin se perustuu, että yleensä tarvitaan?
Voisinko entistä paremmin jos söisin jonkun banaanipirtelön reenien jälkeen?

Minua kiinnostaa nimenomaan se, että onko ketoosissa eri säännöt kuin jos ei ole ketoosissa?

Ja tarvinko palautusta ollenkaan?
Minullahan on 20 kiloa varastoläskiä ympärilläni ja käsittääkseni ketoositilassa siihen pääsee roppa nopeemmin käsiski??

Vai eikö se urheilusuorituksen aikana toimi siten?? Miksi??

_________________
Kuvahttp://karppausjaperhe.blogspot.com/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-02-07 09:26:46 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-01-12 12:43:51
Viestit: 133
Ota ylös omia tuloksia mieluiten yksinkertaisia helposti seurattavia pääliikkeitä ja jos tulokset pysyy samoina/nousee niin toimit tehokkaasti ketoosissa.
Jos tulokset alkavat laskea tarkottaa sitä että lihasmassaa on lähteny niin ota sitten palautusjuoma/ateria käyttöön.
Omasta kokemuksesta suosittelen ottamaan proteiini+hiilihydraatti juoman/aterian noin 30-60min ennen treeniä niin kulutat sen hiilihydraatin pois antamalla hormooni toiminnalle potkun takamukseen mikä auttaa taas kuluttamaan rasvavarastoja. Treenin jälkeen vältä hiilihydraatteja jos tahdot oikein oikein käyttää rasvaa energiaksi, mutta jos tahdot lihasta rakentaa hiilihydraatin lisääminen auttaa siinä.
Perustietoa pitäis tietää enemmän niin vois neuvoa tarkemmin.

_________________
Vhh kriittinen.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-02-07 10:09:50 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4380
Ronja-Aliisa kirjoitti:
Minä yritin hakua käyttää, mutta en onnistunut löytämään vastausta.

Huomenta
eka haulla löyty
http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=3&t=40828

_________________
Painonseurantaa täällä yli 14 vuotta.
Kalorivajeella laihtuu, oli ne makrot miten päin vain, mutta hh sopivasti, keltuaista, viljaton, maidoton, öljytön jatkuu, proteiinia tarpeeksi + jonkun tyylistä paastoakin.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-02-07 10:32:56 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-06-08 15:51:26
Viestit: 11082
Paikkakunta: Liminka
Kiitos molemmille.

Luin Arin ketjun ja meinasi iskeä epätoivo.. Mutta löysin sieltä tän ja sen perusteella en lisää ekstra hiilareita reenien takia. Varsinkin, kun olen harrastelija, enkä urheilija.
Syön kun nälättää, eiköhän se riitä. Omasta mielestä ruokavalio on muuten jo kohdallaan.


Ari kirjoitti:
voi kai sitä noinkin sanoa jos kääntää ajatuksen
Pappa kirjoitti:
Glukoosin tuotanto elimistössä on varmistettu erinomaisen hyvin. Terveellä ihmisellä veren glukoosin riittävyys on aivan peruselintoimintojen turvaamiseksi yksi parhaiten varmistettuja. Ihminen kestää ravinnotta jopa kuukausia kunhan saa vettä. Glukoositasosta primääristi huolehtii kaksi hormonia, insuliini ja glukagoni. Insuliini huolehtii glukoosin poistosta ja glukagoni sen lisäämisestä. (toki insuliini huolehtii sen tasonsäädöstä silloin kun sitä "tulvii" elimistöön ulkopuolelta tarvetta enemmän joka lienee useilla se normaalitila nykymaailmassa. )


Paaston (tai lähes hiilarittoman) alkaessa toki ensin käytetään maksan glykogeenivaroja (voisi nimittää vaikka varastosokeriksi, lihaksilla oma varastonsa ja maksalla omansa verensokerinpuskurivarastona) verensokerin ylläpitoon. Perusaineenvaihdunnalla (levossa, esim nukkuessa yms) se riittää tyypillisesti 12 - 18 tuntia, jossa tietenkin on yksilöllistä vaihtelua runsaasti. Tavallisen keskikokosen ihmisen glykogeenivarannot maksassa ovat noin luokkaa 70g. Tuosta Glycogenolyysi muntaa glykogeenivarat (varastomuoto glukoosille) maksasta veren glukoosiksi jos se uhkaa laskea.

Glukoneogeneesi (tapahtuu siis solun sisällä joten puuhastelijoita on aika paljon) alkaa valmistaa glukoosia tarvittaessa (mm maksassa ja munuaisissa). Tämä prosessi on yksi elimistön aivan perustoimintoja joka on jokseenkin jokaisella ihmisellä käytössä vähän väliä aivan normaalistikin.
Lipolyysin seurauksena (triglyseridien purku vapaiksi rasvahapoiksi ja glyseroliksi) vapautuu glyserolia josta glukoneogeneesi tekee helposti glukoosia (varastorasvan glyserolirungon osuus sen energiasisällöstä on noin 5%). Glukoneogeneesi voi käyttää myös lihasten aikaansaamaa maitohappoa glukoosin lähtöaineena. Aminohapot (proteiinista) kelpaavat glukoneogeneesille oikein hyvin glukoosin tuotantoon. Ja tätähän on käytössä yllin kyllin proteiinirikkalla ruokavaliolla.

Pääsignalointi verensokerin tuottamiseksi:
Kun verensokeri laskee alkaa insuliinitaso laskea (haiman lh beetta solut vähentävät eritystä) ja varastointi lopetetaan ja rasvavarastojen purkuovien takalukot avataan ja glukagonitaso alkaa nousta (haiman lh alfa solut alkavat erittää lisää ja toimii käänteisesti insuliiniin nähden... siksi sen nimikin on jossain "anti-insulin").
Lipolyysi hajottaa varastotriglyjä rasvahapoiksi ja glyseroliksi.
Glukagoni käynnistää Glycogenolyysin (Glycogen --> glukoosi).
Glukagoni käynnistää elimistön sokerituotannon glykoneogeneesillä muista kuin hiilihydraattilähteistä. Säätöihin osallistuu lukuisa joukko muitakin signaaleja insuliini-glukagoni parin lisäksi, mm kortisoli ym lukuisa joukko.


Ketogeenisella ruokavaliolla oltaessa glukoosin tarve pienenee koska osa rasvahapoista muuntuu ketoaineiksi joita mm aivot voivat käyttää jopa 75% energiatarpeestaan glukoosin sijasta pidempään sopeuduttuaan ja lyhyelläkin (muutama vrk - 5vko) sopeutumisella 35 - 65% kokonaisenergiatarpeestaan. Myös useat lihakset voivat käyttää ketoaineita, mukaanlukien sydän ja munuaiset.

Lihakset voivat käyttää energiaksi suoraan rasvahappoja glykogeenin ohella/sijasta. Kokonaisuudessaan siis glukoosin tarve vähenee merkittävästi sopeuduttaessa ketoosiin. Loppujen lopuksi ainoa elin joka välttämättä tarvii glukoosia on aivot, sen jäljelle jäävän 25 - 35% energiatarpeestaan ne tarvitsevat glukoosina.

Yksinkertaisesti:

Glukoosintarpeesta huolehtii aina tarvittaessa glukoneogeneesi joka voi glukoosintuotantoon käyttää lihastyön seurauksena syntynyttä maitohappoa, aminohappoja sekä triglyseridien purkamisessa jäänyttä sen runko-osaa glyserolia.

Ketogeenisellä ruokavaliolla (ja paastossa) glukoosintarve vähenee, aivot siirtyvät käyttämään rasvahapoista muodostettavia ketoaineita pääasiallisena energialähteenään samoin ketoaineita voi muutkin elimet käyttää, kuten sydän ja munuaiset. Lihakset käyttävät rasvahappoja suoraan. Mikään muu elin ei loppujen lopuksi tarvitse glukoosia kuin aivot, sopeuduttuaan kuitenkin vähintään noin 20 - 25% energiatarpeestaan.

Jos varastorasvoja siis puretaan reipasta tahtia voimakkaassa ketogeenisessa laihdutuksessa voi pelkästään laardikudoksesta purettujen triglyseridien glyserolista saatava glukoosi riittää merkittäväksi lähteeksi, jopa joskus kokonaankin (aivojen energiatarve vaihtelee hyvin laajoissa rajoissa), aivojen siihen energiatarpeeseen jota ei voi ketoaineilla kattaa. Lisää tulee ravinnon rasvoista sekä proteiinista. Aivot eivät voi terveellä joutua glukoosipulaan! Jopa pitkäaikaisessa ravinnotta olossa joka päätyy lopulta ravinnon puutteen johdosta kuolemaan ei syynä viimehetkilläkään yleensä ole glukoosipula. Eli veren glukoosi pidetään loppuun asti vaikka kakki rasva ja kudosproteiini olisi käytetty pahoihin kudosrappeumiin saakka jotka sitten aiheuttavatkin lopun, jollei sitä jokin muu seikka ole ennen sitä aikaansaanut.

Jos hiilihydraatin saanti olisi välttämätöntä ei täyspaastoa ihminen kestäisi millään tavoin useita viikkoja, jopa kuukausia. Glukoosi ja glykogeeni piisaa vain enintään vuorokauden kaksi jos vaikka olisi tajuton jolloin kulutus on minimaalista. Peruselintoiminnot sen nappasee siis lyhyessä ajassa. Kaikki yli vuorokauden parin paastot edellyttävät aina elimistön oman glukoosituotannon käynnistymistä usein jo paljon ennen vuorokauden umpeutumista.

lähde: http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?p=35326

_________________
Kuvahttp://karppausjaperhe.blogspot.com/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-02-07 12:19:58 
Poissa
Avaruuskarppi
Avaruuskarppi

Liittynyt: 2011-05-09 07:17:02
Viestit: 15085
Paikkakunta: Kolmas kivi auringosta
Minullakin riittää normaalit karppisapuskat liikkumiseen ja rentoon kahvakuulailuun. Ei ole heikotus iskenyt, kun vain sitä rasvaa on sopivasti.

_________________
Vuodesta 2011
Ihmiseläimen lajinmukainen ruokavalio
En ole vielä pudonnut.

Once you have been taught to think, it's hard to stop.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-02-07 12:46:53 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-06-08 15:51:26
Viestit: 11082
Paikkakunta: Liminka
Niin juuri, nuin sen ajattelin omallekkin kohalle

_________________
Kuvahttp://karppausjaperhe.blogspot.com/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-02-07 12:51:28 
Poissa
Avaruuskarppi
Avaruuskarppi

Liittynyt: 2011-05-09 07:17:02
Viestit: 15085
Paikkakunta: Kolmas kivi auringosta
Niin, ja kun proteiinia syö riittävästi ihan normikarppiruoassa. :)

_________________
Vuodesta 2011
Ihmiseläimen lajinmukainen ruokavalio
En ole vielä pudonnut.

Once you have been taught to think, it's hard to stop.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-02-07 16:42:52 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-06-08 15:51:26
Viestit: 11082
Paikkakunta: Liminka
Näin minäkin ajattelen, mutta tulipa aika intos kun kalorilaskurissa kerroin etten perusta palautusjuomista :lol:

_________________
Kuvahttp://karppausjaperhe.blogspot.com/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-02-29 22:48:28 
Poissa
juniorikarppi
juniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-10-10 07:35:11
Viestit: 55
Kannattaa ottaa maltillisesti liikunnan tuomien vajeiden kanssa. Miksi pitäisi kiireellisesti saada kiloja pois? Tiedän pari henkilöä jotka on kokeilleet karppausta laihdutusmenetelmänä mutta saaneet energiaa ja hiilareita aivan liian vähän liikuntoihin suhteutettuna ja kyllä se elimistö vaatii menettämänsä takaisin- siksi maltilliset tulokset on kaikista pysyvämpiä. Liikkuva ihminen vaatii jonkin verran hiilareita, olen itsekin kokeillut liikkua vähillä hiilareilla mutta se vain ei toimi. Itselleni karppaus on pysyvä elämänmuutos, siksi karppaus väliaikaisena laihdutus metodina yhdistettynä epärealistisiin aikatavoitteisiin onkin huono combinaatio!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-03-01 07:43:52 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-06-08 15:51:26
Viestit: 11082
Paikkakunta: Liminka
Ymmärrän tuon.
Minähän en vajetta pyri pitämään ollenkaan, koska myös imetän.
Syön päivässä 2500-3000 kaloria.

Mutta toisaalta en ole moneen kuukauteen laihtunutkaan vaan paino on junnannut samassa, joten varmaan pitäisi syödä vähemmän.

Mutta imetys vaan mua niin nälättää ja nälässä olen pahan tuulinen, joten perherauhan takia karppailen rauhassa ja odottelen imetyksen loppumista.

Eli kiire minulla ei missään nimessä ole. Karppaus on ollut elämäntapa jo pari vuotta.

Mutta yhä vaan kiinnostaa tämä mantra, että ihan pakko olla liikkuvalle hiilaria.
Minä en vieläkään ole siitä' vakuuttunut. Ja puhun nyt harrastelijoista, enkä kilpaurheilijoista.

Minulla on ainakin vielä tulokset kasvanut ja liikunta onnistunut, ilman ihmeellisiä hiilarilisiä.

Viime keväänä jaksoin tyhjentää lampolan pehkusta, ilman hiilareita. Lapioin neljä tuntia.
Joten ainakin raskas pitkäkestoinen suoritus onnistuu. Ja samaan laitan oman reenaamisenkin.
Teen 8-12 toistoa niin kovilla painoilla, että jaksan just ton.
Harjoitan voimaa.

Ehkä maksimivoimaharjoituksiin tarvii sitten hiilaria.

Mutta intä en, kun en mistään tiedä.
Kerron vain omien tuntemusten ja kokemusten summaa.

Niin kauan kuin rauta nousee ja lumityöt luonnistuu ja paska siirtyy kottikärryyn, en ota lisä hiilaria.
Ainiin ja yksi synnytyskin on tehty karpaamalla... Mihin lie se synnyttäminen sitten laitetaan liikuntasuorituksena.
Ei ainakaan voimat loppunu kesken ;) Se tuli ulos :lol:

_________________
Kuvahttp://karppausjaperhe.blogspot.com/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-03-01 10:28:09 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-15 11:45:06
Viestit: 3672
R-A, täällä kun lueskelee niin helposti huomaa, että sulle sopii mainosti ketoilu. Jos niin on edelleen liikunnankin kanssa, sun ei varmaan tarvitse lisätä hiiliä. Jos menee yöunet, tai jalat ei jaksa kantaa, tai tärisyttää ja yrjöttää, niin sitten ehkä kannattaa keksiä jokin hiilaripaukku? Nuo on mun oireita ketohiilareilla liikkuessa tai oikeastaan liikkumisen jälkeen, ei ole muutamaan vuoteen tullut kokeiltua.

Siis säädät vasta jos huomaat tarpeen, ehdottaisin :)

_________________
[...] chaos is found in greatest abundance wherever order is being sought. It always defeats order, because it is better organised.

-Terry Pratchett


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-03-01 11:12:58 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-06-08 15:51:26
Viestit: 11082
Paikkakunta: Liminka
Arvo Morkkis kirjoitti:
R-A, täällä kun lueskelee niin helposti huomaa, että sulle sopii mainosti ketoilu. Jos niin on edelleen liikunnankin kanssa, sun ei varmaan tarvitse lisätä hiiliä. Jos menee yöunet, tai jalat ei jaksa kantaa, tai tärisyttää ja yrjöttää, niin sitten ehkä kannattaa keksiä jokin hiilaripaukku? Nuo on mun oireita ketohiilareilla liikkuessa tai oikeastaan liikkumisen jälkeen, ei ole muutamaan vuoteen tullut kokeiltua.

Siis säädät vasta jos huomaat tarpeen, ehdottaisin :)

No just näin!!! Luulis rupin jotain ilmottelevan jos paukut loppuu :)

_________________
Kuvahttp://karppausjaperhe.blogspot.com/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-03-07 14:58:59 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2012-03-04 11:47:33
Viestit: 6
Laitetaanpas tänne omia kokemuksia.
Harrastan kestävyysurheilua ja olkapääleikkauksen vuoksi olen saikulla. Paino pääsi salakavalasti livahtamaan yläkanttiin jota jo aikasemmin hyväksi kokemallani tavalla (hiilarien rajoittamisella) olen pudotellut ja pitänyt aisoissa.
Kuutisen viikkoa olen nyt ollut ~20-60g/pv hiilarimäärillä ja paino onkin napakasti palaillut normi lukemiin.
Näillä hiilarimäärillä olen hyvin pystynyt kävelemään päivittäin 5-20km lenkkejä reippaasti (8-9min/km) ilman mitään probleemaa.
Eilen pääsin ensimmäistä kertaa pitkään aikaan tekemään vähän oikeammanlaisen fillaritreenin ja kuinkas ollakaan paukut loppuivat kesken jo puolen tunnin päästä. :)

Nyt vaan testailemaan omat hiilari"rajat".


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-06-17 10:38:43 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2006-07-30 16:10:17
Viestit: 451
Paikkakunta: Helsinki
Ronja-Aliisa kirjoitti:
Voisko joku selittää tämän kuin nelivuotiaalle, miksi ketoosissa tarvitsee hiilaria jos urheilee?

Ja miksi juuri palautumiseen tyrkytetään hiilaria?Ohjeen taustalla on kylla fysiologinen pointti, mutta ainakin unohdetaan, etta se koskee ainoastaan tietyntyyppista urheilua. Kyse on kehon energiantuotannosta. JOS harrastaa lajia, jossa tarvitaan voimantuotannon yllapitamista (yleisurheilu, palloilulajit, urheilusoutu, ...) keho yksinkertaisesti tarvitsee hiilaria, koska rasvasta energiaa ei saa irti riittavan nopeasti. Sen sijaan, JOS suoritus on nopea ja rajahtava (voimatreeni) tai hidas ja pitkakeskotinen (holkka, kavely), ketoosissa oleva rasvapolttoinen parjaa vallan mainiosti ilman lisahiilaria.


Palautumishiilarin idea on kaksinainen: toisaalta tayttaa ne hiilarivarastot, jotka hiilarit kuluttavassa treenissa on tyhjennetty. Toisaalta ainakin massatreenaajilla ajatuksena on aiheuttaa insuliinipiikki, silla insuliini on kudoksen rakentamista edesauttava hormoni myos lihaskudoksen, ei vain rasvakudoksen suhteen. Naytto menetelman toimivuudesta on kyseenalainen. Ei lihasta rakenneta tunnissa vaan usean vuorokauden aikana.

Oman treenin kannalta kannattaa ihan yksinkertaisesti kokeilla mika itselle sopii omassa treenissa. Ohjeella on pohja, mutta se ei ole yleispateva.

Seuraavaan vaittelyyn miehen kanssa tiedoksi: olette molemmat oikeassa, osin ;)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-06-17 15:09:22 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-08-10 17:33:41
Viestit: 970
Anaerobisessa liikunnassa kaivataan lihassolujen glykogeenivarastoja. Eli jos liikuntasi on rankkoja lyhytkestoisia spurtteja, kuten sulkis tai sbandy kovalla temmolla, niin silloin kannattaa perehtyä varmemmin hiilaritankkaus- ja palautusasioihin.

Mutta jos liikunta on pitkäkestoista kestävyyttä vaativaa (aerobista) niin vähillä hiilareilla pärjää mainiosti, kunhan rasvan saanti on kunnossa.

Ite en oo lisännyt ollenkaan hiilareita liikkumisen vuoksi. Hiilaria menee n. 40-50g päivässä. En laihduta vaan olen ollut kohta pari vuotta normaalipainossa. Ja noilla hiilareilla meni esim tänä aamuna 110 km maantiepyörälenkki 29km/h keskivauhdilla. Hyvin jaksoi eikä tullut hiilareita ikävä.

Päivässä tulee pyöräiltyä 30-60 km ja viikonloppuisin pitempiä lenkkejä. Ja todellakaan ei tarvitse miettiä moita hiilaritankkausasioita.

_________________
-24 kg vajaassa vuodessa... nyt ylläpitoa, BMI 23 vuodesta 2010.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-08-05 09:27:41 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-03-17 12:19:10
Viestit: 697
Paikkakunta: London town
Kovin vähillä hiilareilla kovaa liikkuessa on vaara, että väsytät lisämunuaiset, joka taas ketjureaktiona rupee rasittamaan kilpparia. Tää on nyt CrossFitin ja siihen liitetyn paleo-ruokavalion suosion noustessa tullut enemmän esiin. Mut jos on kyse vaan kotona rennosti heilumisesta, niin lisähiilareille tuskin on tarvetta. Jos alkaa yhtään tuntua siltä, että kroppa rupee prakaa (uni häiriintyy, lihaskramppeja, palautuminen hidastuu, olo kehno, yms.) niin sit kantsii arvioida banaanismoothien tarve uudelleen.

Syklittäminen on hyvä keino pitää lisämunuaisistaan huoli kovaakin liikkuessa. Eli hiilarit korkeammalla vain treenipäivinä ja muuten voi olla tosi vähillä.

Tässä vielä blogikirjoitus aiheesta:
http://ollisintegrallife.com/2012/05/30 ... pumukseen/

_________________
If I had a dime every time you walked away
I could afford to not give a shit


Liikkapäikky ja muuta räpellystä
Blogi elämästä ja Englannista


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-08-16 15:23:51 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-10-23 15:44:14
Viestit: 982
Paikkakunta: Pori
Kovassa punttitreenissä ei ainakaan mitään lisähiiliä tarvita sen olen viimeisen 2 vuoden aikana voinut todeta.

_________________
Voimanostoa alkaen tammikuusta 1993.Karppaus alkaen syyskuusta 2010.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-08-16 16:37:05 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2012-08-16 16:33:24
Viestit: 4
Mitäs joku kokeneempi suosittelisi huomiseen intensiivisiin nyrkkeilytreeneihin? Hiilaria pikkasen päivän mittaan, vaiko jonkin verran 1-2h ennen treeniä (esim leipäpala tai kaksi, vai paljon?) ja sitten treenin jälkeen palautumisjuoma? Vaiko mitä?

Anteeksi typeryyteni, mutta koen urheilun ja karppaamisen aika haastavaksi yhtälöksi, etenkin koska en todellakaan tee mitään matalan intensiteetin kävelylenkkejä :(


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-08-17 07:17:50 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2005-08-25 20:07:10
Viestit: 1967
Paikkakunta: Veikkola
Jaea kirjoitti:
Syklittäminen on hyvä keino pitää lisämunuaisistaan huoli kovaakin liikkuessa. Eli hiilarit korkeammalla vain treenipäivinä ja muuten voi olla tosi vähillä.


Näin sanoisin minäkin. Ja toisaalta oman kroppansa tuntee itse parhaiten, kokeilemalla selviää itselle sopivin hiilarimäärä treenipäivinä. Pitkäaikaisen liian hiilarin näkee vyötäröllä :wink:

_________________
"Jos ihminen jaksaa tarpeeksi pitkään syödä suositusten mukaan pelkkää kasvirasvaa, hän lakkaa ehkä joskus tuottamasta kovapahaeläinrasvaa ja muuttuu rypsiksi tai muuksi vihannekseksi." Traanitapiiri


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-09-23 15:16:02 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2012-09-15 14:29:28
Viestit: 3
Kahlattuani juuri läpi Volekin (PhD, RD) ja Phinneyn (MD, PhD) kirjan The Art and Science of Low Carbohydrate Performance, uskallan olla eri mieltä hiilareiden tarpeesta kilpamielessäkään bodaaville tai muuten urheileville. Puolittainen ketoosi ei toimi, sillä silloin ketoaineita ei ole tarpeeksi veressä eikä glykogeeniäkään hiilihydraattien rajoittamisen vuoksi. Jos kummastakin on pulaa, niin eipä hyvin mene.

Paras taso urheilijalle olisi n. 3,0millimoolia. Urheilusuorituksen jälkeinen hiilihydraattitankkaus tyrmätään myös täysin ketourheilijoiden osalta. Hiilaritujaus lopettaa insuliininmuodostuksen yhteydessä rasvanpolton, joten yhteys liki ehtymättömään energiavarastoon katkeaa, kun vaihdetaan toiselle polttoaineelle.

Nesteytyksestä ja suolan saannista on kuitenkin huolehdittava erityisen huolella vähähiilarisessa urheilussa.


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 29 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)