karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2021-02-25 21:32:16

Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 55 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2009-12-08 14:40:54 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2006-02-15 14:05:02
Viestit: 347
Paikkakunta: Keski-Häme
muoks. Sähläsin vähän viestiketjun jakamisen kanssa, joten laitan tähän ekaan viestiin lainauksena nuo viestit, mistä tämän ketjun piti alkaa... :whistle:
- Siperia


karppimami kirjoitti:
Meillä kolmea nuorinta (nyt 5v, 3v ja 2kk) olen pissattanut/kakattanut lavuaarille ihan ekasta vuorokaudesta lähtien. 5v ja 3v oppivat päivä-ja yökuiviksi tuossa 1-1,5-vuotiaana. Ihan normaali ikä sanoisin. Kaksi vanhinta lasta olikin sit pidempään vaipoissa (yli 2v), kun en hoksannut käyttää kestoja enkä pissattanut yhtä ahkerasti.

Mun silmäni avautuivat tuon kolmosen odotusaikana kun tutustuin vaipattomuuteen ja vvv-ideologiaan eli vauvojen vessahätäviestintään. Se perustuu lyhyesti siihen näkemykseen, että pienikin vauva kyllä yrittää ilmaista pissa-ja kakkahätäänsä, mutta aikuiset ei reagoi siihen ja siksi taito tyrehtyy. Kyllä mä (ja mieheni myös) huomataan melko helposti tuon 2-kuisen merkit, eli milloin tarvii viedä pissalle. Toki vaippoja kastuu, mutta hyvin osaa myös pidättää, jotta ehditään riisua ulkovaatteet tms. Tytön pissattaminen oli sikäli helpompaa, että imettäessäkin pystyi pitämään pottaa alla. Pojat ruiskii tunnetusti metrin kaaria :D

Sikäli surullista, että kissa-ja koirakirjoissa pennun omistajia aina neuvotaan viemään pentu hädälleen paperin päälle syömisen, leikin ja nukkumisen jälkeen, mutta ihmisvauvaa pidetään tässä asiassa niin tyhmänä ja kykenemättömänä, että vaipat vaan jalkoväliin...mrrr. Kyllä kaikilla luontokappaleilla on pyrkimys pitää itsensä puhtaana eikä pissata/kakata mihin sattuu.

Menipä vähän ohi aiheen, mut musta on tullut varsinainen vauvojen pissaoikeuden puolestapuhuja. Eli pottatreeniä kehiin vaan heti ekasta elinpäivästä alkaen. Teettäähän tuo lisää hommaa tässä vaiheessa, mutta lyhentää sit toisaalta vaippaikää toisesta päästä.

Ritasisko kirjoitti:
:shock:


Ritasisko: Oliko tuo äimistys mulle tarkoitettu...? Hämmästys on avain kiinnostukseen vai miten sitä sanotaan

_________________
lapset -99, -01, -04, -06 ja 9/09
14.9.09 73.6 kg -->60 kg (kesä 2010)


Kuva


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Pottaharkat
ViestiLähetetty: 2009-12-09 10:01:05 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-01-20 12:58:54
Viestit: 1841
Karppimami: oli.

Kiinnostavaa on....

Mutta ko rumbaan menee koko paiva, miten ehdit olla muiden lasten kanssa? Miten toimit ollessasi vieraissa paikoissa, kaupoissa, ulkona, ja miten pidat huolta lavuaarisi hygeniasta (annat lapsen tehda hatansa lavuaariin) ainahan ei ole kyseessa nestemaista tuotetta?

Kolmen lapsen aitina, lasten koululaksyjen valvojana (pakollinen toimenpide lastemme koulussa), kodinhoitajana ja koko talon organisaattorina ei olisi ollut aikaa olla taysipaivainen pissattaja.

Jo imetykseen kaytetty aika vei niin paljon (lypsin koneella, pakastin, lypsin laitoin pulloon, lypsin ja lopulta annoin vain korvikekita, koska homma vei liikaa aikaa) ettei olisi tullut mieleenkaan ottaa mitaan lisahommaa lakanapyykista tai potan kanssa kavelysta pitkin kotia.

Mutta todella mielenkiintoinen versio, monet koirankouluttajat kouluttavat lapsiaan koirankoulutussysteemilla hyvin tuloksin.

Sanomalehtia vaan koti tayteen lattioille, jos kerran koiratkin oppivat sisakuiviksi miksi ihmislapsi ei oppisi hommaa ilman vaippoja.

Mutta tosissani, eihan vaippoja kayteta jokaisessa maan kolkassa ollenkaan, katsoin juuri dokumentteja Afrikan maiden perheista ja siella lapset kasvoivat vaipatta, (myos naiset kuukautissiteitta) mika tuli ulos ,tuli ulos ja vahan isompina opittiin asialle oma paikka.

Itse naen vaipat edistyksena ja etuna en haittana. Mutta tosissani ihmettelen karsivallisyyttasi hommassa ja pitkaa pinnaa jatkoon...Jatka vaan, saat kylla tukijoitakin, onhan jo kuukupit, villahousut, luonnonaine -vaipat ja muut vanhanajan systeemit taas muodissa...(tastakin katsoin juuri dokumentin: insinooriperhe paatti ryhtya omavaraiseksi kaikessa mahdollisessa. Perheenisa polkee sahkoa ennen kuin voivat sita kayttaa, ruokaa sailytetaan maan alle kaivetuissa koloissa, kaupassa ei kayda kuin pari kertaa vuodessa.....


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Pottaharkat
ViestiLähetetty: 2009-12-09 10:33:32 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-03-05 07:49:32
Viestit: 896
Niin, ei ne pikkuvauvat mitään ameeboja ole, vaan osaavat kyllä viestiä pissa- ja kakkahädästä, jos heidän viestejään vaan kuuntelee.

_________________
You wanna leave but you can't let go
You wanna stop but you can't say no
You'll never laugh about it
You just can't live without it
You had enough but you just want more
You never get what you're lookin' for


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Pottaharkat
ViestiLähetetty: 2009-12-09 11:49:58 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-01-20 12:58:54
Viestit: 1841
ex .olet ulkoilulla -20 asteen pakkasessa ja lapsesi itkee "pissat tulossa itkuaan"

a onko hanella jonkinlaiset vaipat allaan vai

b antaako aiti pisujen ja kenties kakkojenkin valua vaunuihin joita taytyisi olle kolmet ainakin yhdet pesussa yhdet kuivumassa ja yhdet alla

c juokseeko aiti kotiin nopeasti (ne kaksi muuta pienta vierella, joilla myoskin voi olla hata) olettaen etta koti (lue potta ja pesumahdollisuus) on minuutin paassa ulkoilupaikasta

d harjoituttaako aiti lastaan talla erikoiselle (ja kiiinnostavalla) menetelmalla vain kotioloissa ja muun ajan kayttaa yha vanhaa metodia

e omaako aiti lapsen jolla pissa tulee vain ruokailujen jalkeen (omani ovat pissanneet ja kakanneet pitkin paivaa : kakkakertojakin kaikille oli vauvaaikoina 3-4 , pissakertoja oli 8-10: kymmmenisen vaippa meni paivan aikana)

Kotioloissa sisalla yhden pienen kanssa menisikin, mutta milla juoksutat yhta vessaan tai vessaa eli pottaa alle, imetat rinnalla toista ja kolmattakin viela pienta oli vahdittava, kenties kuumat kattilat levyilla tai joku ovella tai kylassa. KOTIAIDILLA ON ALYTTOMASTI YHTA AIKAA HOMMIA PAALLA?

Mielenkiinnolla kyselin miten ko aiti jaksaa koko rumban. Oli meillakin kesaisin takapihalla lapset vaipatta ja kun pissahata tuli he menivat pusikkoon tai siella olevalla "astialle", olo oli vapaa, mutta he leikkivatkin vain kevyissa vaatteissa ja riisuntuminen /vaatteiden riisuminen oli helppoa? Tottakai iholle on parempi olla vaipatta kuin vaipoissa.....

Itsellani ei ole kuin kaksi katta, joten en ymmarramillainen organisointi olisi oltava ko hommaan.Yha mielenkiintoinen aihe.

Nimimerkki kolmen lapsen aiti , ei yhdenkaan ameeban aiti (ameebojen pissailuihin en ota kantaa)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Pottaharkat
ViestiLähetetty: 2009-12-09 16:02:14 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2009-04-01 13:43:51
Viestit: 40
Halusin minäkin kommentoida tuota vaipattomuutta, kun Ritasisko saa sen kuulostamaan ihan savimajatouhulta :lol: . Englanniksihan termi on Elimination Communication (EC) eli kyse on enemmänkin siitä, että annetaan lapselle mahdollisuus kertoa tarpeestaan ja tehdä tarpeensa muualle kuin vaippaan eikä siitä, ettei käytetä vaippaa ollenkaan. Siihen "täyden vaipattomuuden" ja "aina vaippa päällä" väliin mahtuu yhtä monta mahdollisuutta kuin lapsiakin.

Suhtauduin samalla tavalla asiaan kuin sinäkin ennenkuin kokeilin sitä tytön kanssa (hänen ihonsa ärsyyntyi helposti hautovista vaipoista). En uhrannut siihen paljonkaan aikaa, koska esikoinen oli aika vauhdikas taapero siihen aikaan. Mitä teimme? Vaipanvaihdolla vauva pissasi usein vessanpönttöön tai erityiselle alustalle. Opin näkemään milloin pissa on tulossa ilman mitään erityistä paneutumista asiaan. Jos minulla oli juuri ruoka syttymässä tuleen kun pissahätä iski, pissa saattoi tulla vaippaan, ei se ollut maailmanloppu. Mitä siitä hyödyimme:

- tyttö alkoi tekemään kakat pönttöön n. 10 kk alkaen eli hän tulee sanomaan kun on hätä ja nostamme hänet pöntölle. Hän ei suostu tekemään kakkaa muualle vaan pidättää mieluummin.
- kun pissatimme vaipanvaihdon yhteydessä ja usein sai laittaa saman vaipan (kuiva) takaisin. Vähemmän vaippapyykkiä ja vähemmän kertiksiä roskiin.
- pissausvälit pidentyivät eli 10 tunnin automatka meni 7 kk iässä kuivalla vaipalla ja kahdella vessareissulla (kun itsekin kävimme)
- vauvan iho pysyi hyvänä

Noista esimerkeistäsi. Ehkä 20 asteen pakkasessa on kivempi pitää sitä vaippaa varalta. Mukavampaa kaikille ainakin minusta. Ostoksilla ollessamme olemme käyneet normi vessassa ja olen pitänyt tyttöä vessanpöntön päällä.

Äärimmäisyyksiin ei ole pakko mennä. Pottaan liimattavien tarrojen (jotka hymyilevät kun lapsi on tehnyt pissat) käyttäjien ja alastomien afrikkalaisvauvojen väliin voin kuvitella aika paljon erilaisia tapoja. Mutta tämä oli vain minun näkemykseni asiasta ja uskoisin että karppimami osaa selittää asian paremmin.

_________________
Entinen sokerihiiri

Kuva


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Pottaharkat
ViestiLähetetty: 2009-12-09 17:36:34 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2006-02-15 14:05:02
Viestit: 347
Paikkakunta: Keski-Häme
Ritasisko: Hyvä esimerkki touhusta oli tänään se, että ulkoilin vauvan, 3-vuotiaan ja kahden koiran kanssa metsässä. Vauva oli kantoliinassa koko 1,5h ja heräs vähän ennen kotipihaa. Ei itkenyt, mutta kitisi just sillai, että haluaisi pois. Meni vielä ehkä 5 minsaa ennen kun sain riisuttua ja heti suoraan lavuaarille -vaippa oli kuiva ja pissat tuli lavuaariin :D

Kestovaippa (pintakuiva fleece ihoa vasten) on aina ulkoillessa jos on vaarana, ettei heti pääsekään vaihtamaan kuivaa. En ilman vaippaa ulkona pidä. Mutta kokeiltu on myös se, että kolmosen ollessa tällainen pikkuvauva (n. 3kk) oltiin autolla liikenteessä ja tyttö rupesi itkemään. Auto tien sivuun, takapenkillä toppahaalarit auki ja pusikkoon pisulle. Sit matka jatkui. Ja tuo oli talvella... Ei sitä itkua ja epätoivoista kitinää äitinä kestä, kun tietää mistä on kyse.

Juu, mulla on viisi lasta (vanhin 10v) ja tämä vauvan pissatus on näille isommillekin yhtä itsestään selvyys kuin muidenkin vessassa käyminen. Koko pissatus-kakatusreissuun menee pari minuuttia eli sellainen tauko tulee kirjan lukemiseen, pelaamiseen tms. ja sit jatketaan. Samalla tavalla käyn laittamassa puita hellanpesään, päästämässä koiria sisään, vastaan puhelimeen yms. Enemmän isot sisarukset ovat innoissaan ja kehuvat vauvaa kun pissa tai kakka on tullut. " Tuliko mitään...?" ja sit taputukset päälle =D> Ei me kotona enää tehdä asiasta mitään numeroa, tokaisen vaan, että "käyn pissattamassa" ja hommat jatkuu. Luonnollinen juttu.

Hygienian suhteen en ole mikään nipottaja muutenkaan. Kodinhoitohuoneessa on iso pesuallas, jossa on harjapäinen käsisuihku. Sillä pesasen kiinteämmät pois ja pisut huutasen. Meillä on kolme vessaa tuon lisäksi ja lähimpään aina mennään, mut mieluiten tuonne kkhuoneeseen. Yleisissä vessoissakin käydään, mutta silloin mieluiten suoraan pönttöön.

Ei mulla ole mitään organisointiongelmaa tän suhteen. Viitseliäisyyttä toki vaatii. Mutta en ota asiasta pulttia, eli vaikka kastunut vaippa välillä harmittaa (varsinkin, jos "mun olis pitänyt ymmärtää") niin ei se kuitenkaan ole vakavaa. Välillä harsoja kastuu yhtä mittaa ja tuntuu, ettei yhtään pissabongausta saada yrityksistä huolimatta ja sit taas joku päivä ei tule likaisia harsoja kun muutama. Paras saavutus taitaa olla tytöllä, kun yksi harso kastui koko päivän aikana tytön ollessa muistaakseni 4-5 kk. Aivan ihana on se, että pisuttamisen jälkeen jätän välillä vaipan kokonaan pois ja pieni vaipaton peppu tuntuu niin ihanalle villapöksyissä :D Ilmakylpyjä tulee siis ihan luonnostaan paljon.Se on tässä ainoa miinuspuoli että paljon ihania lahjaksi saatuja vaatteita jää käyttämättä kun ovat niin epäkäytännöllisiä. Body ja villahousut/puolipotkarit on ainoa vaateyhdistelmä, jota viitsii käyttää. On niin helppo sormella koittaa housun ja vaipan reunan välistä, onko harso kuiva vai märkä, olkainhousut pitäis riisua aina kokonaan.

Mutta juu, hyödyt on niin paljon suuremmat, että nuo pienet haitat ei tunnu missään. Neuvolassa ihmettelivät viimeksi, miten vauvan iho on noin hyvä (no, eipä ihmetellyt kun kerroin). Pissattaminen on myös paras tapa saada vauva röyhtäisemään kunnolla, parhaat röyhyt ja tietty pierutkin tulee tuossa kippura-asennossa. Hirmuinen rahallinen säästö myös ja vaikka kertiksiäkin on kaapissa niin harvoin niitä tulee käytettyä.

Välillä tulee huvittavia tilanteita kun ei muisteta, että kaikki vanhemmat eivät pissata vauvojaan samalla tavalla... Mutta varsinkin vanhemmat (nais)ihmiset ovat ihania. Kerrankin yks vanhempi rouva oli huoltsikan vessassa kun pissatin vauvaa pöntöllä. Pyysin anteeksi, että olin jättänyt kassin siihen vähän keskelle käytävää, kun pienelle tuli niin kova hätä. Rouva naureskeli, että "juu, täytyyhän sitä lastenkin hoitaa asiansa" ja jatkettiin keskustelua aiheesta pitkät pätkät.

Että näin. Tätäkin kirjoittaessa olen käynyt tuon poitsun kans kerran pisuttamassa.

_________________
lapset -99, -01, -04, -06 ja 9/09
14.9.09 73.6 kg -->60 kg (kesä 2010)


Kuva


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Pottaharkat
ViestiLähetetty: 2009-12-10 03:26:45 
Poissa
humpuukikarppi
humpuukikarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-02-24 16:18:50
Viestit: 16113
Paikkakunta: Sonsuossa
=D> Minusta on ihanaa, että viitsit!
Mulle riittää kestovaippailu. Mua pidetään jo julkisestikin aivan täysin tärähtäneenä, kun aion kestovaipattaa tulevat kaksosetkin. Kysymys on paitsi taloudellinen, niin toki myös ekologinen. Ja mun sieluni ei kestä sitä, että lapseni (joita on kohta siis kolme) tuottaisivat tälle pallolle jopa 5 tonnia maatumatonta, mätänevää vaippajätettä. Nyt tulee alle jätesäkillinen kestovaippoja, joista 80 voidaan polttaa tai kompostoida, sitten kun niiden aika on päättynyt. Mutta siihen menee vielä monta monta lasta ennen kuin niin täytyy tehdä.

Tuo vaipattomuus on kyllä kiinnostava juttu.

_________________
Baltazar ei muistanut mitään. Hän ei nimittäin ollut syönyt joka-aamuista kananmunaansa. Munia ei ollut seuraavanakaan aamuna, Baltazarin aivot menivät aivan solmuun!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Pottaharkat
ViestiLähetetty: 2009-12-11 14:06:59 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2006-02-15 14:05:02
Viestit: 347
Paikkakunta: Keski-Häme
Mimmimakia: Nostan sulle hattua, kaksosten kanssa touhua on varmasti muutenkin paljon! Meille vauvat ovat aina syntyneet yksitellen, joten en ole kokenut työmäärää mitenkään suurena. Mä olen ommellut vaippakuoria ja imuja isot kasat ja sillaikin säästää rahaa. Nyt täytyis pitää taas vaippatalkoot ja tehdä astetta isompia kuoria, s-kokoiset rupeavat olemaan nafteja.

_________________
lapset -99, -01, -04, -06 ja 9/09
14.9.09 73.6 kg -->60 kg (kesä 2010)


Kuva


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Pottaharkat
ViestiLähetetty: 2009-12-11 14:22:52 
Poissa
humpuukikarppi
humpuukikarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-02-24 16:18:50
Viestit: 16113
Paikkakunta: Sonsuossa
En usko, että se vaipattaminen on kuitenkaan niiden kaksosten kanssa se suurin työ... :D Varautuu vain riittävällä/reilulla määrällä vaippoja. Onhan ne kertsitkin muistettava ostaa ja vaihtaa ja viedä roskat ulos ja hajukin ihan kamala niissä jo ennen mitään vauvoja ja niiden jättämiä täytteitä. :roll: Minusta tuntuu, että enemmän vaivaa niistä kertakäyttösistä siltikin on. Varsinkin kun tuon esikoisen pyllyä on sitten satunnaisten kertsikäyttöjen jälkeen hoidettu viikkotolkulla rasvoilla ja ilmakylvyillä ja ja...

Vauvoista on vaivaa joka tapauksessa, ei ne vaipat ole se vaikein juttu kuitenkaan. (ja jos se vaiva vaivaa, niin miksi edes tehdä lapsia? :smt073

_________________
Baltazar ei muistanut mitään. Hän ei nimittäin ollut syönyt joka-aamuista kananmunaansa. Munia ei ollut seuraavanakaan aamuna, Baltazarin aivot menivät aivan solmuun!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Pottaharkat
ViestiLähetetty: 2010-01-06 22:02:01 
Poissa
mittanauhakarppi
mittanauhakarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-01-03 23:02:58
Viestit: 9173
Paikkakunta: Vihoviimeinen Rotankolo
Tämä ketjuhan minun olisi pitänyt jo aikoja sitten lukea!!! Kiitos kuitenkin kesa2006:den vihjauksen tuolla pännimysketjussa, on meidänkin perheessä ryhdytty harjoittelemaan vessahätäviestintää. Poika on 3 kk vanha, eikä ole oikein "sopeutunut" vaippaan, vaan jo pieni kastuminen saa aikaan karmeaa parkua. Joten vähemmällähän minä(kin) siinä pääsen, kun käytän poikaa lavuaarilla! :) Toinen päivä harjoituksia takana ja kastuneet vaipat ovat vähentyneet PUOLEEN eikä yhtään kakkavaippaa. :mrgreen: Toistaiseksi tosiaan käytetään lavuaaria pottana, mutta ihan oikean potan kanssa ruvetaan kyllä harjoittelemaan heti, kun sellainen vaan saadaan, eli ihan tässä lähipäivinä. Vaipoissa on edelleen tarkoitus varmistuksenomaisesti jatkaa ainakin toistaiseksi, mutta siirrytään varmaan ohkaisempiin imuihin ja villapökiin heti, kun saan viimeksimainitut neulottua. (Öisin on mennyt kertis ja niin menee varmaan jatkossakin.)

_________________
Elä, kuolet kumminki.
Kuva


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Pottaharkat
ViestiLähetetty: 2010-01-07 00:54:39 
Poissa
humpuukikarppi
humpuukikarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-02-24 16:18:50
Viestit: 16113
Paikkakunta: Sonsuossa
IMHO villahousut on paremmat toppaamaan yöpissat kuin kertsi... Mut säästöähän se on tuo vaipattomuus, indeed.

_________________
Baltazar ei muistanut mitään. Hän ei nimittäin ollut syönyt joka-aamuista kananmunaansa. Munia ei ollut seuraavanakaan aamuna, Baltazarin aivot menivät aivan solmuun!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Pottaharkat
ViestiLähetetty: 2010-01-07 01:25:40 
Poissa
mittanauhakarppi
mittanauhakarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-01-03 23:02:58
Viestit: 9173
Paikkakunta: Vihoviimeinen Rotankolo
Mimmimakia kirjoitti:
IMHO villahousut on paremmat toppaamaan yöpissat kuin kertsi...
Oukkidoukki. Täytyykin kokeilla. :) Kun ne hiton pökät sais ensin tehtyä... (eikä ne yhdet taida edes riittää...) Tarttis olla käsi tai pari enemmän, että onnistuis näppiksen käyttö ja neulominen yhtä aikaa! :lol:

_________________
Elä, kuolet kumminki.
Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-01-07 01:34:41 
Poissa
humpuukikarppi
humpuukikarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-02-24 16:18:50
Viestit: 16113
Paikkakunta: Sonsuossa
Yhdet meillä vaan on, ehtivät hyvin päivän aikana kuivaa yötä varten. Sitten on fleecekuori kans yöksi, mut se falskaa vähän lahkeensuista. Taskuja ei enää tohdi yöksi laittaakaan, satavarma märkä sänky.

_________________
Baltazar ei muistanut mitään. Hän ei nimittäin ollut syönyt joka-aamuista kananmunaansa. Munia ei ollut seuraavanakaan aamuna, Baltazarin aivot menivät aivan solmuun!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-01-07 11:29:46 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-01-20 12:58:54
Viestit: 1841
Meilla on ilmeisesti ollut onnea vauvojen kanssa, koska yhdellakaaan ei ole ollut koskaan vaipasta johtuvaa ihottumaa, ei edes kesakuumalla. Vaihdoin ne ( kertakayttovaipat) tosin usein ja juomisen jalkeen annoin olla ilman vaippaa hoitopoydalla.

PESUUN KAYTIN PERUS KOSTEUSPYYYHKEITA , jotka suojasivat isoa? En ole myoskaan erikoisemmin rasvannut vauvani ihoa (tai jo nyt isojen lastemme ihoa), ei ole tarvinnut, ihon oma systeemi on toiminut hyvin.

Jos vauvoilla olisi ollut jonkin sortin iho-ongelmaa olisin luultavasti etsiytynyt "vaihtoehtoisiin "...


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-01-08 13:17:36 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-05-13 21:52:39
Viestit: 1101
Vvv kiinnosti jo ainakin ennen kuopuksen syntymää, ellei jo ennen esikoistakin. En saanut kuitenkaan kummankaan kohdalla aikaiseksi sitä harjoittaa. Jos meille vielä joskus vauva suodaan niin ehkä sitten aika on kypsä siihen, mutta vannomatta paras. Helpottaisi varmasti kuivaksiopettelua todella paljon. (3,5-vuotias poikamme tarvitsee vielä yövaippaa ja pissat voi lirahtaa housuun useamman kerran päivässä, jos ei viedä pissalle. Kakalle kyllä osaa itse mennä. Vinkkejä kellään?)

_________________
Karppausta vapaalla tyylillä jo vuodesta 2003.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-01-08 23:11:12 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-01-20 12:58:54
Viestit: 1841
Ei neuvoja, mutta mita haittaa siita yovaipasta on? Omia sanojani lainaillen, "kylla ne lapset ennen armeijaan menoa ilman vaippoja jo nukkuvat"
Miksi pitaa olla joku tietty ika milloin vaippoja ei saisi enaa pitaa tai milloin jo pitaisi lavuaariin hatansa tehda vessanpontosta puhumattakaan.

Mita nama vaihtoehtoisesti kasvatetut lapset hyotyvat toiminnastaan? Rahahyoty on yksi etu. Mita muuta?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-01-09 01:58:04 
Poissa
mittanauhakarppi
mittanauhakarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-01-03 23:02:58
Viestit: 9173
Paikkakunta: Vihoviimeinen Rotankolo
Ritasisko kirjoitti:
Mita nama vaihtoehtoisesti kasvatetut lapset hyotyvat toiminnastaan? Rahahyoty on yksi etu. Mita muuta?
No ainakin meidän herkkäpepulta (ja minun korvilta) säästyy monet itkut, kun ei tarvi (niin usein) märässä vaipassa olla. Tänäänkin on säästetty kymmenen vaippaa ja kymmenen itkua. :D

Esim. täällä (Kiintymysvanhemmuusperheet) mainitaan väliotsikoina
- luonnollinen tie pidätyskykyyn
- läheisempi suhde vauvaan
- vauvan terveydentilan edistäminen ja seuraaminen
- vauvan hyvä hygienia ja terveen ruumiinkuvan edistäminen

Rahahyöty ja aikainen kuivaksioppiminen mainitaan vasta otsikon "Muita etuja, jotka eivät ole vvv:n tavoitteita, vaan mahdollisia oheisseuraamuksia" alla. ;)

_________________
Elä, kuolet kumminki.
Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-01-09 19:00:09 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-01-20 12:58:54
Viestit: 1841
Luin mainitut sivut, on hyva etta vaihtoehtoisia tapoja esqitellaan, tosin itse olen kyennyt antamaan lapsilleni melkein kaiken jutussa mainitut (vaippojen kayttajilta puuttuvat ?)lahjat eika lapillamme kenellakaan ole ollut ihottumaa, vatsavaivoja, kaikilla vauva-aikana vatsa toimi siina kolmisen kertaa paivassa, pissat aina juomisen jalkeen, flunssat ja muut kiertotaudit olivat poissa.

Jutussa liioiteltiin vaippojen kayttajien parin kerran per paiva ihotuulrukset, itse vaihdoin siina 8 vaippaa paivan aikana ja jokaisen vaipan vaihdon aikana vauva oli paljon aikaa vaipatta hoitopoydalla. Liika veden kaytto rasittaa pienen ihoa, meilla kaytettiin pehmeita oljyisia kosteyspyyhkeita usein, aamu ja ilta vedelle pesun yhteydessa.

Lapsemme saivat paljon ihokosketusta , keskustelua ja seurustelua . Vaippojenkaytto ei ole sita vahentanyt ollenkaan. Nukuimme ja nukumme yhakin jos vaa halukkaita riittaa perhepedissa, laheisyytta on.

Pottaa ei meille ole kaytetty , koska meilla on jo vessanpontto ja siihen pienenysrengat.Matkoillakin ja reissuissa oma tuttu rengas poisti vessakammon vieraissa, sama rengat ei siten eroa.

Vaihtoehdot hyva juttu.

Itse en tieda (yhakaan) negatiivista puolta kertakayttovaippojen kaytosta. Miten omat jo 7v 9v ja 12v olisivat olleet erilaisia jos olisivat kayttaneet lahes vaipattomuutta. Kaikki osaavat kayttaa sisaista vessahata viestintaansa hyvaksi omassa kehonsa osalta.

Vaihtoehtoisista jutuista olen kayttanyt tapaa nukkua perhepedissa ja sita etten herata nukkuvaa lasta oisin laakkeenottoon, jos nukkuu on jo hyvalla puolella ja jos flunssassaan tarvitsee laaketta on todennakoisesti jo hereilla. Vauva-aikana sanottiin aina laakkeita ottaessa tarkat kellon ajat laakkeiden otolle, meille ei unista lasta herateta.

Ja younet on oltava aina tarpeksi pitkat niista ei tingita....

Lomilla ja viikonloppuisin aamuisin ei ketaan herateta vaan kunnioitetaan ihmisen omaa unentarvettaan..Kouluaamuina heratan , mutta laitan illalla niin aikaisin nukkumaan ,ettei aamuheraaminen tuo ongelmia.

Eika ketaan pakoteta syomaan lautastaan tyhjaksi vana oman nalan mukaan ruoka-annokset ruoka-aikoina...


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-01-09 19:29:45 
Poissa
humpuukikarppi
humpuukikarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-02-24 16:18:50
Viestit: 16113
Paikkakunta: Sonsuossa
Ritasisko kirjoitti:

Itse en tieda (yhakaan) negatiivista puolta kertakayttovaippojen kaytosta.


Luonto. 3 lasta tuottaa n.5000-6000kg maatumatonta, mätänevää kaatopaikkajätettäm joka ei katoa ainakaan seuraaviin 300 vuoteen yhtään mihinkään. Tämä on fakta, joka on mielestäni todella negatiivinen.

Mutta tuo ei liity tietenkään vaipattomuuteen eikä läheisyys- ja kasvatusasioihin, onpahan vain inhottava fakta ihmiselämästä.

_________________
Baltazar ei muistanut mitään. Hän ei nimittäin ollut syönyt joka-aamuista kananmunaansa. Munia ei ollut seuraavanakaan aamuna, Baltazarin aivot menivät aivan solmuun!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-01-09 19:36:27 
Poissa
mittanauhakarppi
mittanauhakarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-01-03 23:02:58
Viestit: 9173
Paikkakunta: Vihoviimeinen Rotankolo
Eihän se vaippojen käyttö tietenkään kenestäkään huonoa vanhempaa tee ja tuskin vvv joka perheen tilanteeseen sopiikaan. Tuskin meilläkään tähän olisi ruvettu, jos poika viihtyisi vaipoissa. ;) Ei meillä mitään iho-ongelmia onneksi ole, mutta kun se märkä vaippa vaan kerta kaikkiaan tuntuu niiin kamalalta, niin helpommallahan tässä molemmat päästään, kun käydään lavuaarilla! Pottakin ostettiin, mutta se nyt taitaa jäädä odottamaan sitä, että jätkä osaa istua. Eihän se pissa sinne pottaan osunut vahingossakaan äitin kannatellessa. :lol:

_________________
Elä, kuolet kumminki.
Kuva


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 55 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)