karppaus.info
http://karppaus.info/forum/

Maantiepyöräilijät
http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=3&t=53654
Sivu 1/10

Julkaisija:  Anze [ 2011-04-09 07:07:23 ]
Viestin otsikko:  Maantiepyöräilijät

Hellou!

Maantiepyöräilijät, onko meitä/heitä täällä?

Itse hurahdin fillarointiin 2007 keväällä. Kyse ei ole kilpailusta, vaan kunnon parantamisesta ja itsensä ylittämisestä sekä omien rajojen hakemisesta. Yhteen kuntotapahtumaan osallistun per kesä, tänä vuonna kolmas Vätternrundan edessä.

Tänne ketjuun rohkeasti vain fiiliksiä, esittelyjä, poljettuja lenkkejä, vinkkejä, ruokavinkkejä jne jne.

Kauden tavoite? Saada 4000 km täyteen.

Julkaisija:  M Myy [ 2011-04-09 08:07:27 ]
Viestin otsikko:  Re: Maantiepyöräilijät

Hep,

oon yleispööräilijä. Maastoo, maantietä, cyclocrossia ja hyötypöörää.

Itsellä kauden päätavoite meni jo viime viikonloppuna Vlaanderin kierroksessa.

Nyt "sataselle".

µ

PS: Käyppäs kyttää alla olevasta linkistä Kajaanin touhuja.

Julkaisija:  Anze [ 2011-04-09 09:05:58 ]
Viestin otsikko:  Re: Maantiepyöräilijät

Hienua, ja hienot sivut!!

Mulla oli tavisliikkumiseen maastopyörä, josta luovuin vähäisen käytön vuoksi talvella. Hiekka-sora -lenkeille cc, asvaltille maantiepyörä.

Tänään edessä leppoinen 60 km kolmen muun kanssa :)

Julkaisija:  Pienetär [ 2011-04-09 16:21:21 ]
Viestin otsikko:  Re: Maantiepyöräilijät

Minä en ole maantiepyöräilijä, mutta tulee tehtyä kesällä pyöräretkiä.

Julkaisija:  Anze [ 2011-04-09 17:18:41 ]
Viestin otsikko:  Re: Maantiepyöräilijät

Sekaan vaan!!! Pääasia, että kampi pyörii ja ketjua riittää \:D/

Julkaisija:  M Myy [ 2011-04-09 20:08:51 ]
Viestin otsikko:  Re: Maantiepyöräilijät

Itsellä kaupunkiin 80-luvun Bianchi fiksinä (kuva kaverina). Muut suoritukset joko sinkulamaasturilla (Orange P7) tai cc:lä (Orbea Mud).

1700 km tullu tälle vuotta. Tammi-helmikuussa yhteensä alle kakisataa tuskallisten pakkasten vuoksi.

Kuva

Julkaisija:  Anze [ 2011-04-09 20:23:21 ]
Viestin otsikko:  Re: Maantiepyöräilijät

:shock: Hieno!!!

Itsellä Bianchi 928 Carbon L Campan 10 Recordilla ja kiekkoina Campan Neutron Ultrat.

Tänään eka Bianchin ulkoilutus piirun vajaan 60 km:n verran leppoisasti 4 muun kanssa. Puolet matkasta puskettiin vastatuuleen, mutta paluumatka menikin leppoisan vauhdikkaasti. Verrattuna viime kevääseen, kyllähän se auttaa ylämäessä kun on 9 kg kevyempi. Kiitos karppauksen.

Cyclona Cannondale CAADX 105.

Julkaisija:  tarja-tuulikki [ 2011-04-09 23:37:11 ]
Viestin otsikko:  Re: Maantiepyöräilijät

Heippa kaverit.
Mä en ole oikeastaan maantiepyöräilijä, mutta tykkään lomareissuista fillarin kanssa. Viime kesänä pyöräilin Kuopioon, oli ihanaa seutua. Ensi kesänä pohjanmaalle. Kovaa kuntoakaan ei tarvita,aikaa vaan, ja teltta kuusen alle, kun väsähtää. Saa hiukan seikkailua, ja luontoelämyksiä, ja lisäksi tunteen että on omin voimin päässyt jonnekin. Ihan tuntuisi, että suurin osa lomasta puuttuisi, jos pitäisi tyytyä vain juna-hotellireissuihin. :D

Julkaisija:  JuhaVee [ 2011-04-10 09:43:57 ]
Viestin otsikko:  Re: Maantiepyöräilijät

Tervehdyksiä!
Täällä olisi tällainen uuskarppaaja ja vuosikymmenien tauon jälkeen pyöräilyn parin paluuta tekevä. Ikää on tulut jo 52 vuotta mutta järkeä ei, sillä löin kolmisen viikkoa sitten vetoa kaverin kanssa, että syyskuun 4. ajetaan Tour de Helsinki ja siihen mennessä paino on pudonnut 20 %. Lähempi tavoite on Hyvinkään Ajo 28. toukokuuta ja siellä kuntoreitti 28 km.
Kaipaisin vähän vinkkejä miten karppauksen yhteydessä siihen Tour de Helsingin 140 km läpipolkemiseen voisin päästä :-)
Lähtöpaino oli nimittäin 125 kg. Ja pohjakuntoa on - eli kunto on pohjalla, siis mallia rapa-. Täysin nolla, tai melkeinpä miinusmerkkinen.
Sen verran on edistystä tapahtunut, että eilen paino oli 30 km lenkin jälkeen 121,1 kg.
Aloitin pyöräilyn viime tiistaina ja lenkit olivat ensin 12,5 ja 9 km. Sitten välipäivä (räntää) ja perjantaina 30 km ja lauantaina 30 km.
Hyvältä on tuntunut, eikä elimistö tunnu kärsivän - siis liian heikkoa treenausta. No, mieluimmin niin, kuin heti paikat kipeiksi ja into sammuksiin.
Kysymys olisi, miten te oikeat urheilijat syötte ja treenaatte?
Pyörä on vielä toistaiseksi pilipali hybridi Insera, Tekniikan Maailman hyväksi ostokseksi kehuma. Parempaan maantiepyörään säästetään...

Julkaisija:  M Myy [ 2011-04-10 09:54:23 ]
Viestin otsikko:  Re: Maantiepyöräilijät

Meikän neuvo on kahden AA:n taktiikka. Aamupala ja ajamaan. Ite syön pekkee munilla ja kahvit siihen. Sit tarpeeksi hissukseen ajamaan ja kestoa saa olla niin paljon kun ehtii, jaksaa tai on mahdollisuus.

Paino lähtee ja kunto kasvaa.

µ

Julkaisija:  Anze [ 2011-04-10 12:26:58 ]
Viestin otsikko:  Re: Maantiepyöräilijät

Tei juuri AA:n :D 75 km taivallusta porukka-ajona. Etukäissovittu pit stop 40 km:n kohdalla. Hörppäsin teetä ja mutustelin omat evääni, 20 g saksanpähkinöitä ja yhden palan %-suklaata. Ei minkäänlaisia vaikeuksia/onglemia, mitä nyt persusta hieman ihmettelee talven jälkeen satulaaa.

Niin ja aamupalana meni 2 paistettua kananmunaa, 2 siivua luomumetukkaa, 3 slaissia pekonia ja herkkusieni. Päälle 2 mukillista kaffetta punaisella maidolla. Mä en oikein ole sinut tuon kermakaffen kanssa.

Julkaisija:  JuhaVee [ 2011-04-10 16:06:50 ]
Viestin otsikko:  Re: Maantiepyöräilijät

Kiitos - oletin ainakin, että nuo olivat vastauksia kysymyksiiini :)

Olen itsekin tuon AA-kerhon kannattaja. Ainakin viikonloppuisin tästä eteenpäin. Viikolla ekan A:n jälkeen on pakko lähteä töihin ja ainakaan toistaiseksi työmatka (72 km) ei vielä mene fillarilla.

Aamulla vetelen just tota voissa paistettu pekonia, pari kananmunaa ja myös vuohenjuustoa ja kahvia jokunen mukillinen. Päivällä yritän pärjätä duuniruokalassa salaatilla mutta en ole fanaatikko, joten joskus menee vähän perunaa tai kauha riisiä, jos on jotain sellasta sapuskaa, minkä kanssa on vähän "pakko" niitäkin ottaa. Illalla syödään eläimen lihaa, kanaa, muikkuja, uunilohta, milloin mitäkin ja salaattia.

Oli oikeastaan yllätys, että ajaminen on lähtenyt näinkin helposti käyntiin, eikä silti ole ollut nälkä. No, on tota energiaa tullut varastoitua eli rasvaakin on poltettavaksi tossa keskivartalolla.

Mikä teillä on käytäntö noiden kunto- eli energiajuomien kanssa ajon aikana? Niissähän on hiilihydraatteja jonkin verran.

Julkaisija:  Anze [ 2011-04-10 19:00:29 ]
Viestin otsikko:  Re: Maantiepyöräilijät

JuhaVee kirjoitti:

Mikä teillä on käytäntö noiden kunto- eli energiajuomien kanssa ajon aikana? Niissähän on hiilihydraatteja jonkin verran.


Niin, itsekin aprikoin samaa... viime kesänä (siis ennen karppausta) oli yli 60 km:n lenkeillä pullo vettä, pullo urkkajuomaa. Yli 80 km:n lenkeillä varmuuden vuoksi yksi geeli. Vielä ei ole ollut sellaisia kelejä (eli lämmintä), etteikö vedellä olisi pärjännyt.

Itseäni askarruttaa se, kuinka vatsa tulee reagoimaan geeleihin/patukoihin/urkkajuomaan, kun nykyään hiilet on 20-50 g/vrk.

Pähkinät vois olla yksi vaihtoehto, ehkä. Tosin vauhdista niiten napostelu saattaa vaatia sorminäppäryyttä ja vähän harjoittelua ;)

Noh, sitten kun kokemuksia on, taatusti ilmoitan täällä.

Toinen juttu on, kun tulee lähdettyä 40 km + -lenkeille suoraan töistä. Aamukuuden aikaan aamiainen, eväslounas töissä klo 11-12 aikaan. Klo 16-17 aikaan kun lähtee lenkille, niin pitäisköhän työevään olla vähän "reippaampi", eli yli 500 kcal (nykyään n. 400 kcal, hiilet max 10 g, prode 25-30, rasva 30-40 tai jotain)

Julkaisija:  Pienetär [ 2011-04-10 19:10:24 ]
Viestin otsikko:  Re: Maantiepyöräilijät

JuhaVee kirjoitti:
Oli oikeastaan yllätys, että ajaminen on lähtenyt näinkin helposti käyntiin, eikä silti ole ollut nälkä.


Minulla karppaus vie voimat niin että ylämäissä tunnen itseni 30 vuotta vanhemmaksi.

Julkaisija:  M Myy [ 2011-04-10 19:40:40 ]
Viestin otsikko:  Re: Maantiepyöräilijät

Jotain vastauksia hyväksi koettua -taktiikalla.

Itse en syö aina edes aamupalaa. Kahvia ja pikku määrä proteiinia. Myös tän vuoden Rondelle (260 km) lähdin ilman aamiasta. Se kuin paljon on syönyt edellisenä iltana vaikuttaa paljon asiaan.

Urkkajuomaa en käytä kuin tapahtumissa missä on vaarana / pakko ajaa kovempaa kuin mitä rasvoilla pääsee. Lenkeillä pelkkää vettä. Joskus olen pitänyt lenkillä mukana kotiin pääsyn varmistamiseen muutamaa geeliä.

Viime viikonloppuna otin taktiikan olla säästelemättä hiilareita koska matka oli pitkä (260 km / 12h / 18 nousua / 25 km mukulakiveä 7800 kcal). Illalla vitsisti ruokaa ja kaljaa (on hyvä tankkausjuoma). Itse päivän aikana vedin < 300 g geeliä, eikä maha tms. ollut asiasta pahoillaan. Tämä on kuitenkin hyvin henkilökohtaista. Kannattaa testata. Se että pitkässä suorituksessa turvautuu hiilareihin ei tee kenestäkään huonoa ihmistä!

Hiilareiden (urheilujuomien ja geelien) käytössä olen päätynyt siihen, että jos mennään kovaa (suurilla tehoilla) on hyvä vetää hiiliä. Jos menee hissua (tasavauhtinen mukava vauhti ilman tehopiikkejä) voi mennä karpaten pitkäänkin (2...10h). Se että pystyy ajamaan työpäivän mitan ilman hiiliä, vaatii hieman harjoittelua. Myös hiilien kanssa. Rasva-aineenvaihduntaa pystyy harjoittamaan ja urkkaihmisillä se on tehokkaampi, kuin normi kavereilla. Tässä jutussa avainasemassa on hiljainen alkuvauhti ekan 30..60 min aikana.

Työpäivän jälkeen suoraan lenkille lähtiessä kannattaa iltapäiväkahvilla nauttia hieman lisää energiaa. Pieni välipala estää henkistä ja fyysistä väsymystä ja lenkille lähtö on helpompaa.

µ

Julkaisija:  Kippura [ 2011-04-11 04:58:55 ]
Viestin otsikko:  Re: Maantiepyöräilijät

Pienetär kirjoitti:
Minulla karppaus vie voimat niin että ylämäissä tunnen itseni 30 vuotta vanhemmaksi.

Sama täällä! Eilen yhdessä loivassa ylämäessä meinasi mennä mummo mankelillaan ohi... Meneeköhän tämä voimattomuus ohi?

Julkaisija:  Anze [ 2011-04-11 05:24:12 ]
Viestin otsikko:  Re: Maantiepyöräilijät

Kippura kirjoitti:
Pienetär kirjoitti:
Minulla karppaus vie voimat niin että ylämäissä tunnen itseni 30 vuotta vanhemmaksi.

Sama täällä! Eilen yhdessä loivassa ylämäessä meinasi mennä mummo mankelillaan ohi... Meneeköhän tämä voimattomuus ohi?


:-k
Itselläni melkeinpä päinvastaisia kokemuksia, ainakin näin alkulenkeiltä verrattuna viime kevääseen. Tosin elopainoa on karissut hyvin karppauksen myötä, lieneekö sitten selittävä tekijä. Tosin todellisia "vuoristoetappeja" en ole vielä mennyt.

Huomasin myös, että normisti vähän "pahemman" ylämäen jälkeen ei reisiä/pohkeita hapottanut, kuten aikaisemmin. Mutta eipäs nuolaista ennen kuin tipahtaa...

Btw, eilinen lenkki ei tehnyt hyvää keuhkoille. Katupöly juuttui ylähengitysteihin, ja nyt sattuu. Pitänee pitää suu supussa ja olla turhia puhumatta ja ehkä käydä lekurin vastaanotolla :(

Julkaisija:  JuhaVee [ 2011-04-11 12:18:13 ]
Viestin otsikko:  Re: Maantiepyöräilijät

Pienetär kirjoitti:
JuhaVee kirjoitti:
Oli oikeastaan yllätys, että ajaminen on lähtenyt näinkin helposti käyntiin, eikä silti ole ollut nälkä.


Minulla karppaus vie voimat niin että ylämäissä tunnen itseni 30 vuotta vanhemmaksi.


Valitettavasti minulla ei vain ole tuota tunnetta, vaan myös olen 30 vuotta liian vanha...

Kokeilen tällä viikolla tuota pelkkää vettä lyhyemmillä iltalenkeillä ja sitten viikonloppuna koitan taas "pitkää" matkaa ja silloin otan taas urheilujuomankin käyttöön.

Minkälaisilla vauhdeilla poljette lenkkejänne?
Mulla menee vaihtelevassa maastossa maantiellä tunnin verran sellasta kahtakymppiä, mutta sitten alkaa ruuti loppua ja ukko hyytyä. Eli surkea kunto. Sen 30 vuotta sitten meni seitsemässä tunnissa 188 km... ja haikeana muistelen.

Julkaisija:  rysky [ 2011-04-11 13:29:49 ]
Viestin otsikko:  Re: Maantiepyöräilijät

Ilmoitanpa myös itseni tänne. Ei ole kuin tavallinen 7-vaihteinen pyörä, mutta maantiellä sillä pyöräilen. 8) Karppauksen en ole huomannut vievän mitenkään voimia pyöräilystä, vaan päinvastoin! Kun on paino pudonnut, ei tarvitse enää ylämäissä puuskuttaa! Varovainen tavoite tälle vuodelle on 1500 kilometriä.

Julkaisija:  Anze [ 2011-04-11 17:08:53 ]
Viestin otsikko:  Re: Maantiepyöräilijät

Lenkkivauhdit näin alussa maltillisiä, pyörii siinä 24 km/h molemminpuolin. Pikkuhiljaa välillä kovavauhtisimpia, 26-28 km/h lenkkejä ja tarkoitus oli saada muutama hyvä 30 km/h tienoille.

Porukka-ajossa tunnetusti peesissä ka-sykkeet pysyy kurissa, vaikka vauhtia olisi kohtuuhyvin.

Sivu 1/10 Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/