Tuolla Kwasniewskin osiossa oleva ketjuni muuttui loppuosaltaan lähinnä joulujen dokumentoinniksi; helpointa taitaa olla laittaa linkki sinne : )
Aika montaa jouluruokaa (joista siis tykkään, kunnolla tehtynä) saa jopa helposti tuunattua meikäläisen runsas-SAFA-rasvaiselle karpille.
Siellä näytti olevan tuunattua riisipuuroakin, vuodelta 2011. Se oli pitkään must, koska lapsuudenkodin perinne aattolounaaksi.
Mutta... kahden riisidesin annos (keskimäärin 15g hiilareita) riitti kuuden aikuisen pääruoaksi; joillekin toki enemmän ja joillekin vähemmän.
Ensin linkki ketjuun:
viewtopic.php?p=1428869#p1428869... ja sitten kyseinen 2011 puuro: "Tuunasin tällä erää joulupuuroa erkimmäksi (se kuuluu talon pakollisiin perinteisiin, siinä missä leipomuksista laistaminen kävi helposti). Tässä kuuden nälkäisen annos: Kiehauta kattilan pohjalla 50-100g voita. Kaada perään vajaa kaksi desiä riisiä kuullottumaan. Kun jyvät ovat läpikuultavia, lisää pari desiä vettä. Kun vesi imeytynyt, vähennä lämpöä ja lisää punamaitoa sitä mukaan kuin se imeytyy, parin desin annoksina ja välillä sekoittaen. Kun valmista (tähän menee vajaa tunti) mausta tarvittaessa suolalla ja lisävoilla.
- Tämä tarjottiin kanelin, sokerin, voin ja savukalkkunan kera. Hiilareita (ilman sokeria) koko annoksessa alle 100g, eli kuudelle jaettuna vain 15; kaloreita niin että jaksaa hyvin odotella päivällistä, maku kohdallaan... eikä tämä aiheuttanut edes aiempien puurojen kaltaista väsymystä."
_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä.
Tyyli täällä, kliksEi eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)