Karppaus.infon ylläpito toivottaa kaikille herkullista pääsiäistä.
LampaankyljysriviLampaankyljykset myydään usein 8 luuta sisältävänä rivinä. Kyljykset
voi leikata erikseen raakana ja paistaa ne paistinpannulla, kuten edellisen
aukeaman ohjeessa. Toinen keino on paistaa kyljysrivi kokonaisena
uunissa.1 lampaankyljysrivi
3 oksaa tuoretta rosmariinia
3 tl tuoretta timjamisilppua
3 valkosipulin kynttä
suolaa
mustapippuria myllystä
3 rkl oliiviöljyäHienonna rosmariinin lehdet. Hiero mausteet ja öljy kyljysrivin pintaan
ja laita kyljysrivi muovipussiin. Puristele ilma pussista, sulje pussi ja nosta
viileään maustumaan yön yli.
Ota liha lämpenemään huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista.
Kuumenna uuni 190–asteiseksi.
Ota lammas pussista ja aseta se uunivuokaan tai pellille luurivi alaspäin.
Puolessa tunnissa kyljysrivi paistuu mediumiksi.
Vihreä pesto4 dl tuoreita basilikan lehtiä
1 dl parmesaanijuustoa raasteena
1 dl hyvää oliiviöljyä
1 dl pinjansiemeniä *
3 valkosipulin kynttä
suolaa
mustapippuria myllystä
Jauha basilikan lehdet ja pinjan siemenet morttelissa tai tehosekoittimessa.
Lisää murskattu valkosipuli.
Kaada oliiviöljy peston joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää parmesaaniraaste.
Mausta suolalla ja pippurilla.
* Voit käyttää pinjansiementen tilalla saksan- tai pekaanipähkinää tai
auringonkukan siemeniä.
Ohjeet: Karpin juhlaruokaa -kirjasta