Mä kun olen hyvin kiinnostunut ruuasta niin toki se sitten on välittynyt lapsillekin, joten kaikki mitä aiheesta koulussa puhutaan jää sitten tarkasti koululaisemme mieleen.
On Elovenan sponssaamia tapahtumia, joissa lapset saa oppia mistä terveellinen välipala muodostuu (kovetettuja kasviöljyä ja glukoosifruktoosi-siirappia muodostuvista kekseistä) ja nyt sitten on taas joku lasten liikuntakampaja, mikä on kyllä ihan hyvä, siis tuo liikunta, mutta oltiin sitten opeteltu lautasmallia ja puhuttu välipalojen tärkeydestä. Painonsa oli saanut myös ne 5 ateriaa päivässä ja kotiin kiikutettiin kuvia ateriaehdotuksista
Arvatakin saattaa, että ne ateriaehdotuset vähärasvaisine maitoineen, margariineineen ja runsaine leipineen saavat minussa ikävä reaktion
Lapsi sitten alkoi kysellä, että miksei meillä syödä lautasmallin mukaan ja että hän ei sitten saa kaikki tarvittavia vitamiineja ja ravinteita. Mä vastasin siihen sitten melko laaja-alaisesti ja arvaatte varmasti mitä eli mun ei tähän tarvitse sen enempää karppausta avaamaan.
Sitten poika sanoi, että luokkakaverit sanovat, että margariini on terveellisempää kuin voi, että miksi meillä syödään sitä. Mä sitten annoin hänelle Eenfeldtin Ruokavallankumouksen käteen ja hän sai lukea sieltä margariinin valmistuksesta, kerroin että hän on yleislääketietaan erikoislääkäri ja olen lukenut monien muidenkin lääkäreiden opuksia, joista olen mielipiteeni muodostanut ja oma olonikin kertoo samaa.
Mutta mutta, on tosi ikvää saattaa lasta hämilleen ja jännitän myös miten hän ottaa vastaan näiden tietojen ristiriidan ja mihin tilanteeseen koulussa joutuu jos avaa suunsa ja kertoo kuinka kotona toimitaan.
Ajattelenko ylisuojelevasti, kun haluaisin ettei lapsen tarvitsisi kohdata tälläisiä... mutta en kuitenkaan voinut antaa hänen elää siinä uskossa, että syömämme ruoka on epäterveellistä ja meidän pitäisi hetimiten vaihtaa rasvattomiin tuotteisiin jne.